Opplev det genuine Cuba med våre homestay-pakker!

Pakkene inkluderer leiebil med engelsktalende sjåfør/guide og privat innkvartering i såkalte Casa Particulares (se under for mer info). Sjåføren står helt til din disposisjon, og de vil gi deg et godt innblikk i den cubanske kulturen og levemåten. Pakkene kan utvides og kombiner gjerne denne reisen med et avslappende opphold på en av Cubas vakre strender. 

I dette fleksible forslaget vil du få oppleve noen av Cubas viktigste høydepunkter: vakre Havanna med sin historie og gamleby, Viñalesdalen, kjent for sin produksjon av verdens beste tobakk, Cienfuegos«den vakre byen ved havet», samt UNESCO-byen Trinidad med sine sukkertøyfargede hus og brosteinsbelagte gater.  

Ruten vi har satt opp er kun et forslag og du må gjerne tilpasses reisen etter egne ønsker. Vi har reiserådgivere som har besøkt landet opptil flere ganger og kan komme med nyttige råd og tips til hvordan legge opp reisen best mulig. Cuba er et land ulikt noe annet og krever gjerne at man planlegger reisen god tid i forveien. Benytt vår ekspertise – vi kan Cuba!

Merk at flybilletter til/fra Cuba kommer utenom. Kontakt oss for et skreddersydd tilbud!

Inkludert i prisen:
Leiebil med privat sjåfør/guide i 9 dager.
8 netter i Casa Particulares inkl.frokost.
Visum.

Prisen gjelder pr person ved 4 reisende fordelt på 2 dobbeltrom.

Pris ved 2 reisende: fra ca. kr 17 100,- pr person.

Tilleggskostnader:
Internasjonale flybilletter.
Bensin og eventuelle parkeringsutgifter.
Inngangsbilletter til ønskede utflukter.
Måltider som ikke er nevnt, samt drikke.
Tips til sjåfør/guide, restauranter, hotell, bagasjebærere etc.

Vi tar forbehold om prisendringer og ledig kapasitet. Kontakt oss i hvert tilfelle for et pristilbud. Cuba har stor pågang året rundt, ikke minst på leiebil. Vi råder deg derfor til å være tidlig ute med å planlegge din reise til Cuba.

Om Casa Particulares:
Casa Particulares er betegnelsen for overnatting i private hus, og er en av få ordninger som tillater privatpersoner på Cuba å tjene penger på eget vis. Overnattingsformen er derfor nokså utbredt. De fleste husene vi benytter har fra 1 til 3 rom til utleie. Rommene har egne bad og toalett og har ellers fasiliteter som kjøleskap og i mange tilfeller egen sikkerhetsboks for oppbevaring av verdisaker. Frokost er inkludert, og mange av husvertene kan i tillegg tilby middagsservering.

Merk at det daglige programmet er kun et forslag fra vår side. Din sjåfør/guide vil være behjelpelig med innspill og forslag til hvordan disponere dagene. Han vil også ta dere til lunsj- og middagssteder, gjerne de private som kalles «Paladares» – god mat i hyggelige og intime omgivelser. Utnytt guidens kunnskap for alt den er verdt og vi garanterer at du vil komme hjem med erfaringer og minner for livet.

Santiago

Et «typisk» rom i en casa particular. 

Program:

Dag 1: Havanna
Cubas hovedstad er en reise verdt alene. Vandre i gamlebyen, besøk katedraler, fort og museer av forskjellige arter. Nyt folkelivet og atmosfæren i gatene, på «plazaene» og kafeer. Oppsøk berømte Malecon, byens promenade ved havet. Besøk barene som forfatteren Ernest Hemingways frekventerte: Floridita som sier å ha verdens beste Daiquiri, og La Bodequita som er kjent for sine Mojito. På kveldstids er det en rekke gode musikksteder du kan besøke. Vi er behjelpelig med å ordne billetter til f.eks. Buena Vista Social Club, og ønsker du å oppleve show med musikk, dans og underholdning kan vi anbefale Tropicana.

Overnatting i casa particulares ved Plaza Vieja i Havanna gamleby.

Plaza Vieja, Havanna.

Sjåfør vil hente dere ved ankomst Havanna flyplass for transport og innlosjering i byen. Han vil være behjelpelig med å ta dere til minibank for uttak av valuta, gi nyttig informasjon og veiledning samt være til deres disposisjon alle dager i henhold til program. Han vil sammen med dere planlegge dagene og ta dere med på ønskede utflukter og aktiviteter, samt anbefale gode restauranter, utesteder og det som ellers måtte være ønskelig.

Dag 2: Havanna – sightseeing med cabriolet
Hva er vel bedre enn å starte ditt opphold i Havanna med sightseeing i en klassisk amerikansk cabriolet fra 50-tallet? På dagens halvdags sightseeingtur vil første del av turen gå med cabriolet mens avslutningen er til fots i Havannas vakre gamleby.

Festningen Morro, som vokter innseilingen til Havanna, sett fra Malecon.

Fra baksetet vil du oppleve noen av byens mest kjente landemerker, som: Malecon – byens promenade ved havet, ærverdige Hotel Nacional – kjent for sin mafiahistorie og kjendisgjester fra Hollywoods gullalder, festningen Morro fra spanjolenes tid, og du vil også besøke Revolusjonsplassen.

Etter bilturen vil guiden ta deg med på en spasertur gjennom Havannas gamleby.

Halvdagsturen varer i om lag 3 timer slik at du på ettermiddagen kan utforske Havanna på egen hånd. Guiden står likevel til tjeneste om du skulle ønske.

Revolusjonsplassen.

Venstre: Bok-/Antikvitetsmarkedet i gamlebyen. Høyre: Gamlebyen med Captolito i bakgrunnen.

Dag 3: Viñales – heldagstur
Heldagstur til Viñales og provinsen Pinar del Rio. Henting på ditt bosted i 8-/9-tiden eller etter avtale med din sjåfør.

vinjales cuba - OrkideEkspressen

Viñales, viden kjent for sin tobakksproduksjon. 

Den vestlige provinsen på Cuba, med de karakteristiske kalksteinformasjonene og det røde jordsmonnet, egner seg ypperlig for tobakksproduksjon. Her dyrkes verdens beste tobakk. Et vakkert og eksotisk landskap med daler, åser og Cubas nasjonaltreKongepalmenEt stopp på tobakksgård og sigarfabrikk er obligatorisk, men du bør også besøke Mural de la Prehistoria – et 120 m. høyt og 180 m. bredt maleri på en fjellside fra 1960-tallet. I grotta, Cueva del Indio, kan du ta en båttur på den underjordiske elven.

Besøk på sigarfabrikk hører med på en reise til Cuba (bilde fra Remedios). 

Tilbake til Havanna sent på ettermiddagen. Ønsker du overnatting i Viñales – spør oss om et forslag.  

Dag 4: Havanna – Cienfuegos
Det blir en forholdsvis lengre kjøreetappe i dag, men underveis kan dere gjøre flere stopp. Opplev flora og fauna i sumpområdet Peninsula de Zapata, med besøk på en krokodillefarm Taino village i Guama.

På vei til Cienfuegos er det også muligheter for stopp i Grisebukta og dets museum. Grisebukta var åsted for det mislykkede invasjonsforsøket av USA-trente styrker i 1961 og en av Castros viktigste seire. Pro-revolusjonær propaganda og dyrking av heltene fra revolusjonen er noe du vil eksponeres for under hele ditt opphold på Cuba. Museet i Grisebukta er intet unntak.

Ankomst Cienfuegos på ettermiddagen.   

Propagandaskilt i nærheten av Grisebukta.

Dag 5: Cienfuegos
Cienfuegos, er en vakker «fransk dame» med et godt bevart sentrum, store parker og brede boulevarder.

Her er nydelige bygninger fra kolonitiden, som Palacio de Valle – et privat herskapshus fra det tidlige 1900-tallet. På takterrassen har du fantastisk utsikt over byen og havet. Nyt gjerne solnedgangen herfra med noe godt i glasset. Teateret Thomas Terry ble bygget i 1889 for å hedre den Venezuelanske industrialisten ved samme navn. Auditoriet har 950 seter og er i dag et museum, men her fremføres til stadighet både skuespill og konserter. 

Palacio del Valle, en av mange vakre bygninger i Cienfuegos.

I Cienfuegos kan man også delta på organisert vannaktiviteter, som båtturer, kajakkturer, windsurfing og havfiske. 

Dag 6: Cienfuegos – Trinidad
I dag fortsetter ferden til UNESCO-byen Trinidad som ligger i provinsen Sancti Spíritus. Vakre Trinidad er en av de første byene som ble grunnlagt av spanjolene på Cuba i det 16. århundre. Rusle rundt på brostensbelagte gater fra den spanske kolonitiden blant vakre sukkertøyfargede hus, med de karakteristiske smijernsgitrene foran vinduene. 

Trinidad, en av de aller vakreste byene på Cuba.

Dag 7-8: Trinidad
Trinidad er en nydelig by med en fantastisk atmosfære, morgen som kveld. Avlegg et besøk til Iglesia Parroquial Mayor, Santisima Trinidad, Mayour Square og Burnet Count Palace, i dag kjent som Museo Romantico. I baren Canchanchara kan du smake coctailen med samme navn og høre tradisjonell cubansk musikk. Som alle byer på Cuba står musikk sentralt. Besøk byens «Casa del a Trova» og «Casa del a Musica». Det hører med.

Ved Plaza Mayor, Trinidad.

Trinidad er også et fint utgangspunkt for mange fine utflukter ut av byen. Fotturer i nasjonalparken, Topes de Collantes kan anbefales, men merk at du da bør reservere sightseeing på forhånd. Fotturer her krever nemlig leie av lokal guide. Togtur gjennom «Valle de los Ingenios – sukkermøllenes dal» med det ærverdige vognsetet fra begynnelsen av 1900-talleter en annen fin utflukt hvor man får et godt innblikk i den cubanske landsbygda. På tur kan du besøke Manaca Iznaga – tårnet hvor slavene ble holdt øye med mens de arbeidet på sukkermarkedene.   

På tur med guide i Topes de Collantes.

Noen få kilometer fra sentrum kan du også slapp av på Ancon-stranden og bade i det deilige Karibiske hav. For badeferier, så anbefaler vi likevel strendene på andre siden av landet, som f.eks. Varadero. Her er strendene finere og vannet varmere. 

Dag 9: Trinidad – Varadero/Havanna
Rundreisen med egen bil og sjåfør går mot slutten. Vi anbefaler at du utvider oppholdet med et deilig strandopphold i Varadero eventuelt på Cayo Santa Maria. Havanna er selvsagt også et fantastisk sted å avslutte din Cuba-reise.  

Che Guevara-mausoleet i Santa Clara. 

Enten du avslutter reisen med Varadero eller Havanna, kan vi anbefale at du legger turen innom byen Santa Clara. Byen er sterkt knyttet til revolusjonen i 1958. Her finner du også Che Guevaras Mausoleum. 

Ønsker du avsluttende badeferie, så er Varadero et meget godt valg. 

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: