Sri Lankas høydepunkter

Opplev det beste av Sri Lanka med egen bil og sjåfør! Overnatting på gode 4-stjerners hoteller.

Denne rundreisen dekker Sri Lankas mange høydepunkter og inkluderer severdigheter som bl.a. Sigiriya, oldtidsbyen Polonnaruwa, byen Kandy, togtur til teproduksjonens senter i Nuwara Eliya, safariopplevelser i Yala og besøk til Galle festning med sine spor fra den portugiske og nederlandske kolonitiden. Avslutning på stranden ved Ahungalla for sol og badeliv. Reisen er med egen sjåfør og guide. Reisens varighet kan utvides. Spør oss om tilbud. Vi skreddersyr din reise til Sri Lanka!

Prisen inkluderer:
8 dagers guidet rundtur på Sri Lanka med program.
5 netter ved stranden i Ahungalla.
Totalt 12 netter på gode hoteller inkludert frokost.

Merk at internasjonale flybilletter kommer utenom. Spør oss om tilbud.

Prisen er basert på 2 reisende i et delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende – spør oss om pris.

Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass.

 • Ankomst Sri Lanka og Colombo flyplass. Etter at du har hentet din bagasje og passert passkontrollen vil du bli møtt av din sjåfør og guide for reisen. Opphold i Negombo på strandhotellet Jetwing Blue, som ligger ca. 30 minutter unna flyplassen for akklimatisering og avslapping.

  Negombo er kjent for sitt fiskemarked, så om jetlag gjør at du våkner tidlig, så ta gjerne turen til Negombos fiskemarked. Markedet er mest livlig om morgenen i sekstiden når fiskebåtene kommer inn med nattens fangst.

 • Uthvilt og klare for eventyr går turen til Habarana, en tur som tar om lag 4 timer. På veien blir det muligheter for stopp Pinnawala Elephant Orphanage, viden kjent for sitt arbeid med å ta vare på ville elefanter som er blitt skadet, eller blitt foreldreløse.

  Overnatting på Aliya Resort and Spa i Habarana med utsikt mot Sigiriya-steinen i det fjerne.

 • I dag står to av Sri Lankas mest kjente severdigheter for tur, nemlig klippefortet Sigirya og oldtidsbyen Polonnaruwa. Sigiriya har en utrolig historie og ble bygget for hele 1600 år siden. Klippen kan bestiges for den som ønsker, og fra ruinene på toppen har man flott utsikt over området.

  Polonnaruwa var Sri Lankas hovedstad i tre århundrer og er nesten 1000 år gammel. Området vitner om landets høyt utviklete oldtidssivilisasjon og kan minne om tempelruinene i Ankor, Kambodsja. Både Sigiriya og Polonnaruwa står på UNESCOs verdensarvliste. Ta med gode sko.

  Overnatting på Aliya Resort and Spa.

 • Vi tar farvel med Sigiriya og setter nesen mot Kandy. Første stopp er tempelhulene i Dambulla som har vært et hellig pilegrimsmål i over 2000 år. Dambulla står også på UNESCOs liste og består av 5 huler, kjent for sine mange buddha-figurerer og vegg- og takmalerier. Det går trapp opp til hulene da hulene er på en liten høyde.

  Sri Lanka har lang historie og som krydderøy, og i Matale venter en morsom og interessant stopp i en krydder– og urtehage.  Etter innsjekking på hotellet i Kandy venter byens mest kjente severdighet, og en av de mest hellige stedene for buddhister verden over. Nemlig Temple of Tooth, som huser Buddhas tann.

  Overnatting på Mahaweli Reach Resort

 • Etter et besøk i en av Asias fineste botaniske hager, Peradeniya, går turen videre med tog til Nuwara Eliya. Denne togturen er en av de flotteste i verden og mens toget klatrer mot Sri Lankas høyland kan du sette deg tilbake og nyte landskapet. Grønne fjell og lier, teplantasjer som ligger tett i tett, landsbyer og små samfunn vil passeres. Din sjåfør vil vente på dere togreisens endestasjon Nanu Oya. Den siste etappen til Nuwara Eliya går med bil (ca. 45 minutter).

  Nuwara Eliya er senter for landets teproduksjon. I kolonitiden var byen tilfluktssted for de britiske koloniherrene pga. sitt behagelige klima. Byen kalles  således for Lille England og britenes påvirkning kan man tydelig se blant byens bygninger. Byen ligger for øvrig på 1850 m.o.h. og temperaturen kan oppleves som kjølig her, spesielt når solen går ned. Så pakk gjerne med deg en lett jakke.

  Overnatting på Jetwing St. Andrews, et tidligere britisk herskapshus nå omgjort til hotell.

 • Etter frokost venter et besøk til Horton Plains, en nasjonalpark som befinner seg på et platå, 2000 m.o.h. Høydepunktet er utkikkspunktet World’s End. Dagen avsluttes med en omvisning i en av områdets mange teplantasjer.

  I Horton Plains grønne landskap finner man noen av Sri Lankas høyeste fjell og området kan by på flere muligheter for fotturer og sykkelturer for den som ønsker en mer aktiv reise. Av fjelltopper er den aller mest populære Adam’s Peak med sitt lille tempel på toppen. Solnedgangen herfra er intet annet enn magisk. Men være beredt på at fjellet er meget populært blant innfødte som turister, så det kan bli veldig folksomt på toppen her i høysesongen. For å gjøre denne turen anbefaler vi at man setter av et par dager ekstra.

 • I dag fortsetter reisen til Yala nasjonalpark på den sør-østlige kysten av Sri Lanka. Turen tar om lag 5 timer og hvis ønskelig er det mulig å starte turen med en stopp i den hyggelige fjellandsbyen Ella. Strekningen fra Nuwara Eliya til Ella kan også tas med tog (må forhåndsbookes). Denne fjellandsbyen ligger i vakre omgivelser, og er som Nuwara Eliya, et populært utgangspunkt for fotturer.

  Overnatting på Jetwing Yala Resort.

 • Tidlig morgen drar vi ut på safari i jeeper med sporfinner. Av Sri Lankas 20 nasjonalparker er Yala den mest populære, og her kan man se øyas rike dyreliv på nært hold. Er man heldig kan man også få øye på den vakre, men skye leoparden.

  Etter frokost og utsjekk fra hotellet fortsetter reisen videre til Galle på den sør-vestlige spissen av øya. Denne byen har gjennom tidene vært strategisk viktig, og både portugiserne og hollenderne har satt sine tydelig spor. Den nederlandske festningen med sin by er Galles hovedattraksjon. Her blir det tid til å spasere i sitt eget tempo blant gater og små hus fra kolonitiden.  Festningen kan by på mange koselige restauranter og kafeer for lunsj.  På ettermiddagen går ferden videre til Ahungalla for et deilig strandopphold hvor du kan slappe av og la inntrykkene synke.

  Overnatting på Heritance Ahungalle som har flott beliggenhet på stranden i rolige og fredelige omgivelser.

 • Tiden fri til egen disposisjon.

 • Tiden er inne for å si farvel til Sri Lanka. Din sjåfør vil stå for transporten til flyplassen i Colombo.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: