Mens vinteren setter sitt preg på oss her hjemme med kalde netter og mørke dager, setter noen av oss kursen mot herlige Sør-Afrika. Her skal vi få med oss en del av det essensielle og ekte. Fra Cape Town med sin apartheidhistorie via vinland, til togtur i verdensklasse og førsteklasses safari med opphold på en herlig lodge. Vår reise til Sør-Afrika gir deg autentiske omgivelser og opplevelser mange reisende bare kan drømme om. Dette er Sør-Afrika på sitt mest avslørende, givende og underholdende.
Få byer ligger så vakkert til som Cape Town. Det er ikke her du opplever det genuine Afrika, men en unik blanding av mennesker og kulturer. Så står en fantastisk togtur for døren med en helt særegen atmosføre. Vi avslutter oppholdet i Kruger nasjonalpark, på flotte Lukimbi Safarilodge. Opplevelsene står i kø og vi kan samle uforglemmelige minner.

Inkludert i prisen:
Flyreise fra Oslo med Emirates t/r
Flyskatter
1 overnatting på Grand Roche Hotel, Paarl
3 overnattinger på Portswood Hotel, Cape Town
2 overnattinger på Rovos Rail i Pullmansuite
1 overnatting på Pestana Kruger Lodge
2 overnattinger på Lukimbi Safari Lodge, Kruger
Utflukter , entreer, vinsmaking, transfers som nevnt
Flymåltider, alle frokoster, 8 lunsjer og 5 middager
Lokale engelsktalende guider

Ikke inkludert:
Tips og eventuelt tilleggsopphold på Oysterbox med utfluktsforslag

Oppgraderingsmuligheter:
På Rovos Rail er det mulig å oppgradere til deluxe suite, pristillegg er kr 7 400,- pr person i dobbeltrom.
Businessklasse på fly er mulig mot et pristillegg på ca kr 18.500,- pr person, avhengig av ledig kapasitet.

Frivillige tilleggspakker:

FØR TUREN: Victoria Fallene, 3 dager.
La reisen starte ved de mektige Victoria Fallene, eller Mosi-oa-Tunya – «Røyken som tordner». Her blir det opplevelsesrike dager ved et av verdens syv naturskapte underverker. Når vannføringen er på det største, styrter det 10 millioner liter i minuttet utfor den 100 meter høye skrenten. Det skaper en tåke og regnbue som bare tar puste fra deg! Dette er det eneste stedet i verden der fire land møtes; Namibia, Zambia, Zimbabwe og Botswana. Vi ordner flybilletter slik at dere lander på Victoria Falls flyplass hvor man blir hentet i privat bil for transport til lodgen. Neste dag blir guidet tur ved Victoria Fallene og sunset cruise på Zambezi elven. Så har man en dag til for å nyte herligheten før man får transport tilbake til Victoria Falls flyplass dag fire.
Victoria Falls Safari Club er en luksuriøs overnatting i tillegg til utrolig safariopplevelse rett ved Victoria fallene. Alle måltider er inkludert under oppholdet her. Lodgen står høyt på et naturlig platå hvor du kan nyte solnedgangen og de tordnende vannfallene 4 km unna. Safari Club delen er en egen avdeling av Victoria Falls Lodge, med utsikt over et privat vannhull. Victoria Falls Safari Club åpnet i august 2012.
Tilleggspakke Victoria Falls, opphold Safari Club kr 10.450,- pr person i dobbeltrom.
Tilleggspakke Victoria Falls, opphold Safari Lodge kr 7875,- pr person i dobbeltrom.
I BEGGE TILFELLE KOMMER FLYBILLETTER INN TIL VICTORIA FALLS FLYPLASS I TILLEGG.

ETTER TUREN: The Oyster Box, Durban.
For de som har kjøpt tilleggspakke blir det innsjekking for innenriks flyvning til Durban. Innenriks fly kommer i tillegg. Vel fremme blir vi hentet og kjørt til fantastiske Oysterbox Hotel for de neste 6 nettene.
The Oyster Box, Durban ligger rett ved stranden i Umhlanga, som er et lite tettsted nord for Durban. Her ligger alt av restauranter, shopping og vannaktiviteter i umiddelbar nærhet. Det legendariske hotellet Oyster Box har i årevis vært kjent for sitt genuine og luksuriøse særpreg, og er et svært populært hotell blant våre reisende. Hotellets fantastiske beliggenhet, utsøkte mat, prisvinnende spa og spennende interiør, gjør dette til en hotelloplevelse “i særklasse”.
NB: Spa-avdelingen ved Oyster Box er er svært populær, og vi anbefaler å bestille behandlinger i forkant av reisen. Si fra til oss så hjelper vi til med å bestille.

6 netter på The Oyster Box i Classic Sea Facing room kr 10.500,- per person i delt dobbeltrom, frokost er inkludert.

Mulige utflukter under oppholdet i Durban:

Heldagstur ca 12 timer med lunsj til Lesotho og Sani Pass, kr 1.450,- per person
Heldagstur ca 9 timer tmed lunsj til Zululandsby, kr 1.200,- per person

 • Flyvning fra Oslo Lufthavn kl. 14.10 til Dubai. Landing i Dubai kl. 23.25 lokal tid og et lite opphold før flybytte og videre reise. lymåltider)

 • Kl. 04.00 flyr Emirates fra Dubai og vi lander i Cape Town kl. 11.45. Vi blir møtt på flyplassen og kjører direkte til vinområdet. Her skal vi overnatte på Grand Roche i Paarl. Grand Roche er vel kjent for sin luksuriøse, kosmopolitiske overnatting, prisbelønnet mat og makeløse service og gjestfrihet. Vi anbefaler middag på hotellets restaurant Bosman’s som er kåret til en av de ti beste restaurantene i Sør-Afrika og blant de hundre beste i verden.(F)

  Paarl.

  Grande Roche Hotel Paarl.

  Grande Roche Hotel Paarl.

  Grande Roche Hotel Paarl.

   

 • I dag blir vi tatt med til flere av de fantastiske vingårdene ved Stellenbosch, Paarl og Franschhoek. Området har en spennende historie og er uforglemmelig vakkert. I dag produseres det 20 forskjellige viner her som sendes over hele verden. Landet har sin egen drue, pinotage. Vi smaker vin og får servert lunsj i disse flotte omgivelsene. Om ettermiddagen går kjører  vi til Cape Town. Det er mye å oppleve i Cape Town området. Sentrum av Cape Town: The Waterfront, Green Square Market og å nyte solnedgangen over Cape Town fra Table Mountain. I Cape Town blir det tre netter på Portswood Hotel, et godt hotel med kort vei til populære Waterfront. Det er lurt å bo i dette området, for her kan man spasere om kveldene til alle fasiliteter uten å være avhengig av transport. Middag er på egen hånd og for egen regning. Vi anbefaler gjerne å prøve en av de mange sjømatrestaurantene ved Waterfront. (F,L)

  Waterfront med Table Mountain i bakgrunn.

 • Vi drar på båttur ut til den kjente fangeøya; Robben Island. Her sonet Nelson Mandela mesteparten av sin tid i fengsel. Han ble løslatt i februar 1990. I 1996 ble Robben Island museet etablert som et nasjonalmonument og et nasjonalt museum. I desember 1999 ble Robben Island erklært som World Heritage Site av UNESCO. Guidene på øya er tidligere politiske fanger og turen er derfor garantert å gjøre et inntrykk på alle de besøkende. Vel i land spiser vi lunsj og blir så tatt med på en vandre-rundtur i ”The Mother City”. Se berømte Waterfront og sentrum av Cape Town. Vi drar opp Table Mountain. (inkludert, væravhengig) Ta gondolen, gå, eller klatre opp til det verdenskjente fjellplatået. Nyt fantastisk utsikt over byen, kanskje dere kommer dit i tide for solnedgang? (F,L)

  Utsikt over Cape Town fra Table Mountain.

 • Vi blir hentet fra hotellet og vi begir oss på en dag med nydelige naturopplevelser. Først tar vi turen via Chapman’s Peak til Cape Point Nature Reserve. Her ser dere Atlanterhavet og det Indiske hav møtes. Deretter går det videre til Simon’s Town og de kjente Kapp pingvinene, verdens eneste land-hekkende koloni med pingviner. Lunsj ved Simon’s Town før vi returnerer til Cape Town.  (F,L)

  Kapp det gode håp.

  Pingvinene i Simon’s Town.

 • Etter frokost venter et av turens høydepunkter. Det blir transport fra hotellet til jernbanestasjonen i Cape Town. Her blir vi tatt i mot i Rovos Rail Loungen og det blir en liten innføring i historien samt annen informasjon av selveste Rohan Vos før vi går ombord i det historiske toget. Rovos Rail drives av Rohan Vos, en ildsjel, som restaurerte det klassiske toget The Pride of Africa—verdens mest luksuriøse tog. Det blir en uforglemmelig reise frem til Pretoria ved Johannesburg. Foruten egen kabin, finnes flotte restaurantvogner fra 1924 og 1936. Det er full pensjon om bord med fri drikke både fra egen minibar og flotte viner til lunsj og middag. High tea blir servert enten i loungen eller i observasjonsvognen. Det blir besøk i den historiske landsbyen Matjiesfontein. (F,L,M)

  Pullmansuite, Rovos Rail.

  Pullmansuite, Rovos Rail.

  Rovos Rail – klart for lunsj eller middag, 4-retters med vin er det uansett.

  Matjiesfontein.

  Matjiesfontein.

   

 • Toget fortsetter over Great Karoo og gjennom et helt annerledes landskap enn det vi så dagen før. I diamantbyen Kimberley vil vi ta en pause og det blir tur i byen. Et besøk i Diamond Mine Museum og den ekstraordinære Big Hole blir det også før togturen fortsetter. Utover ettermiddagen og kvelden er det bare å nyte atmosfæren om bord i toget og landskapet vi passerer. (F,L,M)

  Karoo ved soloppgangstider.

  I Kimberley vil vi se spor etter gruvedriften, som her ved Big Hole. 

 • Frokost inntas mens vi kjører gjennom Krugersdorp og Johannesburg, ”the goldfields” ved Witwatersrand mot Pretoria stasjon med ankomst kl 12.00. Vi blir møtt av sjåføren som skal ta oss til neste høydepunkt, safari i Kruger. Turen går på gode veier vel 400 km. Vi har valgt å ta første natten på Pestana Kruger Lodge rett utenfor parken. Portene til Kruger stenger kl 18.00, og det rekker man fint om alt går på skinner, men skulle det bli litt sen trafikk, er vi på den sikre siden ved å overnatte her. Pestana Kruger Lodge har utsikt til Crocodile River. Kanskje får du se krokodiller eller andre dyr på elven. Pestana har svømmebasseng, restaurant og bar. Rommene har aircondition, satelitt-TV, safe og balkong. (F, Lunsjpakke, M)

  Pestana Kruger Lodge.

  Pestana Kruger Lodge.

  Pestana Kruger Lodge.

   

 • Etter frokost blir dere hentet og kjører inn i selve Krugerparken og til Lukimbi Safari Lodge. Turen inn hit er en safariopplevelse, så hold gjerne kameraet klart! Lukimbi er en fantastisk safarilodge som ligger lett tilgjengelig i den sørlige delen av Kruger Nasjonalpark i Sør- Afrika. Kruger er hjem til «Big Five», og en rekke andre dyr og fugler som lever i sine naturlige habitat. Safari foregår med informative guider, i Landrovers på private veier.  Gjester har også mulighet til å ta guidete fotturer eller slappe av på lodgen. Viltområdet er på 15000 hektar.

  Lukimbi Safari Lodge har 16 romslige suiter, classic og premium suiter. Hovedbygningene på lodgen er bundet sammen med åpne tredekk, det er nydelig utsikt langs elven Lwakahle. Lodgen ligger på en høyde som gir trygghetsfølelse av å se ned på dyrene, og de hevete gangveiene gir gjestene enkel tilgang til rommene sine. (F,L,M)

  Fasiliteter på suitene: privat dekk, vifte, lounge, minibar, utendørs dusj, separat dusj og bad, te/kaffe, telefon og aircondition. Vi bor i classis suiter.

  Fasiliteter på lodgen: bar, boma (bålplass), curio shop, treningssenter, klesvask service, bibliotek, utendørs svømmebasseng, romservice, vinkjeller, spa.

  Classic Suite, Lukimbi Safari Lodge.

  Classic Suite, Lukimbi Safari Lodge.

  Loungen på Lukimbi Safari Lodge.

  Lukimbi Safari Lodge.

  På safari.

   

 • En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen: det er da sjansen for å se dyr er størst. Opp ca kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for en helsebringene ”brunch”. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg kanskje rundt svømmebassenget. Ca. kl. 15:00 møtes dere til ”High Tea”, en snack lunch, før dere igjen drar ut på safari med drinker i solnedgangen over savannen. Safari er i åpen landrover med deres egen safari guideog spor-leser, det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien! (F,L,M)

   

 • Etter en siste morgensafari og frokost kjører vi tilbake til flyplassen i Mpulalanga og flyr til Johannesburg. Her sjekker vi inn for vår flyvning hjem på kvelden. Emirates har avgang fra Johannesburg kl. 19.05. Flybytte over midnatt. (F, flymåltid)

   

 • Landing i Dubai kl 05.05 og flybytte. Vi letter for siste etappe kl. 07.45 med kurs for Oslo Lufthavn der vi lander kl. 12.00 lokal tid.

 • Oyster Box med sin utsikt mot fyrtårnet i Umhlanga.

  Classic Sea Facing-rom på Oyster Box. Merk at interiør/farger kan variere noe fra rom til rom.

  Oyster Bar.

  High Tea, Oyster Box.

   

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: