Lurer du på noe?

Flemming skreddersyr reisen din

Flemming skreddersyr reisen din

Det beste av Laos

Noe av det du kan oppleve på denne turen:

Kulturperlen Luang Prabang ved breddene til Mekongelven.

Gamlebyen i Luang Prabang med sine franske bygninger og gullbelagte templer.

Kuangsi-fossefallene utenfor Luang Prabang.

Nattmarkedet i Luang Prabang.

Landets fantastiske natur, som her i Vang Vieng.

Hovedstaden Vientiane.

Overnatting på to øyer i Mekong sør i Laos, Don Khong og Don Daeng.

Spekatakulære Pha Pheng i Sør-Laos, verdens bredeste fossefall.

Bli kjent med dagliglivet på landsbygda.

Vat Phou-templet i Champasak, bygget før Angkor Wat.

Utflukter både på sykkel og til fots.

Mulighet for å bli kjent med den laotiske matkulturen.

Opplev vakre Laos med dette spesialsydde reiseforslaget. Turen starter med den sjarmerende UNESCO-byen Luang Prabang i nord og avsluttes i Pakse i sør, begge byene ved breddene til Mekongelven, Asias lengste elv. Underveis vil du også oppleve naturområdene i Vang Vieng og hovedstaden Vientiane. Turen mellom Luang Prabang og Vang Vieng går med den nye togbanen i Laos.

Dette turforslag er på 11 netter, men kan tilpasses og skreddersys etter dine ønsker. Kombiner gjerne Laos med nabolandene Kambodsja, Vietnam eller Thailand. Våre turskreddere har selv besøkt Laos og kan gi deg gode råd og innspill.

Veiledende priser: 
Pris ved 2 reisende: fra kr 26 350,- pr person.
Pris ved 4 reisende: fra kr 22 400,– pr person.
Pris ved 6 reisende: fra kr 18 700,- pr person.

Prisene er kun veiledende. Det vil forekomme tillegg for enkeltperioder, som jul, kinesisk nyttår og påske.

Flybilletter til Luang Prabang og fra Vientiane kommer utenom. Til Luang Prabang kan man også reise med båt på Mekongelven fra grensen til Thailand. Fra Pakse er det en kort tur til den thailandske byen Ubon Ratchatani. Mulighetene er mange. Vi hjelper deg å skreddersy din reise!

Prisen inkluderer: 
3 netter på Parasol Blanc i Luang Prabang i et Deluxe-rom med frokost.
2 netter på Amari Vang Vieng i et Superior City View-rom med frokost.
2 netter på Salana Boutique i Vientiane i et Deluxe-rom med frokost.
2 netter på Pon Arena Hotel i Siphandone i et Deluxe-rom med frokost.
2 netter på La Folie Lodge i Champasak i en Bungalow Riverview med frokost.
All transport fra du ankommer Luang Prabang til du forlater Pakse.
Strekningen Luang Prabang – Vang Vieng går med landets nye hurtigtog.
Utflukter med guide som nevnt i dagsprogrammet.

Prisen gjelder pr person ved to reisende. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende.
Laos har visumplikt. Dette kan kjøpes ved ankomst eller du kan søke evisum før avreise.

Merk at mars måned (starttidspunktet kan variere) er en periode hvor bøndene i det nordlige Laos brenner mye skog og mark. Dette kan medføre røyk og smog som kan dempe noe av sikten. Aller best er det å besøke Luang Prabang i perioden november – midten av februar. Om sommeren kan du forvente langt mindre turister.

Dette er et reiseforslag som kan utvides og kombineres med andre reisemål. Vi kan også gi deg forslag til andre hoteller avhengig av budsjett og ønsker.

Valgfrie utflukter – priser:
Munkenes prosesjon: fra kr 230,- pr person.
Halvdags utflukt til Pak Ou-grottene: ca. kr 400 – 800,- pr person*
En smak av Laos: fra kr 300,- pr person.

* Pris avhenger av antall deltakere.

I Laos benytter vi en leverandør som har utarbeidet programmene i tråd med retningslinjene til ChildSafe og bærekraftssertifiseringen Travelife. Vår leverandør benytter heller ikke plastflasker på sine turer, men refill-flasker.

 • Ankomst Luang Prabang flyplass hvor din sjåfør og guide vil bringe deg til ditt hotell.

  Tiden fri til egen disposisjon.

  Luang Prabang i Nord-Laos ligger vakkert til. Foto: Flemming Alexander Skjønhals/OrkideEkspressen.

  Luang Prabangs koselige gamleby med bygninger fra den franske kolonitiden. Foto: Flemming Alexander Skjønhals/OrkideEkspressen.

  Luang Prabang kan også nås med båt. Fra grensen til Thailand kan vi arrangere todagers båttur på Mekongelven (overnatting midtveis på land i Pakbeng). Nærmeste by i Thailand er Chiang Rai, som også kan kombineres med den Chiang Mai.

 • I dag skal Luang Prabang utforskes.

  Luang Prabang er en av de vakreste byene i Asia omringet av fjell og jungel, og ved breddene til elvene Nam Khan og Mekong. Med sine bygninger fra den franske kolonitiden, gullbelagte templer og markeder, har byen en atmosfære ulik noen annen by i Asia.

  På denne turen vil du besøke de viktigste templene i byen, som Wat Visoun, Wat Aham og Wat Xiengthong. Du vil også ta beina fatt opp Phousi-fjellet for panoramautsikt over Luang Prabang og omegn. (Måltider: F)

  Denne halvdagsturen går med tuk-tuk, men kan også tas med sykkel. Kontakt oss for detaljer.

  Luang Prabang.

  Valgfri utflukt – Munkenes prosesjon: Guide vil hente deg på hotellet i før solen går opp for å oppleve munkenes daglige prosesjon for å samle mat. Etter å ha opplevd denne flere hundre år gammel tradisjonen går turen videre til markedet i Luang Prabang, som er på sitt mest livlige på morgenen. Turen avsluttes på en restaurant i nærheten av markedet og ved breddene til Mekong for en lett suppe eller en kopp med fersk laotisk kaffe. Retur til hotellet for full hotellfrokost.

  Munkenes prosesjon er et must, og kan oppleves med guide, eller helt på egen hånd. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

  Valgfri utflukt: halvdagstur til Pak Ou-grotten – Tur på Mekong i lokal elvebåt for å besøke Pak Ou, kjent for sine 100-talls Buddha-figurer. Turen tilbake kan kombineres med solnedgangscruise inkludert cocktail og snacks. Kontakt oss for detaljer.

  Kombiner grottene i Pak Ou med et cruise i solnedgangen.

 • Etter frokost blir du hentet og fraktet til Kuangsi. Vel fremme vil du bli møtt av det spektakulære synet av fossefallene midt i jungelen. Vannfallene går over flere nivåer med kalksteinsformasjoner som danner små laguner, godt egnet for bading. Her blir det rikelig med tid for avslapping, bading og utforskning av området på egen hånd. Her er både en sommerfugl-farm og et redningssenter for den uttrydningstruede asiatiske bjørnen (inngangsbilletter kommer utenom). Tilbake til Luang Prabang ved lunsjtider.

  Ettermiddagen fri til egen disposisjon.

  Kuangsi-fossefallene utenfor Luang Prabang.

  Kuangsi kan også oppleves med landsbybesøk og fottur til fossefallene. Spør oss om detaljer.

  Valgfri utflukt – En smak av Laos: Laotisk mat er ikke spesielt kjent, men som du vil oppleve under ditt opphold i Luang Prabang, står ikke landets kjøkken til side for sine naboland. Denne kvelden vil du få smake populære Lao-retter, som nudelrettene Khao Soi eller Pho. Du vil også prøve steambuns med egg og svin kalt Salapao. For en mer forfriskende rett prøv Namvan, en populær dessertdrikk. I byens litt mindre gater vil du få smake vårruller og Tam Makteng (agurksalat), populære retter mellom venner mens man nyter drikke til. Som avslutning venter nattmarkedet hvor du vil få smake Kaojee (laotisk baguette) og Khao Nom Kok (riskaker).

  Få et innblikk i den laotiske matkulturen.

  Nudelsuppen pho, som mange kjenner fra Vietnam.

 • Etter en avslappende morgen går turen videre til Vang Vieng på ettermiddagen. Turen går på landets nylig bygde togbane, en tur som tar om lag 1 time.

  Etter innsjekk på hotellet venter båttur på Nam Song-elven i Vang Viengs nydelig landskap. Området er kjent for sine rismarker og grønnkledde kalksteinsfjell.

  Solnedgang ved Vang Vieng.

 • Dagen skal benyttes i Vang Viengs fantastiske natur.

  Morgenen starter med å sykle langs rismarkene i Vang Vieng. Vi gjør et fotostopp på veien for å ta bilder av områdets flotte natur før vi fortsetter i retning Dok Ngern. Her står vi av sykkelen for å utforske en av områdets mange grotter. Etter å ha utforsket grottene setter vi oss på sykkelen igjen til vi når fjellet Pha Deng, hvor det blir tid til en kort stopp for å nyte det vakre landskapet.

  Vang Vieng med sine rismarker og fjelltopper.

  Siste stopp på turen er en lagune hvor det blir mulighet for avslapping og ta seg en forfriskende dukkert. På sykkel tilbake til Vang Vieng i tide for solnedgangen.

  Turen tar totalt 8 timer og går i rolig tempo. Ca. 4 timer på sykkelsetet og ca 1,5 time til fots. (Måltider: F,L)

 • Etter en avslappende morgen Vang Vieng går turen med bil til landets hovedstad, Vientiane. Turen tar om lag 3,5 time og underveis kan du nyte det vakre landskapet på landsbyga.

  Vi forlater landsbygda for hovedstaden Vientiane.

  Ettermiddagen fri til egen disposisjon. Ta gjerne en tur til promenaden ved Mekong og besøk nattmarkedet som er like ved.

  Solnedgang over Mekong, Vientiane. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

 • På morgenen opplever vi de viktigste attraksjonene til byen, som Vat Sisaket-templet, Vat Phra Keo-templet, Pha That Luang, triumfbuen. Byens største marked, Talat Sao, vil også besøkes.

  Pha That Luang, Vientiane.

  På ettermiddagen fortsetter turen til Buddha-parken som ligger ca. 30 minutters kjøretur fra Vientiane. Parken ble bygget i 1958 og inneholder statuer og skulpturer fra både buddhismen og hinduismen. Etter å ha ruslet rundt i parken kan du slappe av i parkens restaurant ved breddene til Mekongelven.

  Buddha-parken, Vientiane.

  Resten av dagen fri til egen disposisjon.

 • Etter utsjekk fra ditt hotell går turen til Vientiane flyplass for ditt fly til Pakse i det sørlige Laos. Flyturen tar om lag 1,5 time.

  Ved ankomst vil din lokale guide og sjåfør kjøre deg til videre sørover til naturskjønne og spektakulære Siphandon. Denne delen av Mekongelven kalles også for 4000 islands for sine mange øyer.

  Kart over Siphandon eller 4000 Islands, som området også kalles. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

  De neste dagene vil tilbringes på øya Don Khong i Mekong, med sine fiskelandsbyer, fredelige templer og frodige vegetasjon. På vei til Don Khong besøkes  spektakulære Pha Pheng-fossefallene, også kalt Østens Niagara. Pha Pheng er ikke høyt (ca. 20 m på det meste), men er til gjengjeld verdens bredeste fossefall (ca. 10 km).

  De imponerende Pha Pheng-fossefallene.

  Overnatting på Pon Arena Hotel, som holder enkel 3-stjerners standard.

 • I dag skal Don Khong utforskes på sykkel. Turen starter med besøk til Liphi-fossefallet og det gamle lokomotivet fra den franske kolonitiden. De store elvestrykene i området gjorde det vanskelig for franskmennene å frakte varer oppstrøm fra Kambodsja. I 1897 bygde franskemennene derfor en jernbane på bl.a. Don Khong, for å omgå de kraftige strykene i området.

  Sporene etter franskmennene er også tydelig i sør. Noen få franske bygninger er også igjen på Don Khong. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

  Turen fortsetter til den lille landsbyen Ban Hang Khone, et stenkast unna grensen mot Kambodsja. Underveis vil du oppleve øyas dagligliv og nyte den flotte naturen  i området. På vei tilbake følges den gamle togbanen.

  Sykkel er en flott måte for å komme tett på natur og dagliglivet på landsbygda.

  To gutter spiller fotballvolley langs veien. Det er ikke noe i veien for å hive deg med.

  Turen tar om lag 6 timer og går i rolig tempo med mulighet for flere pauser langs veien.

  Hvis ønskelig kan du også oppleve denne delen av Mekong med kajakk. Kontakt oss for detaljer.

 • På morgenen vil du oppleve noen av naboøyene til Don Khong hvor du bl.a. vil få et glimt inn i den tradisjonelle livstilen til områdets fiskere.

  Elvelangs med båt. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

  Dagen starter med en båttur på 40 minutter til Don Loppadi. Her vil du få et innblikk i buddhismens betydning for områdets innbyggere. Her vil dessuten landsbybeboerne villig vise deg hvordan de lager fiskenett for hånd og annet håndverk.

  Fiskenett lages for hånd.

  Du må regne med å bli invitert til å prøve deg i lokalt håndverk.

  Du vil så få en innføring i å fiske på lokalt vis. Etter en moro seanse med prøving og feiling til fiskemennenes fornøyelse, går ferden videre til neste stopp på turen, Champasak, som ligger mellom Siphandon og Pakse.

  Transport med bil før man tar båten over til Don Daeng, en øy som også ligger midt i Mekongelven. Overnatting på øyas eneste hotell: La Folie Lodge som tilbyr innkvartering i sjarmerende hytter bygget i laotisk stil. Fra rommet og balkongen har man utsikt mot Mekong. Hotellets restaurant serverer både lokale og internasjonale retter.

  Innsjekk på ditt hotell for de neste dagene. Tiden fri til egen disposisjon. (Måltider: Frokost)

  På La Folie har buganlowene utsikt mot Mekongelven. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

  På La Folie hersker en avslappende stemning. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

 • På morgenen vil du låne en av hotellets sykler for å oppleve denne fredelige øya på to hjul. Øya har om lag 10 landsbyer og  600 familier som lever av fiske og risdyrking. Denne øya tilbyr en unik mulighet for å oppleve den fredelige laotiske livstilen.

  Sykkel er perfekt for å oppleve Don Daeng. Foto: Flemming Alexander Skjønhals/OrkideEkspressen.

  Høsting av ris, Don Daeng. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

  Etter å ha utforsket Don Daeng krysses Mekong for utflukt til Vat Phou på fastlandet. Tempelet kan dateres tilabke til år 600 og perioden før de store templene i Angkor. Dette tempelet har stått på UNESCO-listen siden 2002 og ligger i en åsside med flott utsikt over de omkringliggende slettene og Mekong. (Måltider: F)

  Vat Phou er eldre enn mer kjente Angkor Wat.

  Flemming og Ole ved Vat Phou.

 • Nyt en fredelig morgen langs Mekong før du reiser tilbake til Pakse for din tur videre eller hjem.

  Utvid gjerne oppholdet i Champasak med en ekstra natt for å få med deg Bolaven-platået. Området ligger et par timers kjøretur fra Pakse og byr på kaffe- og teplantasjer, men også vakre fossefall i frodige omgivelser. Kontakt oss for detaljer.

  Utvid gjerne reisen med en dag på Bolaven-platået. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: