Bli med på den store rundreisen i Sør-Amerika! Her vil du oppleve de største høydepunktene i fem av de viktigste landene på kontinentet: Brasil, Argentina, Chile, Bolivia og Peru. Ved nok påmeldte går selve rundreisen i Sør-Amerika med erfaren norsk reiseleder.

På reisen kan du oppleve følgende:

Spektakulære Rio de Janeiro
Fossefallene i Iguazu på grensen mellom Brasil og Argentina
Den argentinske hovedstaden Buenos Aires
Mulighet for utflukt til Uruguay
Vingårdsbesøk og vinsmaking i Mendoza
Chiles hovedstad Santiago
Vindistriktene utenfor Santiago
Koselige Valparaiso med sine fargerike hus
Bolivias hovedstad La Paz
Saltslettene i Uyuni
Titikakasjøen – i fotsporene til Thor Heyerdahl
Inkaenes hellige dal og Machu Picchu
De peruanske byene Cusco og Lima
 God mat og drikke

Denne reisen er en kombinasjon av disse to gruppereisene: Latinamerikanske høydepunkter og Eventyrlige Andes.

Turen starter i Rio de Janeiro, der vi får oppleve Brasil på sitt beste. Her blir det besøk av Kristusstatuen, Sambashow og strandliv på den legendariske Copacabana-stranden. Videre går turen til Iguazu, hvor vi får oppleve et av verdens vakreste fossefall. I Argentina blir vi kjent med tangoens hjemby, Buenos Aires, og vi besøker vinbyen Mendoza før vi drar videre til i Chiles vakre hovedstad, Santiago. Vi fortsetter til verdens høystliggende hovedstad, La Paz. Vi blir med til verdens største saltslette, Uyuni. Vi følger i Thor Heyerdahls fotspor ved Titikakasjøen og besøker familien som hjalp ham i sitt arbeid. Vi får også et godt innblikk i inkakulturen i Cusco-område, og selvsagt skal vi besøke storslagne Machu Picchu. Rundturen avsluttes i Perus hovedstad Lima. Vi får smake fortreffelige kjøttretter både på argentinsk og brasiliansk vis, nydelig sjømat fra Chile, og et bredt spekter av spennende matretter fra det peruanske kjøkken. Vi lover en komplett opplevelsesreise i Sør-Amerika!

Prisen inkluderer: 
Flyreise fra Oslo til Rio de Janeiro med retur fra Lima, Peru.
Interne flyreiser som beskrevet i programmet.
Annen transport som beskrevet i programmet.
25 netter på 3-/4-stjerners hoteller.
Måltider som indikert i dag-til-dag programmet.
Utflukter , entreer.
Lokale engelsktalende guider.
Ved nok påmeldte går rundturen i Sør-Amerika med erfaren norsk reiseleder.

Ikke inkludert: 
Alternative utflukter på fridager.
Drikke til måltider.
Tips.

Spesialinformasjon om turen: 
Deler av turen foregår i høyder nordmenn ikke er vant til (4000 moh), og det finnes fare for høydesyke. Kontakt lege i forkant for evt. få utskrevet medisiner mot høydesyke (Diamox).

Turen inneholder noe vandring. Turen er for alle aldre og det holder å være i normal form.

Vi tar forbehold om eventuelle prisøkninger som følge av ledighet på fly.

 • Vi tar fly fra Oslo til Rio de Janeiro, hvor vi ankommer samme kveld. Vi blir innkvartert på vårt hotell nær den verdensberømte stranden Copacabana. Etter en lang flyreise kan de som ønsker bli med ut for et måltid i nærområdet.

  Rio de Janeiro ved solnedgangstider. Copacabana-stranden i venstre bildekant.

 • Vi blir med på en guidet rundtur i byen og tar turen opp til den ikoniske Kristusstatuen. Her får vi en fantastisk utsikt over byen som ligger i vakkert landskap mellom grønnkledde fjelltopper og noen av verdens mest berømte strender. Vi passerer også det legendariske fotballstadionet Maracana, Sukkertoppen, Sambadromen blant mye annet. Vi får også en omvisning i de mange historiske bygningene fra den portugisiske kolonitiden og fra uavhengighetstiden da Rio de Janeiro var landets hovedstad. Ettermiddagen/kvelden til egen disposisjon. (Måltider: F)

  Den ikoniske Kristus-statuen i Rio, Corcovado, med Sukkertoppen i bakgrunnen.

  Teatro Municipal i Rios Centro Historico.

 • Dagen fri til egen disposisjon.  Slapp på stranden eller benytt tiden til å reise opp med taubanen til Sukkertoppen som også kan by på vakker utsikt over Rio. På kvelden blir vi med på en tradisjonell Rodizio-restaurant. Her kan man forsyne seg fra salatbordet mens kelnerne kommer til bordene med alle mulige typer grillet kjøtt. I sambaens hjemland vil vi selvsagt også overvære et sambashow. (Måltider: F, M)

  Den verdensberømte stranden Copacabana.

  Ta taubanen opp til Sukkertoppen for fantastisk utsikt over Rio.

  På brasiliansk grillrestaurant. 

 • Vi tar morgenfly til byen Foz do Iguazu, hvor vi skal oppleve Iguazu-fossefallene. Iguazu ligger på grensen mellom Brasil, Argentina og Paraguay, og med sine om lag 275 fossefall hører Iguazu blant verdens sju naturlige underverk. Ved ankomst blir vi bl.a. med på en spasertur hvor vi vil få fullstendig panoramautsikt over fossefallene fra brasiliansk side.  På ettermiddagen blir vi transportert over grensen til Argentina og innkvartert på vårt hotell for de neste dagene. (Måltider: F)

  Iguazu-fossefallene – et av verdens sju naturlige underverker. 

  På gangbruene kommer man tett på fossefallene. Her fra den brasilianske siden. 

 • Vi blir med på en heldagsutflukt på den Argentinske siden av Iguazu-fossefallene. Vi passerer en nasjonalpark med subtropisk vegetasjon, regnskog med gigant-trær med lianer. Vi kan se sommerfugler i alle slags farger, flerfoldige fuglearter og andre arter fra den rika faunaen. Inne i disse vakre naturomgivelsene åpenbarer et av verdens flotteste fossefall seg. Til å starte med blir vi med på en vandretur i de nedre delene, og får se noen av de mindre vannfallene. Turen fortsetter over til brasiliansk side før en togtur frakter oss videre. Ved endestasjonen vandrer vi ut på en metallbro som fører oss til det aller største fossefallet, nemlig ”Djevelens strupe”. Her får man følelsen av å være inne i fossen, og det er her Iguazu-fallene viser seg fra sin mektigste side. På ettermiddagen blir vi fraktet tilbake til vårt hotell. (Måltider: F)

  Iguazu-fossefallene.

  Ved «Djevelens Strupe».

  Iguazu-fossefallene.

  Den umiskjennelige tucanfuglen er en av mange fuglearter du kan få øye på i regnskogen.  

 • Formiddagen fri til egen disposisjon. Benytt morgenen til en rolig frokost og avslapping ved bassengkanten. Det er også muligheter for valgfrie utflukter som man kan melde seg på. På ettermiddagen flyr vi til den argentinske hovedstaden Buenos Aires. Ved ankomst blir vi fraktet til vårt hotell i det historiske sentrum av byen. (Måltider: F)

  Ved kongresspalasset i Buenos Aires.

 • Kjært barn har mange navn. Sør-Amerikas nest største by, Buenos Aires, kalles også «tangoens hjemby», «dronningen av La Plata» og «Sør-Amerikas Paris». Byen har et sterkt kunstnerisk og kulturelt preg med mye stolthet som tydelig gjenspeiles i befolkningen. Vi blir med på en guidet utflukt i Buenos Aires historiske sentrum. Her får vi sett noen av bygningene fra kolonitiden og blir kjent med Argentinas historie. Vi får se kongressen som blir kalt «Casa Rosada», byens katedral, Teatro Colon og andre viktige bygninger. Vi vil få se en av verdens bredeste avenyer med over 18 kjørefelter, og dens obelisk. Deretter vil vi besøke de finere områdene i Buenos Aires, blant annet Palermo og Recoleta. I Recoleta besøker vi gravplassen hvor landsmoderen Eva «Evita» Peron ligger gravlagt. Lunsj inntas på en av de flotte restaurantene i bryggekomplekset «Puerto Madero». (Måltider: F, L)

  Casa Rosada, Buenos Aires.

  Teatro Colon, Buenos Aires.

  Ved graven til Eva Peron.

  Fra bydelen Recoleta, Buenos Aires.

 • Denne dagen settes av til å oppleve det Argentina er mest kjent for, fotball og tango. Vi drar først til Tango-gatene i den tradisjonelle bydelen San Telmo, hvor denne typiske dansen lever i beste velgående. Deretter videre til den velkjente bydelen La Boca. Vi får se stadion der det mest tradisjonsrike fotball-laget ”Boca Juniors” spiller sine kamper, og vi tar også en rundtur i denne livlige og fargerike bydelen. Til kvelds vil vi spise en bedre middag, og vi får overvære en tango-oppvisning med profesjonelle dansere. (Måltider: F, L, M)

  Bydelen La Boca, Buenos Aires.

  La Boca med sine fargerike hus.

  Ingen større legende i Boca Juniors enn Diego Armando Maradona.

  De blå-gule Boca Juniors stadion sett fra oven. 

 • Dagen fri til egen disposisjon. (Måltider: F)

  Utforsk byens gater, museer eller benytt dagen til shopping. Vi kan også tilby følgende utflukter:

  Fiesta Gaucha: Besøk en ekte «gaucho»-ranch på pampasen. Her lærer vi noen av hemmelighetene bak det berømte argentinske oksekjøttet, og vi får smake et herlig «Asado»-måltid. Vi får lære om de argentinske cowboyene og livet på de store «haciendaene».

  På pampasen blir det også muligheter for hesteridning. 

  Dagstur til Uruguay: Bli med fergen over elven La Plata til den historiske og strategiske viktige byen Colonia i Uruguay. Fergeturen tar ca. en time hver vei, og her venter en guidet omvisning og lunsj.

  Colonia, Uruguay.

 • Vi tar et morgenfly fra Buenos Aires til Mendoza og blir transportert til vårt hotell i byen. Mendoza er det største vindistriktet i Argentina og produserer 70% av landets vin. Området er spesielt kjent for sine Malbec-viner. Etter lunch blir vi med på en omvisning i byen. Det var her en av de virkelig store frigjørerne i Sør-Amerika, Jose de San Martin, startet sin ferd over fjellene til Chile. Vi besøker byens mange torg og gater fra kolonitiden, og til et utsiktspunkt der vi får panoramautsikt over Mendoza. (Måltider: F)

  San Martin-monumentet i Mendoza.

 • Dagen er satt av i sin helhet til å besøke vingårder omkring Mendoza. Vi blir med til tre forskjellige vinprodusenter der vi får se hvordan de produserer vinen, og hvor det selvfølgelig blir anledning til vinsmaking. På en av vingårdene får vi servert en 5-retters lunsj med passende viner til. (Måltider: F, L)

  Vinranker i Mendoza.

  Under vinsmakingen blir det anledning til å smake forskjellige typer vin. 

 • Tidlig om morgenen tar vi buss mot Andesfjellene. Vi passerer frodige daler, og underveis blir det stopp med utsikt over mektige fjellpass. Bl.a. blir det mulighet til å skimte Americas høyeste fjelltopp, Aconcagua. Ved kryssing av grensen til Chile vil vi samtidig befinne oss på turens høyeste punkt (ca. 4 200 m.o.h.).  På den chilenske siden kjører vi rolig nedover den bratte og ørkenbelagt fjellsiden til vi når lavlandet. Vi ankommer den chilenske hovedstaden Santiago på ettermiddagen. (Måltider: F)

  Acuncagua, Sør-Amerikas og Amerikas høyeste fjell. 

  Santiago, Chiles hovedstad. 

 • Formiddagen til egen disposisjon. På ettermiddagen hilser vi på deltakerne som skal delta den siste delen av reisen til Chile, Bolivia og Peru (Eventyrlige Andes – Chile / Andes / Peru). Vi blir med på en rundtur i Chiles hovedstad og blir kjent med landets historie og kultur. Chile er et av de mest moderne landene i Sør-Amerika, med høyest stabilitet. Vi blir med til den historiske delen av Santiago rundt Plaza de Armas og det moderne finansstrøket. Turen går videre til «Cerro San Cristobal», der vi får panoramautsikt over hele Santiago og områdene rundt. (Måltider: F)

  Plaza de Armas, Santiago.

  Utsikten fra Cerro San Cristobal, Santiago.

  Cerro San Cristobal, Santiago.

 • Vi reiser ca 120 Km mot Stillehavet, og får se et variert landskap gjennom Curacavi- og Casablanca-dalene, som blant annet er kjent for å produsere vinen Sauvignon Blanc. Her vil vi besøke en vingård, og det blir muligheter for prøvesmaking. Vi blir også med gjennom Valparaiso med de fargerike husene i fjellsiden. Vi vil også se de viktigste attraksjonene i byen. Turen fortsetter til Viña del Mar, kjent som hage-byen, der vi blant annet kan se blomsterklokken. Vi vil få herlig sjømat på en restaruant med utsikt til havet. Etter lunch fortsetter vi omvisningen i Viña del Mar. Turen ender ved hotellet i Santiago. (Måltider: F, L)

  Vinranker i Casablanca Valley.

  Valparaiso.

  Valparaiso med sine fargerike hus.

 • Vi tar tar farvel med gruppen som reiste på Brasil-, Argentina- og Chileturen, og tar et morgenfly til Bolivias hovedstad La Paz. Med gondolbane får vi en fantastisk utsikt over byen. La Paz er i ferd med å bygge ut et nytt og moderne transport-system, og på grunn av byens helt spesielle topografi er metro ingen løsning. Etter innsjekking på hotellet, blir vi med på en omvisning i byen. Først blir vi med på en spasertur i de koselige gatene i sentrum. Vi besøker ”Plaza Murillo” der byens viktigste administrasjonsbygninger befinner seg. Vi besøker også hekse-markedet der vi blir vist litt av magien som finnes i Andesfjellene. Til slutt besøker vi månedalen der vi kan se de spesielle geologiske formasjonene. På kvelden får vi en tradisjonell boliviansk middag. (Måltider: F, M)

  Gondolbanen i La Paz.

  Plaza Murillo, La Paz.

  Steinformasjoner i Månedalen. 

 • La Paz er en by som har mye å tilby, og noe for enhver smak. Her blir det mulighet for å ta det rolig, titte på egenhånd i byen og f.eks besøke et av byens mange museer. Vi legger opp til 2 alternative utflukter. Den ene er sykkeltur på den legendariske Death Road ned til regnskogen. Her starter vi i høyden og sykler nedover langs fjellsidene med vakker utsikt. Vi beveger oss gjennom ulike økosystem til vi ender opp i tropisk regnskog. For de mer historisk interesserte går den andre utflukten til det mystiske stedet Tiwanaku. Dette var en storslått by fra lenge før inkaene og vi kan se at steinbyggerkunsten på visse områder overgår senere arkitektur i Inkariket. Her ligger de perfekt slipte H-formede steinblokkene som det bare finnes vage teorier rundt. (Måltider: F)

  La Paz med det vakre Illimani-fjellet (6 435 m.o.h.) i bakgrunnen.

 • Velkommen til et av de mest surrealistiske reisemålene i verden. Vi tar et morgenfly til verdens største saltsletter, Uyuni, og blir innkvartert på et hotell som er laget av salt. Vi blir med på en heldagstur over de majestetiske saltslettene, der hele landskapet, himmelen og skyene speiles og gir en unik visuell effekt. Vi blir med rundt til mange spesielle naturlige formasjoner i og rundt saltslettene. Uyuni er habitat og hekkeområde for tre forskjellige flamingoarter, og vi får forhåpentligvis se flamingoer og andre arter i den rike faunaen i området. Vi får bli med på kreativ billedtagning i solnedgangen. (Måltider: F, L)

  Saltslettene i Uyuni.

  Er du heldig får du også sett pelikanene i Uyuni. 

 • Vårt hotell ligger vakkert til ved inngangen til saltslettene og på morgenen kan vi nyte stedet i soloppgangen. Uyuni er et av de mest ettertraktede reisemålene i Sør-Amerika, og det er ikke uten grunn at stedet ble valgt for å spille inn Star Wars – The Last Jedi. På formiddagen flyr vi tilbake til La Paz, og blir transportert til Titikakasjøen. Det var her Thor Heyerdahl med hjelp fra lokale indianske samfunn bygget sivbåten RA II på tradisjonelt vis. Vi blir med til øya Suriqui, og blir kjent med familiene som hjalp Heyerdahl. Overnatting på hotell ved denne sagnomsuste innsjøen. (Måltider: F, L, M)

  En typisk sivbåt på Titikakasjøen.

 • Vi fortsetter vår ferd på verdens høyeste farbare innsjø. Vi besøker Måneøya og Soløya, de største øyene på den bolivianske siden av Titikakasjøen. Soløya har vært hellig for sivilisasjoner i Andesfjellene i århundrer. Vi besøker flere viktige templer og blir kjent med myter og sagn fra da solen ble født. Vi besøker også landsbyen Copacabana, før vi reiser over grensen og inn i Peru. Innkvartering på hotell i Puno. (Måltider: F, L)

  Beliggende på 3 812 m.o.h. er Titikakasjøen den høystliggende innsjøen i verden.

 • Vi blir med på en heldagsutflukt på den peruanske siden av Titikakasjøen. Tidlig på morgenen reiser vi ut til Urosøyene, hvor vi får oppleve deres helt unike levesett. Dette er urbefolkning som lever på flytende sivøyer som de har laget selv, og de har livnært seg av fiske og byttehandel med fastlandet opp igjennom tidene. Vi reiser videre mot øya Taquile, der vi blir med på en spasertur over øya i idylliske omgivelser. På toppen av øya kan dere se de flotte tekstilene som lages på øya som også er på Unescos kulturarv-liste. Noe av det mest spesielle på øya er at mennene går og strikker, og vi vil bli nærmere kjent med tradisjonene som følges av befolkningen, og hvordan alle arbeider for fellesskapet. (Måltider: F, L)

  En av øyene på peruviansk side.

  På besøk hos menneskene på Titikakasjøen.

 • Denne dagen vil vi bli med på en busstur over hele høysletta og innover i inkaenes hellige dal. Det blir flere interessante stopp underveis, bl.a. stopper vi ved på etappens høyeste punkt på 4335 moh. Det blir også stopp for lunsj der vi får servert en buffet, og til slutt besøker vi et viktig inkatempel som heter Raqchi. På kvelden ankommer vi Urubamba, som ligger sentralt i den hellige dalen. Vi blir innkvartert på et hotell som ligger landlig til i idylliske omgivelser. (Måltider: F, L)

  Inkatempelet Raqchi.

 • Vi blir kjent med inkaenes hellige dal, en av Andesfjellenes mest fruktbare daler hvor det dyrkes mengder av forskjellige maistyper. Vi får se hvordan Quetchuafolket dyrket opp til de høyeste fjelltopper, og utnyttet jorden til det fulle. Vi besøker Ollantaytambo, et viktig inkatempel, der steinblokker på mange tonn ble fraktet flere kilometer før de med en ubegripelig presisjon ble slipt og satt sammen. Vi vil også besøke markeder. (Måltider: F, L)

  Ollantaytambo i inkaenes hellige dal. 

 • Så er det duket for et av de store høydepunktene på turen, Machu Picchu. Fra Ollantaytambo går turen med tog til Aguas Calientes, der vi tar buss videre opp til inkaimperiets aller helligste by. Machu Picchu, som betyr ”gammelt fjell” ble først oppdaget i 1911 av den amerikanske oppdagelsesreisende Hiram Bingham, og ble aldri funnet av spanjolene. Vi blir med på en omvisning i dette eventyrlige stedet med sin mystikk og magi, omgitt av spektakulært fjellandskap. Det finnes mange forskjellige teorier om hva Machu Picchu kan ha vært, og om hvordan det ble bygget. Vi vil få kjennskap til noen av dem. På ettermiddagen blir det togreise tilbake til Ollantaytambo og transport til inkaenes hovedstad Cusco. Vi blir innkvartert på hotell i byen. (Måltider: F, L)

  I dag står spektakulære Machu Picchu for tur.

  Vår egen Britt Nina ved Machu Picchu.

 • Etter lange dager vil vi ha formiddagen fri til enten å sove ut, eller utforske Cusco by på egenhånd. På ettermiddagen blir vi med på en rundtur i Cusco, der vi vil se en av søramerikas vakrest utsmykkede Katedral, vi vil se inkaenes soltempel der vi kan se imponerende steinbyggerkunst fra inkatiden, og i skjønn harmoni med spansk koloniarkitektur. Videre blir vi med til et av inkaenes mest hellige templer Sacsayhumanan, der steiner på opptil 200 tonn er satt sammen uten å kunne få en synål imellom. Vi blir også med fabrikkutsalg der vi blir vist håndlagde produkter av Baby-Alpakka. Her blir det også mulighet for shopping. På kvelden blir vi med til tradisjonell middag med musikk og dans. (Måltider: F, M)

  Cusco.

  Cusco.

 • Cusco er en vakker by med mye å gjøre. Formiddagen blir til egen disposisjon i Cusco. Vi tar ettermiddagsfly til Lima der vi innkvarteres på vårt hotell i den bedre bydelen Miraflores. På kvelden blir vi med til en middag der vi blir kjent med det beste fra det utsøkte peruanske kjøkken. Dette blir siste middag med gruppen og hva er vel bedre enn et godt måltid med vakker utsikt over Stillehavet. (Måltider: F, M)

  Morgenstemning i Cusco.

 • Formiddagen er til egen disposisjon. Vi kan anbefale å ta en spasertur rundt i de trivelige gatene og parkene i Miraflores. Etter utsjekking blir vi med til bohem-bydelen Barranco. Denne bydelen var tidligere et fristed for kunstnere, musikere, forfattere og poeter, og bærer preg av dette i dag. Vi går gjennom gatene med hus fra kolonitiden og besøker «Sukkenes bro». Vi får en lunch-buffet der vi kan prøve tradisjonelle peruanske retter. Etter lunch blir vi med til den historiske delen av Lima, som under kolonitiden var blant Sør-Amerikas viktigste byer. Her vil vi besøke Plaza San Martin, og stoppe ved Plaza de Armas. Her spaserer vi rundt og ser presidentpalasset, katedralen og de typiske balkongene fra den spanske kolonitiden. Vi vil også besøke San Fransisco kirken med sine helt spesielle katakomber. Etter besøket bærer det til flyplassen for hjemreise med KLM. (Måltider: F, L)

  Bydelen Miraflores i Lima.

  Plaza de Armas, Lima.

 • Etter en tur med mange opplevelser er man tilbake i Norge.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev