Spennende rundreise både til lands og til vanns. På turen besøkes bl.a. kulturperlen Luang Prabang i det nordlige Laos, og en todagers båttur vil gi deg sjansen til å oppleve Mekongelven – alle elvers mor. Med som reiseleder er vår populære og svensktalende guide, Chong, som mange vil kjenne igjen fra våre rundturer i Nord-Thailand.

Turens høydepunkter:

Chiang Rai i Nord-Thailand.
Grenseområdene ved det gylne triangel med svipptur over grensen til Myanmar.
To-dagers båttur med Luangsay Cruises på Mekong med overnatting i hytter ved elvebredden.
Den fantastiske UNESCO-byen Luang Prabang med sin gamleby og unike atmosfære.
Pak Ou-grottene.
Munkenes prosesjon på morgenen.
De spektakulære Kuangsi-fossefallene.
Besøk av lokale landsbyer.
Avsluttende badeferie i Hua Hin på Sheraton Hua Hin Resort & Spa.

Ettermiddagsstemning ved Luang Prabang.

Prisen inkluderer:
Flyreisen Oslo-Bangkok-Chiang Rai med Thai Airways
Flyreisen Luang Prabang-Bangkok med Bangkok Air
Flyreisen Bangkok-Oslo med Thai Airways
Flyskatter, med forbehold om prisendring
2 netter på Imperial Hotel Chiang Rai med frokost
1 natt på Luang Say Lodges med frokost
4 netter på Avani + Hotel Luang Prabang med frokost
4 netter på Sheraton Hua Hin Resort and Spa m frokost
2 dagers cruise på Mekongelven
Utflukter og entreer som nevnt i programmet
Skandinavisktalende reiseleder fra Chiang Rai og til Hua Hin.

Ikke inkludert:
Visum Laos
Reiseleder under badeferien i Hua Hin

 

 • Vi flyr fra Oslo Lufthavn kl. 13.30 med Thai Airways. (flymåltider)

 • Vi lander i Bangkok kl. 06.20 og bytter fly. Kl. 08.45 tar vi av for siste etappe til Chiang Rai i Nord-Thailand. Chong ønsker oss velkommen når vi lander kl. 10.15 og tar oss med til hotellet for en velfortjent hvil. Vi bor på Imperial River House and spa. Denne første kvelden samles vi til middag på en nydelig restaurant ved Kok-elva. (flymåltider, M)

  I Chiang Rai ønskes du velkommen av vår populære og svensktalende guide Chong.

 • Vi tar en sightseeingtur i området og skal også besøke den lille burmesiske landsbyen Tha Khie Lek hvor vi også inntar lunsj. (F,L)

  Grensebyen Tachileik, Myanmar.

 • Vi går om bord i båten til Luang Say Cruises i Houei Say og vi befinner oss på den mektige Mekong. Den tradisjonelle og ombygde elvebåten har alt hva vi har behov for. Det blir stopp underveis for å besøke en landsby ved elvebredden og vi får servert en buffetlunsj om bord. Kaffe, te og vann er inkludert hele dagen. Før solnedgang ankommer vi Luang Say Lodge for overnatting, og middag inntas på terrassen med utsyn over elva. Merk at det ikke er aircondition her, men vifter på soverommene. (F,L,M)

  Luangsays båt er en ombygd rislekter. 

  Ombord er det godt med plasser.

  Cruiset serverer god lunsj begge dagene.

  Begge dagene blir det anledning for landsbybesøk for å oppleve den laotiske landsbygda.

  Luangsay Lodges, hvor natten vil tilbringes. Avhengig av vannstanden kan det være lite stykke å gå i oppoverbakke opp til lobbyen.

  Hyttene til Luangsay Lodges.

  Ettermiddagsstemning ved Luangsay Lodges.

   

 • Etter frokost vil båten føre oss til landsbyen Ban Baw der vi ser hvordan man lager  ris-sprit. Muligheter for en smakesprøve. Neste stopp blir ved munningen av Nam Ou-elva der vi finner Pak Ou-grottene med sine tusener av buddhafigurer. Senere ankommer vi vakre Luang Prabang og sjekker inn på herlige Avani + Hotel . Noe senere samles vi til middag på en lokal restaurant.  (F,L, M)

  Vi fortsetter turen videre mot Luang Prabang. 

  Det blir tid for landsbybesøk og en time før vi når Luang Prabang venter et besøk i Pak Ou-grottene med sine Buddhafigurer i alle mulige fasonger og størrelser. 

  Vakre Luang Prabang ligger idyllisk til ved breddene til Mekong. 

   

 • I dag ser vi Wat Xieng Thong. Templer, buddisme og kultur er en tett vev her i Laos. Dette er av de viktigste templene i hele landet. Videre ser vi tidligere kongepalasset, nå nasjonalmuseum. Vi besøker Vat Mai og klatrer opp Phou Si Hill. Ettermiddagen står til egen rådighet, og vi bor rett ved nattmarkedet. (F)

  Templet Xieng Thong, Luang Prabang.

  Utsikten fra Vat Phousi.

  Franske kolonibygninger i Luang Prabangs gamleby.

  Nattmarkedet i Luang Prabang.

   

   

 • Vi står opp før daggry og deltar i det daglige ritualet av safran-kledde munker, der de vandrer med sine sorte almisseboller. Et rørende skue. Frokost inntas i etterkant av denne opplevelsen. Videre reiser vi til Kuangsi-fossene og her går det an å ta en dukkert i det klare vannet. Her lærer vi også om bjørneprosjektet i området og vi nyter synet av en fantastisk natur. Vi besøker landsbyen Khmu med minoriteten Ban Thapaene.  Lunsj inntas før vi kjører til Ock Pop Tok, der man jobber med tradisjonell veving og vi ser silkevev. På kvelden serveres barbeque-middag på en lokal restaurant. (F,L,M)

  Munkenes prosesjon for å samle mat. 

  Kuangsi-fossefallene.

   

 • Etter en rolig morgen reiser vi ut til rismarkene og besøker et Lao-hus bygget etter gammel modell. Her skal vi lære masse om hva bambus kan benyttes til. Her vil du få muligheten til å lære matteveving, og ta med hjem din egen som en ekte souvernir! Du får lære oppskriften på bambusskudd-suppe før vi spiser en god lunsj som avslutning på en morsom og lærerik formiddag. Ettermiddagen til fri benyttelse. (F,L)

  Ettermiddagsstemning ved Luang Prabang.

 • Kl. 12.20 letter vi med Bangkok Airways med kurs for Bangkok hvor vi lander kl. 14.20. Her tar vi farvel med Chong. Bussen står klar til å frakte oss til Hua Hin og gode Sheraton Hotel hvor vi kan slappe av og fordøye inntrykkene. Sheraton Hua Hin Resort & Spa er et flott hotellanlegg midt mellom Cha Am og Hua Hin.Dette er stedet for deg som legger stor vekt på hotellet når du er på ferie. Sheraton Hua Hin har alle moderne fasiliteter også trådløs tilgang til internett og flatskjerm på alle rom. Anlegget har 240 rom og to bygninger er røykfrie. Bassenget slynger seg gjennom hele anlegget og er hele 200 meter langt, så her er det mulighet for de lange svømmeturene.  Ellers finner du butikk, minibank, trimrom med personlig trener, barneklubb, stellerom, barnevakt og seks serveringssteder med alt fra tapas, asiatisk mat og ferske bakervarer. I området ligger det også flere golfbaner. (F, flymåltid)

  Sheraton Hua Hin Resort & Spa.

   

   

   

 • Hotellet ligger rett på stranda, men vannstanden i Hua Hin varierer noe, ikke bare med høyvann og lavvann, men også gjennom året. Generelt har vinterhalvåret høyere vannstand slik at stranden blir borte ved høyvann. Hotellet ligger ca. 15 minutter unna sentrum av Hua Hin med skyttelbuss. Frokost er inkludert hver dag og siste kvelden den 23. november samles vi til en hyggelig avskjedsmiddag.

  Hua Hin var tidligere en fiskerlandsby, men det er lenge siden. Kongefamilien bygget sin sommerresidens utenfor Hua Hin i 1926, og da ble det raskt et populært feriested. Nå er det en moderne by og har alt man ønsker seg. Det er kombinasjonen av turistfasiliteter og thailandsk dagligliv som gjør Hua Hin til et populært feriested. Nattmarkedet er livlig med shopping og gode restauranter. Er du tidlig oppe og vil oppleve et ekte marked er Chatchai rett ved nattmarkedet artig å få med seg. (F, en middag).

   

 • Etter en rolig dag med vanlig utsjekking kl. 12, blir vi hentet kl. 18.00 for siste etappe til Bangkok Airport. Her sjekker vi inn for vår flyvning til Oslo, avgang fra Bangkok rett etter midnatt. (F) Hotellet har rom for oppbevaring av bagasje og man kan få stelle seg før avreisen.

   

 • Vi letter med Thai Airways kl. 00:20 og setter kurs mot Oslo Lufthavn der vi lander kl. 06.50. (flymåltider).

   

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev