En ukes rundreise på Sri Lanka i sommer med egen bil og sjåfør kombinert med badeferie i Trincomalee. Dette reiseforslaget er for individuelt reisende.

Merk at dette er en pakke uten internasjonale flybilletter. Bestill fly selv eller kontakt oss for en komplett og skreddersydd pakkereise.

Turens høydepunkter:

Det spektaulære klippefortet Sigirya bygget i det 5. århundret
Elefantsafari i Minneriya
Oldtidsbyen Polonnaruwa
Landsbybesøk i Dambulla
Badeferie i Trincomalee
Kandy og Buddhas tann
Togtur til Nuwara Eliya – en av verdens vakreste togturer!*
 Teplantasjebesøk
Horton Plains nasjonalpark med World’s End
Hovedstaden Colombo
Overnatting på 4-stjerners hoteller med muligheter for oppgradering
Mulighet for valgfrie utflukter
Egen bil og sjåfør på rundreisen

*Med forbehold om ledige togbilletter.

Denne rundreisen inkluderer Sri Lankas mange høydepunkter samtidig som du får med deg badeliv i Trincomalee. Her på Sri Lankas østkyst er badestrendene på det beste om sommeren med sol og god temperatur. Se lenger ned for program dag-for-dag.

Reiseforslaget er av fleksibel karakter og reisens varighet kan utvides. Du må gjerne legge inn flere stopp om du ønsker å se mer av øya. Spør oss om tips og råd. Vi lager reisen slik du ønsker!

Overnatting på 4-stjerners hoteller med muligheter for oppgradering av rom og hotell. Det eksisterer høysesongtillegg for perioden 16. juli til 31. august. Se lenger ned for mer info.

Prisen inkluderer:
Privat transport med egen bil/sjåfør på dagene med utflukter og kjøring.
1 natt i Negombo på Jetwing Sea/Deluxe-rom inkl. frokost.
2 netter i Sigiriya på Amaara Forest/Deluxe-rom inkl. frokost.
5 netter i Trincomalee på Trinco Blu/Superior-rom inkl. frokost.
1 natt i Kandy på Mahaweli Reach/Deluxe-rom inkl. frokost.
2 netter i Nuwara Eliya på St. Andrews/Superior-rom inkl. frokost.
1 natt på Galadari Colombo/Deluxe-rom inkl. frokost.
Utflukter som i dags-programmet.

Prisen gjelder pr person ved 2 reisende. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende.

Høysesongtillegg: 
16. juli til 31. august: ca. kr 2 800,- pr person.

Oppgraderingspriser:
Oppgradering til halvpensjon: ca. kr 1 500,- pr person (gjelder ikke for Amaara Forest).

Om du ønsker å gå opp i hotellstandard kan vi foreslå Jetwing Blue i Negombo, Aliya Resort & Spa i Sigiriya, Heritance Tea Factory i Nuwara Eliya og Kingsbury Colombo. Tillegget pr person varierer med sesongene, men starter på ca. kr 2 650,- for 12 netter med frokost. Egne halvpensjonspriser gjelder for 5-stjernershotellene.

Vi tar forbehold om ledige rom og prisøkninger. Om du tenker å reise i høysesongen anbefaler vi at du er tidlig ute med din bestilling. Sri Lanka er et meget populært reisemål både om vinteren og sommeren.

Program:

Dag 1: Negombo
Ankomst Sri Lanka og Colombo flyplass. Etter at du har hentet din bagasje og passert passkontrollen vil du bli møtt av din sjåfør for reisen. Opphold i Negombo på et strandhotell. Negombo ligger ca. 30 minutter unna flyplassen.

Negombo er kjent for sitt fiskemarked, så om jetlag gjør at du våkner tidlig, så ta gjerne turen til Negombos fiskemarked. Markedet er mest livlig om morgenen i sekstiden når fiskebåtene kommer inn med nattens fangst.

Overnatting på Jetwing Sea eller lignende hotell.

Negombo ved solnedgangstider, et flott sted å ta seg inn igjen etter flyturen fra Norge.

Dag 2: Negombo – Elefantene i Minneriya – Sigiriya
Etter en god natts søvn går turen til Sigiriya, en tur som tar om lag 4 timer. Etter å ha sjekket inn på ditt hotellet i Sigiriya går turen til Minneriya nasjonalpark for elefantsafari. I Minneriya lever omtrent 150-200 elefanter i det fri. Av andre dyr, er det også muligheter for å se buffalo, villsvin, hjort, krokodiller og fugler.

Overnatting på Amaara Forest eller lignende hotell.

På elefantsafari i Minneriya.

Dag 3: Sigiriya – Polonnaruwa
I dag står to av Sri Lankas mest kjente severdigheter for tur, nemlig klippefortet Sigirya og oldtidsbyen Polonnaruwa.

Etter en tidlig frokost i 6:30-tiden går turen til klippefortet. Sigiriya har en utrolig historie og ble bygget for hele 1600 år siden. Klippen kan bestiges, og fra ruinene på toppen har man flott utsikt over området. Denne utflukten passer ikke for de som er dårlig til beins.

Klippefortet Sigiriya.

På toppen venter flott utsikt.

Polonnaruwa var Sri Lankas hovedstad i tre århundrer og er nesten 1000 år gammel. Området vitner om landets høyt utviklete oldtidssivilisasjon og kan minne om tempelruinene i Ankor, Kambodsja. Både Sigiriya og Polonnaruwa står på UNESCOs verdensarvliste. Ta med gode sko.

I Polonnaruwa kan du la sjåføren vise deg rundt eller du kan oppleve tempelområdet fra sykkelsetet. Priser for sykkelleie ligger på ca. kr 180,- pr person. Sykkel bestilles på forhånd.

Overnatting på Amaara Forest eller lignende hotell.

Polonnaruwa.

Polonnaruwa.

Dag 4: Landsbybesøk – Trincomalee
Etter frokost og utsjekk fra ditt hotell i Sigiriya venter landsbybesøk for å oppleve litt av hverdagslivet på den srilankiske landsbygda. Landsbyen er omringet av jorder og rismarker. Du får også prøvde deg på å kjøre tradisjonell oksekjerre og du blir invitert på te og lunsj. Besøket avsluttes med kanotur på en av innsjøene i Habarana.

Hvis ønskelig kan du også besøke de rosa quartzfjellene og iron wood-skogen i Dambulla før du fortsetter videre til din neste destinasjon, Trincomalee på østkyst. Turen tar om lag 2 timer.

Trincomalee er en av de mest populære strendene på østkysten av Sri Lanka. Her er dessuten klimaet på sitt beste om sommeren.

Overnatting på Trinco Blu eller lignende hotell.

Dag 5-8: Trincomalee
Tiden fri til egen disposisjon.

Merk at du ikke har bil og sjåføren til disposisjon under ditt opphold ved stranden.

Trinco Blu ligger rett på stranden i Trincomalee.

Trinco Blu, Trincomalee.

Superior-rom, Trinco Blu by Cinnamon. Merk at utsikten kan variere fra rom til rom. 

Dag 9: Trincomalee – Kandy
Vi tar farvel med stranden i Trincomalee, og setter nesen mot Kandy, Sri Lankas kulturelle senter.

Kandy.

Etter innsjekking på hotellet i Kandy venter byens mest kjente severdighet, og en av de mest hellige stedene for buddhister verden over. Nemlig Temple of Tooth, som huser Buddhas tann. Det blir også anledning for å overvære en tradisjonell danseoppvisning, hvor du får et godt innblikk i de forskjellige aspektene av den srilankiske kulturen.

Overnatting på Mahaweli Reach eller lignende hotell.

Temple of Tooth, Kandy.

Dag 10: Kandy – Nuwara Eliya
Etter frokost går turen til Nuwara Eliya med tog eller bil.

Togturen er en av høydepunktene på reisen til Sri Lanka. Mens toget klatrer mot Sri Lankas høyland kan du sette deg godt tilbake og nyte det vakre landskapet. Grønne fjell og lier, teplantasjer som ligger tett i tett, landsbyer og små samfunn passeres. Din sjåfør vil vente på dere ved togreisens endestasjon Nanu Oya. Den siste etappen til Nuwara Eliya går med bil (ca. 45 minutter).

Merk at togbilletter kan kun kjøpes kort tid før avreise slik at vi må forbehold om ledige billetter på reisetidspunktet. Om ikke togbilletter kan skaffes går turen i bil. Bilturen går i det samme området og du gis flere anledninger til fotostopp langs veien.

Turen opp til Nuwara Eliya byr på vakker natur. 

Nuwara Eliya er senter for landets teproduksjon. I kolonitiden var byen tilfluktssted for de britiske koloniherrene pga. sitt behagelige klima. Byen kalles således for Lille England og britenes påvirkning kan man tydelig se blant byens bygninger. Byen ligger på 1 850 m.o.h. og det kan være kjølig her, spesielt når solen går ned. Pakk derfor med deg en lett jakke.

Overnatting på St. Andrews eller lignende hotell.

Dag 11: Horton Plains – Besøk på teplantasje
Vi pakker med oss frokost og drar på jeep safari til Horton Plain National Park.

Horton Plains ligger ca. 30 km fra Nuwara Eliya og ble nasjonalpark i 1988 pga. sitt unike og varierte plante- og dyreliv. Turen til Horton Plains byr også på besøk til World’s End og Little World’s End med sine lodrette stup på 300 og 900 meter.

World’s End, Horton Plains. 

På ettermiddagen går turen til en teplantasje for en omvisning, og tilbake i Nuwara Eliya venter en sightseeingtur for å bli bedre kjent med denne utposten i det tidligere britiske imperiet.

Dag 12: Nuwara Eliya – Colombo
Etter frokost går turen mot Colombo, en tur som tar omlag 5 timer. Som turen til Nuwara Eliya går bilturen i flott natur. Ved ankomst følger en sightseeingtur for å bli kjent med Sri Lankas hovedstad. Byen har vært under portugisisk, nederlandsk og britisk makt og på ettermiddagen vil du se noen av bygningene fra kolonitiden. Det blir også anledning til å besøke Colombo Museum og Natural History Museum.

Overnatting på Galadari Colombo eller lignende hotell.

Colombo. 

Dag 13: Hjemreise
Tiden er inne for å si farvel til Sri Lanka. Din sjåfør vil stå for transporten til flyplassen i Colombo.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: