Rundreise i Laos med elvecruise. På turen får du oppleve flott natur, den sagnomsuste Mekong-elven, det laotiske landsbylivet og UNESCO-byen Luang Prabang.

Dette turforslaget starter og slutter i Laos. Internasjonale flybilletter kommer derfor utenom. Dette forslaget kan enkelt kombineres med naboland som f.eks. Thailand, Vietnam eller Kambodsja. Spør oss om råd og tips. Merk at alle våre reiseforslag er fleksible og kan skreddersys etter dine ønsker.

Inkludert i prisen:
All transport som i program, inkludert innenlands flyvninger og biltransport.
Cruiset på Mekong går med Vat Phou Cruises.
Overnatting på gode turistklassehoteller med mulighet for oppgradering.
Frokost er inkludert alle dager med unntak av ankomstdagen. Andre måltider som spesifisert i programmet.

Denne turen baserer seg på Vat Phous program nedstrøms. Fra oktober 2019 og ut mars 2020 har Vat Phou avganger tirsdag, torsdag og lørdag. Fra april og ut september 2020 har Vat Phou avganger hver tirsdag og lørdag. Ingen avganger i juni.

Dette tilbudet gjelder for overnatting på følgende hoteller:
Ansara Hotel, Vientiane
Champasak Grand Hotel, Pakse
Sanctuary Hotel eller Le Sen Boutique Hotel, Luang Prabang

Tilleggskostnader:
Internasjonale flybilletter.
Tillegg for singlerom.
Visum til Laos. Dette kan kjøpes ved ankomst Laos.

Nyttig informasjon:
Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass.
Merk for øvrig at mars måned er en periode hvor bøndene i det nordlige Laos brenner mye skog og mark. Dette kan medføre røyk og smog som kan dempe noe av sikten.

Om du ønsker en skreddersydd pakke er vi behjelpelig med det. Kontakt oss for tilbud.

 

 • Ankomst Vientiane hvor du blir hentet av sjåfør og guide. Innsjekk på hotellet etterfulgt av bysightseeing. Blant høydepunktene er Vat Sisaket, byens eldste tempel bygget i 1818 og Ho Phra Keo, en gang byens kongelige tempel. Vientiane har beholdt sin sjarm fra kolonitiden med brede bulevarder, skinnende templer og franske arkitektur. Lunsj inkludert.

 • Tidlig avreise fra Vientiane til Pakse med fly hvor du blir møtt av sjåfør for transport til Vat Phou Cruises sin cruisebåt. Kl. 10:30 starter eventyret ombord denne flotte elvebåten, som opprinnelig var en fraktbåt for teak. Retning Champassak med ankomst i tide for lunsj etterfulgt av en utflukt til det fascinerende Vat Phou-tempelet bygget i perioden før de store templene i Angkor, og som også har gitt navn til cruiset. I det skumringen faller kan man nyte solnedgangen på dekk samtidig som man cruiser videre sørover på Mekong. Middagen nytes om bord i det båten dokker ved en laotisk landsby.

 • Frokost ombord i det båten setter ruten mot landsbyen Houei Thamo og jungeltemplet Oum Moung. Turen fortsetter på Mekong til de «4000 øyene», bl.a. Khong Island hvor det blir besøk av en laotisk landsby hvor det tradisjonelle livet ikke har forandret seg på århundrer. Tilbake i båten blir det rolig middag under stjernene. Alle måltider inkludert.

 • Etter frokost forlater man siste dagers flytende hjem med longtail-båter mot landsbyen Ban Veuthong, hvor det etter hvert blir lunsj blant praktfulle bygg fra den franske kolonitiden. Siste stopp på turen Khong Pha Pheng-fossefallene, også kalt Østens Niagara. Ankomst Pakse på ettermiddagen etter en to timers-biltur. Innsjekk på hotell for natten. Frokost og lunsj inkludert.

   

 • Avreise til UNESCO-byen Luang Prabang, en av Asias mest vakre og sjarmerende byer. Etter ankomst og innsjekk på hotellet står en halvdags sightseeing på programmet. Høydepunktene er templet Vat Visoun og Vat Phousi med sine flotte utsikt over byen og Mekong. Få også med deg nattmarkedet ved foten til Vat Phousi.

 • Etter frokost går turen til det klassiske Vat Mai-tempelet bygget i 1796 og nasjonalmuseet (det tidligere kongelige palass), hvor personlige eiendeler fra den kongelige familien står utstilt. Turen fortsetter til Vat Xieng Thong som anses å være det vakreste av Luang Prabangs templer. Her er også flere kapeller, bl.a. et med bronse-Buddhaene som stod utstilt på verdensutstillingen i Paris i 1911. Halvdagsturen avsluttes i gamlebyen for å oppleve de franske bygningene og beboernes daglige liv. Lunsj på egen hånd.

  Ettermiddagen fri på egen hånd, eller be oss om et forslag til utflukter.

 • Etter frokost blir du hentet og fraktet til elvebredden hvor du går ombord en tradisjonell elvebåt. Båtturen tar ca. 1,5 time og på vei blir det også anledning for stopp i en pottemaker-landsby. Turen går så videre til Kuangsi med bil. Vel fremme vil du bli møtt av det spektakulære synet av fossefallene midt i jungelen. Vannfallene går over flere nivåer med kalksteinsformasjoner som danner små laguner, godt egnet for bading. Ved Kuangsi venter piknikk-lunsj, og det blir rikelig med tid for avslapping, bading og utforskning av området på egen hånd. Her er både en sommerfugl-farm og et redningssenter for den uttrydningstruede asiatiske bjørnen. Tilbake til Luang Prabang ved solnedgangstider eller tidligere, om du måtte ønske.

 • Etter frokost er det på tide å si farvel til Laos for denne gang. Din sjåfør vil transportere deg til flyplassen for internasjonal avgang.

  Før frokost anbefaler vi at du opplever munkenes daglige prosesjon for å samle mat. En flere hundre år gammel tradisjon som opprettholdes den dag i dag. Om du ønsker å delta i lag med de lokale i å offre mat, så er vi behjelpelig med å organisere det i lag med guide. Henting på hotellet i 5:30-tiden. Ritualet varer i omtrent en time.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: