Opplev Sør-Laos – 5 netter/6 dager

Spesialsydd opplevelsespakke for deg som ønsker å oppleve det sørlige Laos. Merk at flybilletter til/fra Laos kommer utenom. Spør oss om en komplett pakkereise.

Turen byr på noe av det flotteste Indokina kan tilby: flott natur, interessant kultur og ikke minst en unik mulighet for å møte det vennlige laotiske folket. Merk at 4 av programmets 5 overnattinger er på eksotiske øyer i Mekongelven, 2 netter på Khong Island og 2 netter på Don Daeng.

Dette turforslaget starter og slutter Pakse, Laos nest-største by. Internasjonale flybilletter kommer derfor utenom. Dette forslaget kan enkelt kombineres med andre deler av Laos eller naboland som Thailand, Vietnam og Kambodsja. Spør oss om råd og tips. Merk at alle våre reiseforslag er fleksble og kan skreddersys etter dine ønsker.

Inkludert i prisen:
Transporter og utflukter i henhold til programmet.
1 natt på i Pakse på Sisouk Residence.
2 netter på Khong Island på Pone Arena Hotel.
2 netter på Don Daeng på La Folie Lodge.
Måltider inkludert som beskrevet i programmet.
All transport som beskrevet i programmet.

Prisen er basert på 2 reisende i et delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende – spør oss om pris. Visum til Laos kommer utenom. Dette kan likevel kjøpes på flyplassen eller ved grenseovergangen til Pakse.

Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass. Merk for øvrig at mars måned er en periode hvor bøndene i Laos brenner mye skog og mark. Dette kan medføre røyk og smog som kan dempe noe av sikten.

Om du ønsker en skreddersydd pakke er vi behjelpelig med det. Kontakt oss for tilbud.

Til Pakse kommer man seg med fly fra hovedstaden Vientiane eller Luang Prabang i nord. Det er også mulig å reise til Pakse via den thailandske byen Ubon Ratchathani. Det er også flyforbindelse mellom Pakse og Siem Reap i Kambodsja, noe som gjør Pakse ideelt å kombinere med Angkor Wat.

 • Ankomst Pakse flyplass hvor din sjåfør vil frakte deg til ditt hotell. Overnatting på Sisouk Residence, som holder 3 stjerner.

  Merk at du også kan reise inn til Pakse via vennskapsbroen som knytter byen med Ubon Ratchathani på thailandsk side.

  Mekongfloden fra innflyging til Pakse.

  Hverdagsliv i Pakse. Foto: Lars Fredriksen/larsspiser.no.

  Hverdagsliv i Pakse. Foto: Lars Fredriksen/larsspiser.no

 • Etter frokost og utsjekk i 8-tiden går turen med longtailbåt på Mekongelven til den tidligere kongelige hovedstaden Champassak. Herfra går ferden videre med bil til templet Vat Phou som kan dateres helt tilbake til år 600. Dette tempelet har stått på UNESCO-listen siden 2002 og ligger i en åsside med flott utsikt over de omkringliggende slettene og Mekong.

  Vat Phou utenfor Pakse.

  Vat Phou. Foto: Lars Fredriksen/larsspiser.no

  Etter tempelbesøket går turen videre sørover til naturskjønne og spektakulære Siphandone og de «4000 øyene». Overnatting på Khong Island i Mekong, med sine fiskelandsbyer, fredelige templer og frodig vegetasjon. Overnatting på Pone Arena Hotel, som holder enkel 3-stjerners standard.

  Frokost, lunsj og middag inkludert. Lunsj på lokal restaurant.

  Kart over Siphandone og de 4000 øyene .

 • Frokost på hotellet før turen går med longtailbåt for å utforske den delen av Mekongelven som har fått navnet Siphandone, eller de 4000 øyene som området også er kjent som. Besøk til de omkringliggende øyene Done Det og Done Som for et glimt inn i den tradisjonelle livsstilen til områdets fiskere. På Done Khone Island blir det fottur langs jernbanen franskmennene bygde i 1897 for å omgå de kraftige strykene i området slik at de kunne frakte varer oppstrøms fra Kambodsja. Etter lunsj på lokal restaurant fortsetter turen til de praktfulle og spektakulære Khone Phapheng-fossefallene, det største elvestryket langs Mekongelven. Etter denne spektakulære opplevelsen vil man forhåpentligvis kunne få øyne på delfinene ved Veumkham på grensen til Kambodsja.

  Frokost, lunsj og middag inkludert.

  Med longtailbåt på Mekong.

  Fransk lokomitiv fra kolonitiden. 

  Bygning fra den franske kolonitiden. 

  Khone Phapheng, det største elvestryket langs Mekongelven.

 • Etter frokost går turen til Khong Islands eldste tempel. Landsbyen Ban Huay besøkes også, samt Muang Sene for å nyte solnedgangen over Mekongelven. Transfer med båt og bil til Don Daeng, en øy som også ligger midt i Mekongelven. Øya har om lag 10 landsbyer og  600 familier som lever av fiske og risdyrking. Denne øya tilbyr en unik mulighet for å oppleve den fredelige laotiske livstilen. Overnatting på øyas eneste hotell: La Folie Lodge som tilbyr innkvartering i sjarmerende hytter bygget i laotisk stil. Fra rommet og balkongen har man utsikt mot Mekong. Hotellets restaurant serverer både lokale og internasjonale retter.

  Frokost, lunsj og middag inkludert.

  La Folie Lodge, Done Daeng.

  La Folie Lodge, Done Daeng.

  La Folie Lodge, Done Daeng.

 • Nyt hele dagen på Don Daeng. Vi anbefaler at du utforsker øya på egen hånd ved å låne en av hotellets sykler. La Folie hjelper deg med anbefalinger for hva du bør se. Avslutt dagen med en deilig dukkert i hotellets svømmebasseng.

  Frokost, lunsj og middag inkludert.

  Utforsk Done Daeng på sykkel.

  Hverdagsliv på Done Daeng.

  Hverdagsliv på Done Daeng.

  Hverdagsliv på Done Daeng. Foto: Lars Fredriksen/larsspiser.no

 • Frokost på hotellet før du blir kjørt til Pakse flyplass. Fortsett reisen i Laos eller fortsett til nabolandene Thailand eller Kambodsja.

  Om tiden tillater kan vi anbefale at man får med seg Bolaven-platået. Området ligger et par timers kjøretur fra Pakse og byr på kaffe- og teplantasjer, men også vakre fossefall i frodige omgivelser.

  En av flere fossefall som du kan oppleve på Bolaven-platået. 

   

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: