Hanoi og Halong Bay med badeferie i Hoi An

Her noen av det du kan oppleve på denne turen:

Vietnams hovedstad Hanoi.

Ho Chi Minh Mausoleet, Hanoi.

Hoan Khiem-innsjøen ved Hanoi gamleby.

Hverdagsliv i Hanoi.

Spektakulære Halong Bay på overnattingscruise

Halong Bay.

Den koselige gamlebyen i Hoi An.

Hoi An.

Avslappende badeferie ved Hoi An.

Kombinasjonspakke som starter i hovedstaden Hanoi med cruise i spektakulære Halong Bay. Avslutning på stranden ved den vakre UNESCO-byen Hoi An. Pakken inkluderer en rekke utflukter.

Blant Hanois franske kolonibygninger og 1000 år gamle pagoder finner du et hektisk gatebilde og ikke minst, noe av verdens beste gatemat. Halong-bukten har mer enn 300 øyer som titter opp av havet. Her venter et behagelig overnattingscruise i spektakulær natur. Den koselige UNESCO-byen Hoi An er en av de flotteste byene i Asia. Med sine strender er Hoi An også perfekt for en avslappende badeferie.

Merk at flybilletter til og fra Vietnam kommer utenom. Kontakt oss for et skreddersydd tilbud.

Prisen inkluderer:
3 netter i Hanoi på Aira Boutique Hotel & Spa e.l. med frokost.
1 natt med Indochine Cruise i Halong Bay med program og alle måltider.
6 netter i Hoi An på Palm Garden Resort i et Superior Garden View-rom med frokost.
Heldags guidet bysightseeing i Hanoi med lunsj.
Guidet tur for å smake på Hanois verdensberømte gatemat.
Halvdags guidet utflukt til gamlebyen i Hoi An med lunsj.
All transport inkludert flybillett fra Hanoi til Danang/Hoi An.

Prisen gjelder pr person ved 2 reisende. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende.

Vi er behjelpelig med flybilletter til og fra Vietnam. Kontakt oss for en komplett pakkereiser.

Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass. Dette gjelder spesielt for vinterferien, vietnamesisk nyttår og påsken. For julen gjelder egne priser.

Merk at dette er et reiseforslag som kan utvides og kombineres med andre reisemål. Vi kan også gi deg forslag til andre hoteller avhengig av budsjett og ønsker. Spør oss om råd og tips. Vi kan Vietnam!

 

PROGRAM: 

Dag 1: Ankomst Hanoi 
Ankomst Hanoi, Vietnams hovedstad. Her blir du møtt av din guide og sjåfør som vil frakte deg til ditt hotell. Resten av dagen fri til egen disposisjon.

Hanoi.

Dag 2: Hanoi med sightseeing
Heldags sightseeingtur i Hanoi. Byen er blant Vietnams eldste og ble allerede på 1000-tallet landets hovedstad. Her er med andre ord mye historie, og i dag vil du oppleve noen av de viktiste attraksjonene.

Før lunsj besøkes Ho Chi Minh-Mausoleet og One-Pillar Pagoda, samt det etnologiske museet (stengt på mandager). På ettermiddagen fortsetter turen til litteraturtemplet og Vietnams første universitet bygget allerede i år 1070. Deretter venter en tur i den spennende gamlebyen i en rickshaw/sykkeldrosje før Hoan Kiem-sjøen besøkes. Her vil du også se byens eldste pagode, Tran Quoc bygget på 500-tallet og Ngoc Son-templet. På kvelden vil du overvære et tradisjonelt vanndukketeater, en kunstform som ble skapt for 1000 år siden.

Ho Chi Minh-mausoleet, Hanoi.

Inngangsporten til Temple of Litterature, Hanoi.

Dag 3: Hanoi med guidet gatemat-tur  
Formiddagen og ettermiddagen fri til egen disposisjon. Benytt tiden til å utforske denne byen på egen hånd eller benytt tiden til shopping. Er du morgenfugl, så ta turen til Hoan Kiem-innsjøen for å se byens eldre garde praktisere tai chi.

På kvelden blir du hentet på hotellet for en guidet gatemat-tur i gamlebyen. Ikke noe er bedre for å bli kjent med et lands kultur enn å utforske et lands mat, og på denne turen vil du kunne prøve mange av byens lokale spesialiteter. Menyen vil kunne variere noe, men du vil kunne smake på pho – vietnamesisk nudelsuppe, rispannekaker og banh mi, vietnamesisk baguette, som også begynner å bli populær hjemme i Norge. Det blir også anledning til å smake på Bia Hoi. Hanois dagsferske ølet som er populært blant både lokale og turister.

Hanois gatematkultur må oppleves!

Valgfri utflukt – vintage motorsykkeltur: Utforsk Hanois bakgater og ukjente sider på baksetet av en Minsk-motorsykkel fra Sovjettiden. Gjennom en labyrinth av gater vil du få unik mulig til å oppleve det ekte Hanoi på en morsom måte. Det blir anledning for flere interessante stopp både i byen og i utkanten av byen. Det blir også fotostopp ved den legendariske Long Bien-broen. Underveis blir det anledning for å smake lokale retter, byens populære eggekaffe og andre tradisjonelle drinker.

Dag 4: Hanoi – Halong Bay
UNESCO-listede Halong Bay ligger ca. 180 km øst for Hanoi og byr på spekatulær natur med sine 1900 øyer som stikker opp av havet. Her venter et cruise med overnatting til sjøs. Biltransport til Halong Bay går på morgenen med innsjekk på båt rundt 12-tiden. Programmet ombord kan variere med hvilket cruiseselskap som bookes/har ledige lugarer, men inkluderer som regel utflukt til grottesystem, strandbesøk for bading og andre vannaktiviteter. Eller du kan rett og slett tilbringe tiden på dekk og nyte utsikten.

Halong Bay sett fra oven.

Overnattingscruise er den beste måten å oppleve Halong Bay.

Dag 5: Halong Bay – Hoi An 
Stå opp frisk og opplagt og nyt synet av de fantastiske klippesteiene som stiger opp av vannet mens morgendisen ligger over vannet. Avhengig av sesongen kan det bli mulighet for et strandbesøk for bading og andre vannaktiviteter, før man i 11-tiden igjen er på land. Her venter retur Hanoi og fly videre til Hoi An på sen ettermiddag/tidlig kveld.

Nærmeste flyplass til Hoi An er Danang som ligger ca. 45 minutter unna Hoi An. I Danang står sjåfør og guide klare til å kjøre deg til Hoi An. Overnatting på strandhotellet Palm Garden Resort eller annet hotell etter ditt ønske. Ønsker du en oppgradering kan vi anbefale Hoi An Boutique Hotel.

Dag 6: Hoi An med sightseeing 
Etter frokost venter halvdags sightseeingtur i Hoi Ans gamleby. Hoi An var fra tidlig av et internasjonalt handelssenter, og i byen kan man se spor av kinesisk, japansk, fransk og europeisk arkitektur. Gamlebyen er godt bevart og denne morgenen vil du kunne spasere langs de sjarmerende bygningene samtidig som man får en introduksjon til stedets historie. Flere steder av interesse blir besøkt, som den 400 år gamle japanske broen. I gamlebyen blir det også besøk til en familie på tre generasjoner som lager «dumplings» fylt med reker eller svinekjøtt, en av Hoi An spesialiteter. Her får du servert historie og du får også prøve deg selv på å lage denne populære retten.

Ettermiddagen fri til egen disposisjon.

Hoi An gamleby.

Den japanske broen er en populær attraksjon i Hoi An.

Dag 7-10: Avslapping i Hoi An 
Tiden fri til egen disposisjon.

Nyt avslapping på den vakre stranden i Hoi An eller delta på forskjellige utflukter. I Hoi An er valgene mange. Guidede sykkelturer eller scooterturer med fokus på streetfood er populært. Et kokkekurs er også en flott måte å komme nærmere på et lands kultur. Maten i Vietnam er vidunderlig! Vi kan også anbefale utflukt til tempelruinene i My Son, som kan dateres 1000 år tilbake i tid.

Gamlebyen ligger kun et par kilometer unna stranden, og er lett å nå med enten taxi eller sykkel. Her er talløse kunstgallerier, og ønsker du å få sydd deg noen klær er Hoi An kjent for sin store andel skreddere. Det lokale markedet i Hoi An er også verdt et besøk. Uansett når på døgnet er varene helt ferske. Hoi An har også et rikt restauranttilbud og byen viser seg fra sin beste side når mørket har senket seg og de mange lanterne lyser opp gatene.

Superior-rom på Palm Garden Resort.

Palm Garden Resort, Hoi An.

Palm Garden, Hoi An.

Dag 11: Hjemreise 
Det er tid for å reise hjem. Du blir hentet på hotellet i Hoi An i god tid for ditt fly hjem.

Dette er et fleksibelt reiseforslag. Du må gjerne utvide reisen eller be oss om å legge opp reisen annerledes. Vi skreddersyr din reise til Vietnam!

 

 

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: