Opplev solformørkelsen 2. juli 2019 i fjellområdene San Juan nord for Mendoza. Dette er et av de beste stedene på fastland til å oppleve denne spektakulære solformørkelsen. Hvis det blir klart vær kan vi love en magisk kveld!
Når du først tar turen til Argentina, må du se vibrerende Buenos Aires med erverdige bygninger, store biffer og tangorestauranter. Mendoza er vindistriktet hvor du får smake prisbelønte viner. De enorme vannfallene Iguazu Falls på grensen til Brasil kan nesten ta pusten fra deg. For et naturens underverk! Ta en titt på det innholdsrike programmet. Det er store avstander i Argentina, så vi benytter fly innenriks for å oppleve mest mulig. Alle steder vi besøker er det med lokale guider.
Gruppens størrelse er maksimum 16 personer.
Turleder fra OrkideEkspressen er med på turen. Denne fungerer ikke som guide, det er lokale guider i Argentina som kjenner landet sitt.

Prisen inkluderer:
Flyreise Oslo – Buenos Aires med Air France/KLM t/r
Flyreise Buenos Aires – Mendoza – Iguazu – Buenos Aires
1 natt på 474 Buenos Aires Hotel med frokost
3 netter på NH Cordillera Hotel i Mendoza med frokost
2 netter på Saint George Hotel i Puerto Iguazu med frokost
4 netter på 474 Buenos Aires Hotel med frokost
Heldagsutflukt til San Juan for solformørkelse
Dagsutflukt vingårder i Mendoza
Heldagsutflukt Iguazu Falls argentinsk side
Halvdagsutflukt Iguazu Falls brasiliansk side
Bysightseeing i Buenos Aires
1 tangodinner med show
2 lunsjer
alle transporter
lokalguider alle steder
Gruppeleder fra OrkideEkspressen (med forbehold om nok påmeldte)

Påmelding så snart som mulig, senest innen 10. april, hvis det fortsatt er ledig plasser.

 • Avreise fra Oslo Lufthavn med Air France kl 12.30 til Paris for flybytte og videre reise kl 23.20 til Buenos Aires i løpet av natten.

 • Ankomst Buenos Aires kl 08.05. Her blir vi ønsket velkommen på flyplassen av lokalguiden i Buenos Aires. Transport fra flyplassen til hotellet. Vi skal bo på 474 Buenos Aires Hotel. Innsjekking på hotellet fra kl 14.00, så et tips er å sette bagasjen på hotellet og se seg rundt litt i byen til rommet er klart.

  Casa Rosada i Buenos Aires

 • Transport til innenriksflyplassen i Buenos Aires og flyreise til Mendoza, landets vinhovedstad. Her skal vi bo på NH Cordillera Hotel i tre netter. Hotellet ligger sentralt i byen, en kort spasertur fra torvet, shoppinggater og gourmetrestauranter. I denne regionen finner man mange vingårder og det dyrkes olivenolje. Det er ikke noe fast program i dag. Vi må være uthvilte til morgendagen, som vi håper blir begivenhetsrik.

   

 • Etter frokost reiser vi nordover fra Mendoza på rute 40 til San Juan, stedet hvor vi skal oppleve solformørkelsen. På veien blir det stopp ved byen Jachal , Jachals River Canyon på rute 150, herfra er det flott utsikt til Andesfjellene. Cuesta del Viento dammen er kjent for sine konstante sterke vinder som gjør det til et yndet sted for vindsurfere og kitere. Ved ankomst Rodeo blir det etablert en camp spesielt organisert for astronomi elskere. Her kan vi slappe av og spise et måltid mens vi forbereder oss til det store som vi håper å få oppleve. Været er det ingen som har garanti for, men det sies å være stabilt på dette stedet, så vi håper lykken står oss bi. Solformørkelsen skjer når månen passerer mellom solen og jorden. Solformørkelsen vil skje ved solnedgang. Vi satser på en magisk kveld med flotte opplevelser og sikkert mange bilder. Retur blir sent om kvelden med ankomst Mendoza om natten. Kjøreturen fra Mendoza til San Juan tar 4-5 timer hver vei.

   

 • Denne dagen skal vi vie til vingårder i området. Vi får høre om hvordan vindyrkingen startet i regionen her. Vi besøker tre av de mest kjente vingårdene her. Trapiche Winery representerer bredden i vindyrkingen. Bodega Sin Fin er en familieeid vingård. Siste besøk er Bodega Familia Zuccardi, også et familieeid firma med tre generasjoner som alle har pasjon for vin. Lunsj serveres på Pan y Oliva, en av to restauranter på denne siste vingården vi besøker, naturligvis med husets viner til maten.

   

   

 • En rolig formiddag før vi flyr fra Mendoza til Iguazu. Vi skal bo to netter på Saint George Hotel sentralt i Iguazu. Fra byen er det under to mil til vannfallene som er et av verdens syv underverker. Middag er på egen hånd, hotellet har flott restaurant. (F)

 • I dag  skal vi se fossefallene fra den argentinske siden. Inngangsbillett til nasjonalparken er inkludert, lunsjbuffet i El Fortin Restaurant er også inkludert. Vi kjører med parktoget inn i selve nasjonalparken. og så går man på stier og stålbroer inntil og over fossene, 4-5 km. Denne dagen kan vi gå på broene helt inntil det kjente djevlegapet, Devils Throat som er den øvre ruten, det er kraft i vannmassene her som vi kan beundre på bare 50 meters hold. På den nedre ruten kommer man tett inntil noen av de mindre fallene, men stadig like imponerende. (F,L)

  På vei til Devils Throat, Iguazu Falls

 • Denne dagen skal vi ta turen over til den brasilianske siden av de enorme vannfallene. Her får du en flott utsikt til fossefallet med Devils Throat, den beste utsikten er fra denne siden. Vi går stien ned og kommer tett inntil fossen på gangbroen som er bygget. Man kan ta heisen opp igjen til der hvor bussen venter. Herfra går turen til flyplassen og videre reise til Buenos Aires. Vel fremme i Buenos Aires blir det transport til hotellet som vi kjenner fra første natten på turen, 474 Buenos Aires  Hotel.

  Vi går gangveien midt ut blant fossene i Iguazu

   

 • I dag blir det bysightseeing med lokalguide. Buenos Aires er en av de aller mest facinerende byene i Latin-Amerika, og kanskje i verden. Variert arkitektur, bygninger fra kolonitiden, franske palass og moderne høyhus. Byen har et hektisk uteliv, rikt utvalg av kulturelle aktiviteter. Innbyggerne er stolte av sin europeiske herkomst og ønsker tilreisende velkommen. Byrundturen starter ved Plaza Mayo med presidentpalasset Casa Rosada, det rosa huset. I bydelen Palermo ser vi flere franske palass og store parker. Det blir besøk på Planetario som har fem etasjer, innsiden er dekket av reflekterende aliminium. Her finnes individuell projektorer for månen, sola og de andre synlige planetene; Mercur, Venus, Mars, Jupiter og Saturn. I bydelene Retiro og Recoleta besøker vi en av byens eldste kirker, Basilica de Nuestra Senora del Pilar før vi besøker Recoleta kirkegården hvor Eva Perons grav er. I bydelen Madero var det tidligere havnelager som er gjort om til boliger, hotell og spisesteder, et yndet sted for jet-seterne. Vi besøker bydelen San Telmo, et av de eldste områdene i byen. Her bodde overklassen, men etter en epidemi av gulfeber flyttet innbyggerne. I dag er San Telmo igjen en levende bydel. La Boca er en annen sjarmerende bydel, her bodde arbeiderne og miljøet er italienskinspirert. Lunsj i dag serveres på Bodegon el Ombrero, en av byens beste steak houses. (F,L)

  Fargerike hus i Caminito i bydelen La Boca i Buenos Aires

 • Etter frokost er hele denne dagen fri til å utforske byen på egen hånd. Kanskje noen vil ta turen tilbake til Planetario på egen hånd eller se nærmere på noen av bydelene. Om kvelden er det felles tango show med 3-retters middag med vin. El Querandi er en av de mindre scenene og med utsøkt mat. Om du ikke er danseløve selv, lover vi deg at dette er en opplevelse som hører med i Buenos Aires.  (F,M)

   

 • I dag tar vi turen ut av Buenos Aires og skal besøke en Estancia – en kvegfarm på Pampasen. De enorme, flate områdene er ideell for kvegdriften. Vi får se hvordan Gauchos-ene jobber, det er de argentinske cowboyene. Det blir mulighet til å sitte på hesteryggen selv for en ridetur, eller en tur med hest og kjerre. Lunsj med tilhørende vin serveres på gården. Dette er en heldagstur og man er tilbake i Buenos Aires om kvelden.

  The Pampas – Gauchos

 • Formiddagen er til egen disposisjon. Utsjekk kl 12.00 og transport til flyplassen. Avreise fra Buenos Aires kl 15.45 med KLM til Amsterdam i løpet av  natten.

   

 • Etter å ha flyttet klokken lander KLM kl 10.05 lokal tid i Amsterdam. Flybytte og videre reise kl 14.30 med ankomst Oslo kl 16.20.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev