Det beste av Indokina

Innholdsrik tur til tre av Indokinas kanskje mest interessante og fascinerende destinasjoner.

På turen vil du stifte nærmere bekjentskap med Luang Prabang – en av Asias aller vakreste og mest sjarmerende byer; Siem Reap – det gamle Khmer-rikets sentrum med sine 1000 år gamle tempelruiner, deriblant Angkor Wat; Hoi An – den gamle handelsbyen med sin vakre gamleby. Alle tre byene er å finne på UNESCOs verdensarvliste.

Prisen inkluderer: 
Flyreise til/fra og internt i Asia.
12 overnattinger på gode turistklassehotell inkludert frokst.
All transport. og utflukter som i program.

Prisen er basert på 2 reisende i et delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende – spør om pris.

Visum til Laos og Kambodsja kommer utenom. Dette kan kjøpes ved ankomst i begge land.

Reisen inkluderer et opphold i Hoi An for sol og bad. Merk at den beste tiden å oppholde seg på stranden i Hoi An er fra februar til mai.

For utvidelse av oppholdet eller avreise fra andre byer enn Oslo – ta kontakt for et pristilbud. Det samme gjelder om du ønsker å oppgradere til hotell av høyere standard. Vi arrangerer også cruise inn til Luang Prabang med Luang Say Cruises om du ønsker å oppleve Mekong-elven.

Dette er et reiseforslag med fleksibel ut- og hjemreise og kan utvides og skreddersys etter dine ønsker.

 • Avreise fra Oslo eller annen by i Norge.

 • Ankomst Luang Prabang, en av Asias vel bevarte byer i Sørøst-Asia. Dagen fri til egen disposisjon.

  Overnatting på Sanctuary Hotel eller lignende.

 • Heldags sightseeingtur i Luang Prabang hvor man får oppleve gamlebyen med dens templer og gamle bebyggelse fra kolonitiden. Inkludert er besøk av byens mest berømte templer, som Vat Phousi med sin flotte utsikt over Luang Prabang og omegn, og Vat Xieng Thong som anses som det flotteste templet av dem alle. Laos er kjent for sine håndverkstradisjoner og i løpet av dagen er man innom en håndverkslandsby. Etter lunsj besøkes Nasjonalmuseet og byens marked hvor de etniske minoritetene daglig kommer for å omsette sine varer og produkter. Dagen avsluttes med det vakre synet av solen gå ned over Mekong.

 • Tiden fri til egen disposisjon.

  Vi kan anbefale at man tar en utflukt til Pak Ou-grottene, kjent for sine 1000-talls Buddha-figurer. Disse grottene ligger en times båttur fra Luang Prabang på Mekongelven. Et absolutt must i Luang Prabang er at du får med deg munkenes morgenprosesjon for å samle ris, en flere hundre år gammel tradisjon som opprettholdes den dag i dag. Prosesjonen kan ses langs byen hovedgate og starter hver morgen i seks-tiden. Benytt ellers dagene til å rusle rundt i denne sjarmerende byen og nyt den magiske stemningen som hersker fra morgen til kvelds. Leie av sykkel er også en flott måte å oppleve byen på. Det er flotte restauranter både i hovedgaten i gamlebyen , og på kveldstid er det spesielt flott langs elvepromenaden på begge sider av halvøya som gamlebyen befinner seg på. Ønsker du et forhåndsbooket utfluktsprogram denne dagen er det bare å spørre oss om et forslag.

 • Avreise Siem Reap om ettermiddagen. Tiden fri til egen disposisjon.

  Overnatting på Tara Angkor Hotel eller lignende.

 • Dagsutflukt for å oppleve de UNESCO-listede tempelruinene i Angkor-området, som ligger 4 km unna Siem Reap sentrum. Først ut er den gamle byen Angkor Thom som antas å ha hatt 1 million innbyggere i sin storhetstid i det 12. århundre. Her er flere templer, bl.a. Bayon, et av de meste populære templene i Angkor med sine 51 tårn og mer enn 200 smilende Buddha-ansikter. Lunsj på egen hånd.

  Etter lunsj besøkes templet Ta Prohm, som har fått stå relativt uberørt siden dets gjenoppdagelse på 1800-tallet. Her har trærne både slått rot og vokst gjennom tempelveggene. I Ta Prom får man kjenne litt på hvordan det kan ha sett ut når tempelområdet ble gjenoppdaget på 1800-tallet. På slutten av dagen går turen til Angkor Wat – det mektigste av Angkors templer og kanskje den mest populære attraksjonen i hele sørøst-Asia. Retur tilbake til hotellet etter solnedgang.

 • Etter frokost står en halvdagstur til den flytende landsbyen May Chhrey på Tonle Sap, sørøst-Asias største innsjø. Denne landsbyen befinner seg 17 kilometer sør for Siem Reap og består av 250 hus bygd på påler. Her får man et fascinerende innblikk i hvordan lokalbefolkningen lever og bor på innsjøen, for mange et høydepunkt under oppholdet i Siem Reap. Resten av dagen fri til egen disposisjon.

 • Dagen fram til avreise fri til egen disposisjon.

  Angkor-området er stort og har mer enn 1000 tempelruiner, så det skorter ikke på utfluktsmuligheter. En annen måte å oppleve Angkor på er leie en sykkel og oppleve tempelområdet i ditt eget tempo, med eller uten guide. Av andre templer kan vi anbefale Bantaey Srei med sine vakre utskjæringer eller Beng Melea, et av de mer uberørte templene i Angkor. Kontakt oss gjerne for forslag eller tilbud ekstra utflukter.

  Avreise Danang på kvelden. Her blir du møtt av sjåfør som vil ta dere til Hoi An som ligger ca. 30 km unna Danang.

  Opphold på Palm Garden Resort & Spa.

 • Etter frokost står en halvdags utflukt til gamlebyen i Hoi An på programmet. Hoi An var fra tidlig av et internasjonalt handelssenter, og i byen kan man se spor av kinesisk, japansk, fransk og europeisk arkitektur. Utflukten gir en mulighet til å spasere langs de sjarmerende bygningene samtidig som man får et innblikk i stedets historie. Flere steder av interesse blir besøkt, som den 400 år gamle japanske broen og fiskemarkedet. Rundt om i byen er det også talløse kunstgallerier. Ønsker du å få sydd deg noen klær er Hoi An kjent for sin store andel skreddere. Utflukten avsluttes med lunsj på en lokal restaurant.

 • Tiden fri til egen disposisjon. Benytt tiden til å slappe av ved stranden eller rusle i Hoi Ans gamleby.

  Merk at den beste tiden å oppholde seg på stranden i Hoi An er fra februar til mai.

 • Retur til Norge.

 • Reisen avsluttes.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev