Kombinasjonsreise til hovedstaden Hanoi og med cruise i spektakulære Halong Bay. Avslutning på stranden ved UNESCO-byen Hoi An.

Blant Hanois franske kolonibygninger og 1000 år gamle pagoder finner du et hektisk gatebilde og ikke minst, noe av verdens aller beste gatemat. Halong-bukten har mer enn 300 øyer som titter opp av havet. Her venter et behagelig overnattingscruise i spektakulær natur. Den koselige UNESCO-byen Hoi An er en av de flotteste byene i Asia. I det tidligere handelssenteret kan man se spor av kinesisk, japansk, fransk og europeisk arkitektur. Med sine flotte strender er Hoi An også perfekt for en avslappende badeferie.

Overnattingscruise på Halong Bay er en av mange høydepunkter på denne turen. 

Merk at dette er et reiseforslag som kan utvides og kombineres med andre reisemål i Vietnam. I Vietnam er mulighetene mange. Vi kan også gi deg forslag til andre hoteller avhengig av budsjett og ønsker. Spør oss om råd og tips. Vi kan Vietnam!

Prisen inkluderer: 
Flyreise fra Oslo til Hanoi og retur fra Danang med Singapore Airlines/Silkair.
Innenlandsflyreiser fra Hanoi til Danang.
3 netter på Boss Legend Hotel i et Deluxe-rom med frokost.
1 natt på La Vela Cruise i Halong Bay med tre måltider.
8 netter på Palm Garden Resort i et Superior Garden View-rom med frokost.
Heldags guidet bysightseeing i Hanoi med lunsj.
3 timers «foodie-tur» med guide for å smake på den verdenskjente gatematen.
Heldags guidet utflukt til gamlebyen i Hoi An og My Son med lunsj.
All transport.

Prisen er basert på 2 reisende i et delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende – spør om pris. Vi er også behjelpelig om du trenger tilslutningspriser fra andre byer i Norge.

Våre reiseforslag baserer seg på reise med rutefly. Vi tar derfor forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass. Dette gjelder spesielt for vinterferien, vietnamesisk nyttår og påsken. For julen gjelder egne priser. Ved kampanjer på flybilletter vil vi kunne tilby rimeligere reiser. Kontakt oss for et pristilbud!

For utvidelse av oppholdet eller avreise fra andre byer enn Oslo – ta kontakt for et pristilbud. Vi skreddersyr din reise!

 • Avreise Hanoi fra Oslo, eller annen by i Norge.

 • Ankomst Hanoi, Vietnams hovedstad. Her blir du møtt av din guide og sjåfør som vil frakte deg til ditt hotell. Resten av dagen fri til egen disposisjon. Overnatting på Boss Legend eller lignende hotell.

  Ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon.

  Et vanlig gatebilde i Hanoi.

 • Heldags sightseeingtur i Hanoi. Byen er blant Vietnams eldste og ble allerede på 1000-tallet landets hovedstad. Her er med andre ord mye historie, og i dag vil du oppleve noen av de viktiste attraksjonene.

  Før lunsj besøkes det etnologiske museet (stengt på mandager) og Hoa Lo. Dette fengslet ble bygd av franskmennene for å fengsle revolusjonære vietnamesere. Under Vietnamkrigen ble fengslet benyttet til fangede amerikanere soldater. Den meste kjente av de: Senator John McCain, som var pilot under krigen. Turen fortsetter til litteraturtemplet og Vietnams første universitet. Du vil også se byens eldste pagode, Tran Quoc bygget på 500-tallet og Ngoc Son-templet på Hoan Kiem-innsjøen. Herfra blir det tur i rickshaw i den spennende gamlebyen før dagen avsluttes med tradisjonelt vanndukketeater.

  Hoan Kiem Lake og Ngoc Son-templet.

  Hanoi gamleby.

  Vanndukketeater, Hanoi.

   

 • Formiddagen og ettermiddagen fri til egen disposisjon. Benytt tiden til å utforske denne byen på egen hånd eller benytt tiden til shopping. Er du morgenfugl, så ta turen til Hoan Kiem-innsjøen for å se byens eldre garde praktisere tai chi.

  Kl. 18:00 blir du hentet på hotellet for en guidet gatemat-tur. Ikke noe er bedre for å bli kjent med et lands kultur enn å utforske et lands mat, og på denne 3-timersturen vil du kunne prøve mange av de lokale spesialitetene. Menyen vil kunne variere noe, men du vil kunne smake på pho – vietnamesisk nudelsuppe, vietnamesiske baguetter, rispannekaker, papaya-salat med biffkjøtt, vietnamesisk dessert og kaffe. Det vietnamesiske kjøkken er blant verdens beste og baserer mye av maten sin på ferske råvarer. I tillegg til en matkultur forankret i lokale tradisjoner er den franske innflytelsen også merkbar i matveien. Vietnamesiske baguetter spises både til frokost og kvelds, og vietnameserne har også en utbredt kaffekultur.

  Den populære nudelsuppen Pho serveres alltid med dagsferse urter som topping.

  Ingen kan vårruller som i Vietnam.

   

 • Dagen starter tidlig med avreise i fellestransport til Halong Bay kl. 07:30.

  Halong Bay ligger ca. 180 km øst for Hanoi og byr på spekatulær natur. Her venter et cruise med La Vela Classic Cruise med opphold for natten i en Deluxe-lugar. Ombordstigning i ett-tiden hvor velkomstdrink og informasjon venter. Mens ferden starter serveres lunsj i restauranten. Etter lunsj venter besøk  i Sung Sot-grottene i mindre båter. Ettermiddagen ombord i båten hvor du kan slappe av på dekk og nyte en drink og afternoon tea. Båten ankrer ved Coconut Tree Island for kvelden/natten før middag serveres i sju-tiden.

  La Vela Classic Cruise.

  Lugarene på La Vela Classic Cruise er komfortable meg eget bad og dusj.

  La Vela Classic Cruise.

  Restauranten ombord La Vela Classic Cruise.

   

 • Stå opp frisk og opplagt og mys mot de fantastiske klippesteiene som stiger opp av vannet mens morgendisen ligger over vannet.

  Kaffe, te og ferske bakeverk serveres i restauranten før Ti Top Island besøkes i kl. 07:45. Tilbake på båten står frokosten klar før det avholdes en tradisjonell vietnamesisk teseremoni.

  I 11-tiden er du igjen på land der du blir hentet av sjåfør for retur Hanoi og avreise med fly til Hoi An i seks-tiden. Nærmeste flyplass til Hoi An er Danang som ligger ca. 45 minutter unna Hoi An. I Danang står sjåfør og guide klare til å kjøre deg til Hoi An. Overnatting på strandhotellet Palm Garden Resort eller annet hotell etter ditt ønske.

  Palm Garden Resort, Hoi An.

  Superior-rom på Palm Garden Resort.

   

 • Etter frokost går turen til tempelruinene i My Son. Disse oldtidstemplene ligger isolert til i fjellene utenfor Hoi An i vakre omgivelser. Templene ble bygget av Cham-sivilasjonen og kan dateres over 1000 år tilbake i tid. Under Vietnamkrigen ble ruinene benyttet som skjulested av Vietcong, så dessverre ble mange av templene bombet av amerikanerne. De templene som er igjen gir likevel et inntrykk av Cham-siliasjonens imponerende kultur.

  My Son.

  På ettermiddagen går turen til Hoi Ans gamleby. Hoi An var fra tidlig av et internasjonalt handelssenter, og i byen kan man se spor av kinesisk, japansk, fransk og europeisk arkitektur. Gamlebyen er godt bevart og denne ettermiddagen vil du kunne spasere langs de sjarmerende bygningene samtidig som man får en introduksjon til stedets historie. Flere steder av interesse blir besøkt, som den 400 år gamle japanske broen.

  Gamlebyen i Hoi An.

  Gamlebyen i Hoi An.

  Den japanske broen, Hoi An. 

 • Tiden fri til egen disposisjon.

  Nyt avslapping på den vakre stranden i Hoi An eller delta på forskjellige utflukter. I Hoi An er valgene mange. Guidede sykkelturer eller scooterturer med fokus på streetfood er populært. Et kokkekurs er også en flott måte å komme nærmere på et lands kultur. Maten i Vietnam er vidunderlig!

  Gamlebyen ligger kun et par kilometer unna stranden, og er lett å nå med enten taxi eller sykkel. Her er talløse kunstgallerier, og ønsker du å få sydd deg noen klær er Hoi An kjent for sin store andel skreddere. Det lokale markedet i Hoi An er også verdt et besøk. Uansett når på døgnet er varene helt ferske. Hoi An har også et rikt restauranttilbud og byen viser seg fra sin beste side når mørket har senket seg og de mange lanterne lyser opp gatene.

  Stranden ved Palm Garden Resort.

  Utforsk Hoi An på egen hånd eller delta på sykkeltur med guide.

  Hoi An er kjent for sine lanterner.

  Gamlebyen i Hoi An.

  Dragebroen i Danang. Den moderne nabobyen er kun 45 minutter unna Hoi An.

 • Det er tid for å reise hjem. Du blir hentet på hotellet i Hoi An i god tid for ditt fly hjem.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev