Sri Lanka – klassisk rundreise

Sri Lanka har blitt et populært reisemål, og nå er det sjette sesongen vi tilbyr opplevelsesreise til denne magiske øya. Perlen i Det Indiske Hav byr på seg selv med smil og gjestfrihet. Mange fargefasetter kan vi sette på øya, fra det asurblå havet til det irrgrønne indre med teplantasjer og jungel. Vi får med oss historie fra første århundre f.Kr i Dambulla. Fantastiske Sigiriya Rock skal bestiges og vi lærer landsbyboere å kjenne. En togtur oppover i de nydelige områdene med teplantasjer skal det bli. Safari i Yala nasjonalpark får . Vi nyter palmesus og nydelig avslappende tilværelse på stranden ved Hikkaduwa, på deilige Hikka Tranz Resort.

TURENS HØYDEPUNKTER:
* Sigiriya Rock
* Landsbybesøk
* Dambulla grottetempel
* Temple of Tooth
* Kulturshow
* Teplantasjer
* Togtur
* Safari i Yala Nasjonalpark
* Avslapping ved Det Indiske hav
* Bysightseeing Colombo

Her blir gruppen max 18 personer.

Prisen inkluderer:
Flyreise Oslo—Colombo t/r med Emirates via Dubai
Flyskatter
1 overnatting på Jetwing Blue Hotel i delux rom, Negombo
2 overnattinger på Jetwing Lake Hotel i delux rom, Sigiriya/Dambulla
1 overnatting på The Golden Crowns Hotel i delux rom, Kandy
1 overnatting på Araliya Green Hills i superior rom, Nuwara Eliya
1 overnatting på Jetwing Yala i superior rom, Yala
4 netter på Hikka Tranz Resort i superior rom, Hikkaduwa
All transport og entreer nevnt i program
Alle frokoster, 1 lunsj, 11 middager, flymåltider
Engelsktalende guide på rundturen, ikke under badeferien

 • Fra Oslo Lufthavn med Emirates kl. 14.10. Flyet lander i Dubai kl. 23.55 lokal tid, her blir det flybytte. (Flymåltid)

 • Flyreise videre fra Dubai kl. 02.35 med ankomst Colombo på Sri Lanka kl. 08.25 om morgenen. Etter visumsjekk møter vi vår guide og det blir transport til hotellet. Første overnatting er på Jetwing Blue i Negombo. Innsjekking fra kl. 14.00.  Et besøk på fiskemarkedet får vi til på ettermiddagen. På kvelden møtes vi til en velkomstmiddag. (Flymåltider, M)

  Jetwing Blue Negombo – du kan nyte bassenget eller stranden.

  Jetwing Blue Negombo – deluxerom.

 • Etter en god natt kjører vi nordover til Pinnawela der man tar vare på ville elefanter som av forskjellige grunner er blitt skadet, eller blitt foreldreløse. Vi ser disse gedigne dyrene bade i elva mens vi spiser lunsj. Deretter besøker vi Hiriwadunna, en typisk lokal landsby i jungelen. Vi kjører oksekjerre og får en genuin opplevelse. Nydelig natur og dyreliv. Deretter lærer vi litt om matlaging hos en lokal familie og vi får selvsagt smake. På ettermiddagen ankommer vi området ved Sigiriya. Middag og overnatting på Jetwing Lake Resort and Spa 2 netter. (F,L,M)

  Pinnawela er et flott sted å bli kjent med den sri lankiske elefanten.

 • En spennende og aktiv dag venter, så ta på sko/sandaler med gode såler. Vi skal gå trapper og stier opp på det hellige fjellet Sigiriya med sitt klippefort og slottsruiner, men mest av alt sine freskoer. Vi skal også besøke Dambulla grottetempel med alle sine statuer av guder og konger. Dette er to av Sri Lankas syv steder på verdensarvlisten. Lunsj spises på en lokal restaurant for egen regning, mens middag inntas på hotellet. (F,M)

  Sigiriya.

 • Vi kjører til Kandy og besøker Temple of Tooth aller først. Et herlig sted med fantastisk historie.
  Kandy er den siste kongelige hovedstad og Unesco-by. Et senter for både kunst og kultur og med mange minnesmerker fra britenes kolonitid. Det blir rusletur i Peradeniya botaniske hage, en av asias fineste, før byrundtur. Vi avslutter dagen med et kulturelt show der vi får se at man vandrer på glødende kull. Innsjekking på The Golden Crowns Hotel. (F,M)

  Temple of Tooth, Kandy.

 • Vi tar tog mellom Kandy og Nanuoya. Vi kjører mot Peradeniya hvor vi går om bord i toget som fører oss oppover i flott natur mot Nanu Oya. I rundt 4 timer kan vi bivåne landsbyer og jordbruksområder fra togvognen. Nydelige fjell, lier og innsjøer omkranser disse og teplantasjene ligger tett i tett. Det kan bli kjølig i høyden,1850 moh så ha en god jakke på lur. I Nuwara Eliya, kalt Lille-England, skal vi bo på Araliya Hills Hotel. Det er lett å se at koloniherrene styrte herfra. (F,M)

  Forbehold om endring/innstilling tog.

  Togturen til Nuwara Eliya går i flotte omgivelser. 

   

 • Etter en god natt her i høyden blir vi kjent med kolonibyen på en liten rundtur. Turen fortsetter så gjennom nydelig landskap til Yala nasjonalpark der vi sjekker inn på Jetwing Yala og spiser middag. Nasjonalparken er den mest besøkte og den nest største på Sri Lanka. (F,M)

   

 • Formiddagen tilbringes ute i naturen med håp om å se spennende dyr og fugler. Safarien går med jeeper, så du må regne med til dels heftig skumping på dårlige veier. På ettermiddagen går turen til kysten og Hikka Tranz Resort i Hikkaduwa  hvor vi skal bo i  fire netter. Her er ikke guide med og oppholdet er på egenhånd. (F,M)

  Leopard i Yala.

  Hikka Tranz superior rom

 • Frokost er inkludert og man bor i superior rom som har balkong med sjøutsikt. En stor hage med basseng og flere restauranter finnes på resortet. Hotellet tilbyr flere utflukter. Denne lille byen er ganske så livlig og du kan også besøke et skilpadde-klekkeri nær ved. Skilpadder finner man for øvrig på stranda også, om man er heldig. Oppholdet her er uten guide.
  De som ønsker kan være med på en god halvdagstur til den fine byen Galle. På ettermiddagen kan man nyte livet i havet og på stranden. (F,M)

  Galle

 • I dag kan du være med på hvalutflukt som bestilles sammen med reisen om du ønsker dette. Kr 250,- per person.
  Dagen er ellers til egen disposisjon.(F,M)

   

  Hikka Tranz Hikkaduwa

   

   

 • Hele dagen til egen disposisjon i Hikkaduwa og tid til å fordøye alle inntrykkene. (F,M)

  Hikka Tranz Resort

 • Vi sjekker ut kl. 12, og blir hentet kl. 14.00 for turen til Colombo. Her ser vi noe av byen på en liten ettermiddags bysighsteeing. Middag blir servert før vi kjører ut til  flyplassen nærmere midnatt for innsjekking. Vi letter kl. 02.55 om natten.(F,M,flymåltider)

 • Flybytte i Dubai, vi lander kl 05.55 og flyr videre kl. 07.45 med ankomst Oslo Lufhavn kl. 12.00 lokal tid. (flymåltider)

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev