Mekong, Luang Prabang og badeferie i Thailand

Opplevelsesrik tur som gir deg mulighet til å oppleve den mektige Mekongelven, alle elvers mor, samt Luang Prabang, Indokinas juvel. Avsluttende badeopphold i Hua Hin.

Turen starter med Chiang Rai i Nord-Thailand før man starter på et to-dagers cruise på Mekong til Luang Prabang med Luang Say Cruises. En tur som byr på innholdsrike dager med vakker natur og landsbybesøk. Overnatting underveis i Luang Say Cruises egne hytter ved breddene til Mekong. I Luang Prabang venter tre netter. Denne lille byen er UNESCO-listet og er en av de aller vakreste byene i Asia med en sjarm ulikt noe annet sted. Turen avsluttes med sju netter i badebyen Hua Hin i Thailand.

Inkludert i prisen: 
Fly fra Oslo. Cruiset på Mekong går med Luang Say Cruises. Luang Say har avganger (nedstrøms) mandag, torsdag og fredag.
1 natt på Dusit Island Resort i Chiang Rai for avslapping og akklimatisering.
2 dagers cruiseprogram med Luang Cruise og 1 natt på Luang Say Lodges i forbindelse med cruiseturen.
3 netter på Sanctuary Hotel eller Le Sen Boutique Hotel i Luang Prabang.
7 netter på Sheraton Hua Hin Resort & Spa i Hua Hin.
Frokost er inkludert alle dager. Andre måltider er inkludert som i program.

Prisen er basert på 2 reisende i et delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende – spør oss om pris.  Visum til Laos kommer utenom. Dette kan kjøpes ved grenseovergangen.

Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass.

Reisen på Mekong-elven kan også snus og tas oppstrøms fra Luang Prabang til grensen Laos/Thailand.

 • Avreise fra Oslo eller annen by i Norge.

 • Opphold i Chiang Rai for avslapping og akklimatisering.

 • Avreise fra hotellet i Chiang Rai ca kl. 07:00 til Huay Xai på grenseovergangen mellom Thailand og Laos. Framme ved grenseovergangen blir man møtt av en representant fra Luang Say Cruises som assister deg gjennom passkontrollen og som hjelper til med å kjøpe visum. Avreise med Luang Say Cruises båt kl. 09:00. Før lunsj serveres om bord gjør man et stopp for å oppleve livet på den laotiske landsbygden. Overnatting i trehyttene til Luang Say Lodges i nærheten til landsbyen Pak Beng, ved breddene til Mekong. Ankomst i tide til å oppleve solen gå ned over den mektige Mekong-elven. Middag serveres på fellesterassen kl. 19:00.

  Båtene Luang Say benytter er en ombygd rislekter på 34 meter med kapasitet for 40 personer. Her er flere sittegrupper og i baren får man gratis kaffe, te og vann. Mineralvann, øl og vin mot betaling. Båten har eget kjøkken som serverer lokale retter til lunsj begge dager. Mannskapet er hyggelig og guiden har god engelskkunnskap, og alle gjør de sitt for at du skal trives om bord. Luang Say Lodges tilbyr overnatting i trehytter som ligger idyllisk til i en åsside med flott utsikt mot Mekong. Hyttene er bygget i laotisk stil, er romslige og byr på god komfort. Hyttene har ikke aircondition, men temperaturen synker på kveldstid slik at det er ikke noe savn. Merk at det kan være noe bratt opp fra elveleiet og til Luang Say Lodges.

 • Frokost inntas på terrassen til Luang Say Lodges med utsikt mot Mekong-elven. Avreise fra Pak Beng Kl. 08:00. Landsbyen Pak Beng ligger forbi en bakketopp. For den som står opp tidlig er det mulighet for å avlegge landsbyen og dens morgenmarked et besøk. Dagens første stopp på Mekong er en lokal landsby. Her får man en innføring i laotisk håndverk og til å kjøpe med seg suvenirer hjem. Guiden vil hjelpe deg med finne den beste kvaliteten. Man vil også få sjansen til å se hvordan den lokale risbrennevinen lages med mulighet for smaksprøver. Om bord i båten igjen venter en deilig lunsj før man driver videre nedover Mekong-elven blant jungelkledde fjell og rolige stryk. Siste stopp på denne opplevelsesrike og behagelige turen er Pak Ou-grottene, kjent for sine 100-talls Buddha-figurer. Ankomst Luang Prabang på ettermiddagen i 16-tiden hvor man blir møtt av sjåføren som vil ta dere til hotellet.

 • Heldags sightseeingtur i Luang Prabang hvor man får oppleve gamlebyen med dens templer og gamle bebyggelse fra kolonitiden. Inkludert er besøk av byens mest berømte templer, som vakre Vat Xieng Thong og Vat Phousi som med beliggenhet på byens høyde har flott utsikt over Luang Prabang. På slutten av dagen blir det besøk av byens nattmarked. Lunsj på lokal restaurant.

 • Avreise til Kuang Si-fossefallene hvor det blir anledning for bading og lunsj. På veien til/fra blir det besøk av en landsby, samt besøk til et redningssenter for den asiatiske svartbjørnen.

 • Avreise Bangkok med fly. Før avreise Bangkok anbefaler vi sterkt at du får med deg munkenes morgenprosesjon for å samle ris. En flere hundreår gammel tradisjon som opprettholdes den dag i dag. Ved ankomst Bangkok blir du møtt av sjåfør som vil ta dere til Sheraton Resort & Spa, som ligger nord for Hua Hin.

 • Tiden fri til egen disposisjon fram til avreise. Frokost inkludert alle dager.

 • Reisen avsluttes.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev