Cape Town er en av de byene mange virkelig ønsker å besøke en gang i livet, få byer ligger så vakkert til. Robben Island ble kjent fordi Nelson Mandela tilbrakte mange år i fengsel ute på øya. Fra byfjellet Table Mountain har du fin utsikt over byen, du kan velge å ta turen til fots eller med kabelbanen. Kapp-halvhøya må inngå i programmet, naturen er flott med Atlanterhavet og Det Indiske Hav på hver sin side, og du får se Kapp pingvinene. Naturligvis må du oppleve vinområdet og det blir en utsøkt overnatting i Paarl før togturen med Rovos Rail. Denne historiske togturen er i verdensklasse, så venter førsteklasses safari i Kruger nasjonalpark, på flotte Lukimbi Safarilodge. Opplevelsene står i kø og vi kan samle uforglemmelige minner.

Inkludert i prisen:
Flyreise fra Oslo med Emirates t/r
Flyskatter
3 overnattinger på Commodore Hotel, Cape Town
1 overnatting på Grand Roche Hotel, Paarl
2 overnattinger på Rovos Rail i Pullmansuite
1 overnatting på Pestana Kruger Lodge
2 overnattinger på Lukimbi Safari Lodge, Kruger
Utflukter , entreer, vinsmaking, transfers som nevnt
Alle frokoster, 5 lunsjer og 5 middager
Lokal guide på utflukter

Ikke inkludert:
Tips og eventuelt tilleggsopphold på The Oyster Box

Businessklasse på fly er mulig mot et pristillegg på ca kr 18.500,- pr person, avhengig av ledig kapasitet.

Frivillig tilleggspakke: The Oyster Box, Durban.

Du kan utvide reisen med tre netter på fantastiske The Oyster Box i Durban mot tillegg i prisen. Et erverdig hotell rett ved Det Indiske Hav. The Oyster Box har beholdt stilen fra 1920 årene, men naturligvis med dagens fasiliteter og utsøkt service.
The Oyster Box, Durban ligger rett ved stranden i Umhlanga, som er et lite tettsted nord for Durban. Her ligger alt av restauranter, shopping og vannaktiviteter i umiddelbar nærhet. Det legendariske hotellet Oyster Box har i årevis vært kjent for sitt genuine og luksuriøse særpreg, og er et svært populært hotell blant våre reisende. Hotellets fantastiske beliggenhet, utsøkte mat, prisvinnende spa og spennende interiør, gjør dette til en hotelloplevelse “i særklasse”.
NB: Spa-avdelingen ved Oyster Box er er svært populær, og vi anbefaler å bestille behandlinger i forkant av reisen. Si fra til oss så hjelper vi til med å bestille.

3 netter på The Oyster Box i Classic Sea Facing room kr 4 800,- per person i delt dobbeltrom, frokost er inkludert, pluss ca kr 1000 pr person i tillegg for flybilletten fra Krüger til Durban.

 

 • Flyvning fra Oslo Lufthavn kl. 13.40 til Dubai. Landing i Dubai kl. 23.25 lokal tid og et lite opphold før flybytte og videre reise. lymåltider)

 • Kl. 04.00 letter vi fra Dubai og flyr vi mot Cape Town med ankomst kl. 11.45. Dere blir møtt på flyplassen for transport to Commodore Hotel, et flott hotell som ligger ved V&A Waterfront, en av Sør-Afrikas mest besøkte turistattraksjoner. Her finner du et stort utvalg restauranter, butikker og andre severdigheter. På ettermiddagen kan vi anbefalemiddag på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger som perler på en snor langs havneområdet.

  Waterfront Cape Town

 •  

  Om været tillater det anbefaler vi en tur opp Table Mountain med kabelbanen. Her kan du nyte en fantastisk utsikt over byen og «enden av verden». Table Mountain er oppført på UNESCO’s verdensarvliste og  det finnes 1470 ulike arter planter her. Det er fullt mulig å ta turen opp på Table Mountain til fots. Det hender at det er tåke på toppen, da sier de at Table Mountain har duken på, en slik da er det dessverre ikke sikt. (F)

  Gondolbane opp til Table Mountain

 • Dere blir hentet fra hotellet og vi begir oss på en dag med nydelige naturopplevelser. Først tar vi turen via Chapman’s Peak til Cape Point Nature Reserve. Her ser dere Atlanterhavet og det Indiske hav møtes. Du kan faktisk se et skille i havet mellom det blå kalde Atlanterhavet og det grønne varme Indiske Hav. Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil utover havet. Dette er det magiske punktet; følelsen av verdens ende og sydpolen neste. Deretter går det videre til Simon’s Town og de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982, med rik tilgang til mat i havet utenfor teller kolonien 3000 pingviner.  Mulighet til å kjøpe seg lunsj ved Simon’s Town før dere kjører tilbake til Cape Town.  (F)

  Pingviner på Boulders Beach – Kapphalvøya

 • Etter at dere har sjekket ut blir dere hentet og turen går til Vinland. I løpet av dagen får dere anledning til å smake flere av de kjente eksportproduktene. Vin er en av Sør-Afrikas stoltheter og landet har sin egen drue, pinotage som benyttes av mange vingårder. Etter å ha lært om Sør-Afrikansk vin blir dere kjørt til Grand Roche. Hotellet er kjent for sin utsøkte beliggenhet i hjertet av vakre Cape Winelands i Paarl, og ikke minst for sin luksuriøse, kosmopolitiske overnatting, prisbelønnet mat og makeløse service og gjestfrihet.
  Vi anbefaler middag på hotellets restaurant Bosman’s som er kåret til en av de ti beste restaurantene i Sør-Afrika og blant de hundre beste i verden. (F)

  Vinområde Sør-Afrika

 • Etter frokost blir det transport til stasjonen i Paarl. Det historiske toget har avgang kl 11.00. Rovos Rail drives av Rohan Vos, en ildsjel, som restaurerte det klassiske toget The Pride of Africa—verdens mest luksuriøse tog. Toget tar maks 72 passasjerer i 36 komfortable suiter. Alle vognene er klassiske og tilbakeført helt tidsriktig. Toget har også en eksklusiv togvogn med fri bar og flotte restaurantvogner fra 1924 og 1936.  Det blir en uforglemmelig reise frem til Pretoria ved Johannesburg. Det er full pensjon om bord med fri drikke både fra egen minibar og flotte viner til lunsj og middag. High tea blir servert enten i loungen eller i observasjonsvognen. Det blir besøk i den historiske landsbyen Matjiesfontein. Spisetider ombord: Frokost kl 07-10, Lunsj kl 13, High Tea kl 16, Middag kl 19.30. (F,L,M)

  Rovos Rail – klart for lunsj eller middag, 4-retters med vin er det uansett

 • Toget fortsetter over Great Karoo og gjennom et helt annerledes landskap enn det vi kom fra. I diamantbyen Kimberley vil vi ta en pause og det blir tur i byen. Et besøk i Diamond Mine Museum og den ekstraordinære Big Hole blir det også. Utover ettermiddag og kveld er det bare å nyte atmosfæren om bord i toget og landskapet vi passerer. (F,L,M)

  Big hole Kimberley – spor etter gruvedriften

 • Frokost inntas mens vi kjører gjennom Krugersdorp og Johannesburg, ”the goldfields” ved Witwatersrand mot Pretoria stasjon med ankomst kl 12.00. Vi blir møtt av sjåføren som skal ta oss til neste høydepunkt, safari i Krüger. Turen går på gode veier vel 400 km. Vi har valgt å ta første natten på Pestana Krüger Lodge rett utenfor parken. Portene til Krüger stenger kl 18.00, og det rekker man fint om alt går på skinner, men skulle det bli litt sen trafikk, er vi på den sikre siden ved å overnatte her. Pestana Krüger Lodge har utsikt til Crocodile River. Kanskje får du se krokodiller eller andre dyr på elven. Pestana har svømmebasseng, restaurant og bar. Rommene har aircondition, satelitt-TV, safe og balkong. (F,L,M)

  Man kan nyte det gode liv ombord på Rovos Rail

 • Etter frokost blir dere hentet og kjører inn i selve Krugerparken og til Lukimbi Safari Lodge. Turen inn hit er en safariopplevelse, så hold gjerne kameraet klart! Lukimbi er en fantastisk safarilodge som ligger lett tilgjengelig i den sørlige delen av Kruger Nasjonalpark i Sør- Afrika. Kruger er hjem til «Big Five», og en rekke andre dyr og fugler som lever i sine naturlige habitat. Safari foregår med informative guider, i Landrovers på private veier.  Gjester har også mulighet til å ta guidete fotturer eller slappe av på lodgen. Viltområdet er på 15000 hektar.

  Lukimbi Safari Lodge har 16 romslige suiter, classic og premium suiter. Hovedbygningene på lodgen er bundet sammen med åpne tredekk, det er nydelig utsikt langs elven Lwakahle. Lodgen ligger på en høyde som gir trygghetsfølelse av å se ned på dyrene, og de hevete gangveiene gir gjestene enkel tilgang til rommene sine.

  Fasiliteter på suitene: privat dekk, vifte, lounge, minibar, utendørs dusj, separat dusj og bad, te/kaffe, telefon og aircondition. Overnatting i classis suite.

  Fasiliteter på lodgen: bar, boma (bålplass), curio shop, treningssenter, klesvask service, bibliotek, utendørs svømmebasseng, romservice, vinkjeller, spa. (F,L,M)

 • En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen: det er da sjansen for å se dyr er størst. Opp ca kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for en helsebringene ”brunch”. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg kanskje rundt svømmebassenget. Ca. kl. 15:00 møtes dere til ”High Tea”, en snack lunch, før dere igjen drar ut på safari med drinker i solnedgangen over savannen. Safari er i åpen landrover med deres egen safari guide og spor-leser, det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien! (F,L,M)

  Krügerparken

 • Etter en siste morgensafari og frokost blir dere hentet og kjørt til flyplassen i Mpulalanga og flyr til Johannesburg (eller Durban). Her sjekker vi inn for vår flyvning hjem på kvelden. Emirates har avgang fra Johannesburg kl. 19.05. Flybytte over midnatt. (F)

 • Landing i Dubai kl 05.05 og flybytte for siste etappe kl. 07.45 med kurs for Oslo Lufthavn hvor dere lander kl. 12.00 lokal tid.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev