Kenya Classic

Denne safarien er skreddersydd for de som ønsker store og varierte opplevelser med kvalitet og service. Safarien har fokus på Masai Mara, men hvor man samtidig legger inn opplevelser ved Lake Naivasha på turen ut på savannene. Ved Lake Naivasha er det lagt opp til båttur hvor man virkelig får sett flodhester i massevis. Dessuten har man en dag med enten sykkelsafari blant savanne dyr eller fotosafari i Lake Nakuru. Safarien avsluttes med 3 netter i Afrikas beste dyre område – Masai Mara, hvor variasjonen av dyreliv og tetthet av dyr er unikt. Her vil man kunne få oppleve masaiene på nært hold og bli kjent med deres kultur – samt få muligheter til å se «The Big Five».

Reisen avsluttes med rolige dager på Mombasa ved kritthvit sandstrand med varme, sol, palmer og bølgeskvulp.

Våre lodger, luksuriøse telt camp og hoteller holder høy standard og ligger strategisk til for de beste opplevelser uten lange kjøreetapper hver dag. Antall netter kan justeres dersom ønskelig for den enkelte.

Pris pr person når 4 personer reiser sammen:
I perioden 5. januar – 31. mars 2020:     kr 26 100,-
I perioden 1. april – 30. juni 2020:          kr 20 500,-
I perioden 1. juli – 31. oktober 2020:       kr 36 800,-
I  perioden 1. november – 15. desember: kr 26 100,-

Prisen baserer seg på at man er 4 personer som reiser sammen og deler 2 dobbeltrom. Er det bare 2 personer som reiser kommer det et tillegg som baserer seg på transport og andre felleskostnader, be om pris.

Prisen inkluderer: 
Fly Nairobi – Mombasa
5 netters safari i egen safaribil (Landcruiser) med sjåfør/guide basert på full pensjon.
6 netter på strandhotell ved Mombasa – halv pensjon, standard rom
1 lunsj ved Karen Coffee Garden i Nairobi
Båttur på Lake Naivasha og safari til fots Cresent Island
Fotosafari i Lake Nakuru med lunsj / Sykkelsafari Hells Gate med lunsj.
Vann på fotosafarier
Alle parkavgifter
1 stk Sundowner i Masai Mara
Transfer flyplass – hotell og retur ved Mombasa
Meet & Greet

Ikke inkludert: 
Internasjonale flyvninger
Drikke til måltidene
Tips
Visum
Personlig utgifter
Vaksinasjon

 • Ved ankomst Nairobi tidlig formiddag, blir dere etter pass- og visumformaliteter tatt imot av deres sjåfør/ guide for den kommende safarien. Han vil gi dere en kort briefing om den forestående safarien. Deretter settes kursen mot Rift Valley og Lake Naivaisha. Vi ankommer Lodgen etter ca. 1,5 timers kjøring for innsjekk, avslapping og en god lunsj. På ettermiddagen blir det båttur på Lake Naivasha, hvorpå dere går i land på Cresent Island for en fottur blant dyrene der. Tilbake til lodgen for litt avslapping ved svømmebassenget og senere er det en god middag, før søvnen tar overhånd til de afrikanske nattelyder.

  Oppholdet er basert på full pensjon.

   

 • Etter en god frokost er det to alternativer for dagens program.
  Alternativ 1: Game drive (fotosafari) i Lake Nakuru nasjonalpark.
  Dere kjører til Lake Nakuru etter frokost. Ved ankomst Lake Nakuru blir det game drive (fotosafari) et par timer før vi har lunsj på lodgen.
  Parken ligger rundt den vakre Lake Nakuru, med mer enn 400 fuglearter i tillegg til et variert dyreliv. Lake Nakuru nasjonalpark er lokalisert rundt innsjøen og er en av de få inngjerdede parkene i Øst Afrika. Lake Nakuru National park tilbyr en utrolig game drive hvor man kan se blant annet flamingoer og det sjeldne hvite neshornet. Parken har over 450 ulike fuglearter og sjøen dekkes til tider av rosa flamingoer. Når millioner av fugler samles ved innsjøen setter det preg og farge på omgivelsene. Det er også en overflod av pelikaner og Marabu storker som livnærer seg av alger i innsjøen. Lake Nakuru parken er et reservat for utrydnings truede dyrearter som hvitt og svart neshorn så vel som Rotschild giraffen. Man kan også se rovdyr som leopard og løve.

  Deretter fortsetter vi fotosafari til seint på ettermiddagen, før vi vender tilbake til lodgen ved Lake Naivasha.  Middag og overnatting på Lodge.

  Alternativ 2: Biking safari i Hells Gate nasjonalpark.
  Dere kjøres til Hells Gate (ca.15 minutter) rett etter frokost. Her får dere utlevert syklene (Mountain Bike) og med guide bruker dere dagen på en sykkel safari i Hells Gate nasjonalpark sammen med deres guide. Det er muligheter for både å «Buldre» med sikringstau i en av de spesielle fjellknausene her, besøke «maji moto», Devils Bedroom, sykkelopplevelser med dyr gressende på slettene langs grusveien dere sykler på etc.
  Hells Gate nasjonalpark var rammen for kulissene til filmen Lion King.
  Lunsjen spises på et egnet sted. Retur tilbake til parkinngangen kan enten skje med sykkel eller med safaribilen. Retur tilbake til lodgen for avslapping og middag.

  Oppholdet er basert på full pensjon.

 • Om morgenen etter en god frokost, starter dere på turen ut til Masai Mara. Turen går via Rift Valley og veiene er gode. Det blir et lite stopp ved Narok som regnes som masaienes ”hovedstad” i dette området. Deretter går turen på relativt røffe veier inn til parkinngang, Sekenani Gate. Etter et kort stopp kjører vi videre til lodgen med game drive på veien. Ved ankomst lodgen venter det en velkomstdrikk, våte servietter for å tørke av seg noe støv, før man sjekker inn. Dere får også en orientering om lodgen, dens fasiliteter og annen praktiske informasjon for å gjøre oppholdet her fullkomment. Deretter er det en god og velfortjent lunsj, før man slapper av fram til ca. kl. 16.00. Kl. 16.00 drar vi ut på en ettermiddags game drive  i Masai Mara for å oppleve dette områdets utrolige dyreliv. Det er retur tilbake til lodgen ved solnedgang for middag og overnatting. Dette er et av de områdene i Øst-Afrika med størst konsentrasjon av dyr.
  Dagene tilbringes i parken med fotosafari (game drive) enten formiddags- og ettermiddags safari, eller heldagssafari. Ved heldags fotosafari så bringes lunsjen med i bokser og inntas underveis på et egnet sted ute på savannen, med dyrene vandrende like ved. Det blir selvsagt også muligheter til å bli bedre kjent med Masaiene og deres kultur.
  For de som ønsker en walking safari vil kunne få muligheter til dette sammen med en masai kriger. Ellers blir det selvsagt en hyggelig Sundowner på en av ettermiddags safariene. Da finner guiden et flott sted for å nyte solnedgangen over savannen med litt god drikke og snacks.

  Mellom fotosafariene slapper dere av på campen/lodgen ved svømmebassenget eller på balkongen ved rommet eller i fellesområdet.

  Oppholdet er basert på full pensjon.

 • Etter en tidlig og god frokost returnerer vi tilbake til Nairobi, forhåpentligvis mettet av opplevelser. Fremme i Nairobi blir det lunsj på Karen Blixen Coffee Garden, før vi kjører til flyplassen for fly til Mombasa. Om ønskelig kan vi legge inn et kort besøk ved Karen Blixen museet. Ved ankomst Mombasa blir vi tatt imot av vår lokale representant som sørger for transfer til hotellet for innsjekk, middag og overnatting.

  Etter en safaritur, er noen dager ved Det Indiske Hav fristende. Her har dere mange aktivitetsmuligheter, fra dagsturopplegg, snorkling/ dykking, dyphavsfiske og andre aktiviteter – alternativt bare slappe av å nyte sol, varme og hvite strender. 

  Oppholdet her er basert på halv pensjon.

 • Utsjekk av hotellet og dagen tilbringes til egen aktivitet før transfer til flyplassen for fly tilbake til Norge.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: