Bli med og opplev det beste av Kambodsja!

Turens høydepunkter:

• Ny og eldre historie i et av Asias mest spennende land
• Tempelruinene i Angkor inkl. fantastiske Angkor Wat
• De flytende landsbyene på Tonle Sap-innsjøen
• Hovedstaden Phnom Penh
• Paradisøya Koh Rong med opphold på hyggelig hotell
• God mat hele veien

Templene i Angkor vil imponere, enten du er spesielt interessert eller ikke. Angkor Wat har du nok hørt om, og vi er sikker på at du blir minst like imponert over Angkor Thom og noen av de andre templene som er gjenfunnet etter at jungelen hadde tatt de tilbake. Tenk for et liv det var i denne byen fot tusen år siden, og så ble alt forlatt. På Tonle Sap-sjøen vil du se hvordan familier livnærer seg og lever i flytende hus og hus på stylter. I hovedstaden Phnom Penh får vi oppleve landets nyere historie, Killing Fields er en del av landets mørke historie.  På en tur med mange opplevelser er det deilig å nyte noen dager på en fin strand. Ute på øya Koh Rong kan du virkelig slappe av og fordøye inntrykkene fra turen.

Alle steder får du bo på moderne hoteller med alle fasiliteter. Vi føler oss sikre på at du vil trives i dette landet med de varme og blide menneskene. Mange er fattige og de har opplevd svært tunge tider for bare fire tiår siden, men optimismen og gleden ved livet gir deg smil tilbake.

Inkludert i prisen:
Flyreisen Oslo – Phnom Penh med Thai Airways t/r
Flyreisen Siem Reap – Sihanoukville
Flyskatter
2 netter på Ohana Phnom Penh Palace Hotel, Phnom Penh
4 netter på Damrei Angkor Hotel,  Siem Reap
5 netter på Sok San Beach Resort, Koh Rong
1 natt på Ohana Phnom Penh Palace Hotel, Phnom Penh
Flymåltider, 12 frokoster, 2 lunsjer, 4 middager
Båttur, entreer, utflukter og omvisning som nevnt
Engelsktalende lokalguide

Ikke inkludert:
Visum (søkes elektronisk).
Tips.

Tidlig innsjekking ved ankomst til Phnom Penh koster kr 400,- pr rom. Bestilles sammen med reisen. Tilgjengelig kun i begrenset antall rom.
Sen utsjekking siste dag i Phnom Penh kan du sikre deg hvis du er tidlig ute med bestillingen, det koster kr 400,- pr rom,  kun mulig for et begrenset antall rom.

 • Avreise fra Oslo Lufthavn kl. 13.30 med Thai Airways til Bangkok. (flymåltider)

 • Kl. 06.20 lokal tid lander vi i Bangkok og bytter fly for videre reise kl. 07.40. Etter en kort flyetappe lander vi i Phnom Penh kl 08.50. Her venter vår lokalguide og etter immigrasjon og passkontroll kjører vi til hotellet vårt fint beliggende ved elva, her bor vi deluxe rom. Siden vi har tidlig ankomst er gjerne ikke rommene klare enda, men pakk badetøy i håndbagasjen og slapp av ved det lille bassenget så lenge. Denne kvelden er det felles middag på en sval restaurant ved elven, det gir oss mulighet til å bli bedre kjent. (flymåltider, M)

  I Phnom Penh

 • I dag besøker vi Killing Fields og Tuol Sleng, fra en av de mørkeste historiske epoker i landets historie.  Etter lunsj besøker vi det kongelige palass og nasjonal-museet, mens Wat Phom tempelet setter et punktum for dagens begivenheter. (F,L)

  Royal Palace i Phnom Penh.

  Tuol Sleng-fengselet.

 • I dag kjører vi nordover mot Siem Reap. Underveis stopper vi i byen Skoun, hvor du kan prøvesmake en av Kambodsjas merkelige  kulinariske høydepunkter, fritterte edderkopper. På kjøreturen får du se livet på landsbygda og landsbyer.  Det blir stopp for lunsj underveis, og ankomst til Siem Reap er sen ettermiddag. Her skal vi bo på Damrei Hotel Angkor i deluxe rom. (F,L,M)

  Damrei Angkor Hotel

  Deluxe-rom, Damrei Angkor Hotel.

 • I dag får vi se vakre templer og den gamle hovedstaden Angkor Thom. Vi ser den mektige South Gate og nydelige Bayon tempel med sine 54 tårn og 200 smilende fjes. Vi ser også Elephants Terrace og Terrace of the Leper King. Sightseeingturen avsluttes før lunsj, og resten av dagen er fri til å se seg rundt i Siem Reap på egen hånd. Kanskje frister det å slappe av litt ved bassenget før byens markeder utforskes? Om du ønsker hjelper de blide damene i resepsjon deg med å trylle frem en tuk-tuk og fem minutter senere er du ved markedet eller pub street. Det er lett å finne gode spisesteder. (F)

  Den sørlige inngangsporten til oldtidsbyen Angkor Thom. 

  Bayon-templet med sine smilende Buddha-ansikter. 

  I Ta Prohm kan du få et innblikk i hvordan det kunne være å gjenoppdage de gjengrodde templene på 1800-tallet.  

 • Turen går på småveier til Sørøst-Asias største innsjø Tonle Sap. Underveis ser vi spennende lokale landsbyer, men turen ut på sjøen er uslåelig. Her ser vi flytende landsbyer som huser både kirke og skole. På turen tilbake besøker vi Les Artisans D’Angkor der de lokale skoleres innen forskjellig håndverk. Muligheter for handel av ypperste kvalitet. Videre et spennende prosjekt med flotte produkter laget fra resirkulert søppel. Så smaker vi Sombai likør, 11 helt lokale og hjemmelagete varianter. (F,L)

  Hus på stylter i Tonle Sap-innsjøen.

  Turen vil gi deg et fascinerende innblikk i folks levesett på innsjøen.

 • I dag besøker vi Angkor Wat, det er nok turens høydepunkt! Vi får høre om både arkitekturen og det mektige Khmer-riket. Ettermiddagen er fri til å slappe av. Om  kvelden inntar vi felles middag på en restaurant hvor vi får se den vakre apsara-dansen fremføres på scenen. (F,M)

  Angkor Wat, verdens største religiøse monument. 

  Angkor Wat sett fra luften. 

 • Vi forlater Siem Reap og flyr ned til kysten og Sihanoukville. Herfra er det en times båttur ut til øya Koh Rong der vi skal bo i pavilion rom med sjøutsikt.

  Stranda ved Sok San Beach Resort

  Pavilion Seaview

 • Her ute på øya kan man nyte avslappende dager. Vi tror nesten dette er den fineste stranden vi har sett. Det er bare å nyte det krystallblå havet. Regn med å få sand i skoene! Et perfekt sted for avslapping, men skulle du bli rastløs, går det an å leie kajakk, sykler eller ta en fottur innover på øya, om du ikke foretrekker øyhopping. Dagene vil ikke bli kjedelige. Ingen guide er med under oppholdet her. (F)

  Stranda ved Sok San Beach Resort

  Utforsk øyas mangroveskog med kajakk.

   

 • Etter frokost er det båttur til fastlandet og transport med buss til Phnom Penh. Kjøreturen tar fem timer og det blir stopp underveis for å kjøpe seg lunsj. Overnatting blir igjen på Ohana Phnom Penh Palace Hotel. Om kvelden spiser vi avskjedsmiddag på svært elegante Malis Restaurant. (F,M)

  Phnom Penh med Central Market i forgrunnen.

   

 • En rolig frokost før vi ser byen med sykkeldrosje kl 09.30. Resten av dagen benyttes til hva du selv måtte ønske. Kanskje du vil kikke mer på det lokale markedet, eller på et shoppingsenter?  Ellers kan det være godt å bare slappe av før en lang flyreise hjemover. Du kan bestille sen utsjekking sammen med reisen. I tilfelle rushtrafikk hentes vi alt kl 17.00 og kjører til flyplassen. Flyvning kl. 20.55 fra Phnom til Bangkok kl. 22.00 hvor vi skal bytte fly.  (F)

   

  På marked i Phnom Penh.

  Utenfor Central Market i Phnom Penh.

 • Kl. 00.20 letter vi med kurs for Oslo Lufthavn hvor vi lander kl. 06.50.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev