Cape Town med safari

Opplev fantastiske Cape Town kombinert med safari i Gondwana. En opplevelsesrik og avslappende ferie du aldri glemmer.

Cape Town er en av de mest populære og vakreste feriebyene i verden. Med Table Mountain som kulisse ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”. Det er mye å oppleve i Cape Town og omegn, som Kapp Det Gode Håp, Table Mountain, Robben Island, vinsmaking, museer eller litt avslapning på en av de vakre strendene. Etter 4 netter i Cape Town venter spennende safari på leting etter The Big 5 i malariafritt viltreservat.

Cape Town med ikoniske Table Mountain i bakgrunnen. 

Prisen tar utgangspunkt i 4-stjerners overnatting i Cape Town med muligheter for oppgradering. Utvidelse av reisen er også mulig. Vi skreddersyr din reise!

Prisen inkluderer:
Privat transport fra Cape Town flyplass til hotell.
4 netter på Portswood Hotel inkludert frokost.
Sightseeing i Cape Town med guide + utflukt Robben Island
Heldagsutflukt Kapp-halvøya rundt.
Leiebil mellomklasse for 2 dager, med automatgir, forsikring og fri kjørelengde.
2 netter på Kwena Lodge i Gondwana med helpensjon.
Safariaktiviteter som spesifisert i dagsprogrammet.

Prisen er basert på 2 reisende i et delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende – spør oss om pris.

Ønsker du bil med sjåfør for transporten til/fra Gondwana ordner vi det mot pristillegg.

Vi tar forbehold om ledig kapasitet og at man må opp i pris for å få plass.

NB: Flyreisen fra og til Norge er ikke inkludert i denne prisen. Du står fritt til å bestille din egen billett, eller du kan ta kontakt med oss for et komplett reisetilbud inkludert flybilletter.

 

 •  

  Cape Town med Table Mountain i bakgrunnen.

  Ved ankomst Cape Town blir dere møtt på flyplassen og tatt med til hotellet. Det er mye å oppleve i Cape Town-området og kommer dere i tide anbefaler vi å nyte solnedgangen over Cape Town fra Table Mountain. Innkvartering ved populære Waterfront i hotell av god standard. I dette området kan man spasere om kveldene til alle fasiliteter uten å være avhengig av transport. Vi anbefaler middag på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger som perler på en snor langs havneområdet.

  Victoria and Alfred Waterfront.

  Overnatting på Portswood Hotel eller lignende.

  The PortsWood Hotel.

  Standard-rom, The PortsWood.

 •  

  Utsikt over Cape Town fra Table Mountain. 

  I dag blir dere kjent med Cape Town. Byen er utrolig vakker og har mange spennende steder.
  Dere blir hentet om morgenen og tatt med på en rundtur i ”The Mother City”. Denne turen vil gi dere en god oversikt over byens historisk og kulturelt viktige steder og bygninger. Om været tillater blir det en tur opp Table Mountain med kabelbanen, her vil dere kunne nyte en fantastisk utsikt over byen og ”enden av verden”. Det blir besøk hos byens eldste bygning, The Castle (stengt på søndager) og The Company Gardens. Videre kjører dere forbi Parlament Buildings, City Hall og slavemuseet. Her vil dere se variasjonene, fra kolonistil til de fargerike Malay Quaters og husene i Bo-Kaap området.

  Fargerike Bo-Kaap. 

  Robben Island: Etter byturen blir dere satt av på Waterfront. Båttur ut til den kjente fangeøya; Robben Island, hvor Nelson Mandela sonet mesteparten av sin tid i fengsel. Han ble løslatt i februar 1990. I 1996 ble Robben Island museet etablert som et nasjonalmonument og et nasjonalt museum, og i desember 1999 ble Robben Island erklært som World Heritage Site av UNESCO. Guidene på øya er tidligere politiske fanger og turen er derfor garantert å gjøre et inntrykk på alle besøkende. Værforbehold; ved dårlig vær går ikke båtene ut til øya.

  Lunsj er ikke inkludert.

  Robben Island.

 • En spennende heldagsutflukt med naturopplevelser.

  Chapmans Peak, Cape Town.

  Dere blir hentet fra hotellet for en dag med nydelige naturopplevelser. Først tar vi turen via Chapman’s Peak til Cape Point Nature Reserve. Med den kalde Bengula-strømmen på vestkysten og den varme Agulas-strømmen på østkysten, er Cape Point møtepunkt mellom Atlanterhavet og det Indiske hav. Du kan praktisk talt se skillet i havet der det blå Atlanterhavet møter det grønne Indiske hav.

  Kapp det gode håp.

  Kapp det gode håp.

  Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil ut over havet. Det ene står høyt oppe på fjellklippene, mens det andre befinner seg nede ved sjøen. Dette er det magiske punktet: «verdens ende» og sydpolen neste. Deretter går det videre til Simon’s Town og de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982 og p.g.a den rike tilgangen på mat i havet utenfor finnnes det nå omtrent 3000 pingviner her ved Afrikas sydligste punkt. Dere har lunsj her før dere kjører tilbake mot Cape Town.

  Lunsj er ikke inkludert.

  Pingvinene i Simon’s Town.

 • Dagen er til egen disposisjon.

  Hvis ønskelig og mot pristillegg kan vi forhåndsbestille utflukter med engelskspråklig guide. Kort om aktiviteter som kan arrangeres:

  – Walk to Freedom tour: Opplev den multikulturelle siden av Cape Town og bli kjent med lokale innbyggere. Vi besøker ”District six” hvor innbyggerne ble tvunget til å bo under apartheid, til den rike kulturen som blomstrer i de lokale townshipene.

  – Uthando driver et utviklingsprogram for innbyggerne i Cape Towns fattigste områder, townshipene. Deres hovedmål er å bidra til at innbyggerne i disse bydelene kan bli økonomisk uavhengige og gi aktivitetstilbud til de som ikke har noen. En lærerik og unik opplevelse!

  – Hvorfor ikke se denne fantastisk flotte byen fra luften? Ta en helikoptertur, kan virkelig anbefales! Turene har forskjellig varighet. Be oss om priser.

  Hopp på/hopp av-bussen er en lettvint og rask  måte se byen på egenhånd. Bussen stopper ved Table Mountain, Waterfront og flere andre attraksjoner, som:
  – Museum: “The Slave Lodge”, “District Six Museum” og “South African National Gallery” er å anbefale. Goodman Gallery er foregangsmuseet for samtidskunst i Sør-Afrika og har ofte spennende utstillinger av sørafrikanske og afrikanske kunstnere.
  – Strender: Camps Bay eller Clifton Beach er begge nydelige sandstrender og verdt et besøk.
  – Two Oceans akvarium regnes blant de 10 beste i verden.
  – Bo Kaap, tidligere Cape Malay, er et multikulturelt område i sentrum av byen med brusteinsgater og berømte fargerike hus.
  – Kirstenbosch Gardens – en av de få botaniske hagene som er på UNESCO sin liste over verneområder.

  Kontakt oss for priser og bestilling.

  Camps Bay, Cape Town.

 •  

  Kwena Lodge, Gondwana.

  Dere får utlevert leiebil (blir hentet på hotellet) og kjører videre til Gondwana viltreservat, det eneste i verden med fynbosvegetasjon. Fynbos er «lyngplanter» som kan overleve hardføre forhold med lite vann. Lite i arealstørrelse, men stort i artsrikdom. Planteriket ble erklært ”World Heritage Site” av UNESCO i 2004. De har selvsagt også et meget spennende dyreliv, inkludert ”de store fem”: løve, neshorn, elefant, bøffel og leopard.

  Gondwanas filosofi heller mot en bærekraftig og miljøvennlig ledelse for å bevare uberørt flora og fauna. 11.000 hektar er blitt viet til viltlivet igjen. Selve navnet kommer fra ”Gondwanaland”, den opprinnelige landmassen som eksisterte for 120 millioner av år, og som formet Afrika. Outeniqua- og Langeberg-fjellkjedene som omringer reservatet er det siste synlige beviset på det tidligere Gondwanaland etter at kontinentet splittet seg slik vi kjenner det idag.

  På Gondwana er det store runde hytter (75 m2) bygget i tradisjonell stil, med alle moderne fasiliteter, panoramautsikt fra sengen, glasstak over senga for stjernekikking og eget uteområde med utsikt over et vannhull. I tillegg finnes 2,3 og 4-roms villaer. Disse villaene ligger 5 -15 minutters kjøretur fra hovedlodgen. Hver dag tilbyr lodgen to safarier fra kjøretøy.

  I tillegg tilbys: fotsafari, introduksjon og omvisning i planteriket, et ”junior viltvokter” program for barna (6-12 år), spabehandlinger, fugletitting, fisking, mountain biking, stjernetitting, besøke områder fra steinalderen, svømmebasseng, bibliotek, golfbaner lett tilgjengelig. Dette er ikke inkludert.

  Alle måltider + drikke på safari er inkludert.

  Kjøretid fra Cape Town: 4 ½ time.

  Kwena Lodge, Gondwana.

 • En typisk dag i viltreservatet: starter tidlig om morgenen, det er da sjansen er størst for å se dyr. Opp ca. kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for en helsebringende ”brunch”. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg kanskje rundt svømmebassenget. Ca. kl. 15:00 møtes dere til ”High Tea” og en matbit, før dere igjen drar ut på safari med drinker i solnedgangen over savannen. Safari er i åpen landrover med deres egen safari guide og ”tracker”/spor-finner. Når en flokk elefanter blokkerer veien, vil du garantert glemme både tid og sted!

  På safari.

 • Etter siste morgensafari kjører dere/ blir dere hentet på lodgen og kjørt til flyplassen i Cape Town for hjemreise.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: