Rundreise i Laos inkludert elvecruise med Vat Phou Cruises. På turen får man oppleve flott natur, den sagnomsuste Mekong-elven, og man får oppleve det laotiske landsbylivet i tillegg til UNESCO-byen Luang Prabang.

Dette turforslaget starter og slutter i Laos. Internasjonale flybilletter kommer derfor utenom. Dette forslaget kan enkelt kombineres med f.eks. Thailand, Vietnam eller Kambodsja. Spør oss om råd og tips. Merk at alle våre reiseforslag er fleksible og kan skreddersys etter dine ønsker.

Inkludert i prisen:
All transport som i program, inkludert innenlands flyvninger og biltransport.
Cruiset på Mekong går med Vat Phou Cruises.
Overnatting på gode turistklassehoteller med mulighet for oppgradering.
Frokost er inkludert alle dager med unntak av ankomstdagen. Andre måltider som spesifisert i programmet.

Denne turen følger Vat Phous nedstrømsprogram. Fra november 2016 og ut mars 2017 har Vat Phou avganger tirsdag, torsdag og lørdag. Fra april 2017 og ut september 2017 har Vat Phou avganger hver lørdag.

Dette tilbudet gjelder for overnatting på følgende hoteller:
Ansara Hotel, Vientiane
Champasak Grand Hotel, Pakse
Sanctuary Hotel eller Le Sen Boutique Hotel, Luang Prabang

Tilleggskostnader:
Internasjonale flybilletter.
Tillegg for singlerom.
Visum til Laos. Dette kan kjøpes ved ankomst Laos.

Nyttig informasjon:
Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass.
Merk for øvrig at mars måned er en periode hvor bøndene i det nordlige Laos brenner mye skog og mark. Dette kan medføre røyk og smog som kan dempe noe av sikten.

Om du ønsker en skreddersydd pakke er vi behjelpelig med det. Kontakt oss for tilbud.

 

  • Ankomst Vientiane hvor du blir hentet av sjåfør og guide. Innsjekk på hotellet etterfulgt av bysightseeing. Blant høydepunktene er Vat Sisaket, byens eldste tempel bygget i 1818, Ho Phra Keo, en gang byens kongelige tempel. Vientiane har beholdt sin sjarm fra kolonitiden med brede bulevarder, skinnende templer og franske arkitektur. Lunsj inkludert.

  • Avreise fra Vientiane på morgenen med fly til Pakse hvor du blir møtt av sjåfør for transport til cruisebåten til Vat Phou Cruises. Kl. 10:30 starter eventyret ombord denne flotte elvebåten, som opprinnelig var en ferge brukt til å frakte teak. Retning Champassak med ankomst i tide for lunsj etterfulgt av en utflukt til det fascinerende Vat Phou-tempelet bygget i perioden før de store templene i Angkor, og som også har gitt navn til cruiset. I det skumringen faller kan man nyte solnedgangen på dekk samtidig som man cruiser videre sørover på Mekong. Middagen nytes om bord i det båten dokker ved en laotisk landsby.

  • Frokost ombord i det båten setter ruten mot landsbyen Houei Thamo og jungeltemplet Oum Moung. Turen fortsetter på Mekong til de «4000 øyene», bl.a. Khong Island hvor det blir besøk av en laotisk landsby hvor det tradisjonelle livet ikke har forandret seg på århundrer. Tilbake i båten blir det rolig middag under stjernene. Alle måltider inkludert.

  • Etter frokost forlater man siste dagers flytende hjem med longtail-båter mot landsbyen Ban Veuthong, hvor det etter hvert blir lunsj blant praktfulle bygg fra den franske kolonitiden. Siste stopp på turen Khong Pha Pheng-fossefallene, også kalt Østens Niagara. Ankomst Pakse på ettermiddagen etter en to timers-biltur. Innsjekk på hotell for natten. Frokost og lunsj inkludert.

  • Avreise til UNESCO-byen Luang Prabang, en av Asias mest vakre og sjarmerende byer. Etter ankomst og innsjekk på hotellet står en halvdags sightseeing på programmet. Høydepunktene er templet Vat Visoun og Vat Phousi med sine flotte utsikt over byen og Mekong. Få også med deg nattmarkedet ved foten til Vat Phousi.

  • Før frokost: opplev munkenes daglige prosesjon ved daggry for å samle mat. En flere hundreår gammel tradisjon som opprettholdes den dag i dag. En magisk opplevelse, selv for den mest reisevante. Etter frokost går turen til Vat Xieng som går for å være det vakreste templet i Luang Prabang. Seinere på morgenen venter en fredfull tur på Mekong med longtail-båt til Pak Ou-grottene, kjent for sine hundretall buddhafigurer, om lag en time nord for Luang Prabang. Lunsj i en lokal landsby før turen går tilbake til Luang Prabang.

  • Besøk av nasjonalmuseet før turen går til Kuang Si-fossefallene. Vannfallene går over flere nivåer med kalksteinsformasjoner som danner små laguner hvor en kan ta seg en forfriskende dukkert. Det blir også besøk av en Hmong-landsby, samt et redningssenter for den utrydningstruede asiatiske svartbjørnen. Lunsj inkludert.

  • Etter frokost er det på tide å si farvel til Laos for denne gang. Din sjåfør vil transportere deg til flyplassen for internasjonal avgang.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev