Opplev Sri Lanka i sommer med egen bil og sjåfør!

Denne rundreisen inkluderer Sri Lankas mange høydepunkter samtidig som man får med seg badeliv i Trincomalee på Sri Lankas østkyst. Av severdigheter er bl.a. Sigiriya, oldtidsbyen Polonnaruwa, byen Kandy og togtur til teproduksjonens senter i Nuwara Eliya inkludert. Dette er kun et forslag til rute. Reisens varighet kan utvides. Spør oss om tilbud. Vi skreddersyr din reise til Sri Lanka!

Prisen inkluderer:
7 dager/6 netters rundtur på Sri Lanka med program.
5 netter ved stranden i Trincomalee.
Totalt 11 netter på turistklassehotell inkludert frokost.

Merk at det er høysesong på Sri Lanka i perioden fra midten av juli til slutten av august. Det må da forventes noe høyere priser.

Internasjonale flybilletter kommer utenom. Spør oss om tilbud.

Prisen er basert på 2 reisende i et delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende – spør oss om pris.

For oppgradering til 4-stjerners hoteller ligger tillegget på ca. kr 2 000,- pr person.

Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass.

 • Ankomst Sri Lanka og Colombo flyplass. Etter at du har hentet din bagasje og passert passkontrollen vil du bli møtt av din sjåfør for reisen. Opphold i Negombo på et strandhotell. Negombo ligger ca. 30 minutter unna flyplassen.

  På ettermiddagen venter en sightseeingtur i Negombo, samt en båttur på kanalene bygd av nederlenderne.

  Negombo er kjent for sitt fiskemarked, så om jetlag gjør at du våkner tidlig, så ta gjerne turen til Negombos fiskemarked. Markedet er mest livlig om morgenen i sekstiden når fiskebåtene kommer inn med nattens fangst.

  Overnatting på Goldi Sands eller lignende hotell.

 • Uthvilt og klare for eventyr går turen til Dambulla og Sigiriya, en tur som tar om lag 4 timer. På veien blir det muligheter for stopp Pinnawala Elephant Orphanage, viden kjent for sitt arbeid med å ta vare på ville elefanter som er blitt skadet, eller blitt foreldreløse.

  Overnatting på Amaya Lake i Dambulla eller lignende hotell.

  Pinnawela er et flott sted å bli kjent med den sri lankiske elefanten. 

 • Det monumentale klippefortet Sigiriya.

  I dag står to av Sri Lankas mest kjente severdigheter for tur, nemlig klippefortet Sigirya og oldtidsbyen Polonnaruwa.

  Etter frokost venter en sykkeltur før man når selve steinen. Sigiriya har en utrolig historie og ble bygget for hele 1600 år siden. Klippen kan bestiges for den som ønsker, og fra ruinene på toppen har man flott utsikt over området.

  Polonnaruwa var Sri Lankas hovedstad i tre århundrer og er nesten 1000 år gammel. Området vitner om landets høyt utviklete oldtidssivilisasjon og kan minne om tempelruinene i Ankor, Kambodsja. Både Sigiriya og Polonnaruwa står på UNESCOs verdensarvliste. Ta med gode sko.

  Overnatting på Amaya Lake.

  Polonnaruwa.

  Polonnaruwa.

 • Trincomalee er den mest populære av strendene på østkysten av Sri Lanka. Her er dessuten klimaet på sitt beste om sommeren.

  Overnatting på Anilana Nilaveli eller lignende hotell.

 • Tiden fri til egen disposisjon.

  Trincomalee.

 • Vi tar farvel med stranden i Trincomalee, og setter nesen mot Kandy, Sri Lankas kulturelle senter.

  Sri Lanka har lang historie og som krydderøy, og på veien til Kandy blir det stopp i Matale i en krydder– og urtehage.

  Etter innsjekking på hotellet i Kandy venter byens mest kjente severdighet, og en av de mest hellige stedene for buddhister verden over. Nemlig Temple of Tooth, som huser Buddhas tann.

  Overnatting på Amaya Hills i åssiden utenfor sentrum.

 • Togturen til Nuwara Eliya er en av turens desiderte høydepunkter.

  Etter et besøk i en av Asias fineste botaniske hager, Peradeniya, går turen videre med tog til Nuwara Eliya. Denne togturen er en av de flotteste i verden og mens toget klatrer mot Sri Lankas høyland kan du sette deg tilbake og nyte landskapet. Grønne fjell og lier, teplantasjer som ligger tett i tett, landsbyer og små samfunn vil passeres. Din sjåfør vil vente på dere togreisens endestasjon Nanu Oya. Den siste etappen til Nuwara Eliya går med bil (ca. 45 minutter).

  Nuwara Eliya er senter for landets teproduksjon. I kolonitiden var byen tilfluktssted for de britiske koloniherrene pga. sitt behagelige klima. Byen kalles  således for Lille England og britenes påvirkning kan man tydelig se blant byens bygninger. Byen ligger for øvrig på 1850 m.o.h. og temperaturen kan oppleves som kjølig her, spesielt når solen går ned. Så pakk gjerne med deg en lett jakke.

  Overnatting på Araliya Green Hills.

 • Etter en sightseeing i Nuwara Eliya går turen mot hovedstaden Colombo, en tur som tar omlag 4 timer. Som dagen før byr bilturen på høylandets flotte natur.

  Overnatting på Galadari eller lignende hotell.

 • Tiden er inne for å si farvel til Sri Lanka. Din sjåfør vil stå for transporten til flyplassen i Colombo.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev