Opplevelsesrik reise til fantastiske Borneo.

Reisen starter med to dager i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, før eventyret kan begynne på Borneo. Her venter flotte naturopplevelser: opphold i regnskogen ved Kinabatangan-elven for å oppleve Borneos unike dyreliv, besøk til Sepilok orangutansenter og ikke minst topptur til Mount Kinabalu (4.095 m.o.h.). Turen avsluttes med 5 deilige netter på femstjernershotellet Shangri-La Tanjung Aru. Her kan man slappe av og nyte hotellets fasiliteter eller benytte muligheten for dagsturer til Tungku Abdul Rahman – nasjonalparken bestående av 5 øyer med flotte strender, krystallklart vann og gode muligheter for både snorkling og dykking.

Inkludert i prisen:  
Flybilletter fra Oslo til Malaysia.
12 overnattinger på hotell inkludert frokost. Det benyttes både 4- og 5-stjernershoteller på denne reisen, men merk at det er enkel overnatting i regnskogen ved Kinabatangan-elven og ved og på Mount Kinabalu.
All transport og guiding som i programmet.

Prisen forutsetter 2 reisende i et delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende – spør oss om pris.

Oppgraderingspriser på Shangri-La Tanjung Aru: 
Oppgradering til Kinabalu Seaview: ca. kr 650,- pr person.
Oppgradering til Tanjung Seaview: ca. kr 1.000,- pr person.

Nyttig informasjon: 
Prisen er gyldig for reise fra 1/11-2016 til og med 31/5-2017, med unntak av høysesong som jul, påske og kinesisk nyttår. Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass.

Toppturer til Mount Kinabalu er meget populært og siden det er restriksjoner på maks antall besøkende pr dag bør man bestille tidlig. Pr dags dato er antall klatrere begrenset til kun 100 pr dag. Mount Kinabalu er på 4.095 moh. Opphold på 3.000-4.000 moh. høyde kan medføre høydesyke for enkelte. Om du ikke er vant til slike høyder, så kontakt gjerne lege i forkant av turen for ev. medisiner mot høydesyke. Turen kan også tas uten topptur på Mt. Kinabalu. Foten av Mount Kinabalu byr på flere muligheter for fotturer.

Ønsker du en skreddersydd pakkereise er vi behjelpelig med det.  På Borneo er vi også behjelpelig med å arrangere pakker som inkluderer besøk eller opphold hos Ibanfolket i Sarawak. Kontakt oss for tilbud.

 

 • Avreise fra Norge til Malaysia.

 • Ankomst Kuala Lumpur. Tiden fri til egen disposisjon. Overnatting på Impiana Hotel KLCC.

  Impiana Kuala Lumpur - OrkideEkspressen

 • Etter en halvdags bysightseeing i Kuala Lumpur, tiden fri til egen disposisjon. Frokost inkludert.

 • Etter frokost og utsjekking – avreise til Sandakan på Borneo. Overnatting på Four Points by Sheraton sentralt i Sandakan by.

 • Avreise til Gomantong-hulene, et stort hulekompleks som huser millioner av flaggermus og fugler. Turen fortsetter så til Sukau/Bilit for overnatting i regnskogen ved Kinabatangan-elvens bredder. På ettermiddagen blir det båttur på elven for å se etter neseaper, fugler og andre type dyrearter. Er man heldig kan man også få øye på pygmé-elefanter og krokodiller. Frokost, lunsj og middag inkludert.

  Kinabatangan River.

  Kinabatangan River.

 • Etter frokost avlegges et besøk til Sepilok orangutansenter og senter for bevaring av den bornesiske solbjørnen. Her vil man overvære matingen av orangutangene i ti-tiden. Etter at man har fått med seg matingen og besøkt solbjørnene går turen med fly til Kota Kinabalu og direkte transfer til Kinabalu Park ved foten av Mount Kinabalu. Overnatting på Hill Resort.

  Sandakan, Borneo - OrkidéEkspressen

   

 • Etter frokost venter en guidet tur langs en av parkens stier for et førsteinntrykk av parken og dens unike flora før man besøker Mountain Garden med sin samling av orkidéer og planter unike for Kinabalu. På ettermiddagen kan man utforske parken på egen hånd før middag. Overnatting på Hill Resort. Frokost, lunsj og middag inkludert.

  Rafflesia, verdens største blomst

  Rafflesia, verdens største blomst

 • Etter frokost går turen til Kinabalu-parkens hovedkvarter for registrering. Her vil man også møte sin guide for toppturen opp Mount Kinabalu. Selve turen starter på 1.800 m.o.h. og første etappe er på om lag 6 kilometer. På 3.200 meters høyde over havet venter middag og enkel overnatting i gjestehuset Laban Rata. Frokost, lunsj og middag inkludert.

  Mt. Kinabalu

  Mt. Kinabalu

  Laban Rata

  Laban Rata

 • Frokost kl. 02 før man fortsetter på den siste stigningen opp til Mount Kinabalu’s toppunkt, Low’s Peak på 4.095 meters høyde. Her venter en utrolig utsikt så fremt skyene holder seg unna, og er man ordentlig heldig med været kan man se helt til Filippinene herfra. På vei ned til startpunktet 1.800 m.o.h.  får man igjen mulighet til frokost på Laban Rata. Når man kommer ned fra fjellet venter lunsj. Etter lunsj vil man bli fraktet til Shangri-La Tanjung Aru for et deilig og avslappende badeopphold. Frokost og lunsj inkludert.

  Mount Kinabalu, near Low's Peak, about 3900m. This is sunrise.

 • Opphold på Shangri-La Tanjung Aru. Tiden fri til egen disposisjon fram til dagen for returreisen.

  Shangri La's Tanjung Aru, Kota Kinabalu

   

 • Reisen avsluttes.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev