Denne reisen går i et nydelig område av det store Sør-Afrika, turen er av høy klasse. Da er kanskje våre små grupper en god reisemåte for deg. Vi tilbyr store opplevelser i små grupper.

Turens høydepunkter:

• Safari med sporfinner
• Bo i luksustelt på safari
• Båttur i St. Lucia med flodhestgaranti
• Pikniklunsj på stranden i Cape Vidal
• Kryddermarked i Durban
• UNESCO-natur
• Lekre bosteder
Dyktig engelsktalende guide

Vi er en liten gruppe og bor på intime og særdeles hyggelige gjestehus av høy klasse. I St. Lucia kan vi faktisk treffe på flodhest i hovedgata. Turens absolutte høydepunkt gjetter vi blir opphold på fantastiske Thanda  Tented Camp. Foruten super beliggenhet og topp service har vi erfart at dyrelivet er fantastisk. Avslutningsvis nyter vi noen dager på erverdige Oyster Box rett utenfor Durban. I nydelige omgivelser kan vi fordøye alle inntrykk fra turen før vi reiser hjem.

Inkluderer:
Flyreisen Oslo—Durban med Turkish Airlines
Dagens flyskatter pr 10.02.20
1 natt på Sandals Guesthouse, Uhmlanga Rocks
3 netter på Kingfisher Lodge, St. Lucia
2 netter på Thanda Tented Camp
3 netter på Oyster Box Hotel, Uhmlanga Rocks
All transfer og utflukter, safari, båttur, bytur som nevnt
Måltider spesifisert i program

Vi tar forbehold om prisendring som følge av økte skatter og avgifter eller valutaendringer.

Drikke til maten er inkludert kun på Thanda, ellers er ikke inkludert til lunsj og middag.
Tips er ikke inkludert.

Program: 

Dag 1: Oslo—Istanbul (23. oktober)
Avreise fra Oslo kl. 17.40 og lander i Istanbul kl. 22.35 der det blir flybytte. (flymåltider)

Dag 2: Istanbul –Durban
Vi letter kl. 01.35 og lander i Durban kl. 12.25 lokal tid. Her blir vi møtt av vår lokale guide og det blir en liten kjøretur til Sandals Gjestehus der vi skal bo en natt. Her kan man slappe av ved bassenget utover ettermiddagen, men det er bare 300 meter til stranda, så det kan være en ypperlig ettermiddagstur for å strekke på beina. Vi blir servert middag og blir kjent med hverandre. (flymåltider, M)

Dag 3: Durban—St. Lucia
Vi skal til Sør-Afrikas første UNESCO verdensarv område, helt unikt i verden. Så mange fugle– og dyrearter og variert flora. Denne første kvelden tar vi et cruise i solnedgangen. Her kan vi se både flodhester og krokodiller. Vi bor 3 netter på gode Kingfisher Lodge. (F)

Flodhestenes blikk sier vel egentlig at man skal holde litt avstand.

Dag 4: St. Lucia—Cape Vidal
Vi kjører gjennom det nydelige naturreservatet  og får nok øye på gaseller, antiloper og  kanskje bøffel og nesehorn. Vi ender opp i paradiset Cape Vidal. Her er sandstrender så langt øyet kan se. Guiden vår dekker opp til pikniklunsj her på stranden, men pass på, apene her er noen ordentlige luringer! (F,L)

Strand så langt du kan se, å bade er nok for tøffinger. Tar lunsj vi!

Dag 5: St. Lucia
Dagen står til egen disposisjon, men vi er behjelpelig med reservasjoner av utflukter. F.eks. nattsafari, sykkelsafari, ridning eller annet. Det er også veldig koselig å bare slappe av og kikke litt i hovedgaten i denne lille landsbyen. Vi kan anbefale middag på en av restaurantene i byen. (F)

Du kan se både små og store skapninger på nattsafari, dette er en av de små vi så

Dag 6: Thanda Safari Camp
Etter frokost kjører vi en kort etappe på ca 1 1/2 time til Thanda. Her får vi tildelt våre luksuriøse telt. Reservatet strekker seg over ca 14000 hektar og har vunnet mange priser opp gjennom årene.
Vi møtes til en snack lunsj kl. 15.00 som kalles High Tea før vi kjører ut i marka med egen safariguide og tracker (sporleser). Turen går i åpen landrover slik at man virkelig kommer tett på natur og dyr. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien! På kvelden samles vi til middag.  (F,L,M)

Thanda Tented Camp – det går godt an å bo i et slikt telt.

Dag 7: Thanda Safari Camp
Som et par av våre gjester har uttrykt seg: «Dette er helt utrolig vakkert, egentlig helt ubeskrivelig for oss vanlige mennesker.»
Thanda består av 15 telt bygd i koloni safari-stil med alt du trenger og mere til. Servicen er super og det meste er inkludert unntatt klesvask og tips.
Dagen starter gjerne kl. 05.00 så er det scones og kaffe/te før man drar ut i bushen. Vel hjemme etter en 3 timers tid blir det brunsj (frokost-lunsj). Midt på dagen er det for varmt for både dyr og mennesker, så da slapper man gjerne av ved bassenget. Ved 15-tiden blir det high-tea før man drar ut på tur igjen og nyter en sundowner ved solnedgang. Middag serveres på kvelden og kanskje en av kveldene ved bomaen(grillområdet). (F,L,M og drikke)

Dag 8: Thanda—Umhlanga
En siste safaritur før vi setter kursen mot Durbans forstad Umhlanga Rocks. Her skal vi bo de siste 3 nettene på Oyster Box, et hotell i særklasse rett ved det Indiske Hav og ombygd fra et gammelt fyr. Hotellet er kjent for sitt genuine og luksuriøse særpreg og ligger i umiddelbar nærhet til et trygt og hyggelig lite sentrum med gallerier, butikker og restauranter.  (F)

Oyster Box.

Classic Sea Facing-rom på Oyster Box. Merk at interiør/farger kan variere noe fra rom til rom.

Trapp fra Oyster Box direkte ned til den 5 km lange strandpromenaden.

Dag 9: Umhlanga—Durban
Bysightseeing med lokal guide i Durban der vi ser de mest kjente landemerker, et av høydepunktene er besøk på kryddermarkedet. Vi avslutter med delfinshow på fantastiske uShaka Marine World. Avskjedslunsj serveres i dag. (F,L)

Du finner utallige sorter karri på kryddermarkedet i Durban, populært stopp på sightseeingen.

Dag 10: Umhlanga—Durban
Start gjerne dagen med en god rusletur langs havet. Dagen står til egen disposisjon og vi hjelper gjerne til med bestilling av utflukter. (F)

Dag 11: Durban—Istanbul
Transfer til flyplassen for flyvning kl. 15.30 med kurs for Istanbul.  (flymåltider)

Dag 12: Istanbul—Oslo (3. november)
Etter flybytte tidlig morgen letter vi kl. 07.35 og lander i Oslo kl. 10.25 lokale tider. (flymåltider).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: