Sri Lanka rundreise

Sri Lanka har blitt et populært reisemål, og nå er det fjerde sesongen vi tilbyr opplevelsesreise til denne magiske øya. Perlen i Det Indiske Hav byr på seg selv med smil og gjestfrihet. Mange fargefasetter kan vi sette på øya, fra det asurblå havet til det irrgrønne indre med teplantasjer og jungel. Vi får med oss historie fra første århundre f.Kr i Dambulla. Vi hilser på tre generasjoner elefanter i Pinnawala. Fantastiske Sigiriya Rock skal bestiges og vi lærer landsbyboere å kjenne. En togtur oppover i de nydelige områdene med teplantasjer skal det bli. Safari i Yala Nasjonalpark blir det også. Vi nyter palmesus og nydelig avslappende tilværelse på stranden ved Hikkaduwa, på deilige Hikka Tranz Resort.

Her blir gruppen max 22 personer.

Denne turen er en dag lengre enn turen i november 2018.

Prisen inkluderer:

Flyreisen Oslo—Colombo t/r med Emirates via Dubai
Flyskatter
1 overnatting på Jetwing Blue Hotel i delux rom, Negombo
2 overnattinger på Aliya Resort and Spa i delux rom, Sigiriya
1 overnatting på Mahaweli Reach Hotel i delux rom, Kandy
2 overnattinger på Araliya Green Hills i delux rom, Nuwara Eliya
1 overnatting på Jetwing Yala i superior rom, Yala
5 netter på Hikka Tranz Resort i superior rom, Hikkaduwa
All transport og entreer nevnt i program
Alle frokoster, flymåltider, 7 middager, 5 lunsjer
Engelsktalende guide på rundturen, ikke under badeferien

 

 • Fra Oslo Lufthavn medEmirates kl. 14.10. Flyet lander i Dubai kl. 23.55 lokal tid, her blir det flybytte. Flyreise videre fra Dubai kl 02.35.(flymåltider)

 • Ankomst Colombo på Sri Lanka kl. 08.25. Etter visumsjekk møter vi vår guide og det blir transport til hotellet. Første overnatting er på Jetwing Blue i Negombo. Innsjekking fra kl. 14.00. Et besøk på fiskemarkedet på ettermiddagen. På kvelden møtes vi til en velkomstmiddag. Flymåltider, F, M)

   

 • Etter en god natt kjører vi nordover til Pinnawela der man tar vare på ville elefanter som av forskjellige grunner er blitt skadet, eller blitt foreldreløse. Deretter besøker vi Hiriwadunna, en typisk lokal landsby i jungelen. Vi kjører oksekjerre og benytter båt. En fantastisk natur og dyreliv. Deretter lager vi mat og spiser hos en lokal familie. En tradisjonell bufét blir tilbudt, med ris og 6 autentiske curries, som papadam, stekt fisk fra sjøen og grønn salat. Dessert hører også med. På ettermiddagen ankommer vi området ved Sigiriya. Middag og overnatting på sjarmerende Aliya Resort and Spa 2 netter. (F,L,M)

  Sigiriya Frescoes Sri Lanka

  Sigiriya Frescoes Sri Lanka

 • En spennende og aktiv dag venter, så ta på sko/sandaler med gode såler. Vi skal gå trapper og stier opp på det hellige fjellet Sigiriya med sitt klippefort og slottsruiner, men mest av alt sine freskoer. Dette er et av Sri Lankas syv steder på verdensarvlisten. I det 11. århundre ble Polonnaruwa ansett som øyas hovedstad og vi skal benytte dagen i rolig tempo i disse historiske omgivelsene. Vi skjønner at både kunst og arkitektur nådde nye høyder på den tiden. Lunsj spises på en lokal restaurant, mens middag inntas på hotellet. (F,L,M)

  Sigiriya.

 • I dag besøker vi Dambulla og de flotte grottetemplene. Deretter blir det et spennende og interessant besøk i Matale krydderhage, hvor vi også inntar dagens lunsj. Vi ankommer Kandy utpå dagen, denne siste kongelige hovedstad og Unesco-by. Et senter for både kunst og kultur og med mange minnesmerker fra britenes kolonitid. Vi besøker nydelige Temple of Tooth før vi sjekker inn på Mahaweli Reach Hotel beliggende litt utenfor byen, i naturskjønne omgivelser ved elven. De som ønsker kan bli med på et kulturelt show denne kvelden. (F,L,M)

  Grottetemplene i Dambulla.

 • På formiddagen ser vi den flotte botaniske hagen—en av asias fineste, før vi tar tog mellom Kandy og Nanuoya. I dag har vi med lunsjpakker. Vi kjører mot Peradeniya hvor vi går om bord i toget som fører oss oppover i flott natur mot Nanu Oya. I rundt 4 timer kan vi bivåne landsbyer og jordbruksområder fra togvognen. Nydelige fjell, lier og innsjøer omkranser disse og teplantasjene ligger tett i tett. Vi har med lunsjpakke. Det kan bli kjølig i høyden,1850 moh så ha en god jakke på lur. I Nuwara Eliya, kalt Lille-England, skal vi bo på Araliya Hills Hotel. Det er lett å se at koloniherrene styrte herfra. (F,L,M) Forbehold om endring/innstilling tog.

  Togturen til Nuwara Eliya går i flotte omgivelser. 

 • På morgenen tar vi en rundtur i byen og ser en teplantasje. Vi blir bedre kjent med denne gamle kolonibyen. Om noen ønsker fottur, kan dette arrangeres, men gi beskjed til guiden på forhånd. (F,L,M)

   

 • Vi nyter en god frokost her i høylandet før  vi fortsetter gjennom et nydelig landskap. Vi spiser lunsj underveis mot nasjonalparken Yala. Her sjekker vi inn på gode Jetwing Yala og spiser middag. (F, L, M)

 • Formiddagen tilbringes ute i naturen med håp om å se spennende dyr og fugler. Safarien går med jeeper, så du må regne med til dels heftig skumping på dårlige veier. På ettermiddagen går turen til kysten og Hikka Tranz Resort i Hikkaduwa  hvor vi skal bo i  fem netter. Her er ikke guide med og oppholdet er på egenhånd.

  Hikka Tranz superior rom

 • De som ønsker kan være med på en god halvdagstur til den fine byen Galle. På kveldingen kan man nyte livet i havet og på stranden. (F)

  Galle

 • Frokost er inkludert og man bor i superior rom som har balkong med sjøutsikt. En stor hage med basseng og flere restauranter finnes på resortet. Hotellet tilbyr flere utflukter. Denne lille byen er ganske så livlig og du kan også besøke et skilpadde-klekkeri nær ved. Skilpadder finner man for øvrig på stranda også, om man er heldig. Oppholdet her er uten guide. (F)

  Hikka Tranz Hikkaduwa

   

   

 • Vi sjekker ut kl. 12, og blir hentet kl. 13.00 for turen til Colombo. Her ser vi noe av byen på en liten ettermiddags bysighsteeing. Middag blir servert før vi kjører ut til  flyplassen for innsjekking sen kveld. Vi letter fra Colombo kl. 02.55 om natten.(F,M,flymåltider)

   

 • Flybytte i Dubai, vi lander kl 05.55 og flyr videre kl. 07.45 med ankomst Oslo Lufhavn kl. 12.00 lokal tid. (flymåltider)

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev