Klassiske Kambodsja inkl badeferie

Her er noen av stedene du vil oppleve på denne reisen:

Angkor Wat

Sok Sang Beach Resort, Koh Rong

Ta Prohm-templet

Vi besøker de flytende landsbyene på Tonle Sap-innsjøen

Phnom Penh

På markedet i Battambang

Vi besøker kystbyen Kep

Bli kjent med et av de mest spennende landene i Asia med dette spesialsydde reiseforslaget. Denne pakken er fylt med varierte opplevelser, og er en variant av Essensielle Kambodsja utvidet med provinsbyen Battambang og kystbyen Kep. Reiseforslaget er fleksibelt og kan skreddersys dine ønsker. Vi har selv besøkt landet og kan komme med gode råd og tips.

Merk at dette er en pakke uten internasjonale flybilletter. Book selv eller kontakt oss for en komplett og skreddersydd pakkereise.

TURENS HØYDEPUNKTER:

Hovedstaden Phnom Penh med ny og eldre historie
Solnedgangscruise på elven
Provinsbyen Battambang med matlagingskurs og sykkeltur
Besøk av samfunnene på og ved Sørøst-Asias største innsjø, Tonle Sap
Siem Reap for å oppleve de mektige tempelruinene i Angkor, inkl. Angkor Wat
Dagsutflukt i Angkor med el-sykkel
Besøk av mindre besøkte templer som Beng Mealea
Middag og forestilling på PHARE – The Cambodian Circus i Siem Reap
Avslappende badeliv på Koh Rongs kritthvite strender med rom rett på stranden
Kystbyen Kep – tidligere feriested for de franske koloniherrene
Utflukt til Kampot med besøk på pepperfarm 
God mat og drikke hele veien

Dette programmet starter og avslutter i Phnom Penh. Etter to netter og en hel dag i hovedstaden Phnom Penh med opplevelser går turen til Battambang, landets nest-største by. Her vil du lære kambodsjansk kokkekunst og på sykkeltur vil du få et innblikk i den kambodsjanske landsbygda. Videre går ferden til Siem Reap og de mektige templene i Angkor. Avhengig av sesongen går turen til Siem Reap med enten båt eller med bil. Uansett reisemåte vil du få oppleve Tonle Sap-innsjøen og dens samfunn som lever på og ved sjøen. I Angkor har vi inkludert en dag på el-sykkel for de viktigste templene og vi har også tatt med besøk til litt mindre besøkte templer. På PHARE – The Cambodian Circus venter kulturell oppvisning av ypperste slag. Etter en innholdsrik uke på farten går turen sørover til Kambodsjas kyst for et deilig badeopphold på paradisøya Koh Rong med rom rett på stranden. Reisen avsluttes med to netter ved kystbyen Kep før turen går tilbake til Phnom Penh. Reisen er fyllt med innhold og håndplukkede opplevelser for at du skal få det beste av Kambodsja.

Overnatting på turistklassehotell med muligheter for utvidelse og oppgradering.

Inkludert i prisen:  
2 netter i Phnom Penh på Double Leaf Boutique Hotel/Superior-rom.
2 netter i Battambang på Bambu Hotel/Superior-rom.
3 netter i Siem Reap på Damrei Angkor Hotel/Deluxe-rom.
3 netter på Koh Rong på Sok San Beach/Pavilion Sea View.
2 netter i Kep på Knai Bang Chatt Resort/Garden View.
All transport inkluder fly Siem Reap til Sihanoukville
Utflukter med engelsktalende guide som nevnt i dagsprogrammet.
12 frokoster, 7 lunsjer, 1 middag.

Prisen gjelder pr person ved to reisende. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende. Visum til Kambodsja kommer utenom. Dette kan kjøpes ved ankomst landet.

Flybilletter:
Internasjonale flybilletter kommer utenom. Vi anbefaler at du kjøper hele pakken hos oss slik at du er beskyttet av pakkereiselovens bestemmelser for en trygg og sikker reise.

Vi tar forbehold om endringer i program og prisendringer som følge av f.eks. endrede valutakurser. For reise i julen, påsken og kinesisk nyttår må det påregnes pristillegg.

Reiseforslaget er fleksibelt og kan tilpasses dine ønsker. Inkluder gjerne med andre opplevelser og steder. Vi har selv besøkt Kambodsja og nabolandene og kan gi deg gode tips og råd for en skreddersydd reise. Ønsker du mindre program, så ordner vi selvsagt det også. Vi lager reisen akkurat slik du ønsker!

 • Ankomst Phnom Penh flyplass hvor din sjåfør og guide vil bringe deg til ditt hotell.

  Tiden fri til egen disposisjon.

  Phnom Penh, Kambodsjas hovedstad.

 • Etter frokost besøkes Royal Palace og The Silver Pagoda bygget på 1800-tallet. Fortsett til det nærliggende nasjonalmuseet hvor du kan se gjenstander helt fra Khmer-imperiets tid. Før lunsj besøkes Wat Phnom-tempelet, som har gitt byen sitt navn.

  Merk: Sølvpagoden og Royal Palace kan uten varsel lukkes mens H.M. Kongen er i boligen.

  På ettermiddagen besøkes det beryktede Tuol Sleng-museet for et innblikk i Kambodsjas nyere historie og hvilket terrorvelde som hersket under Røde Khmer. I 1975 ble Tuol Svay Prey High School tatt over av Pol Pots sikkerhetsstyrker og gjort om til fengselet kjent som Security Prison 21 (S-21). Det ble snart det største senteret for internering og tortur i landet. Mer enn 17.000 personer ble ført fra S-21 og til utryddelsesleiren ved Choeung Ek for å bli henrettet. I dag er fengeselet et museeum og i rom etter rom henger fotografier av menn, kvinner og barn som dekker veggene fra gulv til tak; nesten alle menneskene som ble avbildet ble senere drept.

  Tuol Sleng-fengselet.

  Deretter går turen til det russiske markedet (Psah Tuol Thom Pong), Phnom Penhs livlige utendørsmarked.

  Ettermiddagen avsluttes med et cruise på elven for et glass med vin og snacks i det solen går ned.

 • Etter frokost går turen til provinsbyen Battambang. Turen tar om lag 5-6 timer med stopp for lunsj på lokal restaurant.

  Battambang er Kambodsjas nest-største by, og ligger i innlandet. Den laidbacke byen er perfekt å stoppe i på vei til Siem Reap, men byen blir ofte oversett av de fleste turister. Byen er derfor et flott sted å bli kjent med en litt mindre turistifisert side av Kambodsja. I sentrum finner du bygninger fra kolonitiden og byen kan skilte med trivelige restauranter og butikker. Battambang er også landets kunstneriske senter.

 • Denne morgenen er viet kambodsjansk mat. Etter frokost blir du hentet av en av kokkene på hotellet Maisons Wat Kor for en tur på markedet. Når kurven er full av ferske råvarer går turen til hotellet hvor kokken vil lære deg 3 tradisjonelle retter.

  Dagen starter på markedet i Battambang. 

  På matlagingskurs.

  Etter å ha laget din egen lunsj venter sykkeltur for å oppleve landsbygda utenfor Battambang. Turen er på 20 km og går langs elven, gjennom landsbyer med stopp i et eldre tempel. Etter en fergetur til andre siden besøkes bl.a. et destilleri for risbrennvin, et lokalt hus som spesialiserer seg på tørking av bananer, rispapir og en krokodillefarm. Tilbake på hotellet rundt kl. 17:30.

  På sykkeltur utenfor Battambang.

 • Vi forlater Battambang for Siem Reap. Avhengig av sesongen går turen med enten båt eller bil.

  Båt/juli – januar: 
  Reise med privat båt til Siem Reap langs elven Sangker for urørt natur og tradisjonelt dagligliv. På vei passeres pagoden Cheur Khmao og et par flytende landsbyer. Lunsj ombord på båten. Turen fortsetter over Tonle Sap-innsjøen til den flytende landsbyen May Chhrey. Ved ankomst transport i bil til Siem Reap hvor du sjekker inn på ditt hotell for de neste nettene.

  Dagligliv på Tonle Sap.

  Bil/januar-juni: 
  Etter frokost går turen til Siem Reap via Sisophon. Ved ankomst Siem Reap, innsjekk og lunsj.

  På ettermiddagen går turen til Tonle Sap, Sørøst-Asias største innsjø.  Du hentes på hotellet for en kjøretur på lokale veier forbi rismarker og palmesukker-plantasjer. I landsbyen May Chhrey ved innsjøen, stiger vi ombord en båt for en tur blant de flytende husene.

  Denne landsbyen befinner seg 17 kilometer sør for Siem Reap og består av 250 hus bygd på påler. Her får man et fascinerende innblikk i hvordan lokalbefolkningen lever og bor på innsjøen, for mange et høydepunkt under oppholdet i Siem Reap. Etterhvert får du utdelt egne kajakker som gir deg mulighet til å utforske samfunnet på nært hold og i ditt eget tempo.

  Med ettermiddagsolen lavt over innsjøen vil vi kose oss med cocktails og kanapeer fra Miss Wong Cocktail Bar. En perfekt avslutning på nok en uforglemmelig dag i Kambodsja.

  På kajakk-tur.

  Solnedgang ved den flytende landsbyen May Chhrey. 

 • Dagsutflukt for å oppleve de UNESCO-listede tempelruinene i Angkor.

  I dette programmet har vi lagt opp til utflukt med el-sykkel, men om du foretrekker utflukt med bil eller tuk-tuk, så kan vi selvsagt ordne det.

  Dagen starter med en sprituell renselsesseremoni før turen går til oldtidsbyen Angkor Thom. Byen er på 10 km² og er omringet av en enorm vollgrav og en mur som er 8 meter høy.  I sin storhetstid i det 12. århundre antas byen å ha hatt hele 1 million innbyggere. I Angkor Thom er flere templer og attraksjoner, og en av templene du vil oppleve er bl.a. Bayon* – et av de meste populære templene i Angkor med sine 51 tårn og mer enn 200 smilende Buddha-ansikter. Inne i Angkor Thom vil du også oppleve Baphoun, Royal Enclosure og Phimeanakas.

  Den sørlige porten til Angkor Thom.

  * Merk at Bayon vil være stengt i to år og ut 2021. I mellomtiden kan man kun beundre templet fra avstand slik at mindre tid vil bli benyttet her. I stedet vil du kunne besøked det nyoppussede Baphuon-templet i stedet. 

  Lunsj på lokal restaurant.

  På ettermiddagen går turen til Angkor Wat – det mektigste av Angkors templer og kanskje den mest populære attraksjonen i hele Sørøst-Asia. Ankor Wat er selve kremeksemplet på Khmerfolkets kunst og arkitektur og vil garantert imponere med sine byggestil, størrelse og utskjæringer. Retur tilbake til hotellet etter solnedgang.

  Angkor Wat sett fra oven.

  På kvelden blir du hentet for middag på Phare Café etterfult av et entimes show på PHARE, The Cambodian Circus. Forestillingen blander tradisjonelt og moderne teater med musikk, dans, akrobatikk, komedie og er en vakkert koreografert historiefortelling av kambodsjansk dagligliv og samfunn. Teateret er en ideel organisasjon, grunnlagt i 1994 av 8 unge kambodsjanske eks-flykninger. I dag bidrar PHARE med å bygge artistkarrierer og å bringe kambodsjansk kunst ut til resten av verden.

  PHARE – The Cambodian Circus.

 • Denne morgenen går turen først til Banteay Samre, bygget på 1100-tallet før turen fortsetter til Bantaey Srei. Templet er lite, men samtidig godt bevart. Med sine utskjæringer går tempelet for å være en av de aller vakreste i Angkor.

  Bantaey Srey, et av de aller vakreste templene i Angkor.

  Neste besøk er Golden Silk Farm, som jobber for å gjenopprette og sikre de tradisjonsrike metodene og teknikkene for silkeproduksjon. De produserer kun helt håndlagde stoffer, farget med naturlige pigmenter og laget av en sjelden og nesten forsvinner innfødte gule arter av silkeorm. Etter besøket vil du sette ekstra pris på silkeveving som kunstform og samtidig støtter du en organisasjon som sysselsetter over 100 fra de omkringliggende landsbyene.  

  Etter lunsj på lokal restaurant går turen til tempelet Beng Mealea midt i jungelen. Templet var komplett gjengrodd da det ble funnet og gir i dag et godt innblikk i hvordan det må ha vært å da disse massive byggverkene ble gjenoppdaget på 1800-tallet. Beng Mealea er delvis ruinlagt, men likefremt et imponerende skue med sin atmosfære. Tempelet er en av de største i Angkor og er omringet av en vollgrav på hele 1200 x 900 meter. Beng Mealeas noe avsidesliggende beliggenhet gjør at man kan oppleve Angkors mystikk uten alt for mange medturister.

  Beng Mealea.

 • Stranden kaller!

  Etter frokokst blir du hentet og fraktet til flyplassen i Siem Reap. Herfra går ferden videre med fly til kystbyen Sihanoukville. Ved ankomst vil sjåfør (ingen guide) kjøre deg til piren for transport med speedbåt til Koh Rong og ditt hotell for de neste dagene. Båtturen tar om lag 50 minutter.

  Resten av dagen fri til egen disposisjon.

  Sok San Beach Resort.

  Sok San Beach Resort.

  Pavilion Sea View, Sok San Beach Resort.

  Fra Pavilion Sea View-rommet kan du spasere rett ut på stranden. Her har du også dine egne solsenger lett tilgjengelig. 

  Pavilion Sea View, Sok San Beach Resort.

  Sok San Beach Resort.

  Sok San Beach Resort.

 • Tiden fri til egen disposisjon. Nyt late dager på Koh Rongs flotte strand.

  Stranden ved Sok San Beach Resort.

  Hotellet kan tilby diverse vannsportaktiviteter.

  På padletur i mangroveskogen.

  På Koh Rong kan du selvsagt nyte god mat og drikke.

  Koh Rong, det perfekte sted å slappe av. Utvid gjerne reisen med noen dager ekstra. Vi skreddersyr reisen din. 

 • Felles speedbåt-avgang til Sihanoukville og fastlandet, hvor din sjåfør (ingen guide) vil vente på deg for å ta deg videre til La Plantation i Kampot for et besøk på denne anerkjente pepperfarmen.

  Etter lunsj og omvisning med guide på plantasjen går turen videre til kystbyen Kep, hvor du skal tilbringe de neste nettene.

  Kep ble tidlig benyttet av franskmennene som feriested under kolonitiden, og langs kysten vil du se flere villaer fra denne perioden. Her hersker avslappende stemning.

  Mens Kampot er kjent for sitt pepper er Kep kjent for krabber. 

 • På morgenen skal vi på sightseeingtur for få et glimpt av Keps tidligere storhet ved å besøke flere av de forlatte villaene fra kolonitiden, inkludert den tidligere residensen for landsfaderen Kong Norodom Sihanouk. Du vil også reise langs kystveien og besøke flere krabbeutsalg, som området er kjent for.

  Forlatt villa fra den franske kolonitiden.

  Ettermiddgen fri til egen disposisjon. På kveldstid kan vi anbefale middag på Kep Sailing Club.

  Vi kan gjerne anbefale at du utvider oppholdet i Kep med en dag ekstra. Her er muligheter for fottur i Kep nasjonalpark eller utflukt til Rabbit Island for badeliv.

 • Avhengig av tidspunkt for ditt fly går turen tilbake til flyplassen i Phnom Penh for reise hjem eller videre. Du må gjerne utvide reisen med flere dager.

  Vi håper du har hatt en flott reise i Kambodsja!

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: