Cuba rundt – Homestay

Vi gir deg det ekte Cuba med leibil, egen sjåfør/guide og privat innkvartering.

Med våre homestay-pakker gir vi deg en unik mulighet til å oppleve det autentiske Cuba. Pakkene inkluderer leiebil med engelsktalende sjåfør/guide og privat innkvartering i såkalte Casa Particulares. Sjåføren står helt til din disposisjon, og de vil gi deg et godt innblikk i den cubanske kulturen og levemåten.

Denne reisen inkluderer i tillegg til kubanske høydepunkter, som Havanna og Trinidad, byene Santiago i øst, Che Guevaras siste hvilested, Santa Clara, og den sjarmerende byen Remedios. Underveis vil du kunne gjøre stopp for å oppleve den kubanske landsbygda. Vi garanterer en spennende og unik mulighet for å oppleve dette fascinerende landet. Ønskes et badeopphold på slutten av reisen kan vi anbefale Varadero eller Cayo Santa Maria, som ikke ligger langt fra Remedios. Dette reiseforslaget kan tilpasses om du har andre ønsker. Kontakt oss for råd og bestilling. Vi kan Cuba!

Inkludert i prisen:
Leiebil med privat sjåfør/guide i 12 dager.
11 netter i Casa Particulares inkl.frokost.
Visum.

Prisen gjelder pr person ved 4 reisende fordelt på 2 dobbeltrom.

Pris ved 2 reisende: fra ca. kr 21 300,- pr person.

Om Casa Particulares:
Casa Particulares er betegnelsen for overnatting i private hus, og er en av få ordninger som tillater privatpersoner på Cuba å tjene penger på eget vis. Overnattingsformen er derfor nokså utbredt. De fleste husene vi benytter har fra 1 til 3 rom til utleie. Rommene har egne bad og toalett og har ellers fasiliteter som kjøleskap og i mange tilfeller egen sikkerhetsboks for oppbevaring av verdisaker. Frokost er inkludert, og mange av husvertene kan i tillegg tilby middagsservering.

Merk at det daglige programmet er kun et forslag fra vår side. Deres sjåfør/guide vil være behjelpelig med innspill og forslag til hvordan dere kan disponere dagene. Han vil også ta dere til lunsj- og middagssteder, gjerne de private som kalles «Paladares» – god mat i hyggelige og intime omgivelser. Utnytt kunnskapen fra deres guide for alt den er verdt og vi garanterer at du vil komme hjem med erfaringer og minner for livet.

Et «typisk» rom i en casa particular.

Tilleggskostnader:
Internasjonale flybilletter.
Bensin, forsikring og eventuelle parkeringsutgifter.
Inngangsbilletter til ønskede utflukter.
Måltider som ikke er nevnt, samt drikke.
Tips til sjåfør/guide, restauranter, hotell, bagasjebærere etc.

Vi tar forbehold om prisendringer og ledig kapasitet. Cuba har stor pågang året rundt. Vi råder deg derfor til å være tidlig ute om du ønsker å reise til Cuba.

Program:

Dag 1: Havanna
Ankomst Havanna. Her venter 3 overnattinger i en casa particulares med beliggenhet i gamleby. Kvelden fri for avslapping og akklimatisering.

En flott måte å introduseres for denne fantastiske byen er å ta en spasertur langs berømte Malecon ved solnedgang eller på kveldstid.

Malecon. Byens promenade ved havet er samlingspunkt for mange når solen går ned.

Dag 2: Havanna
Ta en spasertur i Gamle Havanna for sin rike historie og sjarmerende bygninger fra kolonitiden. Her kan bør man få med seg Universitetet, Plaza de la Revolucion, Plaza de la Catedral, utekafeer og folkeliv. Bokmarkedet på Plaza de Armas, El Templete, bymuseet Palacio de los Capitanes og Rommuséet, Fundación Havana Club, hvor man kan se hele prosessen med å lage rom. Her er både bar og butikk så det er muligheter for å smake på det ferdige produktet. Besøk gjerne Ambos Mundos og rom 511 som Ernest Hemingway bodde på i flere år fra 1932, da han kom fra Key West for å fiske utenfor Cuba. Vi anbefaler også en tur innom baren La Bodequita del Medio som er kjent for sine Mojito, samt Floridita som sies å ha verdens beste Daiquiri. Begge er vannhull Hemingway frekventerte. Når tropenatten har senket seg anbefaler vi turen til den berømte kabareten Tropicana med utendørsscene under stjernene. Ønsker man en mindre innendørs kabaret, kan Parisien på Hotel Nacional anbefales. Om Buena Vista Social Club har konsert i byen – er dette en hyggelig opplevelse man ikke bør gå glipp av.

Havannas gamleby.

Dag 3: Viñales
Viñalesdalen er kjent for sine karakteristiske kalksteinformasjoner og det røde jordsmonnet som egner seg ypperlig for produksjon av verdens beste tobakk. Gå ikke glipp av Mural de la Prehistoria. Dette er et 120 m høyt og 180 m bredt maleri på en fjellside utført av cubanske kunstnere med hjelp av lokale malere på 1960-tallet. Her serverer de for øvrig landets beste Piña Colada. Besøk grotta, Cueva del Indio, hvor man kan ta en båttur på den underjordiske elven. En tur Vinjales er selvfølgelig ikke komplett uten et besøk til en sigarfarm og sigarfabrikk.

Retur til Havanna på ettermiddagen.

Tobakksdyring i Viñales

Dag 4-5: Trinidad
Etter frokost går reisen til Trinidad. Om du ønsker kan du legge reisen via Grisebukta, åsted for de CIA-støttede styrkenes mislykkede invasjonsforsøk. I dag er det lite som minner om invasjonsforsøket i 1961, men her er et museum som dokumenterer de dramatiske dagene under den kalde krigen, selvsagt sett med cubanske øyne.

Propagandaskilt er et nokså vanlig skue på Cuba, her et i nærheten av Grisebukta.

Ved ankomst Trinidad vil du umiddelbart forstå hvorfor byen står på enhver reisendes «må-se» liste. Trinidad er en av de best bevarte og vakreste byene på Cuba, kjent for sine vakre sukkertøyfargede hus, vinduer med smijernsgitre og brostenbelagte gater . Det er mye å se i byen, men også området rundt er verdt å få med seg, som Valle de los Ingenios – Sukkermøllenes dal og naturskjønne Topes de Collantes, hvor det er mulig med fotturer. Spør sjåføren om tips og de hjelper gjerne med å arrangere en liten utflukt. På kveldstid kan vi anbefale at du avlegger byens Casa del a Musica et besøk.

Trinidad er en av våre cubanske favoritter, så utvid gjerne oppholdet ditt her med noen ekstra dager.

Dag 6: Bayamo
Vi fortsetter reisen østover mot byen Bayamo. Byen er en av de første som ble grunnlagt av spanjolene helt tilbake på 1500-tallet. Bayamo stod sentralt i bekjempelsen av slavedrift på 1800-tallet, og det var også her at Cubas kamp for uavhengighet mot spanjolene startet for alvor. Mange av byens bygninger ble gjenreist etter brannen på slutten av 1800-tallet, men mange av byens kolonibygninger står fremdeles igjen.  Bayamo er i dag en vakker by med en avslappende atmosfære og langt færre turister enn f.eks. Trinidad.

Overnatting sentralt i Bayamo.

Dag 7-8: Santiago
Etter en natt i Bayamo venter Santiago, Cubas tidligere hovedstad og landets nest største by etter Havanna. Det er mye å se og gjøre i Santiagos historiske sentrum, bl.a. flere museer. Lunsj ved fortet San Pedro del Moro, som vokter innseilingen til byen, kan anbefales.

Santiago er den mest karibiske av byene på Cuba noe som har vært med å gi byen dens sterke identitet. Byen er spesielt kjent for sin musikkscene og flere av landets musikkstiler, bl.a. salsa, sies å stamme fra Santiago. Byens Casa de la Trova går for å være landets beste og er definitivt verdt et besøk.

Dag 9: Camagüey
Vi vender nesen vestover igjen og ankommer byen Camagüey i sentrale Cuba. Om tiden tillater kan vi foreslå et stopp i byen Las Tunas for lunsj. Camagüey ble grunnlagt for over 500 år siden og står på UNESCOs verdensarvliste. Byen er kjent for sitt forvirrende gatenett, anlagt for å forvirre pirater, som til stadighet angrep byen. Som turist er det like lett å la seg forrvirre av de svingete gatene, men om du benytter litt tid her vil du kunne oppleve en spennende og flott by, bestående av gamle kirker og bygninger fra kolonitiden, som huser kunstgallerier og koselige kaféer og barer.

Casa particulares, Camagüey, Cuba - OrkidéEkspressen

Et av våre vertspar i Camagüey.

Dag 10: Remedios
Vi fortsetter reisen mot Remedios på nordsiden av den cubanske kysten. Siden byen pr nå (november 2016) ikke er UNESCO-listet, slipper byen befriende nok unna de største hordene med turister. Sentrum er lite og koselig, og som de fleste cubanske byer består sentrum i Remedios av en park og en åpen plaza i front av byens flotte og nyoppussede kirke. Gatene er smale med fargerike bygninger fra den spanske kolonitiden, hvor cubanernes hverdagsliv er på full utstilling. Dette er en liten cubanske perle.

Remedios, Cuba - OrkidéEkspressen

Hverdagsscener i Remedios. 

Vi anbefaler et besøk til sukkerfabrikken, nå museum i utkanten av byen. Herfra kan du reise tilbake til Remedios med et av de historiske damplokomotivene som ble benyttet mens fabrikken var i drift. Få også med deg kystbyen Caibarien som ligger ca. 15 minutter unna. Det var her styrkene til Che Guevara holdt til før de slo til mot Batistas styrer i Santa Clara. Om du ønsker å sjekke ut de karibiske strendene kan vi anbefale de kritthvite strendene på øya Cayo Santa Maria. Øya er forbundet med fastlandet av en 48 kilometer vei.

Om du planlegger å reise i julen, så er Remedios kjent for sin årlige fyrverkerifestival ved juletider.

Overnatting sentralt i Remedios.

Cayo Santa Maria.

Dag 11: Santa Clara
Reisen fortsetter østover mot byen Santa Clara som er sterkt knyttet til Che Guevara og den kubanske revolusjonen. Det var her et av de mest avgjørende slagene stod i 1958. Kun 12 dager etter beleiringen av Santa Clara rømte nemlig president Batista landet, og Castro kunne overta makten. Che Guevaras Mausoleum er et selvsagt stopp i Santa Clara.

Santa Clara har en av de største universitetene utenfor Havanna, og er kjent for å ha et ungt og livlig preg over seg.

Overnatting sentralt i Santa Clara.

Dag 12: Santa Clara – Havanna
Dagene med sjåfør er endt og vi anbefaler å utvide oppholdet med et deilig strandopphold, f.eks. på Varadero eller Cayo Santa Maria. Havanna er også et fantastisk sted å avslutte Cuba-oppholdet. Spør oss om råd og tips.

 

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: