Mexicos høydepunkter

Vi besøker Mexico City, verdens nest største by, ser de store attraksjonene byen har å by på, vel bevarte byer fra kolonitiden, indianske landsbyer og seremonisenterne Teotihuaca, Monte Alban, Palenque, Uxmal og Chitzen Itza. Vi får høre om kulturen og historien, prøve mange ulike typiske retter og drikker fra ulike deler av landet og man kan kjøpe håndlaget kunst. På slutten av turen kan vi nyte et opphold ved de karibiske strendene i Maya-rivieraen.

Rundreisen starter i Mexico City på mandager. Internasjonale flybilletter kommer utenom.

Prisen inkluderer:
13 netter på 4 stjerner hoteller med frokost
Alle måltider på allinclusive hotell i Cancun
16 øvrige måltider
Transport i henhold til program
Inngangsbilletter til besøkte steder
Profesjonelle engelsktalende guider

Tilleggskostnader:
Flybilletter Norge – Mexico t/r
Øvrige måltider
Drikke til måltider
Tips

Spesialinformasjon om turen:
Avreise hver mandag.
Turen er for alle aldre.
Turen er et forslag slik vi mener du kan oppleve noen av de aller viktigste høydepunktene i Mexico.
Prisen gjelder for hele 2016 unntatt 20.des – 05.jan
Prisen på turen er basert på minst 3 påmeldte.

 • Ankomst Mexico City, verdens nest største by på over 25 milllioner innbyggere. Vi innkvarteres på hotell i bydelen Zona Rosa. Området har mange restauranter og uteliv.

 • På morgenen blir det guidet omvisning i Mexico City, med byens viktigste attraksjoner. Dette var aztecernes hovedstad, og ble også spanjolenes aller viktigste by da de erobret landet. Vi besøker «Zocalo» kjempeplassen midt i det historiske sentrum hvor nasjonalpalasset og katedralen finner sted. Vi blir med inn i nasjonalpalasset og ser malerier fra den kjente politiske kunstneren Diego Rivera. Vi ser også landemerker som «Bellas Artes» og «El Angel» i Reforma avenyen før vi blir med til en av byen grønne lunger, Chapultepec-skogen. På ettermiddagen blir vi med til Mexicos Venezia, Xochimilco, der vi får bli med på en koselig rundtur med kanalbåtene med mariachimusikere og der vi får prøve ut ekte meksikansk mat.

  the zocalo in mexico city, with the cathedral and giant flag in the centre

  Zocalo-plassen, Mexico City 

 • Vi besøker den verdensberømte katedralen Basilica de Guadalupe, der man kommer fra mange deler av den katolske verden på religiøs valfart. På veien besøker vi de tre kulturers plass. På ettermiddagen besøker vi det imponerende arkeologiske komplekset Teotihuacan, et av Mexicos viktigste religiøse sentre, der vi får se solens og månenes pyrmide, dødens aveny og andre interessante templer. På kvelden blir vi med på folkloreshow der det blir dans, musikk og en smak av tequila.

  Basilica de Guadalupe, Mexico City

  Basilica de Guadalupe, Mexico City

 • Vi reiser videre mot Puebla, en viktig historisk by ca. 2 timer fra Mexico by. På veien kan vi se Mexicos største vulkan Popocatepetl med sine mange myter og sagn. I Puebla blir vi med på en guidet omvisning i byen med sin vakre koloni-arkitektur og mange kirker. På ettermiddagen reiser vi videre til den indianske staten Oaxaca og innkvarteres på vårt hotell for natten.

  Morning streets of Puebla de Zaragoza - the one of the five most important Spanish colonial cities in Mexico. Its history and architectural styles are very famous

  Puebla, en av de flotteste og viktigste kolonibyene etter spanjolene.

 • På morgenen besøker vi Monte Alban, det viktigste seremoni-sentret fra Zapoteca-kulturen. Det er en av de eldste byene i hele Meso-Amerika, og ble grunnlagt rundt 500 e.kr. Det vokste frem og nådde toppen omtrent på samme tid som Teotihuacan, det er bevist at det fantes kulturell utveksling mellom de to byene. Senere besøker vi Mitla, hovedstaden til Mixtekerne. På ettermiddagen besøker vi de koloniale delene av Oaxaca, hvor vi får prøve noen av byens mange spesialiteter, blant annet drikken Mezcal, som inneholder den velkjente marken.

  Mezcal

  Servering av Mezcal.

 • Tidlig på morgenen fortsetter vi til den indianske staten Chiapas. Bussreisen vil ta omtrent 8-9 timer før vi ankommer hovedstaden Tuxtla Gutierrez. Vi blir med på en båttur oppover Grijalva-elven i Sumidero-dalen, og får oppleve den unike faunaen der. På ettermiddagen bærer det viderer til San Cristobal de las Casas, der de indianske tradisjonene er best bevart. Byen er også en vakker koloniby.

  Sumidero-dalen i Chiapas.

  Sumidero-dalen i Chiapas byr på spektakulær natur. 

 • Nå er vi inne i området der de indianske tradisjonene kommer best til syne, og vi vil besøke flere småsamfunn der de har bevart sine tradisjoner, deres religion og de sosiale strukturene. Kirkene, boliger og antrekk er alle i sterke farger. Ettermiddagen er fri. Vi anbefaler at man tar en spasertur rundt i denne vakre byen, besøke markeder, katedralen eller Jademuseet, der det er laget en kopi av Kong Pakals grav.

  Marked i San Cristobal

  Marked i San Cristobal. 

 • Vi fortsetter vår ferd gjennom Chiapas til vi kommer til “las Cascadas de Agua Azul”, som betyr Fossefallene av blått vann, som har nydelige turkise fargetoner. Her blir det bademuligheter. På ettermiddagen fortsetter ferden videre innover regnskogen mot Palenque.

  Agua Azul

  I Agua Azul blir det anledning for bading. 

 • Vi besøker den arkeologiske delen av Palenque, som ligger midt inne i regnskogen. Ved siden av Tikal i Guatemala og Chitzen Itza er dette et av de viktigste stedene i Maya-verdenen, både på grunn av historiske funn og for sin naturlige skjønnhet. Vi besøker flere viktige Maya-pyramider og templer. Vi reiser videre mot Mexicogolfen der vi får en flott utsikt over de flotte strendene før vi reiser videre mot den vakre kolonibyen Campeche. Her blir vi med på en kort rundtur i byen før vi innkvarteres på vårt hotell.

  mayan temple ruins at Palenque in Mexico

  Maya-tempel i Palenque. 

 • Vi reiser videre mot til det arkeologiske stedet Uxmal som er bygget i Puuc-stil. Dette var et av de tre store mayastedene ved siden av Chitzen Itza og Mayapan. Vi får en omvisning rundt i området. På ettermiddagen reiser vi videre til Merida, Yucatanhalvøyas viktigste og største by, hvor vi blir med på en omvisning i byen, og det blir muligheter til shopping.

   

 • Dette blir et av turens store høydepunkt da vi skal besøke et av verdens syv nye underverk “Chitzen Itza”. Disse templene viser det beste fra Mayaenes enorme kunnskap om astronomi og byggekunst. Vi vil se hovedpyramiden Castillo, eller Kukulkantemplet som det også heter. Vi vil få innblikk i mayaenes spesielle ballspill. Vi får se hodeskalle-plattformen, jaguar-templet og flere andre templer. Etter besøket av et av verdens viktigste arkeologiske senter reiser vi videre mot Cancun for å slappe av på de hvite karibiske strendene.

  Chitzen Itza, Mexico - OrkideEkspressen

  Chitzen Itza – en av de mest populære severdighetene i Mexico.

 • Fridager i Cancun. Dagene kan benyttes til egne aktiviteter i Cancun-området, som har vakre hvite sandstrender ved det karibiske hav, og er en del av Maya-rivieraen. Det er et turistområde med mange aktiviteter i nærområdet, alt fra dykking eller annen vannsport til mer kulturelle aktiviteter. Det er også mulig å besøke Xcaret eller andre store parker. Tulum og Coba er andre interessante mayasteder som det er verdt å besøke.

  Cancun, Mexico - OrkideEkspressen

  Stranden i Cancun.

 • Formiddag til egen disposisjon på strandhotellet. På ettermiddagen blir det transport til flyplass i Cancun for hjemreise.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: