Mekong og Luang Prabang med badeferie i Thailand

Store opplevelser på land og strand

Opplevelsesrik tur som gir deg mulighet til å oppleve den mektige Mekongelven, alle elvers mor, samt Luang Prabang, Indokinas juvel. Avsluttende badeopphold i Hua Hin.

Turen starter med Chiang Rai i Nord-Thailand før man starter på et to-dagers cruise på Mekong til Luang Prabang med Luang Say Cruises. En tur som byr på innholdsrike dager med vakker natur og landsbybesøk. Overnatting underveis i Luang Say Cruises egne hytter ved breddene til Mekong. I Luang Prabang venter tre netter. Den UNESCO-listede byen er en av de aller vakreste byene i Asia med en sjarm ulikt noe annet sted. Turen avsluttes med en uke i badebyen Hua Hin i Thailand. Turen til Laos kan kombineres med andre reisemål – kontakt oss for tips og råd!

Inkludert i prisen: 
Flyreise Oslo – Chiang Rai/Luang Prabang med Thai Airways og Thai Smiles.
Cruiset på Mekong går med Luang Say Cruises. Luang Say har avganger (nedstrøms) mandag, torsdag og fredag.
1 natt på Le Patta Resort & Hotel i Chiang Rai.
2 dagers cruisereise med Luangsay Cruise og 1 natt på Luang Say Lodges i forbindelse med cruiseturen.
3 netter på Sanctuary Hotel i Luang Prabang.
7 netter på Sheraton Hua Hin Resort & Spa i Hua Hin.
Frokost er inkludert alle dager. Andre måltider er inkludert som i program.

Prisen er basert på 2 reisende i et delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende – spør oss om pris.  Visum til Laos kommer utenom. Dette kan kjøpes ved grenseovergangen.

Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass.

Reisen på Mekong-elven kan også snus og tas oppstrøms fra Luang Prabang til grensen Laos/Thailand.

 • Avreise fra Oslo eller annen by i Norge.

 • Ankomst Chiang Rai flyplass hvor din sjåfør vil frakte deg til ditt hotell.

  På ettermiddagen går turen til det gylne triangel, området hvor grensene til Thailand, Laos og Myanmar møtes. Det blir en times båttur på Mekongelven før opiumsmuseet besøkes. Det gylne triangel var nemlig et beryktet område for opiumstrafikk, og på museet vil du få et spennende innblikk i områdets og opiumens historie. Turen går så til hiang Saen. Oldtidsbyen var en av de mektigste i det gamle Lanna-riket i det nordlige Thailand, og her vil vi se spor fra fortiden i form av tempelruiner og den gamle bymuren. Turen avsluttes med et bøsøk til Phra Thaat Jom Kitti, hvor man på en skyfri dag har utsikt mot Chiang Saen og elven.

  Kvelden fri til egen disposisjon. Om du føler deg opplagt, så legg gjerne turen innom byens koselige nattmarked. Her finner du både salgsboder og restauranter som serverer lokal mat.

  Overnatting på Le Patta Resort & Hotell eller lignende.

  Det gylne triangle sett fra Thailandsk side. Den mektige Mekong-elven skiller landene.

  Oldtidstempel i Chiang Saen.

 • Avreise fra hotellet i Chiang Rai ca kl. 07:00 til Huay Xai på grenseovergangen mellom Thailand og Laos. Framme ved grenseovergangen blir man møtt av en representant fra Luang Say Cruises som assister deg gjennom passkontrollen og som hjelper til med å kjøpe visum. Avreise med Luang Say Cruises båt kl. 09:00. Før lunsj serveres om bord gjør man et stopp for å oppleve livet på den laotiske landsbygden. Overnatting i trehyttene til Luang Say Lodges i nærheten til landsbyen Pak Beng, ved breddene til Mekong. Ankomst i tide til å oppleve solen gå ned over den mektige Mekong-elven. Middag serveres på fellesterassen kl. 19:00.

  En av båtene som Luangsay benytter.

  Båtene Luang Say benytter er en ombygd rislekter på 34 meter med kapasitet for 40 personer. Her er flere sittegrupper og i baren får man gratis kaffe, te og vann. Mineralvann, øl og vin mot betaling. Båten har eget kjøkken som serverer lokale retter til lunsj begge dager. Mannskapet er hyggelig og guiden har god engelskkunnskap, og alle gjør de sitt for at du skal trives om bord. Luang Say Lodges tilbyr overnatting i trehytter som ligger idyllisk til i en åsside med flott utsikt mot Mekong. Hyttene er bygget i laotisk stil, er romslige og byr på god komfort. Hyttene har ikke aircondition, men temperaturen synker på kveldstid slik at det er ikke noe savn. Avhengig av sesong og vannstand kan det være noe bratt opp fra elveleiet og til hyttene til Luang Say Lodges.

   

   

 • Frokost inntas på terrassen til Luang Say Lodges med utsikt mot Mekong-elven. Avreise fra Pak Beng Kl. 08:00. Landsbyen Pak Beng ligger forbi en bakketopp. For den som står opp tidlig er det mulighet for å avlegge landsbyen og dens morgenmarked et besøk. Dagens første stopp på Mekong er en lokal landsby. Her får man en innføring i laotisk håndverk og til å kjøpe med seg suvenirer hjem. Guiden vil hjelpe deg med finne den beste kvaliteten. Man vil også få sjansen til å se hvordan den lokale risbrennevinen lages med mulighet for smaksprøver. Om bord i båten igjen venter en deilig lunsj før man driver videre nedover Mekong-elven blant jungelkledde fjell og rolige stryk. Siste stopp på denne opplevelsesrike og behagelige turen er Pak Ou-grottene, kjent for sine 100-talls Buddha-figurer. Ankomst Luang Prabang på ettermiddagen i 16-tiden hvor man blir møtt av sjåføren som vil ta dere til hotellet.

  Overnatting på Sanctuary Hotel eller lignende.

 • Ved daggry hentes du av guide for å oppleve munkenes morgenprosesjon for å samle ris, en flere hundre år gammel tradisjon. Prosesjonen kan ses langs byen hovedgate og starter hver morgen i seks-tiden. Etter prosesjonen, som foregår daglig, går turen til ferskvaremarkedet.

  Etter en avslappende frokost venter en halvdags sightseeing for de viktigeste severdighetene i Luang Prabang by. Du vil få oppleve gamlebyen med dens templer og gamle bebyggelse fra kolonitiden. Inkludert er besøk av byens mest berømte templer, som vakre Vat Xieng Thong og Vat Phousi som med sin beliggenhet på en høyde har flott utsikt over Luang Prabang og omegn.

  Resten av dagen fri til egen disposisjon. Rusle rundt i gamlebyen eller lei sykkel. Spør oss gjerne om forslag til andre utflukter.

  På kveldstid anbefaler vi et besøk på byens nattmarked.

 • Etter frokost går turen til Kuang Si-fossefallene, en reise som tar ca. 1 time med bil. Turen går via en lokal landsby. Vel fremme blir du møtt av det spektakulære synet av fossefallene midt i jungelen. Vannfallene går over flere nivåer med kalksteinsformasjoner som danner små laguner, godt egnet for bading. Det er fult mulig å tilbringe hele dagen her, så si fra om du ønsker å utvide oppholdet her. I området er det også muligheter for å besøke et sommerfugl-farm og et redningssenter for den uttrydningstruede asiatiske bjørnen.

  Resten av dagen fri til egen disposisjon.

 • Avreise Bangkok med fly. Ved ankomst Bangkok blir du møtt av sjåfør som vil ta dere til badebyen Hua Hin.

 • Tiden fri til egen disposisjon fram til avreise. Frokost inkludert alle dager.

 • Reisen avsluttes.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: