Har du lyst til å reise til Sør-Afrika, men ikke alene? Da er kanskje våre små eksklusive grupper en god reisemåte for deg.

Denne turen har flere avganger. Se vår turkalender for flere turer og gruppeavganger!

Turens høydepunkter:

• Verdens vakreste by Cape Town
• Table Mountain med fantastisk utsikt over Cape Town og omegn
• Fangeøya Robben Island hvor Nelson Mandela satt fengslet i 18 år
• Besøk til Ilanga Township i Cape Town
• Vindistriktet utenfor Cape Town med vingårdsbesøk og vinsmaking
• Kapp Det Gode Håp og pingvinene i Simon’s Town
• Safariopphold i Limpopo med mulighet for å se «de fem store»
• Johannesbourg med sighteeing i Soweto
• Dyktig engelsktalende lokalguide
Overnatting på gode 4-stjernershoteller
God mat og drikke hele veien

Den største faren ved å reise til Sør-Afrika er at du får smaken på noe du aldri vil få nok av. Her får du med deg det mange av oss betegner som verdens vakreste by. Historisk rett og slett veldig interessant. Plusser vi på god mat og fantastisk drikke er vi nesten i mål. Da er det bare den store safariopplevelsen som står igjen og den får du også med!

Inkluderer:
Flyreisen Oslo—Cape Town, Johannesburg—Oslo med Turkish Airways
Flyskatt
Flyreisen Cape Town—Johannesburg
6 netter på AC Marriot Waterfront Hotel, Cape Town
2 netter på Safari Plains Limpopo
1 natt på Garden Court Sandton City, Johannesburg
Alle transfers og utflukter nevnt i program
Engelskatalende guide i Cape Townområdet
Safariaktiviteter og parkavgifter
Alle frokoster, flymåltider, helpensjon på safariopphold, samt velkomst- og avskjedsmiddag og 6 lunsjer

Vi tar forbehold om prisendring som følge av økte skatter og avgifter eller valutaendringer.
Rekkefølgen på utfluktene kan endres, og værforbehold på Table Mountain og Robben Island.

Drikke er stort sett ikke inkludert til lunsj og middag.
Tips er  ikke inkludert.

Program: 

Dag 1: Oslo—Istanbul (18. november)
Avreise fra Oslo kl. 17.40 og lander i Istanbul kl. 22.45 der det blir flybytte. (flymåltider)

Dag 2: Istanbul –Cape Town
Kl. 01.55 letter vi fra Istanbul med kurs for Cape Town hvor vi ankommer kl. 12.00 lokal tid. Her venter vår lokalguide som tar oss med til AC Marriott Hotel på Waterfront. Mer sentralt kan vi nesten ikke få det. Innsjekking i standardrom. Etter en hvil samles vi for å bli bedre kjent over en velkomstmiddag der vi smaker oss gjennom 15 afrikanske retter på Africa Cafe (flymåltider, middag)

Dag 3: Cape Town
Få byer ligger vakrere til med flotte Table Mountain i bakgrunnen, grønne Signal Hill og Lions Head i horisonten. Vi blir kjent med byen i dag og kjenner storbyen på pulsen. Boo-Kaap med sitt fascinerende multikulturelle område, Green Market Square, Castle of Good Hope. Kabelbanen opp til Table mountain er et must og vi får en fantastisk utsikt. Senere blir det tur med båt ut til fangeøya Robben Island hvor Nelson Mandela sonet mesteparten av sin tid i fengsel. (F)

Gondolbane opp til Table Mountain

Dag 4: Cape Town
I dag letter vi litt på sceneteppet og besøker den sorte bydelen Ilanga og får et nært møte med befolkningen. Lunsj inntas hos Sheila på Restaurant Lelapa og vi lover spesielt gode minner herfra. Denne ettermiddagen kan du rusle rundt på Waterfront, kikke i gallerier og butikker eller se gateopptredener der de dukker opp. (F,L)

Dag 5: Cape Town – Kapp Det Gode Håp
Vi lover flotte naturopplevelser på dagens kjøretur til Kapp. Vi ser krysningspunktet til kjølige Atlanterhavet og varme Indiske Hav. Deretter går turen til Simon’s Town hvor vi beskuer pingvinkolonien som holder til her. (F,L)

Pingvinene i Simon’s Town.

Dag 6: Cape Town—vinområdene
Vi blir tatt med til flere av de fantastiske vingårdene  ved Stellenbosch, Paarl og Franschhoek. Hele dagen tilbringes blant vinranker omkranset av den vakreste naturen og skjønneste vingårdene. På Lanzerac som ble etablert i 1692 vil vi ha vinsmaking. Det var her den første pinotagevinen ble tappet. Lunsj planlegges på Muratie og på Jordan avslutter vi med enda en vinsmaking. (F,L)

Stellenbosch

Dag 7: Cape Town egne aktiviteter
Byen har så uendelig mye å by på. Her finnes verdens beste gallerier og museer og du kan ta deg til Kirstenbosch botaniske hage, som også er av verdensklasse. Vi tipser gjerne om hva du kan foreta deg. Hop On– bussene er populære og tilbyr flere spennende ruter. Turistkontoret på Waterfront hjelper gjerne til med bestilling også. Noen vil sikkert bare slappe av og rusle  i nærområdet, da det har så mye å by på i seg selv. (F)

Waterfront i Cape Town

Dag 8: Cape Town—Johannesburg—Limpopo
Vi tar fly på formiddagen og lander i Johannesburg der vi blir møtt av sjåføren som tar oss til safarilodgen. Kjøreturen dit tar ca 2,5 time. Provinsen Limpopo ligger helt nord mot grensen til Zimbabwe, Mosambik og Botswana. Området er viden kjent for et naturskjønt landskap med fjell, savanner og et mangfoldig dyreliv. Allerede første ettermiddagen tar vi ut på safari i åpne safaribiler. Vi speider etter The Big 5, men kan selvsagt ikke love at man får se alle artene. Safari Plains består av 20 flotte og eksklusive «telt» med tv, aircondition, te og kaffefasiliteter. Lodgen har også spa og et lite svømmebasseng. (F, M, high tea)

Dag 9: Safari Plains
En typisk dag i viltreservatet starter kl. 5 om morgenen med kaffe og scones. Så ut på tur ca 3 timer med innlagt pause. Vel tilbake blir det en sen frokost. Midt på dagen er det for varmt for både dyr og mennesker så man holder seg rolig. På ettermiddagen blir det snack lunsj med high tea og så ut på tur igjen. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien! (F,L,middag, aktiviteter)

Dag 10: Limpopo—Johannesburg
Etter morgensafari og frokost blir vi kjørt til Johannesburg. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Vi bor på Garden Court Sandton City som er et komfortabelt hotell med gangavstand til restauranter, kjøpesenter og butikker. Vi samles til avskjedsmiddag. (F,M)

Dag 11: Soweto—Johannesburg—Istanbul
Vi er ferdig pakket for hjemreisen og blir hentet av Booysie Patric, som hjalp til med Marianne Antonsens plate Blomster i Soweto. Han tar oss med i sin egen bydel og lager en interessant formiddag for oss.  I Soweto finnes eneste gaten i verden som huser to Nobels fredspris-vinnere. Vi spiser lunsj i en av de berømte Shabeener før vi blir kjørt til flyplassen. Flyavgang kl. 18.10 og ankomst Istanbul neste morgen kl. 05.00. (F,L,flymåltider)

Dag 12: Istanbul—Oslo (29. november)
Etter flybytte letter vi kl. 07.35 og lander i Oslo kl. 10.25 lokale tider. (flymåltider).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: