Opplev Sør-Laos

Forslag til individuell opplevelsesreise i det sørlige Laos. Merk at flybilletter til/fra Laos kommer utenom.

Turen byr på noe av det flotteste Indokina kan tilby: flott natur, interessant kultur og ikke minst en unik mulighet for å møte det vennlige laotiske folket. Samtlige av programmets overnattinger er på eksotiske øyer i Mekong, 2 netter på Khong Island og 2 netter på Don Daeng. Dette turforslaget starter og slutter i Laos. Internasjonale flybilletter kommer derfor utenom. Dette forslaget kan enkelt kombineres med f.eks. Thailand, Vietnam eller Kambodsja. Spør oss om råd og tips. Merk at alle våre reiseforslag er fleksble og kan skreddersys etter dine ønsker.

Inkludert i prisen:
Transporter og utflukter i henhold til programmet.
2 netter på Senesothxuen Hotel.
2 netter på La Folie Lodge.
Måltider inkludert som beskrevet i programmet.

Prisen er basert på 2 reisende i et delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende – spør oss om pris. Visum til Laos kommer utenom. Dette kan likevel kjøpes på flyplassen eller ved grenseovergangen til Pakse.

Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass. Merk for øvrig at mars måned er en periode hvor bøndene i det nordlige Laos brenner mye skog og mark. Dette kan medføre røyk og smog som kan dempe noe av sikten.

Om du ønsker en skreddersydd pakke er vi behjelpelig med det. Kontakt oss for tilbud.

 • Etter ankomst Pakse flyplass går turen med longtailbåt på Mekongelven til den tidligere kongelige hovedstaden Champassak. Herfra går ferden videre med bil til templet Vat Phou som kan dateres helt tilbake til år 600. Dette tempelet har stått på UNESCO-listen siden 2002 og ligger i en åsside med flott utsikt over de omkringliggende slettene og Mekong. Etter tempelbesøket går turen videre sørover til naturskjønne og spektakulære Siphandan og de 4000 øyene. Overnatting på Khong Island i Mekong, med sine fiskelandsbyer, fredelige templer og frodig vegetasjon. Overnatting på Senesothxuen Hotel.

  Lunsj og middag inkludert.

 • Frokost på hotellet før turen går med longtailbåt for å utforske den delen av Mekongelven som har fått navnet Siphandone, eller de 4000 øyene som området også er kjent som. Besøk til de omkringliggende øyene Done Det og Done Som for et glimt inn i den tradisjonelle livsstilen til fiskerne. På Done Khone Island blir det fottur langs jernbanen franskmennene bygde i 1897 for å omgå de kraftige stryken i området slik at de kunne frakte varer oppstrøms fra Kambodsja. Etter lunsj fortsetter turen til de praktfulle og spektakulære Khone Phapheng-fossefallene, det største elvestryket langs Mekongelven. Etter denne spektakulære opplevelsen vil man forhåpentligvis kunne få øyne på delfinene ved Veumkham ved grensen til Kambodjsa. Overnatting på Senesothxuen Hotel.

  Frokost, lunsj og middag inkludert.

 • Etter frokost går turen til Khong Islands eldste tempel. Landsbyen Ban Huay besøkes også, samt Muang Sene for å nyte solnedgangen over Mekongelven. Transfer med båt og bil til Don Daeng, en øy som også ligger i Mekongelven. Øya har om lag 10 landsbyer og om lag 600 familier som lever av fiske og risdyrking. Denne øya tilbyr en unik mulighet for å oppleve den fredelige laotiske livstilen. Overnatting på øyas eneste hotell: La Folie Lodge som tilbyr innkvartering i sjarmerende hytter bygget i laotisk stil. Fra rommet og balkongen har man utsikt mot Mekong. Hotellets restaurant serverer både lokale og internasjonale retter.

  Frokost, lunsj og middag inkludert.

 • Nyt hele dagen på Don Daeng. Vi anbefaler at du utforsker øya på egen hånd ved å låne en av hotellets sykler. La Folie hjelper deg med anbefalinger for hva du bør se. Avslutt dagen med en deilig dukkert i hotellets svømmebasseng.

  Frokost, lunsj og middag inkludert.

 • Frokost på hotellet. Om tiden tillater venter bysightseing i Pakse, Laos nest-største by.

  I Pakse-området kan vi også varmt anbefale at man får med seg Bolaven-platået. Området ligger et par timers kjøretur fra Pakse og byr på kaffe- og teplantasjer, men også vakre fossefall i frodige omgivelser.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev