Drakensberg, Zululand og safari

Dette er en reise i provinsen KwaZulu-Natal. Turen går først til de mektige Drakensbergfjellene der vi nyter atmosfæren og begir oss ut på fottur. Her lærer vi om de mektige rovfuglene også, og vi blir kjent med de mektige zuluene. Vi får høre om en norsk misjonær og biskop som slo seg ned her i området. Etter noen dager ved Det Indiske Hav går turen nordover fra Durban til St. Lucia og de spennende Unesco viltområdene. Et uforglemmelig øyeblikk kan man oppleve ved piknik-korgen ved Cape Vidal. Det blir overraskelser hver dag i form av herlig natur, spennende historie og dyreliv. Vi skal også bo på en herlig safarilodge der alt er inkludert og vi får flere safariopplevelser i jeeper i reservatet. Dette området ,som for øvrig er Afrikas eldste safaripark, er spesielt kjent for de utrydningstruede hvite nesehorn.

Inkluderer:
Flyreisen Oslo-Johannesburg med Turkish Airlines
Flyreisen Durban—Oslo med Turkish Airlines
Flyskatter pr 22.08.18
3 netter på Champagne Castle Drakensberg med standard rom
2 netter på PH Uhmlanga Hotel med standard rom
2 netter på Forest Lodge med standard rom
2 netter på Rhino Ridge Safari Lodge med luxury bush villa
Alle frokoster, 8 lunsjer, 5 middager
Utflukt fottur i Drakensberg, Falkeshow, besøk på Capture Site, Eshowe museum, cruise i St. Lucia, Utflukt Cape Vidal og safariaktiviteter
Engelsktalende guide på transportetappene

Tilleggsvalg:

Townshiptur med street scene: kr 750,- p.p.
Bli med bak sceneteppet og besøk Durbans town-
shiper, Inanda og KwaMashu, rik på kultur og historie. Vi går i fotsporene til Mahatma Gandhi og Nelson Mandela og spiser tradisjonell shisanyama lunsj på en lokal pub. Anbefales!

Nattsafari St. Lucia: kr 500,- p.p.
En god guide kjører i områder hvor dere kan se spennende nattyr og flodhester. Lyskastere fra bilen benyttes. Nyttig og lærerik tur.

 

 • Flyavgang fra Oslo Lufthavn kl. 17.55med flotte Turkish Airlines til Istanbul kl. 22.35 hvor vi bytter fly. (Flymåltid)

   

 • Kl. 01.35 letter vi fra Istanbul og setter kursen mot Johannesburg der vi lander kl. 12.40. Vi blir tatt godt imot av vår guide og setter kursen sørover en god turistbuss hvor det utmerket å ta en dupp eller følge med på den flotte naturen vi kjører gjennom. Lunsj blir servert før vi ankommer Champagne Castle utpå tidlig kveld. Vi samles til middag i hotellets restaurant. (Flymåltid, L,M)

 • Fottur i nærområdet for de som ønsker er inkludert. Her på grensen til Lesotho er fjellene opp til 3.400 meter høye. Andre kan bare slappe av i nydelige omgivelser. Her er det panoramautsikt til den flotte fjellkjeden som man kan nyte fra terrassen. Hotellets basseng og spa kan selvsagt benyttes (book tidlig i spa). (F,L,M)

   

 • Vi besøker Falcon Ridge fuglesenter. Her har de tatt seg av skadde fugler og fått de på vingene igjen. Vi får en introduksjon og ser så et show som er ganske annerledes enn vi er vant til! (F,L,M)

 • I dag stopper vi på Mandela Capture Site på turen mot Durban og Det Indiske Hav. Vi avlegger et besøk i et helt spesielt keramikkverksted også. Deretter  stanser vi i området kalt «dalen mellom tusen åser» hvor vi møter zulufolket. Vi lærer om tro og ritualer. De viser oss et danseshow til slutt. På kveldingen ankommer vi Umhlanga Rocks, en nydelig forstad til Durban. 5 minutter til stranda og mange gallerier og restauranter rett i nærheten. (F,L)

   

 • I dag velger du selv om du bare skal kose deg i og slappe av, eller melde deg på utflukt. Spør oss gjerne om hva du kan finne på i Durban. (F)

 • På dagens tur stopper vi i Eshowe og lærer om den norske misjonæren som kom hit i 1843. Lunsj inntas før vi ankommer St. Lucia utpå ettermiddagen. Dette området er et av de mest spennende områdene i landet med et stort artsmangfold og mange økosystemer. Området er hjem til 243 sjeldne og truede arter. I havet finnes delfiner, hvaler, skilpadder og 250 fiskearter. iSimangaliso betyr mirakel. I kveld tar vi et solnedganscruise på innsjøen og kanskje ser vi krokodiller også. Her i byen kan du også få deg en krokodilleburger…Vi bor godt på Forest Lodge. (F,L)

 • I dag viser vi deg hvorfor St. Lucia våtmarksområde er blitt gitt denne internasjonale statusen. Vi ender i paradiset Cape Vidal. Her er det sandstrender så langt øyet kan se. Ypperlige forhold for snorkling og fisking. Vi tar en pikniklunsj på stranden her. Ønsker du ekstra opplevelser kan du melde deg på nattsafari. Start kl 20 og slutt kl 24. (F,L)

 • Turen fortsetter mot Hluhluwe Imfolozi Park, Vi drar på leting etter de 5 store! Vi kan vel røpe at adrenalinet når sitt høyeste nivå når vi kommer tett på elefanter og nesehorn. Nå er dette ville dyr, og vi kan ikke love hva du får se, men uforglemmelige øyeblikk får vi helt sikkert. Vi bor i nydelige luxury bush villas og har fullpensjon under oppholdet. Allerede første ettermiddag drar vi ut på safari. (F,L,M)

  Brunch på Rhino Ridge Safari Lodge

 • En typisk dag starter grytidlig og vi reiser ut på safari før vi kommer tilbake til lodgen og frokost. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg kanskje rundt svømmebassenget. Lunsj og High tea serveres før ettermiddagens tur der vi unner oss en drink i solnedgangen. Felles middag på kvelden. (F,L,M)

 • Avreise mot Durban flyplass etter frokost og vi sjekker inn for vår flyvning kl. 15.55 med kurs for Istanbul. (Flymåltider)

 • Vi lander i Istanbul kl. 05.00 og bytter fly. Kl. 07.40 letter vi med siste etappe til Oslo der vi lander kl. 10.30.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev