Bli med til KwaZulu-Natal, en av de mest varierte landsdelene av Sør-Afrika som byr på store og varierte opplevelser, fra safari til strandidyll! KwaZulu-Natal er dessuten helt fritt for malaria.

Turens høydepunkter:

• Bli kjent med zuluene og deres kultur
• St. Lucia og de UNESCO-listede våtmarksområdene
• Elvecruise i solnedgangen
• Urørt bushlandskap
• Safari i Leopard Mountain
Muligheten for å se «de 5 store»: løve, bøffel, elefant, leopard og neshorn
• Avslappende opphold på Thonga Beach Lodge ved det indiske hav
Aktiviteter som snorkling, kano og kulturelle møter
• Muligheten for å oppleve havskilpadder
• Opphold på sjarmerende Oysterbox i Durban
• Bysightseeing i Durban
• God mat og drikke

Turen går nordover fra Durban til noen av de mest spennende områdene i Zululand, der vi blir kjent med de mektige zuluene. Vi får høre om en norsk misjonær og biskop som slo seg ned her i området.  Store opplevelser venter oss i  St. Lucia og de spennende Unesco viltområdene. Et uforglemmelig øyeblikk kan man oppleve ved piknik-korgen ved Cape Vidal. Det blir overraskelser hver dag i form av herlig natur, spennende historie og dyreliv. Vi skal også bo på en herlig safarilodge der alt er inkludert og vi får flere safariopplevelser i jeeper i reservatet.  Kanskje Leopard Mountain Lodge lever opp til sitt rykte? Avslutningsvis tar vi 3 netter ved en genuin strand ved Det Indiske Hav før aller siste natt tilbringes på legendariske Oysterbox ved Durban.

Inkluderer:
Flyreisen Oslo-Durban med Turkish Airlines t/r
1 natt på PH Uhmlanga Hotel
2 netter på Elephant Lake Hotel, St. Lucia
2 netter på Leopard Mountain Safari Lodge
3 netter på Thonga Beach Lodge
1 natt på Oysterbox i Durban
Alle frokoster, 6 lunsjer, 6 middager
Sunset cruise St. Lucia, Utflukt Cape Vidal og safariaktiviteter, Sightseeing i Durban med engelsktalende guide, parkavgifter, bagasjehåndtering.
Engelsktalende guide på transportetappene

 • Flyavgang fra Oslo Lufthavn kl. 17.15 med flotte Turkish Airlines til Istanbul kl. 23.10 hvor vi bytter fly. (Flymåltid)

 • Kl. 02.15 letter vi fra Istanbul og setter kursen mot Durban der vi lander kl. 13.20 lokal tid. Vi blir tatt godt imot av vår guide og  kjører så et lite stykke til hotellet vårt, PH Uhmlanga Hotel. En god middag blir servert og vi blir bedre kjent.  (Flymåltid,M)

 • Etter en god frokost setter vi kursen mot et av de mest spennende Unesco verdensarvområdene som finnes i iSimangaliso. Navnet betyr mirakel. Området huser 234 sjeldne og trudede arter. En variert flora og fauna som også inkluderer delfiner, humpcack hvaler, skilpadder og sort og hvitt neshorn. Vi tar et solnedgangscruise på elva i kveldingen. Her ser vi mange fugler og kanskje noen krokodiller og flodhester. Disse kan faktisk komme spaserende i hovedgata i byen også… (F)

  Flodhester i St Lucia

 • I dag skal vi få erfart hvorfor området er blitt gitt denne internasjonale statusen. Vi drar på safari gjennom naturreservatet og ender i paradiset ape Vidal. Her er sandstrender så langt øyet kan se! Snorkling kan friste og pikniklunsj på stranden er et must. (F,L)

 • Etter frokost settes kursen mot Manyoni private viltreservat der vi finner Leopard Mountain Game Lodge med en fantastisk utsikt over urørt bushlandskap. Big Five kan oppleves, men siden det er ville dyr så kan vi jo ikke love det. Men mange dyrearter kan du nok krysse av på listen. Utmerket service kan forventes og fine og opplevelesrike turer. Hyttene er romslige med privat balkong og hengekøye samt et lite, privat basseng for å nevne noe. (F,L,M)

 • En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen, da det er da sjansen for å se dyr er størst. Opp ved 5– tiden, en liten scones og kaffekopp før vi drar ut og samler inntrykk. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man slapper gjerne av ved bassenget. Kl. 15 er det high tea, en snak lunsj, før det blir tur ut igjen og drinker i solnedgangen. Gode safariguider sørger for at man virkelig får føle Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien! (F,L,M)

 • Ferden fortsetter til den uberørte kyststripen nord ved Sodwana Bay, helt mot grensen til Mosambik. Dette er et genuint paradis! Her er hyttene inspirert av Thonga-folkets arkitektur. Den endeløse gylne sandstranden innbyr til både rekreasjon og aktiviteter. I denne perioden kan du se de store havskilpaddene legge egg. Synet av en 750 kg gigant er magisk. Alle måltider, snorkling, kanotur og tur på Lake Sibaya med kulturell opplevelse og mer til er inkludert her. (F,L,M)

 • Fritid med inkluderte opplevelser på Thonga. Snorkling, kanotur på Lake Sibaya, kulturell oppevelse med besøk i lokalområdet og besøke en skole eller visitt hos den lokale doktoren. Guidet tur i naturen ved Thonga. (F,L,M)

 • Vi må bryte opp og vi avslutter oppholdet med å overnatte på legendariske Oysterbox utenfor Durban. Underveis hit kan vi stoppe ved et lokalt marked og gjøre noen siste innkjøp. (F)

  Oyster Box.

  Classic Sea Facing-rom på Oyster Box. Merk at interiør/farger kan variere noe fra rom til rom.

 • Vi tar en rundtur i Durban der vi ser Moses Mabhida Stadum som ble bygget for fotball-VM i 2010. Et kryddermarked besøkes og vi får et inntrykk av denne travle byen. Vi sjekker inn for vår flyvning kl. 16.30 med kurs for Istanbul. (Flymåltider)

 • Vi lander i Istanbul kl. 06.05 og bytter fly. Kl. 08.45 letter vi med siste etappe  til Oslo der vi lander kl. 10.45.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev