Det beste av Borneo

Bo hjemme hos de tidligere hodejegerne, Iban-folket, opphold i Kinabalu Nasjonalpark og safaria på Kinabatangan-elven. Bli med på eventyr til Borneo!

Vi tar deg med på en spennende og variert eventyrreise til Borneo hvor du kan vente deg flotte naturopplevelser: Bo hjemme hos Iban-folket i Sarawak – Borneos hodejegere, Kinabalu nasjonalpark ved foten av Sørøst-Asias største fjell Mount Kinabalu, opphold i regnskogen ved Kinabatangan-elven for å oppleve Borneos unike dyreliv, besøk til Sepilok orangutansenter og utflukt til en av koralløyene i Tungku Abdul Rahman nasjonalpark. Reisen avsluttes med 5 deilige netter på femstjernershotellet Shangri-La Tanjung Aru Resort. Her blir det rikelig med tid til å slappe av på stranden eller ved bassenget.

Inkludert i prisen: 
Flybilletter fra Oslo til Malaysia.
12 overnattinger på hotell inkludert frokost. Det benyttes både 4- og 5-stjernershoteller på denne reisen, men merk at det er enkel overnatting i regnskogen ved Bangtang Ai, Kinabatangan-elven og ved Mount Kinabalu.
All transport og guiding som i programmet.

Prisen forutsetter 2 reisende i et delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende – spør oss om pris.

Oppgraderingspriser på Shangri-La Tanjung Aru: 
Oppgradering til Kinabalu Seaview: ca. kr 650,- pr person.
Oppgradering til Tanjung Seaview: ca. kr 1 000,- pr person.

Nyttig informasjon: 
Prisen er gyldig for reise fra 1/11-2016 til og med 31/5-2017, med unntak av høysesong som jul, påske og kinesisk nyttår.
Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass.

Dette er et reiseforslag med fleksibel ut- og hjemreise. Vi skreddersyr din reise!

 • Avreise fra Norge til Malaysia.

 • Ankomst Kuching, Borneo. Tiden fri til egen disposisjon. Overnatting på Hilton Kuching.

 • Etter en halvdags sightseeingtur i Kuching, tiden fri til egen disposisjon. Frokost inkludert.

 • Avreise til den oppdemmede innsjøen Batang Ai, en tur på totalt 290 kilometer. På vei til innsjøen er man bl.a. innom et lokalt marked og en pepperfarm. Lunsj inntas i Lachau, en liten kinesisk landsby. Etter lunsj border man en lokal båt som på 45 minutter vil ta deg til en Iban-landsby. Iban-folket var tidligere beryktede hodejegere og er den største stammen i Sarawak-regionen. Hjertet i Ibanenes liv er langhusene hvor samfunnene lever under ett tak. Dette vil også være ditt hjem de neste dagene hvor du vil oppleve Iban-folkets kultur og levesett på nært hold. På kvelden får du mulighet til å delta i matlagingen og se hvordan de ved hjelp av enkle redskaper preparerer dagens fellesmiddag. Etter middagen vil man få en oppvisning i Iban-folkets krigsdans. Overnattingen i longhouse er enkel.

  Ønsker du et mer komfortabelt opphold på turen til Bantang Ai kan overnattingen foretas på Aiman Batang Ai Resort.

 • I dag bestemmer du med din guide hva du ønsker å gjøre og se: for eksempel kan du velge å slappe av med de innfødte i langhuset , lære å veve kurver , fiskegarn , lage feller og/eller bli med dem på rismarker og peppergårder. Bortsett fra det, kan du dra på en tur med båt videre oppover elva , og inn i en sideelv til Batang Ai etterfulgt av en fottur dypt inn i jungelen for lære om regnskogen og hvordan Ibanene samler bambus og løv. Retur til langhusene etter lunsj. For den eventyrlystne kan du velge å tilbringe en natt i jungelen (med enkelt jungeltelt: tynt lerret som tak).

 • Etter frokost går turen tilbake til Kuching. Overnatting på Hilton Kuching for en natt.

 • Etter frokost transport til flyplassen for avreise Kota Kinabalu. Ved ankomst venter en to-timers kjøretur til Kinabalu Park ved foten av majestetiske Mount Kinabalu, Sørøst-Asias høyeste fjell (4.095 m.o.h). Delta i en guidet tur langs en av parkens stier for å se og lære om regnskogens unike planteliv. Overnatting på Hill Resort i Kinabalu Park. Frokost, lunsj og middag inkludert.

  Er du av den aktive typen kan vi også arrangere toppturer til Mount Kinabalu. Merk at dette må bestilles god tid i forveien. Mellom Kuching og Kota Kinabalu er det også muligheter for å utvide turen med en stopp i Miri for å oppleve de spektakulære grottene i området.

 • Avreise til Sukau i Sandakan, en kjøretur på 5 timer gjennom vakkert landskap, landsbyer og palmeoljeplantasjer. Overnatting i regnskogen ved Kinabatangan-elvens bredder. På ettermiddagen blir det båttur på elven for å se etter neseaper, fugler og andre type dyrearter. Er man heldig kan man få øye på pygmé-elefanter og krokodiller. Frokost, lunsj og middag inkludert.

 • Etter frokost avlegges et besøk til Sepilok orangutansenter. Her vil man overvære matingen av orangutangene i ti-tiden. Etter at man har fått med seg matingen går turen med fly til Kota Kinabalu. Overnatting på Shangri-La Tanjung Aru. Frokost inludert.

 • Etter frokost går turen med båt til en av koralløyene i Tunku Abdul Rahman nasjonalpark for en dag med sol, avslapping, svømming og snorkling. Nyt en enkel lunsjboks før turen går tilbake til fastlandet tidlig på ettermiddagen (enkle fasiliteter som dusj er tilgjengelig på øya). Frokost og lunsj inkludert.

 • Opphold på Shangri-La Tanjung Aru. Tiden fram til avreise på dag 15 fri til egen disposisjon. Frokost inkludert.

 • Reisen avsluttes.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev