Den store Bhutan-reisen

Det lille fjellandet Bhutan i Himalaya er nesten som et museum i seg selv. Når du i tillegg har utsikt til mange av de høyeste fjelltoppene i Himalaya er det lett å miste pusten! Alt ved innflyvningen får du en magisk utsikt til snøkledde topper. Når man kjører over fjellpasset og ser 8 topper som rager rundt 7000 meter i været er det lov å bli imponert. Templer og klostere er en viktig del av bhutanesernes historie, og de får man oppleve i rikt monn. Mange av de har utrolig flott plassering som gjør at man får utsikten på kjøpet. I Bhutan slipper man masseturisme, her føles alt veldig ekte. Under hele oppholdet har man privat guide og det er inkludert tre måltider pr dag.

Reisen lar seg fint kombinere med et opphold i Kathmandu først og ferie i Thailand etterpå. Vi ordner alt for deg, velkommen til oss!

OBS. Merk at Bhutan har innført høye turistskatter etter gjenåpningen. Kontakt oss for forslag og pris.

 • Flyreise fra Bangkok tidlig om morgenen til Bhutan. Ved ankomst Paro International Airport blir dere møtt av guiden som vil være med dere alle dagene. Turen går så til Thimphu, landets hovedstad og ligger 2350 meter over havet. Bygningene er i tradisjonell stil, og det er mest sannsynlig verdens eneste hovedstad uten trafikklys. På veien ser man Tachogang Temple ved elvebredden. Tempelet daterer tilbake til 1433. Så fortsetter turen til Thimphu dalen. Innsjekking på hotellet. Etter lunsj blir det besøk på Nasjonalbiblioteket og Nasjonalmuseet. Så besøker vi det tradisjonelle medisinske senteret hvor de lager medisiner av fjellets urter. Så blir det besøk på tegneskolen hvor man kan ta seks års utdannelse. Til slutt går turen innom Bhutan Post, viden kjent for frimerkene sine.  Det blir tre overnattinger på hotell i Thimphu.

 • Etter frokost får dere se nasjonaldyret Takin. Fra Buddha statuen, som er en av verdens størte, er det utsikt over byen. Memorial Chhorten i Thimphu ble bygget til minne om en av landets konger. Changangkha Temple bygget i 15 århundre ligger på en høyde over dalen. Turen går innom Jungshi papirfabrikk hvor de fortsatt fremstiller papir på den tradisjonelle måten. Så blir det besøk på Changlimithang hvor det ble utkjempet viktig kamper i Bhutans historie. Dette skjedde i 1885, i dag er det stadion hvor det er fotballturneringer i tillegg til nasjonale og kulturerelle feiringer. Det blir også besøk til Tashichhodzong ved elvebredden, tidligere kongesete og nå holder regjeringen til her. Etter alle inntrykk er det fri til å slappe av om kvelden.

   

 • Etter frokost blir det fottur til Tango Monastery. Klosteret som daterer tilbake til 1300 århundre er et fint turmål. På spaserturen eller kjøreturen får man fin utsikt over dalen. På veien tilbake besøker Pangri Zampa Lhakhang, i dag er det skole for buddhistisk astrologi. Tilbake i Thimphu blir det besøk på Centenary Market, et bondens marked som er åpent seks dager i uken, stengt på onsdager. Om kvelden er det fritid til å spasere rundt i Thimphu.

 • Turen går til Punakha dalen via Dochula fjellpass på 3140 meter over havet. På en klar dag har man en fantastisk utsikt til snøkledde topper i Himalaya. Herfra kan du se åtte topper over 6500 moh, faktisk er seks av disse over 7000 meter! Vi trenger vel ikke nevne at fotoapparat og kikkert er nyttig å ha med seg? Du kan også se nærmere på fjelltoppene i det kraftige teleskopet inne i kafeteriaen. Mens man er på fjellpasset blir det besøk på Druk Wangyel Chhorten. Dronningmoren bygget dette for fred og stabilitet i landet. Enda et tempelbesøk står for tur i dag. På en liten høyde midt i dalen ligger Chimi Lhakhang. En 20 minutters spasertur gjennom landsbyen Sopsokha fører til tempelet som man tror velsigner par som ikke kan få barn. I alle fall kommer par fra alle verdenshjørner hit for å få velsignelse. To netter på hotell i Punakha.

 • Dagen starter med en liten kjøretur gjennom byen Khuruthang og fortsetter langs Mo Chu elven, passerer Phuntsho Pelri Palace og flere andre av kongefamiliens vinterboliger. I enden av dalen blir det en spasertur over gangbroen og forbi risterasser og grønnsakdyrking. Så blir det en knapp times spasertur til Khamsum Yuelley Namgyal  Chhorten, også bygget av dronningmoren til beskyttelse av landet. Nonneklosteret Sangchen Dorji Lhendrup Nunnery ligger på en høyde over Punakha. Fortsetter man videre oppover kommer man til landsbyen Talo hvor det er bygget et par kloster, man tror på reinkarnasjon.  Festival arrangeres 7.-9. april hvert år. Dagen avsluttes med å se det imponerende Punakha Dzong, et av Bhutans absolutte vakreste. Tidligere var dette sete for regjeringen, og du finner den hellige boken skrevet i gull her.

 • Tidlig frokost før turen til Trongsa starter. Kjører via The Pele La Pass, krysser så Black Mountains som deler vestre og sentrale Bhutan. Hold kameraet klart, dette er en naturskjønn rute. Turen går gjennom områder med mye rhododendron og magnolia og det er store flokker yak okser i dette området. Etter å ha krysset Nicarchu broen, entrer man Trongsa disktriktet. På veien besøkes disse stedene: Chendebji Chhorten bygget etter nepalesisk modell, det vakre Trongsa Dzong har vært kongesete. Strategisk plassert kunne man kontrollere trafikken østover herfra. Ta Dzong ligger slik til at det var utkikkstårnet i flere århundrer. Overnatting på hotell i Trongsa.

 • Etter frokost går turen til Bumthang. Bumthang er regnet som det kulturelle hjertet i Bhutan. Man får rommene ved ankomst og kan se seg om etterpå. Det blir besøk på Wangdichholing Palace, det var det første palasset som ikke ble bygget som et fort. Tempelet Kurjey Lhakhang består egentlig av tre templer. Det ene der hvor Guru mediterte, det andre der avtrykket av Gurus kropp er, dette er det helligste av dem, det tredje tempelet ble bygget av den nåværende dronningmoren. Tamshing Temple er en kort spasertur nordover fra Kurjey Temple, man må over en gangbro og opp i åssiden. Du kan se interessante religiøse malerier her. Overnatting i Bumthang hvor det blir to netter.

 • Dagens utflukt går til Ura i Tang-dalen, kjøreturen tar 1t 30 min. Store deler av turen går i skogkledd landskap med store saueflokker. Ruten går over fjellpass på 3600 meter over havet. Herfra er det en fremragende utsikt til Mt. Gangkar Puensum. Husene i landsbyen Ura ligger i tett klynge. Ovenfor Ura ligger enda et tempel. Dette var dedikert til Guru Rimpoche og inneholder tegninger som viser hans lære. Etter besøket i Ura kjører man tilbake til Bumthang.

 • Dagen starter med en kjøretur til Gangtey som er tilholdssted om vinteren for de sjeldne svarthalsede tranene. De kommer hit fra Tibet, Kina og Sibir. Dette er kanskje den minst kjente arten av de 15 tranesortene i verden. Det finnes bare 5000-6000 individer av denne arten som ble oppdaget i Tibet av en russer. Hvert år kommer fuglene til vinterplassen sin fra midt i oktober til desember og de blir her til mars-april. Lokalbefolkningen sier at tranene sirkler over Goemba klosteret for å vise respekt før de lander.  Så igjen når tiden er inne til å dra til sommerens hekkeplasser samles de og sirkler over Goemba. Gangtey er erklært miljøvernområde for de sorthalsede tranene. Dalen ligger 2900 meter over havet og grenser til the Black Mountain National Park. Her finnes blant annet hjortedyr, villsvin, svartbjørn, leopard og rødrev. Ved ankomst Gangtey blir det besøk ved Informasjons og observasjonssentert for traner. Innsjekking på hotellet når sightseeingen er slutt. Overnatting i Gangtey.

 • Etter frokost går kjøreturen tilbake til Thimphu. På veien blir det besøk på The Royal Botanical Park, også kjent som Rhododendron Hagen i Lamperi. Dette er et naturreservat rik på flora og fauna. I parken finnes 46 sorter rhododendron. På spaserturen i parken vil du også få øye på mange fugler. Etter ankomst Thimphu sjekker vi inn på hotellet. Kvelden fri.

 • Etter frokost går turen til Paro. Underveis besøkes Simtokha Dzong. Navnet betyr på toppen av djevelen. Dette slottslignende klosteret ble bygget for å beskytte de veifarende for onde krefter. Her finnes tallrike statuer og tegninger av forskjellige buddhaer. Ved ankomst Paro innsjekking på hotellet, nå blir det fire netter her. Resten av dagen til egen rådighet.

 • I dag står følgende severdigheter på programmet: Rinpung Dzong som ble bygget for å beskytte dalen mot tibetanske inntrengere. I dag er det administrasjonssenter og skole for munker her. Man får videre et glimt av Ugyen Pelri Palace som ligger i et skogområde sør for elven, et vakkert eksempel på bhutanesisk byggekunst. Så blir det besøk i Nasjonalmuseet som er regnet for å være et av de fineste museene i Sør-Asia. Man kan beundre arbeider, kostymer og mange forskjellige objekter fra dagliglivet. Etter lunsj går man til fots til Zuri Dzong. Det blir det en to timers spasertur fra Ta Dzong langs den skogkledde åssiden til Zuri Dzong og ned til Uma Resort hvor sjåføren venter. På fotturen passerer man Gonsakha Lhakhang og så Zuri Dzong og man kan nyte flott utsikt over dalen. Om kvelden blir det tid til å spasere rundt i Paro dalen.

 • På denne dagsutflukten tar vi med lunsjpakke. I Haa blir det besøk på Haa Dratshang, det hvite kappelet. Her finnes den sterke munkens levninger og det holdes årlige markeringer. Stedet er under renovering og man får ikke gå inn. 10 minutter unna ligger det sorte kapellet. Fortsetter man 3,5 km gjennom landsbyen Domcho og opp i åsen kommer man til Shek Drak. Herfra er det 10 minutters spasertur opp til et lite og sjarmerende kappel med en lama og en munk. Kvelden i Paro er til egen rådighet.

 • Dagen starter med en kort kjøretur til stedet man starter på dagens fottur. Turen går opp til det berømte Taktsang Monastery, eller bedre kjent som Tigers Nest. De flest har sett bilder av klosteret som klorer seg fast på en fjellhylle 800 meter over Parodalen. Turen opp alle trappene kan ta tre timer, det kommer an på hvor god form man er. Klosteret er et av de helligste stedene i landet, og et viktig buddhistisk sted i Himalaya. Lunsj inntas før man går samme rute tilbake til veien. Om ettermiddagen besøkes Drugyal Dzong som nå bare er ruiner. Det ble bygget strategisk plassert ved den eneste passasjen inn til Paro i et forsøk på å beskytte seg mot invasjon fra Tibet. Rinpung Dzong ble også bygget for å beskytte seg mot tibetansk invasjon, i dag er det administrasjonssenter og skole for munker. Nasjonalmuseet i Paro er regnet for å være et av Sør-Asias beste i sitt slag. Her kan man se arbeider, våpen og kostymer, det viser en rik tradisjon i landets historie. Så blir det et interessant besøk til et gårdshus, det viser hvordan bhutaneserne bor. Husene er ofte dekorative, bygget og malt i klassisk bhutanesisk stil. Vanligvis er det tre etasjer, i underetasjen finner du husdyrene, i toppetasjen tørker de høyet, og i den midterste etasjen bor familien selv.

  Så kan vi anbefale at man forsøker Dotsho, et bad med varme steiner. Denne formen for bad er viktig i bhutanesernes liv, og skal være helsebringende for kropp og sjel.

 • Etter frokost vil guiden følge dere til flyplassen for flyvningen fra Bhutan. Ca kl 13.30 går flyet fra Paro med ankomst Bangkok kl. 19.00. Flyturen tar 4 t 30 min, det er lokale tider som er oppgitt.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: