Opplev det østlige Cuba – Homestay

Med våre homestay-pakker gir vi deg en unik mulighet til å oppleve det autentiske Cuba. Pakkene inkluderer leiebil med engelsktalende sjåfør/guide og privat innkvartering i såkalte Casa Particulares. Sjåføren står helt til din disposisjon, og de vil gi deg et godt innblikk i den cubanske kulturen og levemåten.

På denne reisen vil du få oppleve det østlige Cuba inkludert Holguin og Santiago. Turen gir også mulighet for stopp i Biran – Fidel Castros barndomshjem, den historiske landsbyen Preston/Guatemala og nasjonalparken Pinars de Mayari. I tillegg er man innom Havanna og Trinidad. En perfekt tur for den som søker seg litt utenfor allfarvei. Om man ønsker å kombinere denne pakken med et badeopphold, så er vi selvfølgelig behjelpelig med det. Alle våre individuelle reiseforslag er fleksible og kan tilpasses dine ønsker. Kontakt oss for råd og bestilling. Vi kan Cuba!

Inkludert i prisen:
Leiebil med privat sjåfør/guide i 12 dager.
11 netter i Casa Particulares inkl.frokost.
Fly fra Havanna til Holguin.
Visum.

Prisen gjelder pr person ved 4 reisende fordelt på 2 dobbeltrom.

Pris ved 2 reisende: fra ca. kr 24 900,- pr person.

Om Casa Particulares:
Casa Particulares er betegnelsen for overnatting i private hus, og er en av få ordninger som tillater privatpersoner på Cuba å tjene penger på eget vis. Overnattingsformen er derfor nokså utbredt. De fleste husene vi benytter har fra 1 til 3 rom til utleie. Rommene har egne bad og toalett og har ellers fasiliteter som kjøleskap og i mange tilfeller egen sikkerhetsboks for oppbevaring av verdisaker. Frokost er inkludert, og mange av husvertene kan i tillegg tilby middagsservering.

Merk at det daglige programmet er kun et forslag fra vår side. Deres sjåfør/guide vil være behjelpelig med innspill og forslag til hvordan dere kan disponere dagene. Han vil også ta dere til lunsj- og middagssteder, gjerne de private som kalles «Paladares» – god mat i hyggelige og intime omgivelser. Utnytt kunnskapen fra deres guide for alt den er verdt og vi garanterer at du vil komme hjem med erfaringer og minner for livet.

Casa particulares, Cuba - OrkidéEkspressen

Et «typisk» rom i en casa particular.

Tilleggskostnader:
Internasjonale flybilletter.
Bensin og eventuelle parkeringsutgifter.
Inngangsbilletter til ønskede utflukter.
Måltider som ikke er nevnt, samt drikke.
Tips til sjåfør/guide, restauranter, hotell, bagasjebærere etc.

Vi tar forbehold om prisendringer og ledig kapasitet. Cuba har stor pågang året rundt. Vi råder deg derfor til å være tidlig ute om du ønsker å reise til Cuba.

 • Ankomst Havanna. Her venter 4 overnattinger i en casa particular med beliggenhet i gamleby. Kvelden fri for avslapping og akklimatisering.

  En flott måte å introduseres for denne fantastiske byen er å ta en spasertur langs berømte Malecon ved solnedgang eller på kveldstid.

  Malaecon

  Malecon ved solnedgang. 

 • Ta en spasertur i Gamle Havanna for sin rike historie og sjarmerende bygninger fra kolonitiden. Her kan bør man få med seg Universitetet, Plaza de la Revolucion, Plaza de la Catedral, utekafeer og folkeliv. Bokmarkedet på Plaza de Armas, El Templete, bymuseet Palacio de los Capitanes og Rommuséet, Fundación Havana Club, hvor man kan se hele prosessen med å lage rom. Her er både bar og butikk så det er muligheter for å smake på det ferdige produktet. Besøk gjerne Ambos Mundos og rom 511 som Ernest Hemingway bodde på i flere år fra 1932, da han kom fra Key West for å fiske utenfor Cuba. Vi anbefaler også en tur innom baren La Bodequita del Medio som er kjent for sine Mojito, samt Floridita som sies å ha verdens beste Daiquiri. Begge er vannhull Hemingway frekventerte. Når tropenatten har senket seg anbefaler vi turen til den berømte kabareten Tropicana med utendørsscene under stjernene. Ønsker man en mindre innendørs kabaret, kan Parisien på Hotel Nacional anbefales. Om Buena Vista Social Club har konsert i byen – er dette en hyggelig opplevelse man ikke bør gå glipp av.

  Havanna, Cuba - OrkidéEkspressen

  Gamlebyen i Havanna.

   

 • Ønskes det mer om den amerikanske forfatteren, kan man ta turen til Ernest Hemingways Hus i bydelen Francisco de Paula. Den flotte utsiktseiendommen med navnet Finca Vigia eies i dag av den Cubanske stat som er opptatt av å bevare eiendommen eksakt slik den var ved Hemingways bortgang. Ellers kan man gjøre flere utflukter, som: Colon Cemetery, Museo de la Revolucion, Museo de Bellas Artes, Castillo del Moro er alle verdt et besøk. Bruk gjerne formiddagen/ettermiddag, etter hva som passer, til et grunnleggende dansekurs. Salsarytmene og dansen vil gi fine opplevelser rundt om på den musikalske øya der dansegleden er stor. Om kvelden anbefales salsa og en ”buen mojito” Guiden hjelper deg til rette i Havanas musikk-verden.

 • Fly fra Havanna til Holguin som ligger i den østlige delen av Cuba. Etter en bysightseeing og lunsj på en av byens hyggelige restauranter settes kursen mot bukten Bahia de Nipe og landsbyen Preston. Det var i dette området Colombus gikk i land i 1492 og uttalte: ”Dette er det vakreste stedet som øynene noen gang har sett”.

  Landsbyen Preston, som i nyere tid har fått navnet Guatemala, var i forrige århundre kjent for sine amerikanskeide sukkerplantasjer. Her levde en stor amerikansk koloni, og den dag i dag bor landsbyens beboere i de tradisjonelle amerikanske trehusene bygd på påler og med de karakteristiske frontverandaene.

  Preston, Cuba - OrkideEkspressen

  Landsbyen Preston med sine karakteristiske amerikanske hus.

  Holguin-provinsen byr på mye kultur, historie og flott natur og en utvidelse av oppholdet her anbefales gjerne. Av overnattingssteder kan vi anbefale Preston eller i nabobyen Mayari. Det er også mulig å overnatte i den flotte nasjonalparken i Villa Pinars de Mayari, som ligger ca. 600 moh. Nasjonalparken er også verdt et besøk for fossefallet Guayabo hvor man kan nyte flott utsikt over Bahia de Nipa mens man tar seg en dukkert i en av de naturlige bassengene. Merk at en tur opp hit avhenger av kjøreforholdene. Om du ønsker overnatting ved havet kan vi anbefale Guardalavaca eller den eksotiske øya Cayo Saetia, med sine pittoreske strender. Et must når man er i området er å besøke Biran og barndomshjemmet til Fidel Castro.

  Pinars de Mayari, Cuba - OrkideEkspressen

  Pinars de Mayari.

 • Vi legger turen mot Santiago de Cuba. Historie, musikk og karibisk lynne. Santiago de Cuba har bakker og smale svingete gater og er mest kjent for sin musikk og byens Casa de la Trova skal være landets beste. Santiago de Cuba er provinshovedstad og Cubas nest største by. Da den ble grunnlagt i 1515 var den også Cubas hovedstad. Byen er rik på historiske minnesmerker og det er flere små museer i sentrum. En annen hovedattraksjon er fortet San Pedro de la Roca del Moro, som vokter innseilingen til byen.

  Casa del Trova, Santiago, Cuba - OrkidéEkspressen

  Casa del Trova er et must i Santiago.

 • Turen videre går til Camaguey via Bayamo og Las Tunas. Bayamo har lang historisk bakgrunn fra sin bekjempelse mot slavedrift på 1800-tallet og er nå en fredelig og vakker by. Camaguey har et spennende sentrum med vakre bygninger fra kolonitiden. Byen har et forvirrende gatenett, anlagt slik for at piratene, som flere ganger angrep byen, skulle bli like forvirret som en turist kan bli det i dag.

  Camagüey, Cuba - OrkidéEkspressen

  Camagüey.

 • Etter en bysightseeing i Camaguey går turen til Trinidad med sine vakre sukkertøyfargede hus, smijernsgitre foran vinduene og brostenbelagte gater. Trinidad står på UNESCO`s verdensarvliste og er for mange et must på en Cuba-tur. Det er mye og se i byen, men også i området rundt som Valle de los Ingenios – Sukkermøllenes dal og naturskjønne Topes de Collantes hvor det er mulig med fotturer. Gå ikke glipp av byens Casa del a Musica for livemusikk.

  Trinidad, Cuba - OrkideEkspressen

  Trinidad.

 • Dagene med sjåfør er endt og vi anbefaler å utvide oppholdet med et deilig strandopphold, f.eks. på Varadero eller Cayo Santa Maria. Havanna er også et fantastisk sted å avslutte Cubaoppholdet. Sjåføren frakter dere til hotellet. På turen fra Trinidad kan man avlegge Santa Clara et besøk. Santa Clara er sterkt knyttet til Che Guevara og revolusjonen, og man kommer ikke utenom Che Guevaras Mausoleum om man besøker byen.

  Varadero, Cuba - OrkidéEkspressen

  Stranden i Varadero. 

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: