Kambodsjas høydepunkter

Opplev fantastiske Angkor Wat i soloppgang, hovedstaden Phnom Penh og de deilige strendene i Sihanoukville.

Reisen starter med et opphold i Siem Reap for å oppleve de gamle tempelruinene fra det mektige Khmer-imperiets tid, med Angkor Wat som det store høydepunktet. Videre fortsetter turen til Phnom Penh, som ligger ved breddene til Mekong-elven, i sin tid kalt for Østens Paris. Turen avsluttes med et deilig badeopphold i Sihanoukville. Overnatting på gode turistklassehotell.

Inkludert i prisen:  
Fly fra Oslo til Siem Reap med retur fra Phnom Penh
Transporter og utflukter i henhold til programmet dag-til-dag.
3 netter på Soria Moria i Siem Reap i et Superior-rom inkludert frokost.
3 netter på Sunway Hotel i Phnom Penh i et Deluxe-rom inkludert frokost.
6 netter på Tamu Hotel i Sihanoukville i et Standard-rom inkludert frokost.

Prisen over baserer seg på at to personer reiser sammen og deler rom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende – spør oss om pris.

For utvidelse av oppholdet eller avreise fra andre byer enn Oslo – ta kontakt for et pristilbud.

Visum til Kambodsja kommer utenom. Dette kan kjøpes ved ankomst landet.

For reise i julen, påsken og kinesisk nyttår må det påregnes pristillegg. Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass.

Dette er et reiseforslag med fleksibel ut- og hjemreise, som kan skreddersys dine ønsker.

 • Avreise fra Oslo eller annen by i Norge.

 • Ankomst Siem Reap flyplass hvor din sjåfør og guide vil bringe deg til ditt hotell, Soria Moria Boutique Hotel. Tiden fri til egen disposisjon. Soria Moria ble startet av et norsk ektepar som fra start av har hatt lokal bærekraftig utvikling som fokus. Hotellet har vunnet flere priser for sitt engasjement og er det eneste hotellet i Siem Reap hvor majoriteten av eierne er de som jobber på selve hotellet.

 • Dagsutflukt for å oppleve de UNESCO-listede tempelruinene i Angkor-området, som ligger 4 km unna Siem Reap sentrum. Først ut er den gamle byen Angkor Thom som antas å ha hatt 1 million innbyggere i sin storhetstid i det 12. århundre. Her er flere templer, bl.a. Bayon, et av de meste populære templene i Angkor med sine 51 tårn og mer enn 200 smilende Buddha-ansikter. Lunsj på egen hånd. Etter lunsj besøkes templet Ta Prohm, som har fått stå relativt uberørt siden dets gjenoppdagelse på 1800-tallet. Her har trærne både slått rot og vokst gjennom tempelveggene. I Ta Prom får man kjenne litt på hvordan det kan ha sett ut når tempelområdet ble gjenoppdaget på 1800-tallet. På slutten av dagen går turen til Angkor Wat – det mektigste av Angkors templer og kanskje den mest populære attraksjonen i hele Sørøst-Asia. Retur tilbake til hotellet etter solnedgang.

 • Etter frokost står en halvdagstur til den flytende landsbyen May Chhrey på Tonle Sap, Sørøst-Asias største innsjø. Denne landsbyen befinner seg 17 kilometer sør for Siem Reap og består av 250 hus bygd på påler. Her får man et fascinerende innblikk i hvordan lokalbefolkningen lever og bor på innsjøen, for mange et høydepunkt under oppholdet i Siem Reap. Resten av dagen fri til egen disposisjon. Vi anbefaler gjerne at man legger inn et besøk til det vakre Bantaey Srei-templet. Spør oss om tilbud.

 • Avreise med bil til Phnom Penh, også kalt Østens Paris på 70-tallet før Røde Khmer tok makten på 70-tallet. På vei blir det anledning for flere stopp om man ønsker det. Guide er med på de 315 kilometrene. Alternativt kan man fly mellom Siem Reap og Phonom Penh. Kostanden er omtrent det samme. Mellom Siem Reap og Phnom Penh går det også elvecruisebåter. Merk at disse går på fastsatte dager og gjerne varer i 4-5 dager.

 • Halvdags utflukt for å oppleve noen av hovedstadens severdigheter. Høydepunkter:  Wat Phnom, som har gitt byen sitt navn, Royal Palace og Silver Pagoda bygget på 1800-tallet, samt National Museum som huser gjenstander fra både Khmer-imperiets tid og fra nyere historie.

 • Etter frokost venter omvisning på Toul Sleng  Museet og Killing Fields for et innblikk i Kambodsjas nyere historie og hvilket terrorvelde som hersket under Røde Khmer.

  På kveldstid i Phnom Penh anbefaler å ta en spasertur langs elvepromenaden og et måltid på en av de mange restaurantene. For den som er glad i billig shopping kan vi anbefale et besøk på det russiske markedet.

 • Etter frokost går turen til Sihanoukville, som vil være ditt hjem for de neste dagene. Privat biltransport. Avstanden fra Phnom Penh til Sihanoukville er på ca. 230 km. Opphold på Tamu Hotel som ligger rett på Otres-stranden. Tamu Hotel har kun 15 rom, hvorav 4 Standard-rom og 8 Superior-rom.

 • Tiden fri til egen disposisjon fram til returreisen på dag 14. Nyt late dager på Sihanoukvilles mange og lange strender og dra på utflukter til noen av øyene i nærheten, f.eks. Koh Rong.

  På dag 14 blir du hentet for transport til Phnom Penh og den påfølgende returreisen.

 • Reisen avsluttes.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev