Sett av påsken for en opplevelsesreise av de helt store! Reisen er spekket med høydepunkter i de tre sør-amerikanske landene Chile, Bolivia og Peru. Selve rundreisen i Sør-Amerika vil gå med erfaren norsk reiseleder forutsatt at det blir nok påmeldte.

Turens høydepunkter: 

• Chiles hovedstad Santiago
• Vindistriktene utenfor Santiago
• Koselige Valparaiso med sine fargerike hus
• Bolivias hovedstad La Paz
• Saltslettene i Uyuni
• Titicacasjøen – i fotsporene til Thor Heyerdahl
• Inkaenes hellige dal og Machu Picchu
• De peruanske byene Cusco og Lima

Fantastiske Machu Picchu er bare en av mange høydepunkter på denne reisen. 

Vi starter i Sør-Amerikas mest moderne hovedstad, Santiago. Fra Chile fortsetter vi til verdens høystliggende hovedstad, La Paz, Bolivia, der det blir mulighet til å bli med på den berømte sykkelturen ned mot regnskogen. Vi blir med til verdens største saltslette, Uyuni. Dette uvirkelige landskapet kan bare beskrives ved å oppleve det selv. Vi blir videre med i Thor Heyerdahls fotspor på Titicacasjøen og besøker familien som hjalp ham i sitt arbeid.

Vi får også et godt innblikk i inkakulturen i Cusco-område og besøke det storslagne Machu Picchu. Turen avsluttes i Lima med god mat i vakre omgivelser.

Prisen inkluderer: 
Flyreise fra Oslo til Santiago med retur fra Lima.
Interne flyreiser som beskrevet i programmet.
Annen transport som beskrevet i program, bl.a. tog til Machu Picchu.
13 netter på 3-/4-stjerners hoteller.
Måltider som indikert i dag-til-dag programmet.
Utflukter , entreer.
Lokale engelsktalende guider.
Ved nok påmeldte går rundturen i Sør-Amerika med erfaren norsk reiseleder.

Ikke inkludert: 
Alternative utflukter på fridager.
Drikke til måltider.
Tips.

Spesialinformasjon om turen: 
Deler av turen foregår i høyder nordmenn ikke er vant til (4000 moh), og det finnes fare for høydesyke. Kontakt lege i forkant for evt. få utskrevet medisiner mot høydesyke (Diamox).

Turen er en opplevelsestur og inneholder noe vandring. Turen er for alle aldre og det holder å være i normal form.

Vi tar forbehold om eventuelle prisøkninger som følge av ledighet på fly.

 • Avreise fra Oslo med Air France/KLM og er fremme morgenen etter i Santiago de Chile.

 • Vi lander på morgenen i Santiago. Vi blir møtt på flyplass av reiseleder og lokale guider og kjører til hotellet som ligger i finansdistriktet Condes. Etter lunch blir vi med på en rundtur i Chiles hovedstad Santiago og blir kjent med landets historie og kultur. Chile er et av de mest moderne landene i Sør-Amerika, med høyest stabilitet. Vi blir med til den historiske delen av Santiago rundt Plaza de Armas og det moderne finansstrøket av Santiago. Turen går videre til «Cerro San Cristobal», der vi får panoramautsikt over hele Santiago og områdene rundt.

  Plaza de Armas, Santiago.

  Utsikten fra Cerro San Cristobal, Santiago.

  Cerro San Cristobal, Santiago.

 • Vi reiser ca 120 Km mot Stillehavet, og får se et variert landskap gjennom Curacavi- og Casablanca-dalene, som blant annet er kjent for å produsere vinen Sauvignon Blanc. Her vil vi besøke en vingård, og det blir muligheter for prøvesmaking. Vi blir også med gjennom Valparaiso med de fargerike husene i fjellsiden. Vi vil også se de viktigste attraksjonene i byen. Turen fortsetter til Viña del Mar, kjent som hage-byen, der vi blant annet kan se blomsterklokken. Vi vil få herlig sjømat på en restaruant med utsikt til havet. Etter lunch fortsetter vi omvisningen i Viña del Mar. Turen ender ved hotellet i Santiago. (Måltider: F, L)

  Vinranker i Casablanca Valley.

  Valparaiso.

  Valparaiso med sine fargerike hus.

 • Vi tar morgenfly til Bolivias hovedstad La Paz. Med gondolbane får vi en fantastisk utsikt over byen. La Paz er i ferd med å bygge ut et nytt og moderne transport-system, og på grunn av byens helt spesielle topografi er metro ingen løsning. Etter innsjekking på hotellet, blir vi med på en omvisning i byen. Først blir vi med på en spasertur i de koselige gatene i sentrum. Vi besøker ”Plaza Murillo” der byens viktigste administrasjonsbygninger befinner seg. Vi besøker også hekse-markedet der vi blir vist litt av magien som finnes i Andesfjellene. Til slutt besøker vi månedalen der vi kan se de spesielle geologiske formasjonene. På kvelden får vi en tradisjonell boliviansk middag. (Måltider: F, M)

  Gondolbanen i La Paz.

  Plaza Murillo, La Paz.

  Steinformasjoner i Månedalen. 

 • La Paz er en by som har mye å tilby, og noe for enhver smak. Her blir det mulighet for å ta det rolig, titte på egenhånd i byen og f.eks besøke et av byens mange museer. Vi legger opp til 2 alternative utflukter. Den ene er sykkeltur på den legendariske Death Road ned til regnskogen. Her starter vi i høyden og sykler nedover langs fjellsidene med vakker utsikt. Vi beveger oss gjennom ulike økosystem til vi ender opp i tropisk regnskog. For de mer historisk interesserte går den andre utflukten til det mystiske stedet Tiwanaku. Dette var en storslått by fra lenge før inkaene og vi kan se at steinbyggerkunsten på visse områder overgår senere arkitektur i Inkariket. Her ligger de perfekt slipte H-formede steinblokkene som det bare finnes vage teorier rundt. (Måltider: F)

  La Paz med det vakre Illimani-fjellet (6 435 m.o.h.) i bakgrunnen.

 • Velkommen til et av de mest surrealistiske reisemålene i verden. Vi tar et morgenfly til verdens største saltsletter, Uyuni, og blir innkvartert på et hotell som er laget av salt. Vi blir med på en heldagstur over de majestetiske saltslettene, der hele landskapet, himmelen og skyene speiles og gir en unik visuell effekt. Vi blir med rundt til mange spesielle naturlige formasjoner i og rundt saltslettene. Uyuni er habitat og hekkeområde for tre forskjellige flamingoarter, og vi får forhåpentligvis se flamingoer og andre arter i den rike faunaen i området. Vi får bli med på kreativ billedtagning i solnedgangen. (Måltider: F, L)

  Saltslettene i Uyuni.

  Er du heldig får du også sett pelikanene i Uyuni. 

 • Vårt hotell ligger vakkert til ved inngangen til saltslettene og på morgenen kan vi nyte stedet i soloppgangen. Uyuni er et av de mest ettertraktede reisemålene i Sør-Amerika, og det er ikke uten grunn at stedet ble valgt for å spille inn Star Wars – The Last Jedi. På formiddagen flyr vi tilbake til La Paz, og blir transportert til Titicacasjøen. Det var her Thor Heyerdahl med hjelp fra lokale indianske samfunn bygget sivbåten RA II på tradisjonelt vis. Vi blir med til øya Suriqui, og blir kjent med familiene som hjalp Heyerdahl. Overnatting på hotell ved denne sagnomsuste innsjøen. (Måltider: F, L, M)

  En typisk sivbåt på Titikakasjøen.

 • Vi fortsetter vår ferd på verdens høyeste farbare innsjø. Vi besøker Måneøya og Soløya, de største øyene på den bolivianske siden av Titikakasjøen. Soløya har vært hellig for sivilisasjoner i Andesfjellene i århundrer. Vi besøker flere viktige templer og blir kjent med myter og sagn fra da solen ble født. Vi besøker også landsbyen Copacabana, før vi reiser over grensen og inn i Peru. Innkvartering på hotell i Puno. (Måltider: F, L)

  Beliggende på 3 812 m.o.h. er Titikakasjøen den høystliggende innsjøen i verden.

 • Vi blir med på en heldagsutflukt på den peruanske siden av Titicacasjøen. Tidlig på morgenen reiser vi ut til Urosøyene, hvor vi får oppleve deres helt unike levesett. Dette er urbefolkning som lever på flytende sivøyer som de har laget selv, og de har livnært seg av fiske og byttehandel med fastlandet opp igjennom tidene. Vi reiser videre mot øya Taquile, der vi blir med på en spasertur over øya i idylliske omgivelser. På toppen av øya kan dere se de flotte tekstilene som lages på øya som også er på Unescos kulturarv-liste. Noe av det mest spesielle på øya er at mennene går og strikker, og vi vil bli nærmere kjent med tradisjonene som følges av befolkningen, og hvordan alle arbeider for fellesskapet. (Måltider: F, L)

  En av øyene på peruviansk side.

  På besøk hos menneskene på Titikakasjøen.

 • Denne dagen vil vi bli med på en busstur over hele høysletta og innover i inkaenes hellige dal. Det blir flere interessante stopp underveis, bl.a. stopper vi ved på etappens høyeste punkt på 4335 moh. Det blir også stopp for lunsj der vi får servert en buffet, og til slutt besøker vi et viktig inkatempel som heter Raqchi. På kvelden ankommer vi Urubamba, som ligger sentralt i den hellige dalen. Vi blir innkvartert på et hotell som ligger landlig til i idylliske omgivelser. (Måltider: F, L)

  Inkatempelet Raqchi.

 • Vi blir kjent med inkaenes hellige dal, en av Andesfjellenes mest fruktbare daler hvor det dyrkes mengder av forskjellige maistyper. Vi får se hvordan Quetchuafolket dyrket opp til de høyeste fjelltopper, og utnyttet jorden til det fulle. Vi besøker Ollantaytambo, et viktig inkatempel, der steinblokker på mange tonn ble fraktet flere kilometer før de med en ubegripelig presisjon ble slipt og satt sammen. Vi vil også besøke markeder. (Måltider: F, L)

  Ollantaytambo i inkaenes hellige dal. 

 • Så er det duket for et av de store høydepunktene på turen, Machu Picchu. Fra Ollantaytambo går turen med tog til Aguas Calientes, der vi tar buss videre opp til inkaimperiets aller helligste by. Machu Picchu, som betyr ”gammelt fjell” ble først oppdaget i 1911 av den amerikanske oppdagelsesreisende Hiram Bingham, og ble aldri funnet av spanjolene. Vi blir med på en omvisning i dette eventyrlige stedet med sin mystikk og magi, omgitt av spektakulært fjellandskap. Det finnes mange forskjellige teorier om hva Machu Picchu kan ha vært, og om hvordan det ble bygget. Vi vil få kjennskap til noen av dem. På ettermiddagen blir det togreise tilbake til Ollantaytambo og transport til inkaenes hovedstad Cusco. Vi blir innkvartert på hotell i byen. (Måltider: F, L)

  I dag står spektakulære Machu Picchu for tur.

  Vår egen Britt Nina ved Machu Picchu.

 • Etter lange dager vil vi ha formiddagen fri til enten å sove ut, eller utforske Cusco by på egenhånd. På ettermiddagen blir vi med på en rundtur i Cusco, der vi vil se en av søramerikas vakrest utsmykkede Katedral, vi vil se inkaenes soltempel der vi kan se imponerende steinbyggerkunst fra inkatiden, og i skjønn harmoni med spansk koloniarkitektur. Videre blir vi med til et av inkaenes mest hellige templer Sacsayhumanan, der steiner på opptil 200 tonn er satt sammen uten å kunne få en synål imellom. Vi blir også med fabrikkutsalg der vi blir vist håndlagde produkter av Baby-Alpakka. Her blir det også mulighet for shopping. På kvelden blir vi med til tradisjonell middag med musikk og dans. (Måltider: F, M)

  Cusco.

  Cusco.

 • Cusco er en vakker by med mye å gjøre. Formiddagen blir til egen disposisjon i Cusco. Vi tar ettermiddagsfly til Lima der vi innkvarteres på vårt hotell i den bedre bydelen Miraflores. På kvelden blir vi med til en middag der vi blir kjent med det beste fra det utsøkte peruanske kjøkken. Dette blir siste middag med gruppen og hva er vel bedre enn et godt måltid med vakker utsikt over Stillehavet. (Måltider: F, M)

  Morgenstemning i Cusco.

 • Formiddagen er til egen disposisjon. Vi kan anbefale å ta en spasertur rundt i de trivelige gatene og parkene i Miraflores. Etter utsjekking blir vi med til bohem-bydelen Barranco. Denne bydelen var tidligere et fristed for kunstnere, musikere, forfattere og poeter, og bærer preg av dette i dag. Vi går gjennom gatene med hus fra kolonitiden og besøker «Sukkenes bro». Vi får en lunch-buffet der vi kan prøve tradisjonelle peruanske retter. Etter lunch blir vi med til den historiske delen av Lima, som under kolonitiden var blant Sør-Amerikas viktigste byer. Her vil vi besøke Plaza San Martin, og stoppe ved Plaza de Armas. Her spaserer vi rundt og ser presidentpalasset, katedralen og de typiske balkongene fra den spanske kolonitiden. Vi vil også besøke San Fransisco kirken med sine helt spesielle katakomber. Etter besøket bærer det til flyplassen for hjemreise med KLM. (Måltider: F, L)

  Bydelen Miraflores i Lima.

  Plaza de Armas, Lima.

 • Etter en tur med mange opplevelser er man tilbake i Norge.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev