Bli med til Sør-Amerikas ukjente perle, Colombia! Turen avsluttes i Quito i Ecuador med mulighet for utvidelse til Galapagos for et spennende cruise. Britt Nina fra OrkideEkspressen er med som gruppeleder fra Norge. Liten gruppe, så tidlig påmelding anbefales.

Turens høydepunkter:

Colombias hovedstad Bogota
 Den vakre og historiske UNESCO-byen Cartagena ved den karibiske kyst
Medellin med besøk til Peñol & Guatape
 Colombias kafferegionen med overnatting på en hacienda
 Den multikulturelle byen Cali og Sør-Amerikas salsahovedstad
Grensebyen Ipiales og den spektakulære Las Lajas-kirken
 Grensebyen Otavalo på ecuadorsk side
Quito og ekvatorlinjen/verdens midtpunkt
Valgfri tilleggspakke til Galapagos-øyene

I mange tiår har et av kontinentets vakreste land vært preget av konflikt, men er i dag et trygt og fremadstormende reisemål. På reisen vil vi bli kjent med de viktigste byene i Colombia, som Bogota, Medellin og den historiske og vakre UNESCO-byen Cartagena ved den karibiske kysten. Det blir også et møte med landsbygda der vi besøker flere fargerike landsbyer og overnatter på en Hacienda omringet av kaffeplantasjer. Etter et kort besøk i salsa-hovedstaden Cali beveger vi oss opp i Andesfjellene og inn i Ecuador. Siste stopp på reisen er den sjarmerende hovedstaden i Ecuador, Quito.

Som en ekstra bonus kan vi tilby muligheten for en tilleggspakke til de fantastiske Galapagos-øyene. Se lenger ned for mer info.

Prisen inkluderer: 
Flyreise fra Oslo til Bogota med retur fra Quito.
Interne flyreiser som beskrevet i programmet.
Annen transport som beskrevet i programmet.
13 netter på 4-stjerners hoteller.
Måltider som indikert i dag-til-dag programmet.
Utflukter, entreer.
Lokale engelsktalende guider.
Norsk gruppeleder fra Norge.

Ikke inkludert: 
Alternative utflukter på fridager.
Drikke til måltider.
Tips.
Gruppeleder er ikke med på tilleggspakken til Galapagos.

Tilleggspakke til Galapagos – 5 dager/4 netter: 
Som avslutning på reisen kan vi tilby en utvidelse til de fantastiske Galapagos-øyene for et 4-dagers cruise. I stedet for retur til Norge 21. oktober går turen videre med fly til Galapagos. Ved ankomst øya Baltra går du ombord Galapagos Legend for et 4 dagers cruise med 3 overnattinger. Før reisen går hjem til Norge 25. oktober venter en natt i Guayaquil i Equador. Ankomst Norge 26. oktober. Tilleggspakken til Galapagos går uten norsk reiseleder. Se dagsprogrammet for mer info om cruiset.

Pris dobbeltlugar: 26 650,- pr person dobbeltlugar.
Pris enkeltlugar: kr 37 150,- pr person.

Pakken inkluderer ekstra flybilletter til/fra Galapagos, 3 netter ombord Galapagos Legend i lugartypen Standard Plus, alle måltid og utfluktsprogram i henhold til dagsprogrammet, 1 overnatting i Guayaquil på hotellet Oro Verde.

Oppgradering til Juniorsuite på Galapagos Legend mot kr 5 600,- pr lugar.

Vi tar forbehold om endringer i pris og program eventuelle prisøkninger som følge av ledighet på fly.

 • Vi tar flyr fra Oslo til Bogota via Amsterdam og lander i den colombianske hovestaden på ettermiddagen. Transport til hotell i de bedre strøkene rundt Parque 93 i den nordlige delen av byen. Området har en hyggelig atmosfære med mange kafeer, restauranter og barer.

  Innkvartering på Hotel Estelar  eller lignende.

 • Vi blir med på en guidet omvisning i Bogota. Vi vil besøke de viktigste delene av hovedstaden som det historiske sentrum, gullmuseet, Plaza Bolivar, katedralen og andre bygninger av historisk verdi. Vi drar videre til Monserrate der vi får en flott utsikt over byen. Vi vil også få vite mer om historien og de sosiale forholdene i landet, hvordan et land preget av borgerkrig har funnet frem til en fredsløsning.

  Fra Monserrate venter fantastisk utsikt over Bogota.

  Etter frokost blir vi med til en av Bogotas forsteder, Zipaquira som ligger ca 1 time unna. Denne vakre byen har en godt bevart arkitektur fra kolonitiden, og var viktig for landets økonomiske vekst på grunn av saltgruvene. Her blir vi med til et helt unikt arkitektonisk fenomen og et godt stykke ingeniørkunst. Saltgruvene ble omformet til en imponerende katedral 180 meter under jorden, med stasjoner underveis som er hugget i saltstein. Det er både lys- og lydeffekter på vei til denne helt spesielle katedralen. På kvelden spiser vi middag på den spektakulære restauranten Andres med påfølgende colombiansk festaften. (Måltider: F, L, M)

  Den underjordiske katedralen i Zipaquira.

  Den underjordiske katedralen i Zipaquira.

 • Vi tar et morgenfly til den vakre og fargerike byen Cartagena som ligger på den karibiske kysten av Colombia. Her blir vi innkvartert på hotell nær stranden. Vi blir med på en rundtur i Cartagena, en by som har vært svært viktig i landets historie. Det er en livlig by med musikk og liv i gatene, og en helt annen stemning enn i fjellene. Getsemani som er bohem-bydelen av Cartagena var viktig i frigjøringskampen og har vært oppholdssted for mange musikere, poeter og kunstnere. Vi blir også med til et flott utsiktspunkt over byen og blir med til byens imponerende fort. Fortet var i sin tid strategisk viktig for å sikre verdiene i det spanske imperiet og sørget for å hindre engelske og franske angrep. (Måltider: F, L)

  Cartagena med det historiske sentrum i forgrunnen. 

 • Denne dagen er satt av til egne aktiviteter ved de karibiske strendene. Muligheter for å utforske Cartagena på egenhånd eller bli med på valgfrie utflukter. (Måltider: F)

  Gamlebyen i Cartagena med sine fargerike hus.

  Cartagena gamleby. 

 • Vi tar et morgenfly til Medellin og reiser rett videre til landsbyene Peñol og Guatupe. Her blir mesteparten av Colombias energi produsert, og området står for 35% av produksjonen. Her måtte store områder demmes opp, og landsbyen Peñol ble oversvømt for å gi plass til dette store gigantkraftverket. Ny landsby ble bygget som en kopi av den gamle, og vi får en omvisning i området som karakteriseres av en gigantstein. På ettermiddagen blir vi kjent med den fargerike landsbyen Guatape. Vi blir med på en spasertur gjennom byens gater og parker. På ettermiddagen reiser vi videre inn i Medellin og blir innkvartert på vårt hotell i byen. (Måltider: F, L).

  Penol utenfor Medellin sett fra oven.

  Landsbyen Guatape.

  Landsbyen Guatape.

 • Vi blir med på heldagsutflukt i Colomibas nest største by, Medellin. Byen er den første og eneste by i Colombia med metro som transportssystem, og er vel så moderne som hovedstaden. Vi blir med på en rundtur i byen og får se flere av byens landemerker, blant annet skulpturparken Maestro Botero. Vi besøker flere av byens mange parker og blir med til både historiske og moderne deler av byen. På ettermiddagen drar vi inn i mer belastede deler av byen der vi får lære om hvilke sosiale endringer byen har vært gjennom de siste tiårene, en historie til håp og inspirasjon. (Måltider: F, L).

  Medellin.

 • Vi reiser fra Medellin og sørover mot kafferegionen langs den vestlige fjellkjeden. Vi passerer spektakulært grønnkledt fjellandskap før vi kommer frem til byen Pereira. Vi spiser lunch underveis. På ettermiddagen blir vi transportert til en hacienda med kaffeplantasje utenfor Pereira og overnatter her. Middag på Hacienda. (Måltider: F, L, M).

 • Etter å våkne opp midt blant åskammene fulle av kaffeplanter, blir vi med ut og plukker kaffebønner. Deretter får vi bli med på hele prosessen med å tilberede håndlaget kaffe fra bunnen. Deretter blir vi med til Cocora-dalen der verdens høyeste palme-art befinner seg. Vi blir med på en fottur oppover fjellsiden gjennom de mystiske tåkeskogene og får en fantastisk utsikt over det idylliske landskapet. På ettermiddagen blir vi bedre kjent med kaffeproduksjon og noen av hemmelighetene bak den kolombianske kaffen. Vi blir også med til den sjarmerende landsbyen Salento der vi spaserer rundt i de fargerike gatene. Husene her ivaretar den karakteristiske arkitekturen fra Antioquia. (Måltider: F, M).

  Cocora-dalen.

  Fargerike balkonger i landsbyen Salento.

 • Etter frokost tar vi en rolig formiddag på haciendaen, der det blant annet er muligheter for å bli med på en fartsfylt ferd over 7 ziplines rett over kaffeplantasjene. Vi tar farvel med kafferegionen og beveger oss videre sørover til Cali, en by med en viktig historisk og kulturell betydning. Byen har en svært variert etnisk sammensetning, og takket være den, er den musikalske rytmen tilstede overalt i byen. Cali er kjent som Sør-Amerikas salsa-hovedstad. Ettermiddagen er til egen disposisjon i Cali, men vi vil få tilbud om å bli med på et Salsakurs på ettermiddagen. Selv om dansen er ikke er enkel å lære, er salsa så full av glede at mange gjerne vil fortsette å danse når de kommer hjem. (Måltider: F)

 • Vi tar et morgenfly fra Cali til Pasto der vi blir hentet på flyplassen og kjørt til grensebyen Ipiales. Vi kan nå se at både naturen og bebyggelsen endres dramatisk og ligner mer på områder i Andesfjellene i Ecuador og Peru. Rett utenfor Ipiales ligger en helt spesiell kirke som kalles Las Lajas, Det arkitektoniske mesterverket i neogotisk stil kalles også «Guds mirakel over stupet» der den ligger dramatisk til over Guaitara Canyon. Vi blir med inn i kirken før bussen tar oss over grensen til Ecuador. Herfra kjører vi videre til Cotacachi der vi blir innkvartert på en sagnomsust Hacienda der selveste Simon Bolivar har overnattet. (Måltider: F, L)

  Las Lajas-kirken.

 • I dag kan vi sove ut og ha en rolig formiddag i de vakre naturomgivelsene på Haciendaen. Muligheter for hesteridning. Otavalo og Cotacachi er to landsbyer som ligger vakkert til mellom vulkanfjell. Spesielt befolkningen i Otavalo har bevart sine indianske tradisjoner veldig godt, og vi får se hvordan de lager sine tekstiler og musikkinstrumenter. Det blir også muligheter for å gjøre innkjøp på det store markedet i Otavalo. Etter besøket reiser vi tilbake til Haciendaen der vi spiser felles middag. (Måltider: F, M)

  Cotacachi. 

  På markedet i Otavalo.

  På markedet i Otavalo.

 • Etter frokost reiser vi mot hovedstaden Quito, og på veien besøker vi ”verdens midtpunkt”. Dette er et av de få stedene i verden der man kan oppleve se eksakt der verden deles i 2 av ekvatorlinjen, og det er satt opp et stort monument her. Vi fortsetter videre til Quito der vi blir med på en omvisning. Vi får se boligstrøkene i nord, byens hovedavenyer, utsiktspunktet Guapulo og den praktfulle kirken ”La Basilica del Voto Nacional”. Deretter blir vi med til den koloniale delen av Quito, der vi spaserer rundt på ”Plaza de la Independencia” og besøker katedralen, regjeringspalasset og kirken Arzobispal, der vi kan vi se flott dekorasjon med gull-altre. Vi innkvarteres på hotell i byen. (Måltider: F)

  Quito, hovedstaden i Ecuador.

  Plaza Grande i gamlebyen.

 • Transport til flyplass for hjemreise. Ankomst Norge dagen etter (22. oktober).

  For deg som velger gå utvide reisen går turen videre til Galapagos og øya Baltra med fly på morgenen. Turen tar om lag 2,5 time.

  Vel fremme på Galapagos blir du møtt på flyplassen og fraktet til bryggen hvor du vil gå om bord på M/V Galapagos Legend. 

  Galapagos Legend.

  Standard Plus lugar på Galapagos Legend.

  Ettermiddagsprogram – Bartolome Island
  Utsikten man får fra toppen av Bartolome-øya der man ser utover “Pinacle Rock”, er vel verdt klatringen opp tretrappene. Her kan den vulkanske overflaten minne om månelandskap. Etter fotturen står snorkling for tur. I vannet får du mulighet til å komme ansikt til ansikt med Galapagos-pingvinen, hvit-tippet rev-hai og lekende sjøløver.

  Vanskelighetsgrad: Middels
  Type terreng: Sti laget av 372 trinn
  Varighet: 1 ½ -timers gåtur, 1 times snorkling.

  Bartolome.

 • Formiddagsprogram – South Plaza Islet
  Sjøløver, svalestjertmåker og iguaner er alle på plass der vi går i land. Den lille øya er dekket av et teppe med rød Sukkulentplante, med sporadiske Opuntia-kaktus her og der. På klippekanten er vi på høyde med fuglene som flyr rett forbi oss. Vi kan bl.a. se fregattfugler, flokker av Galapagos-lirer og rødnebbede tropikkfugler i vill ferd. Tilbake på havnivå møter vi igjen på øyas iguaner.

  Vanskelighetsgrad: Middels
  Type terreng: Steinete
  Varighet: 2 -timers gåtur.

  South Plaza Islet/Plaza Sur. 

  Ettermiddagsprogram – North Seymour Island
  Denne flate, opphøyde øya er et viktig sted for å se de storslåtte fregattfuglene. Hannene tilnærmer seg hunnene med klikking, nebb-klapping, vibrering og flaksing med vingene, samtidig som de viser frem den oppblåste, karakteristiske røde posen de har på halsen. Vi vil forhåpentligvis også se flørtende blåfotsuler, dansende nær en potensiell partner. Sjøløver, svalestjertmåker, bølger som bryter og utsikt over Daphne-øyene, er med på gjøre besøket ekstra spesielt.

  Vanskelighetsgrad: Middels
  Type terreng: Steinete
  Varighet: 2-timers gåtur, 30 minutters snorkling.

  Blåfotsulen.

 • Formiddagsprogram – Punta Pitt & Islet (San Cristobal Island)
  Sjøløver vil ønske oss velkommen når vi legger til land, mens vi forbereder oss på å klatre opp til toppen av den bratte åskammen. Dette er det eneste stedet vi kan se alle tre sule-artene på samme sted. De rødfotene vil sitte på plantene cordia luta eller på små trær, Nazcaene vil sitte på bakken nær klippekanten, mens de blåfotede vil holde til litt lenger inn i landet. Som dagene før vil utsikten ta pusten fra deg.

  Vanskelighetsgrad: Vanskelig
  Type terreng: Steinete
  Varighet: 2½ -timers gåtur, 40 minutters snorkling eller kayakpadling. 

  Ettermiddagsprogram – Cerro Brujo (San Cristobal Island)
  På vei til land i småbåtene våre kan vi observere de storslåtte klippene ved Sorcerer’s Hill. På land kan du spasere langs stranden som du vil dele med sjølvene, vil du dele stranden med sjøløver, snorkle ut fra land eller ta en spasertur til en hemmelig lagune. Er vi heldige kan vi få øye på svartkronestylteløpere, steinvendere, småspover og bahamas-ender.

  Vanskelighetsgrad: Lett
  Type terreng: Sand
  Varighet: 1 -times gåtur, 1 times snorkling.

 • Formiddagsprogram – Cerro Colorado Tortoise Reserve (San Cristobal Island)
  I høylandet på San Cristobal-øya besøker vi bevaringssentret for kjempeskilpaddene, La Galapaguera. Her blir vi vitne til øygruppens mest ikoniske skapning i sine ulike livsfaser. Skilpaddene vandrer rundt i et tilnærmet naturlig habitat der man kan ta flotte bilder. Målet for reservatet er å bidra til å gjenopprette bestanden av den utryddingstruede San Cristobal-skilpadden og få de tilbake til naturen. Vi avslutter med et besøk i byen der det er butikker og markeder der man kan få kjøpt lokalt håndverk og suvernirer.

  Vanskelighetsgrad: Middels
  Type terreng: Sand
  Varighet: 40 minutters busstur til reservatet / 1 times besøk.

  Etter besøket blir vi transportert tilbake til San Cristobal Airport for returfly til Guayaquil.

  Overnatting i Guayaquil på Oro Verde.

 • Dagen fri til egen disposisjon fram til avreise Norge. Flyet med KLM går kl. 20:05 lokal tid, med ankomst Oslo dagen etter kl. 16:15.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev