Kambodsja – i og utenfor allfarvei

Spesialsydd reiseforslag over 9 dager med fokus på kultur, historie og opplevelser. Reisen starter i Phnom Penh og avslutter i Siem Reap. Turen til Khmer-rikets gamle hovedstad Angkor ved Siem Reap går via Mekongelven og via landsbygda. På veien vil du oppleve over 1000 år gamle templer, og du vil få et godt innblikk i de lokales levesett i det rurale Kambodsja. Programmet er fleksbielt og kan utvides med badeferie. Kontakt oss for tips og råd!

Merk at dette er en pakke uten internasjonale flybilletter. Book selv eller kontakt oss for en komplett og skreddersydd pakkereise.

TURENS HØYDEPUNKTER:

Hovedstaden Phnom Penh med ny og eldre historie
Solnedgangscruise på elven
Den avslappende byen Kratie ved Mekongelvens bredder
Delfinspotting på Mekongelven ved Kratie
Kompong Thom og den tidligere hovedstaden i Chenla-kongedømmet
Provinsbyen Preah Vihear i det nordlige Kambodsja
Fjelltempelet Prasat Preah Vihear med sin utsikt
Besøk av samfunnene på og ved Sørøst-Asias største innsjø, Tonle Sap
Siem Reap for å oppleve tempelruinene i Angkor, bl.a. mektige Angkor Wat
Besøk på forskjellige bærekraftige prosjekter og foretak i Siem Reap
Middag og forestilling på PHARE – The Cambodian Circus i Siem Reap
Spennende markeder og lokalt levesett i det rurale Kambodsja
God mat og drikke hele veien

Reisen starter i hovedstaden Phnom Penh, i sin tid kalt for Østens Paris. Etter et par dager med opplevelser går turen til den søvninge byen Kratie ved Mekongs bredder. Herfra går turen til Kompong Thom og Preah Vihear som begge kan vise til over 1000 år gamle templer fra tiden før Angkor. I Siem Reap venter selvsagt et opphold for å oppleve de gamle tempelruinene fra det mektige Khmer-imperiets tid, med bl.a Angkor Wat som det store høydepunktet. Siem Reap er likevel mye mer enn bare templer, og på de tre dagene står varierte og fascinerende opplevelser i kø, bl.a. besøk til Tonle Sap, Sørøst-Asias største innsjø, for å se hvordan livet utarter seg på de flytende landsbyene.

Overnatting på turistklassehotell med muligheter for utvidelse og oppgradering.

Inkludert i prisen:  
2 netter i Phnom Penh på Double Leaf Boutique Hotel/Superior-rom.
1 natt i Kratie på Le Relais de Chhlong/Suite Garden View.
1 natt i Kompong Thom i Sambor Village Hotel/Deluxe-rom.
1 natt på Preah Vihear Boutique Hotel/Deluxe-rom.
3 netter i Siem Reap på Damrei Angkor Hotel/Deluxe-rom.
All transport.
Utflukter med engelsktalende guide som nevnt i dagsprogrammet.
8 frokoster, 7 lunsjer, 1 middag.

Prisen gjelder pr person ved to reisende. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende. Visum til Kambodsja kommer utenom. Dette kan kjøpes ved ankomst landet.

Flybilletter:
Internasjonale flybilletter kommer utenom. Vi anbefaler at du kjøper hele pakken hos oss slik at du er beskyttet av pakkereiselovens bestemmelser for en trygg og sikker reise.

Vi tar forbehold om endringer i program og prisendringer som følge av f.eks. endrede valutakurser. For reise i julen, påsken og kinesisk nyttår må det påregnes pristillegg.

Reiseforslaget er fleksibelt og kan tilpasses dine ønsker. Inkluder gjerne med andre opplevelser og steder. Vi har selv besøkt Kambodsja og nabolandene og kan gi deg gode tips og råd for en skreddersydd reise. Ønsker du mindre program, så ordner vi selvsagt det også. Vi lager reisen akkurat slik du ønsker!

 • Ankomst Phnom Penh flyplass hvor din sjåfør og guide vil bringe deg til ditt hotell.

  Tiden fri til egen disposisjon.

  Phnom Penh, Kambodsjas hovedstad.

 • Etter frokost besøkes Royal Palace og The Silver Pagoda bygget på 1800-tallet. Fortsett til det nærliggende nasjonalmuseet hvor du kan se gjenstander helt fra Khmer-imperiets tid. Før lunsj besøkes Wat Phnom-tempelet, som har gitt byen sitt navn.

  Merk: Sølvpagoden og Royal Palace kan uten varsel lukkes mens H.M. Kongen er i boligen.

  På ettermiddagen besøkes det beryktede Tuol Sleng-museet for et innblikk i Kambodsjas nyere historie og hvilket terrorvelde som hersket under Røde Khmer. I 1975 ble Tuol Svay Prey High School tatt over av Pol Pots sikkerhetsstyrker og gjort om til fengselet kjent som Security Prison 21 (S-21). Det ble snart det største senteret for internering og tortur i landet. Mer enn 17.000 personer ble ført fra S-21 og til utryddelsesleiren ved Choeung Ek for å bli henrettet. I dag er fengeselet et museeum og i rom etter rom henger fotografier av menn, kvinner og barn som dekker veggene fra gulv til tak; nesten alle menneskene som ble avbildet ble senere drept.

  Tuol Sleng-fengselet.

  Deretter går turen til det russiske markedet (Psah Tuol Thom Pong), Phnom Penhs livlige utendørsmarked.

  Ettermiddagen avsluttes med et cruise på elven for et glass med vin og snacks i det solen går ned.

 • Vi forlater hovedstaden og setter snuten nordover mot byen Kratie ved Mekongelvens bredder.

  På veien passerer vi flere tradisjonelle landsbyer, bl.a. gjøres et stopp i Skuon. Her kan du prøvesmake en av Kambodsjas mer eksotiske delikatesser, nemlig frityrstekte edderkopper! Om du tør og vil så klart.

  Før en normal lunsj serveres i Kompong Cham besøkes en landsby i Angkor Ban som spesialiserer seg på å dyrke indigo-planten brukt for å farge silke og annet materiale.

  Ankomst Kratie og innsjekk på ditt hotell for natten.

  Byen ved Mekong byr på avslappende atmosfære og har flere bygninger fra den franske kolonitiden. På ettermiddagen venter en guidet spasertur, og det blir også anledning for en båttur på Mekongelven for å speide etter de sjeldne Iraawady-delfinene.

 • På morgenen besøkes markedet og pagoden «house of 1000 pillars» før turen fortsetter til neste stoppested, Kompong Thom. Innsjekk på hotellet med påfølgende lunsj.

  På ettermiddagen besøkes det imponerende tempelkomplekset Sambor Prei Kuk, ca. 35 km nordøst for Kompong Thom. Dette var hovedstaden i kongeriket Chenla som hersket i regionen fra årene 600-900 før Khmersivilasjonen dannet sin hovedstad i Angkor.

 • Etter frokost fortsetter den spennende ferden til Koh Ker og Chok Gargyar som i en liten periode også fungerte som hovedstad før Angkor.

  Lunsj på lokal restaurant.

  Turen går så til Preah Vihear-tempelet på grensen mot Thailand helt i nord av Kambodsja. Ved foten av fjellet byttes kjøretøyet til en pick up for den siste biten opp til det makeløse templet Prasat Preah Vihear. På toppen venter fantastisk utsikt.

  Innsjekk på Preah Vihear Boutique Hotel for natten.

 • Vi fortsetter turen til Siem Reap og Angkor. I utkanten av Siem Reap besøkes templet Bantaey Srei. Templet er lite, men samtidig godt bevart. Med sine utskjæringer går tempelet for å være en av de aller vakreste i Angkor.

  Bantaey Srey, et av de aller vakreste templene i Angkor.

  Etter lunsj på lokal restaurant går turen til Golden Silk Farm, som jobber for å gjenopprette og sikre de tradisjonsrike metodene og teknikkene for silkeproduksjon. De produserer kun helt håndlagde stoffer, farget med naturlige pigmenter og laget av en sjelden og nesten forsvinner innfødte gule arter av silkeorm. Etter besøket vil du sette ekstra pris på silkeveving som kunstform og samtidig støtter du en organisasjon som sysselsetter over 100 fra de omkringliggende landsbyene.  

  Inn til Siem Reap for innsjekking på ditt hotell for de neste dagene.

 • På morgenen går turen til templet Beng Mealea midt i jungelen. Templet var komplett gjengrodd da det ble funnet og gir i dag et godt innblikk i hvordan det må ha vært å da disse massive byggverkene ble gjenoppdaget på 1800-tallet. Beng Mealea er delvis ruinlagt, men likefremt et imponerende skue med sin atmosfære. Tempelet er en av de største i Angkor og er omringet av en vollgrav på hele 1200 x 900 meter. Beng Mealeas noe avsidesliggende beliggenhet gjør at man kan oppleve Angkors mystikk uten alt for mange medturister.

  Beng Mealea.

  Turen fortsetter så til Tonle Sap, Sørøst-Asias største innsjø. Her besøker vi Kompong Khleang, en av de største samfunnene på og ved innsjøen. Husene er bygd på stylter og på sitt meste så høye som 10 meter. Med båt besøker vi en liten øy i midten av landsbyen for å besøke landsbyens marked og skole. Lokal lunsj blir servert i et av husene på stylter som driver home stay.

  Merk at vannstanden i Tonle Sap varierer med sesongene. Programmet tilpasses deretter.

  Dagen avsluttes med et besøk til det bærekraftige initiativet Rehash Trash, et verksted som gjør om søppel funnet langs veikanten til bruksgjenstander og små kunstverk.

  Dessverre er det en overflod av råmateriale og kasserte plastposer som samles hver dag. Rehash Trash bidrar til lokalsamfunnet på flere måter og er samtidig med å endre livet til de kvinnene som jobber her og deres familier. Hver av kvinnene som arbeider i verkstedet får bl.a. opplæring i å lese og skrive for første gang.

  Turen fortsetter til Sombai hvor du kan oppleve den lokale smaken av Siem Reap gjennom et bredt spekter av hjemmelagde og håndlagde spesialprodukter. Prøvesmak forskjellige likører som vil være en fornøyelse for øynene og smaksløkene. Sombai har også utrolig talentfulle artister på verkstedet som lager flott kunst av håndmalte flasker. Kambodsjanske motiver som Angkor Wat, Apsara-dansere og den kambodsjanske landsbygda er blant mange av temaene, og gjør seg perfekt som gaver eller unike suvenirer.

  Tilbake til hotellet.

 • Dagsutflukt med tuk-tuk for å oppleve de UNESCO-listede tempelruinene i Angkor.

  Dagen starter med en sprituell renselsesseremoni før turen går til oldtidsbyen Angkor Thom. Byen er på 10 km² og er omringet av en enorm vollgrav og en mur som er 8 meter høy.  I sin storhetstid i det 12. århundre antas byen å ha hatt hele 1 million innbyggere. I Angkor Thom er flere templer og attraksjoner, og en av templene du vil oppleve er bl.a. Bayon* – et av de meste populære templene i Angkor med sine 51 tårn og mer enn 200 smilende Buddha-ansikter. Inne i Angkor Thom vil du også oppleve Baphoun, Royal Enclosure og Phimeanakas.

  Den sørlige porten til Angkor Thom.

  * Merk at Bayon vil være stengt i to år og ut 2021. I mellomtiden kan man kun beundre templet fra avstand slik at mindre tid vil bli benyttet her. I stedet vil du kunne besøked det nyoppussede Baphuon-templet i stedet. 

  Lunsj på lokal restaurant.

  På ettermiddagen går turen til Angkor Wat – det mektigste av Angkors templer og kanskje den mest populære attraksjonen i hele Sørøst-Asia. Ankor Wat er selve kremeksemplet på Khmerfolkets kunst og arkitektur og vil garantert imponere med sine byggestil, størrelse og utskjæringer. Retur tilbake til hotellet etter solnedgang.

  Angkor Wat sett fra oven.

  På kvelden blir du hentet for middag på Phare Café etterfult av et entimes show på PHARE, The Cambodian Circus. Forestillingen blander tradisjonelt og moderne teater med musikk, dans, akrobatikk, komedie og er en vakkert koreografert historiefortelling av kambodsjansk dagligliv og samfunn. Teateret er en ideel organisasjon, grunnlagt i 1994 av 8 unge kambodsjanske eks-flykninger. I dag bidrar PHARE med å bygge artistkarrierer og å bringe kambodsjansk kunst ut til resten av verden.

  PHARE – The Cambodian Circus.

 • Avhengig av tidspunkt for ditt fly går turen tilbake til flyplassen i Siem Reap for reise hjem eller videre. Du må gjerne utvide reisen med flere dager.

  Vi håper du har hatt en flott reise i Kambodsja!

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: