Cape Town med vinsmaking i Franschhoek

Opplev fantastiske Cape Town kombinert med vinområdet Franschhoek. Garantert en smakfull ferienytelse på alle vis.

Cape Town er en av de mest populære og vakreste feriebyene i verden. Med Table Mountain som kulisse ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”.

Det er mye å oppleve i Cape Town og omegn, som Kapp Det Gode Håp, Table Mountain, Robben Island, museer eller litt avslapning på en av de vakre strendene.

Etter 4 netter i Cape Town går reisen til Franschhoek i Sør-Afrikas vinland, et område omkranset av Cape Town og vestkysten med dens kalde Atlanterhav, og det Indiske hav på den varme østkysten. Landskapet er vakkert med vinranker og høye fjell. Vinen er eksepsjonell og restaurantene er blant de beste i Sør-Afrika.

Se også vårt forslag til Cape Town i kombinasjon med safari her

Prisen tar utgangspunkt i 4-stjerners overnatting i Cape Town med muligheter for oppgradering. Utvidelse av reisen er også mulig. Vi skreddersyr din reise!

Prisen inkluderer:
Privat transport fra Cape Town flyplass til hotell.
4 netter på Portswood Hotel inkludert frokost.
Heldagsutflukt med bysightseeing, Robben Island og Table Mountain.
Heldagsutflukt Kapp-halvøya rundt.
Privat transport til/fra Franschhoek.
2 netter på Le Franschhoek Hotel & Spa inkludert frokost.

Prisen er basert på 2 reisende i et delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende – spør oss om pris.

Vi tar forbehold om ledig kapasitet og at man må opp i pris for å få plass.

NB: Flyreisen fra og til Norge er ikke inkludert i denne prisen. Du står fritt til å bestille din egen billett, eller du kan ta kontakt med oss for et komplett reisetilbud inkludert flybilletter.

 •  

  Cape Town med Table Mountain i bakgrunnen.

  Ved ankomst Cape Town blir dere møtt på flyplassen og tatt med til hotellet. Det er mye å oppleve i Cape Town-området og kommer dere i tide anbefaler vi å nyte solnedgangen over Cape Town fra Table Mountain. Innkvartering ved populære Waterfront i hotell av god standard. I dette området kan man spasere om kveldene til alle fasiliteter uten å være avhengig av transport. Vi anbefaler middag på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger som perler på en snor langs havneområdet.

  Victoria and Alfred Waterfront.

  Overnatting på Portswood Hotel eller lignende.

  Standard-rom, The PortsWood.

 • Utsikt over Cape Town fra Table Mountain. Dere blir hentet om morgenen og tatt med på en rundtur i ”The Mother City”. Denne turen vil gi dere en god oversikt over byens historisk og kulturelt viktige steder og bygninger. Om været tillater blir det en tur opp Table Mountain med kabelbanen, her vil dere kunne nyte en fantastisk utsikt over byen og ”enden av verden”. Det blir besøk hos byens eldste bygning, The Castle (stengt på søndager) og The Company Gardens. Videre kjører dere forbi Parlament Buildings, City Hall og slave-museet. Her vil dere se variasjonene, fra kolonistil til de fargerike Malay Quaters og husene i Bo-Kaap området.

  Fargerike Bo-Kaap. 

  Robben Island: Etter byturen blir dere satt av på Waterfront. Båttur ut til den kjente fangeøya; Robben Island, hvor Nelson Mandela sonet mesteparten av sin tid i fengsel. Han ble løslatt i februar 1990. I 1996 ble Robben Island museet etablert som et nasjonalmonument og et nasjonalt museum, og i desember 1999 ble Robben Island erklært som World Heritage Site av UNESCO. Guidene på øya er tidligere politiske fanger og turen er derfor garantert å gjøre et inntrykk på alle besøkende.

  Robben Island.

 •  

  Chapmans Peak, Cape Town.

  Dere blir hentet fra hotellet for en dag med nydelige naturopplevelser. Først tar vi turen via Chapman’s Peak til Cape Point Nature Reserve. Med den kalde Bengula-strømmen på vestkysten og den varme Agulas-strømmen på østkysten, er Cape Point møtepunkt mellom Atlanterhavet og det Indiske hav. Du kan praktisk talt se skillet i havet der det blå Atlanterhavet møter det grønne Indiske hav.

  Kapp det gode håp.

  Kapp det gode håp.

  Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil ut over havet. Det ene står høyt oppe på fjellklippene, mens det andre befinner seg nede ved sjøen. Dette er det magiske punktet: «verdens ende» og sydpolen neste. Deretter går det videre til Simon’s Town og de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982 og p.g.a den rike tilgangen på mat i havet utenfor finnnes det nå omtrent 3000 pingviner her ved Afrikas sydligste punkt. Dere har lunsj her før dere kjører tilbake mot Cape Town.

  Pingvinene i Simon’s Town.

 • Dagen er til egen disposisjon.

  Hvis ønskelig og mot pristillegg kan vi forhåndsbestille utflukter med engelskspråklig guide. Kort om aktiviteter som kan arrangeres:

  – Walk to Freedom tour: Opplev den multikulturelle siden av Cape Town og bli kjent med lokale innbyggere. Vi besøker ”District six” hvor innbyggerne ble tvunget til å bo under apartheid, til den rike kulturen som blomstrer i de lokale townshipene.

  – Uthando driver et utviklingsprogram for innbyggerne i Cape Towns fattigste områder, townshipene. Deres hovedmål er å bidra til at innbyggerne i disse bydelene kan bli økonomisk uavhengige og gi aktivitetstilbud til de som ikke har noen. En lærerik og unik opplevelse!

  – Hvorfor ikke se denne fantastisk flotte byen fra luften? Ta en helikoptertur, kan virkelig anbefales! Turene har forskjellig varighet. Be oss om priser.

  Hopp på/hopp av-bussen er en lettvint og rask  måte se byen på egenhånd. Bussen stopper ved Table Mountain, Waterfront og flere andre attraksjoner, som:
  – Museum: “The Slave Lodge”, “District Six Museum” og “South African National Gallery” er å anbefale. Goodman Gallery er foregangsmuseet for samtidskunst i Sør-Afrika og har ofte spennende utstillinger av sørafrikanske og afrikanske kunstnere.
  – Strender: Camps Bay eller Clifton Beach er begge nydelige sandstrender og verdt et besøk.
  – Two Oceans akvarium regnes blant de 10 beste i verden.
  – Bo Kaap, tidligere Cape Malay, er et multikulturelt område i sentrum av byen med brusteinsgater og berømte fargerike hus.
  – Kirstenbosch Gardens – en av de få botaniske hagene som er på UNESCO sin liste over verneområder.

  Kontakt oss for priser og bestilling.

  Camps Bay, Cape Town.

 • Dere blir hentet i Cape Town og kjører til hugenottbyen Franschhoek. Små koselige gater, kunstbutikker, flotte restauranter og flere kjente vingårder i nærheten. Overnatting på flott boutique hotell med en flott spa-avdeling omgitt av vinranker.

  Le Franschhoek Hotel & Spa.

  Le Franschhoek Hotel & Spa.

 • Dagen er til egen disposisjon.

  Forslag til utflukt: Franschhoek Wine Tram (ikke inkludert)
  Franschhoeks egen «vintrikk» er en av de beste måtene å oppleve Franschhoek-dalen på, med sine nydelige vingårder, spektakulære landskap, gjestfrihet, vin og mat i verdensklasse, og 300 års historie. Dere drar på tur i en åpen trikk og en åpen buss, og dere kan hoppe av på forskjellige vingårder for aktiviteter som tilbys på stedet. Hva med en hyggelig pikniklunsj blant fjell og vinranker? Jernbanen ble bygd i 1904 som et alternativ for gårdsbrukere og deres okser som fraktet produksjonen til markedet. Damplokomotiv opererte langs ruten til diesel-lokomotivene tok over på 1970-tallet. På 1990-tallet minket etterspørselen for denne sort transport og i 2012 startet vintrikken opp igjen. Innsjekk på billettkontoret 10 minutter før avgang. Komfortable sko, hatt, solbriller og solkrem anbefales. Om dere vil reservere bord på en av restaurantene på turen hjelper vi gjerne til med det i forkant.

  «Vintrikken» i Franschhoek gjør det enkelt å besøke de forskjellige vingårdene.

 • Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Cape Town for hjemreise.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: