En smak av Bhutan

Få en smak av det lille fjellandet Bhutan med en rundreise i det lille fjellandet i Himalaya.

Bhutan er nesten som et museum i seg selv. Når du i tillegg har utsikt til mange av de høyeste fjelltoppene i Himalaya er det lett å miste pusten! Alt ved innflyvningen får du en magisk utsikt til snøkledde topper. Når man kjører over fjellpasset og ser åtte topper som rager rundt 7000 meter i været, er det lov å bli imponert. Templer og klostere er en viktig del av bhutanesernes historie, og de får man oppleve i rikt monn. Mange av de har utrolig flott plassering som gjør at man får utsikten på kjøpet.

I Bhutan slipper man masseturisme, her føles alt veldig ekte. Under hele oppholdet har man privat guide og det er inkludert tre måltider pr dag.

Reisen lar seg fint kombinere med et opphold i Thailand. Eller du kan kombinere med et opphold i Kathmandu først og ferie i Thailand etterpå. Vi ordner alt for deg, velkommen til oss!

OBS. Merk at Bhutan har innført høye turistskatter etter gjenåpningen. Kontakt oss for forslag og pris.

 • Flyreise fra Bangkok tidlig om morgenen til Bhutan. Ved ankomst Paro International Airport blir dere møtt av guiden som vil være med dere alle dagene. Turen går så til Thimphu, landets hovedstad og ligger 2350 meter over havet. Bygningene er i tradisjonell stil, og det er mest sannsynlig verdens eneste hovedstad uten trafikklys. På veien ser man Tachogang Temple ved elvebredden. Tempelet daterer tilbake til 1433. Så fortsetter turen til Thimphu dalen. Innsjekking på hotellet. Etter lunsj får dere se nasjonaldyret Takin og fra BBS Tower er det fin utsikt over Thimphu dalen. Memorial Chhorten i Thimphu ble bygget til minne om en av landets konger. Fra Buddha statuen, som er en av verdens størte, er det utsikt over byen. Om kvelden besøkes Tashichhodzong ved elvebredden, tidligere kongesete og nå holder regjeringen til her. Det blir to overnattinger på hotell i Thimphu.

 • Etter frokost blir det fottur til Tango Monastery. Klosteret som daterer tilbake til 1300 århundre er et fint turmål. På spaserturen eller kjøreturen får man fin utsikt over dalen. På veien tilbake besøker Pangri Zampa Lhakhang, i dag er det skole for buddhistisk astrologi. Tilbake i Thimphu blir det besøk på Centenary Market, et bondens marked som er åpent seks dager i uken, stengt på onsdager. Jungshi papirfabrikk fremstiller fortsatt papir etter den tradisjonelle måten. Så blir det besøk på Changlimithang hvor det ble utkjempet viktig kamper i Bhutans historie. Dette skjedde i 1885, i dag er det stadion hvor det er fotballturneringer i tillegg til nasjonale og kulturerelle feiringer. Om kvelden er det fritid til å spasere rundt i Thimphu.

 • Etter frokost besøkes Nasjonalbiblioteket, Nasjonalmuseet og tegneskolen før vi forlater Thimphu. Turen går til Punakha dalen via Dochula fjellpass på 3140 meter over havet. På en klar dag har man en fantastisk utsikt til snøkledde topper i Himalaya. Herfra kan du se åtte topper over 6500 moh, faktisk er seks av disse over 7000 meter! Vi trenger vel ikke nevne at fotoapparat og kikkert er nyttig å ha med seg? Du kan også se nærmere på fjelltoppene i det kraftige teleskopet inne i kafeteriaen. Mens man er på fjellpasset blir det besøk på Druk Wangyel Chhorten. Dronningmoren bygget dette for fred og stabilitet i landet. Enda et tempelbesøk står for tur i dag. På en liten høyde midt i dalen ligger Chimi Lhakhang. En 20 minutters spasertur gjennom landsbyen Sopsokha fører til tempelet som man tror velsigner par som ikke kan få barn. I alle fall kommer par fra alle verdenshjørner hit for å få velsignelse. To netter på hotell i Punakha.

 • Dagen starter med en liten kjøretur gjennom byen Khuruthang og fortsetter langs Mo Chu elven, passerer Phuntsho Pelri Palace og flere andre av kongefamiliens vinterboliger. I enden av dalen blir det en spasertur over gangbroen og forbi risterasser og grønnsakdyrking. Så blir det en knapp times spasertur til Khamsum Yuelley Namgyal  Chhorten, også bygget av dronningmoren til beskyttelse av landet. Nonneklosteret Sangchen Dorji Lhendrup Nunnery ligger på en høyde over Punakha. Fortsetter man videre oppover kommer man til landsbyen Talo hvor det er bygget et par kloster, man tror på reinkarnasjon.  Festival arrangeres 7.-9. april hvert år. Dagen avsluttes med å se det imponerende Punakha Dzong, et av Bhutans absolutte vakreste. Tidligere var dette sete for regjeringen, og du finner den hellige boken skrevet i gull her.

 • Turen tilbake til Paro starter rett etter frokost. På veien blir det besøk på The Royal Botanical Park, også kjent som Rhododendron Hagen i Lamperi. Dette er et naturreservat rik på flora og fauna. I parken finnes 46 sorter rhododendron. På spaserturen i parken vil du også få øye på mange fugler. Etter ankomst Paro sjekker vi inn på hotellet. Så  blir det besøk på Kyiche Temple, et av de 108 templene som ble bygget av den tibetanske kongen i det 7. århundre. Sagnet sier at en stor kvinnelig demon dekket Tibet og Himalaya og var beskyttelse mot buddhismen. For å bekjempe henne, bestemte kongen å bygge 108 templer som dekket kroppen hennes. Om kvelden blir det besøk på Dungtse Lhakhang som ligger rett over elven, det var den tibetanske kongen på leting etter jern som lot bygge dette. Så blir det tid til å rusle rundt i Paro på egen hånd. Det blir tre overnattinger på hotell i Paro.

 • På denne dagsutflukten tar vi med lunsjpakke. I Haa blir det besøk på Haa Dratshang, det hvite kappelet. Her finnes den sterke munkens levninger og det holdes årlige markeringer. Stedet er under renovering og man får ikke gå inn. 10 minutter unna ligger det sorte kapellet. Fortsetter man 3,5 km gjennom landsbyen Domcho og opp i åsen kommer man til Shek Drak. Herfra er det 10 minutters spasertur opp til et lite og sjarmerende kappel med en lama og en munk. Kvelden i Paro er til egen rådighet.

 • Dagen starter med en kort kjøretur til stedet man starter på dagens fottur. Turen går opp til det berømte Taktsang Monastery, eller bedre kjent som Tigers Nest. De flest har sett bilder av klosteret som klorer seg fast på en fjellhylle 800 meter over Parodalen. Turen opp alle trappene kan ta tre timer, det kommer an på hvor god form man er. Klosteret er et av de helligste stedene i landet, og et viktig buddhistisk sted i Himalaya. Lunsj inntas før man går samme rute tilbake til veien. Om ettermiddagen besøkes Drukgyal Dzong som nå bare er ruiner. Det ble bygget strategisk plassert ved den eneste passasjen inn til Paro i et forsøk på å beskytte seg mot invasjon fra Tibet. Rinpung Dzong ble også bygget for å beskytte seg mot tibetansk invasjon, i dag er det administrasjonssenter og skole for munker. Nasjonalmuseet i Paro er regnet for å være et av Sør-Asias beste i sitt slag. Her kan man se arbeider, våpen og kostymer, det viser en rik tradisjon i landets historie. Så blir det et interessant besøk til et gårdshus, det viser hvordan bhutaneserne bor. Husene er ofte dekorative, bygget og malt i klassisk bhutanesisk stil. Vanligvis er det tre etasjer, i underetasjen finner du husdyrene, i toppetasjen tørker de høyet, og i den midterste etasjen bor familien selv.

  Så kan vi anbefale at man forsøker Dotsho, et bad med varme steiner. Denne formen for bad er viktig i bhutanesernes liv, og skal være helsebringende for kropp og sjel.

 • Etter frokost vil guiden følge dere til flyplassen for flyvningen fra Bhutan. Ca kl 13.30 går flyet fra Paro med ankomst Bangkok kl. 19.00. Flyturen tar 4 t 30 min, det er lokale tider som er oppgitt.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: