Bli med og opplev det beste av Kambodsja!

Turens høydepunkter:

• Ny og eldre historie i et av Asias mest spennende land
• Tempelruinene i Angkor inkl. fantastiske Angkor Wat
• De flytende landsbyene på Tonle Sap-innsjøen
• Hovedstaden Phnom Penh
• Paradisøya Koh Rong med opphold på oppgradert hotell
• God mat hele veien

Templene i Angkor vil imponere, enten du er spesielt interessert eller ikke. Angkor Wat har du nok hørt om, og vi er sikker på at du blir minst like imponert over Angkor Thom og noen av de andre templene som er gjenfunnet etter at jungelen hadde tatt de tilbake. På Tonle Sap-sjøen vil du se hvordan familier livnærer seg og lever i flytende hus og hus på stylter. I hovedstaden Phnom Penh får vi oppleve landets nyere historie. På en tur med mange opplevelser er det deilig å nyte noen dager på en fin strand. Ute på øya Koh Rong kan du virkelig slappe av og fordøye inntrykkene fra turen.

Alle steder får du bo på moderne boutiquehotell med alle fasiliteter. Vi føler oss sikre på at du vil trives i dette landet med de varme og blide menneskene. Mange er fattige og de har opplevd svært tunge tider for bare fire tiår siden, men optimismen og gleden ved livet gir deg smil tilbake.

Turen avsluttes med et deilig opphold på The Royal Sands, Koh Rong.

Inkludert i prisen:
Flyreise Oslo – Phnom Penh med Thai Airways t/r.
Flyreise Siem Reap – Sihanoukville.
2 netter på The Double Leaf Boutique Hotel, Phnom Penh i Superior-rom.
4 netter på Siddharta Boutique Hotel, Siem Reap i Deluxe-rom
4 netter på The Royal Sands, Koh Rong i Ocean View Villa.
1 natt på The Double Leaf Boutique Hotel, Phnom Penh i Superior-rom.
Flymåltider, 11 frokoster, 2 lunsjer, 4 middager.
Båttur, entreer, utflukter og omvisning som nevnt.
Engelsktalende lokalguide.

Ikke inkludert:
Visum (søkes elektronisk).
Tips.

Tidlig innsjekking ved ankomst til Phnom Penh er inkludert i prisen siden vi lander tidlig om morgenen.

Sen utsjekking siste dag i Phnom Penh kan du sikre deg hvis du er tidlig ute med bestillingen, det koster kr 300,- pr rom, og er kun mulig for et begrenset antall rom.

 • Avreise fra Oslo Lufthavn kl. 13.30 med Thai Airways til Bangkok. (flymåltider)

 • Kl. 06.20 lokal tid lander vi i Bangkok og bytter fly for videre reise kl. 07.40. Etter en kort flyetappe lander vi i Phnom Penh kl 08.50. Her venter vår lokalguide og etter immigrasjon og passkontroll kjører vi til Double Leaf Boutique Hotel hvor alle får rommene sine ved ankomst. Her bor vi i superior rom. Denne kvelden er det felles middag på en sval restaurant ved elven, det gir oss mulighet til å bli bedre kjent. (flymåltider, M)

  Double Leaf Boutique Hotel.

 • I dag besøker vi Killing Fields og Tuol Sleng, fra en av de mørkeste historiske epoker i landets historie.  Etter lunsj besøker vi det kongelige palass og nasjonal-museet, mens Wat Phom tempelet setter et punktum for dagens begivenheter. (F,L)

  Royal Palace i Phnom Penh.

  Tuol Sleng-fengselet.

 • I dag kjører vi nordover mot Siem Reap. Underveis stopper vi i byen Skoun, hvor du kan prøvesmake en av Kambodsjas merkelige  kulinariske høydepunkter, fritterte edderkopper. På kjøreturen får du se livet på landsbygda og landsbyer.  Det blir stopp for lunsj underveis, og ankomst til Siem Reap er sen ettermiddag. Her skal vi bo på Siddharta Boutique Hotel i deluxe rom. (F,L,M)

  Bassenget på Siddharta Boutique Hotel.

  Deluxe-rom på Siddharta Boutique Hotel.

 • I dag får vi se vakre templer og den gamle hovedstaden Angkor Thom. Vi ser den mektige South Gate og nydelige Bayon tempel med sine 54 tårn og 200 smilende fjes. Vi ser også Elephants Terrace og Terrace of the Leper King. Sightseeingturen avsluttes før lunsj, og resten av dagen er fri til å se seg rundt i Siem Reap på egen hånd. Kanskje frister det å slappe av litt ved bassenget før byens markeder utforskes? Om du ønsker hjelper de blide damene i resepsjon deg med å trylle frem en tuk-tuk og fem minutter senere er du ved markedet eller pub street. Det er lett å finne gode spisesteder. (F)

  Den sørlige inngangsporten til oldtidsbyen Angkor Thom. 

  Bayon-templet med sine smilende Buddha-ansikter. 

  I Ta Prohm kan du få et innblikk i hvordan det kunne være å gjenoppdage de gjengrodde templene på 1800-tallet.  

 • Turen går på småveier til Sørøst-Asias største innsjø Tonle Sap. Underveis ser vi spennende lokale landsbyer, men turen ut på sjøen er uslåelig. Her ser vi flytende landsbyer som huser både kirke og skole. På turen tilbake besøker vi Senteurs D’Angkor hvor lokale arbeidere lager både krydder og kremer. Vi besøker også Les Artisans D’Angkor der de lokale skoleres innen forskjellig håndverk. Muligheter for handel av ypperste kvalitet.

  Hus på stylter i Tonle Sap-innsjøen.

  Turen vil gi deg et fascinerende innblikk i folks levesett på innsjøen.

 • I dag besøker vi Angkor Wat, det er nok turens høydepunkt! Vi får høre om både arkitekturen og det mektige Khmer-riket. Ettermiddagen er fri til å slappe av. Om  kvelden inntar vi felles middag på en restaurant hvor vi får se den vakre apsara-dansen fremføres på scenen. (F,M)

  Angkor Wat, verdens største religiøse monument. 

  Angkor Wat sett fra luften. 

 • Vi forlater Siem Reap og flyr ned til kysten og Sihanoukville. Herfra er det en times båttur ut til øya Koh Rong og vårt lekre boested The Royal Sands.

  På Koh Rong venter kritthvite strender. 

  The Royal Sands, Koh Rong.

   

 • Her ute på øya kan man nyte avslappende dager. Vi tror nesten dette er den fineste stranden vi har sett. Det er bare å nyte det krystallblå havet eller bassenget. The Royal Sands er et elegant hotell som tilbyr forskjellige aktiviteter som du betaler ekstra for, det er SPA behandlinger, snorkling, fisketurer, du kan leie sykkel eller kayak. (F)

  Oceanview Villa, Royal Sands.

  Oceanview Villa, Royal Sands.

  The Royal Sands, Koh Rong.

  Hotellet låner ut sykler.

  Utforsk øyas mangroveskog med kajakk.

  The Royal Sands har også egen spa-avdeling. 

   

 • Etter frokost er det båttur til fastlandet og transport med buss til Phnom Penh. Kjøreturen tar fem timer og det blir stopp underveis for å kjøpe seg lunsj.  Når vi kommer frem til Phnom Penh blir det tur med sykkeldrosje, en artig måte å se litt av byen på. Overnatting blir igjen på Double Leaf Hotel i superior rom. Om kvelden spiser vi avskjedsmiddag på svært elegante Malis Restaurant. (F,M)

  Cyklo-sjåfører i Phnom Penh.

 • Det er vår siste dag i Kambodsja, og den benyttes til hva du selv måtte ønske. Kanskje du vil kikke mer på det lokale markedet, eller på et shoppingsenter? I spaseravstand fra hotellet ligger det russiske markedet som har åpent på dagtid og tilbyr rimelige varer av alle slag. Ellers kan det være godt å bare slappe av før en lang flyreise hjemover. Du kan bestille sen utsjekking sammen med reisen. Tidlig kveld kjører vi ut til flyplassen for flyvning kl. 20.55 til Bangkok hvor vi skal bytte fly. (F)

  På marked i Phnom Penh.

  Utenfor det russiske markedet i Phnom Penh.

 • Kl. 00.20 letter vi med kurs for Oslo Lufthavn hvor vi lander kl. 06.50.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev