Cuba startpakke – homestay

Vi gir deg det ekte Cuba med våre homestay-pakker!

Pakkene inkluderer leiebil med engelsktalende sjåfør/guide og privat innkvartering i såkalte Casa Particulares. Sjåføren står helt til din disposisjon, og de vil gi deg et godt innblikk i den cubanske kulturen og levemåten. Pakkene kan utvides og kombiner gjerne denne reisen med noen avslappende og deilige dager på en av Cubas strender,  hvor du kan fordøye inntrykkene fra turen.

På denne reisen vil du få oppleve Cubas høydepunkter: vakre Havanna med sine kolonibygninger, Viñalesdalen, kjent for sin produksjon av verdens beste tobakk, «den vakre byen ved havet» – Cienfuegos, samt UNESCO-listede Trinidad, med sine sjarmerende sukkertøyfargede hus og brosteinsbelagte gater.

-> Homestay: se også vårt program i det østlige Cuba.
-> Homestay: se også vårt program Cuba rundt.

Sjåfør vil hente dere ved ankomst Havana flyplass for transport og innlosjering i Casa Particulares i byen. Han vil være behjelpelig å ta dere til minibank for uttak av valuta, gi nyttig informasjon og veiledning samt være til deres disposisjon alle dager i henhold til program. Han vil sammen med dere planlegge dagene og ta dere med på ønskede utflukter og aktiviteter, samt anbefale gode restauranter, utesteder og det som ellers måtte være ønskelig.

Denne ruten er kun et forslag og ruten kan tilpasses dine ønsker. Kontakt oss for råd og bestilling. Vi kan Cuba!

Inkludert i prisen: 
Leiebil med privat sjåfør/guide i 9 dager.
8 netter i Casa Particulares inkl.frokost.
Visum.

Prisen gjelder pr person ved 2 reisende i et delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende – spør oss om pris.
Hvis dere er 4 personer (2 doble rom) blir prisen kr 11 600,- pr person.

Om Casa Particulares:
Casa Particulares er betegnelsen for overnatting i private hus, og er en av få ordninger som tillater privatpersoner på Cuba å tjene penger på eget vis. Overnattingsformen er derfor nokså utbredt. De fleste husene vi benytter har fra 1 til 3 rom til utleie. Rommene har egne bad og toalett og har ellers fasiliteter som kjøleskap og i mange tilfeller egen sikkerhetsboks for oppbevaring av verdisaker. Frokost er inkludert, og mange av husvertene kan i tillegg tilby middagsservering.

Merk at det daglige programmet er kun et forslag fra vår side. Deres sjåfør/guide vil være behjelpelig med innspill og forslag til hvordan dere kan disponere dagene. Han vil også ta dere til lunsj- og middagssteder, gjerne de private som kalles «Paladares» – god mat i hyggelige og intime omgivelser. Utnytt kunnskapen fra deres guide for alt den er verdt og vi garanterer at du vil komme hjem med erfaringer og minner for livet.

Santiago

Et «typisk» rom i en casa particular. 

Tilleggskostnader:
Internasjonale flybilletter.
Bensin og eventuelle parkeringsutgifter.
Inngangsbilletter til ønskede utflukter.
Måltider som ikke er nevnt, samt drikke.
Tips til sjåfør/guide, restauranter, hotell, bagasjebærere etc.

Vi tar forbehold om prisendringer og ledig kapasitet. Cuba har stor pågang året rundt. Vi råder deg derfor til å være tidlig ut om du ønsker å reise til Cuba.

 • Havana er Cubas hovedstad og en storby som kan tilby det meste. Her gjør man gjerne bysightseeinger, besøker katedraler, fort og museer av forskjellige arter avhengig hva man er interessert i. Nyter folkelivet og atmosfæren i gatene, på «plazaene» og kafeer. Show med musikk, dans og underholdning. Forfatteren Ernest Hemingways historie fra hans tid på Cuba, med besøk innom barene han frekventerte; Floridita som sier å ha verdens beste Daiquiri, og La Bodequita som er kjent for sine Mojito. Ellers en rekke gode musikksteder på kveldstid.

  Malecon

  Malecon, Havanna.

 • Man blir hentet kl 10.00 på Casaen man bor.
  Sightseeing i Havana med varighet ca. 3 timer fordelt på tur i en flott Amerikansk Cabriolet, i tillegg til en guidet fottur i gamlebyen.

  View of Havana capitol building from a parked oldtimer

  Havanna med El Capitolio i bakgrunnen. 

 • Heldagstur til Viñales og provinsen Pinar del Rio.  Henting på Casaen ved 08.00-09.00, avtal tidspunkt med sjåføren på forhånd.
  Den vestlige provinsen på Cuba med de karakteristiske kalksteinformasjonene og det røde jordsmonnet som egner seg ypperlig for tobakksproduksjon. Her dyrkes verdens beste tobakk. Et vakkert og eksotisk landskap med daler, åser og Cubas nasjonaltre, Kongepalmen. Man avlegger gjerne et besøk innom Mural de la Prehistoria – et 120 m. høyt og 180 m. bredt maleri på en fjellside utført av en cubansk kunstner med hjelp av lokale malere på 1960-tallet. Besøk også grotta, Cueva del Indio, hvor man kan ta en båttur på den underjordiske elven. Viñales er også stedet hvor det er naturlig å gjøre et besøk innom sigarfabrikken. Gå heller ikke glipp av et besøk innom en av de lokale tobakksgårdene får og se prosessen i hvordan de velkjente kvalitetssigarene produseres. Kaffeplantasjer kan også besøkes.

  Making tobacco cigars in a typical farm in Vinales, Cuba

  Tørkede tobakksblader gjøres klar for sigarrulling. 

 • Det blir en forholdsvis lengre kjøreetappe i dag, men underveis kan dere gjør en stopp på Fiesta Campesina, der dere nyter å se flora og fauna i sumpområdet Peninsula de Zapata, med besøk på en krokodillefarm Taino village i Guama. På vei til Cienfuegos er det også muligheter for stopp i Grisebukten og dets museum.

  Propagandaskilt i nærheten av Grisebukta.

  Propagandaskilt i nærheten av Grisebukta.

 •  

  Cienfuegos.

  Cienfuegos, er en vakker «fransk dame» med et godt bevart sentrum, store parker og brede boulevarder. Her besøker man gjerne vakre Palacio de Valle- et privat herskapshus fra tidlig på 1900-tallet med en flott takterrasse og en fantastisk utsikt over byen og havet. Et nydelig sted der man gjerne nyter et glass med noe godt å drikke i solnedgangen. Teateret Thomas Terry ble bygget i 1889 for å hedre den Venezuelanske industrialisten, Tomás Terry. Et 950 – seters auditorium som i 1895 åpnet med en fremføring av Verdis Aida. Teateret har vært vitne til en rekke landemerker innen cubansk musikk, samt opptredener av bl.a. Enrico Caruso og Anna Pavlova. Teateret er i dag et museum men «pulserer» fremdeles med skuespill og konserter. Fra Cienfuegos kan man også få organisert vannaktiviteter fra båtturer til kajakk og windsurfing, samt havfiske.

  Cienfuegos.

 • I dag går turen fra Cienfuegos til Trinidad som ligger i provinsen Sancti Spíritus. Vakre Trinidad er en av de første byene som ble grunnlagt på Cuba av spanske nybyggere i det 16. århundre og som står på UNESCO`s liste over spesielt verneverdige byer. Vakre sukkertøyfargede hus, med de karakteristiske smijernsgitrene foran vinduene og brostensbelagte gater fra den spanske kolonitiden.

  Trinidad.

 • Her besøker man bl.a. Iglesia Parroquial Mayor, Santisima Trinidad, Mayour Square og Burnet Count Palace, i dag kjent som Museo Romantico. Vi anbefaler også turen innom baren Canchanchara der man får smake coctailen med samme navn og høre tradisjonell cubansk musikk. Rusle rundt i sentrum og se håndverksmarket. På kvelden besøker man byens «Casa del a Trova» og «Casa del a Musica» for god musikk med latinske rytmer, salsa og hoftevrikk. Trinidad er et fint utgangspunkt for mange fine utflukter ut av byen. Som vandreturer i nasjonalparken, Topes de Collantes (Her bør sightseeing forhåndsreserveres). Togtur gjennom «Valle de los Ingenios – sukkermøllenes dal» med det ærverdige vognsetet fra begynnelsen av 1900-tallet er en fin utflukt hvor man får et godt innblikk i det cubanske dagliglivet. Samtidig besøkes Manaca Iznaga – tårnet hvor slavene ble holdt øye med mens de arbeidet på sukkermarkedene. Det er også muligheter for å nyte stranden på Ancon og bade i det deilige Karibiske hav.

  Trinidad, Cuba - OrkidéEkspressen

  Trinidad.

 • Dagene med sjåfør er endt og vi anbefaler å utvide oppholdet med et deilig strandopphold, f.eks. på Varadero eller Cayo Santa Maria. Havanna er også et fantastisk sted å avslutte Cubaoppholdet. Sjåføren frakter dere til hotellet. På turen fra Trinidad kan man avlegge Santa Clara et besøk. Santa Clara er sterkt knyttet til Che Guevara og revolusjonen, og man kommer ikke utenom Che Guevaras Mausoleum om man besøker byen.

  Varadero, Cuba - OrkidéEkspressen

  Stranden i Varadero. 

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev