Det beste av Indokina

Oppfyll tre ferieønsker på en gang. Bli med på en reise til Laos, Kambodsja og Vietnam, tre av Indokina og kanskje Sørøst-Asias mest fascinerende destinasjoner.

På turen vil du stifte nærmere bekjentskap med Luang Prabang – en av Asias aller vakreste og mest sjarmerende byer; Siem Reap – det gamle Khmer-rikets sentrum med sine 1000 år gamle tempelruiner, deriblant Angkor Wat; Hoi An – den gamle handelsbyen med sin vakre gamleby.

Alle tre byene er å finne på UNESCOs verdensarvliste.

Prisen inkluderer: 
Flyreise til/fra og internt i Asia.
3 netter på Sanctuary Hotel Luang Prabang med frokost.
3 netter på Damrei Angkor Hotel Siem Reap med frokost.
6 netter på Boutique Hoi An Hotel med frokost.
All transport. og utflukter som i dagsprogrammet.

Prisen er basert på 2 reisende i et delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende – spør om pris.

Sanctuary og Damrei holder 3 stjerner. Vi er behjelpelig med oppgraderingsalternativer. Boutique Hoi An holder 4 stjerner og er vårt favoritthotell i Hoi An. Merk at den beste tiden å oppholde seg på stranden i Hoi An er fra februar til juli.

Visum til Laos og Kambodsja kommer utenom. Dette kan kjøpes ved ankomst i begge land.

For utvidelse av oppholdet eller avreise fra andre byer enn Oslo – ta kontakt for et pristilbud. Vi arrangerer også cruise inn til Luang Prabang med Luang Say Cruises om du ønsker å oppleve Mekongelven.

Dette er et reiseforslag med fleksibel ut- og hjemreise og kan utvides og skreddersys etter dine ønsker.

Nyttig informasjon:
Merk at mars måned er en periode hvor bøndene i det nordlige Laos brenner mye skog og mark. Dette kan medføre røyk og smog som kan dempe noe av sikten. Som badested egner Hoi An seg best fra februar til juli.

 

 • Avreise fra Oslo eller annen by i Norge.

 • Ankomst Luang Prabang, hvor du blir hentet av din sjåfør. Dagen fri til egen disposisjon.

  Overnatting på Sanctuary Hotel eller lignende.

 • Ved daggry hentes du av guide for å oppleve munkenes morgenprosesjon for å samle ris, en flere hundre år gammel tradisjon. Prosesjonen kan ses langs byen hovedgate og starter hver morgen i seks-tiden. Etter prosesjonen, som foregår daglig, går turen til ferskvaremarkedet.

  Etter en avslappende frokost venter en halvdags sightseeing for de viktigeste severdighetene i Luang Prabang by. Du vil få oppleve gamlebyen med dens templer og gamle bebyggelse fra kolonitiden. Inkludert er besøk av byens mest berømte templer, som vakre Vat Xieng Thong og Vat Phousi som med sin beliggenhet på en høyde har flott utsikt over Luang Prabang og omegn.

  Resten av dagen fri til egen disposisjon. Rusle rundt i gamlebyen eller utforsk området på sykkel. Spør oss gjerne om forslag til andre utflukter.

  På kveldstid anbefaler vi et besøk på byens nattmarked.

 • Etter frokost går turen til Kuang Si-fossefallene, en reise som tar ca. 1 time med bil. Turen går via en lokal landsby. Vel fremme blir du møtt av det spektakulære synet av fossefallene midt i jungelen. Vannfallene går over flere nivåer med kalksteinsformasjoner som danner små laguner, godt egnet for bading. Det er fult mulig å tilbringe hele dagen her, så si fra om du ønsker å utvide oppholdet her. I området er det også muligheter for å besøke et sommerfugl-farm og et redningssenter for den uttrydningstruede asiatiske bjørnen.

  Resten av dagen fri til egen disposisjon.

 • Avreise Siem Reap om ettermiddagen. Flyturen tar om lag 2 timer. Ved ankomst blir du hentet av sjåfør for transport til ditt hotell. Overnatting på Damrei Angkor Hotel eller lignende.

  Tiden fri til egen disposisjon.

 • Dagsutflukt for å oppleve de UNESCO-listede tempelruinene i Angkor-området, som ligger 4 km unna Siem Reap sentrum. Først ut er den gamle byen Angkor Thom som antas å ha hatt 1 million innbyggere i sin storhetstid i det 12. århundre. Her er flere templer, bl.a. Bayon, et av de meste populære templene i Angkor med sine 51 tårn og mer enn 200 smilende Buddha-ansikter. Lunsj på lokal restaurant.

  Etter lunsj besøkes templet Ta Prohm, som har fått stå relativt uberørt siden dets gjenoppdagelse på 1800-tallet. Her har trærne både slått rot og vokst gjennom tempelveggene. I Ta Prom får man kjenne litt på hvordan det kan ha sett ut når tempelområdet ble gjenoppdaget på 1800-tallet. På slutten av dagen går turen til Angkor Wat – det mektigste av Angkors templer og kanskje den mest populære attraksjonen i hele sørøst-Asia. Retur tilbake til hotellet etter solnedgang ved tempelet Pre Rup.

 • Etter frokost står en halvdagstur til den flytende landsbyen May Chhrey på Tonle Sap, Sørøst-Asias største innsjø. Denne landsbyen befinner seg 17 kilometer sør for Siem Reap og består av 250 hus bygd på påler. Her får man et fascinerende innblikk i hvordan lokalbefolkningen lever og bor på innsjøen, for mange et høydepunkt under oppholdet i Siem Reap.

  Resten av dagen fri til egen disposisjon.

  Angkor-området er stort og har mer enn 1000 tempelruiner, så det skorter ikke på utfluktsmuligheter. En annen måte å oppleve Angkor på er leie en sykkel og oppleve tempelområdet i ditt eget tempo, med eller uten guide. Av andre templer kan vi anbefale Bantaey Srei med sine vakre utskjæringer eller Beng Melea, et av de mer uberørte templene i Angkor. Kontakt oss gjerne for forslag eller tilbud ekstra utflukter.

 • Dagen fram til avreise fri til egen disposisjon.

  Ved ankomst Danang blir du møtt av sjåfør som vil ta dere til Hoi An, som ligger ca. 30 km unna Danang.

  Opphold på Boutique Hoi An Hotel.

 • Etter frokost står en halvdags utflukt til gamlebyen i Hoi An på programmet. Hoi An var fra tidlig av et internasjonalt handelssenter, og i byen kan man se spor av kinesisk, japansk, fransk og europeisk arkitektur. Utflukten gir en mulighet til å spasere langs de sjarmerende bygningene samtidig som man får et innblikk i stedets historie. Flere steder av interesse blir besøkt, som den 400 år gamle japanske broen og fiskemarkedet. Rundt om i byen er det også talløse kunstgallerier. Ønsker du å få sydd deg noen klær er Hoi An kjent for sin store andel skreddere.

 • Tiden fri til egen disposisjon. Nyt avslapping på den vakre stranden i Hoi An eller delta på forskjellige utflukter. I Hoi An er valgene mange. Guidede sykkelturer eller scooterturer med fokus på streetfood er populært. Et kokkekurs er også en flott måte å komme nærmere på et lands kultur. Maten i Vietnam er vidunderlig! Vi kan også anbefale utflukt til tempelruinene i My Son, som kan dateres 1000 år tilbake i tid.

  Gamlebyen ligger kun et par kilometer unna stranden, og er lett å nå med enten taxi eller sykkel. Her er talløse kunstgallerier, og ønsker du å få sydd deg noen klær er Hoi An kjent for sin store andel skreddere. Det lokale markedet i Hoi An er også verdt et besøk. Uansett når på døgnet er varene helt ferske. Hoi An har også et rikt restauranttilbud og byen viser seg fra sin beste side når mørket har senket seg og de mange lanterne lyser opp gatene.

 • Det er dags for å returnere hjem.

 • Reisen avsluttes.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: