PLASSER KUN PÅ FORESPØRSEL NÆRMERE ENN TO MÅNEDER TIL AVREISE

Sett av påsken for en opplevelsesreise av de helt store! Reisen er spekket med høydepunkter i de tre sør-amerikanske landene Chile, Bolivia og Peru. Selve rundreisen i Sør-Amerika går med erfaren norsk reiseleder.

OBS! Påsken er meget populær periode for reise til Sør-Amerika, så vær tidlig ute med din bestilling.

Turens høydepunkter: 

• Chiles hovedstad Santiago
• Vindistriktene utenfor Santiago
• Koselige Valparaiso med sine fargerike hus
Spektakulær fjellnatur i Atacama
Bolivias nasjonalpark Avaroa
• Saltslettene i Uyuni 
• 
Bolivias hovedstad La Paz
• Titicacasjøen – i fotsporene til Thor Heyerdahl
• Inkaenes hellige dal og Machu Picchu
• De peruanske byene Cusco og Lima

Fantastiske Machu Picchu er bare en av mange høydepunkter på denne reisen. 

Vi starter i Sør-Amerikas mest moderne hovedstad, Santiago. Herfra går turen til Bolivia via fjellene i San Pedro de Attacama. Spektakulær natur venter også i nasjonalparken Avarao og ikke minst i verdens største saltslette Uyuni. I verdens høystliggende hovedstad, La Paz, Bolivia, blir det bl.a. mulighet til å følge den berømte veien ned mot regnskogen på sykkel. Vi fortsetter i Thor Heyerdahls fotspor til Titicacasjøen og besøker familien som hjalp ham i sitt arbeid. Vi får også et godt innblikk i inkakulturen i Cusco-område og besøke det storslagne Machu Picchu. Turen avsluttes i Lima med god mat i vakre omgivelser.

Prisen inkluderer: 
Flyreise fra Oslo til Santiago med retur fra Lima.
Interne flyreiser som beskrevet i programmet.
Annen transport som beskrevet i program, bl.a. tog til Machu Picchu.
14 netter på 3-/4-stjerners hoteller.
Måltider som beskrevet i dagsprogrammet.
Utflukter , entreer.
Lokale engelsktalende guider.
Erfaren norsk reiseleder.

Ikke inkludert: 
Utflukter på fridager.
Drikke til måltider.
Tips.

Spesialinformasjon om turen: 
Deler av turen foregår i høyder nordmenn ikke er vant til (4000 moh), og det finnes fare for høydesyke. Kontakt lege i forkant for evt. få utskrevet medisiner mot høydesyke (Diamox).

Turen er en opplevelsestur og inneholder noe vandring. Turen er for alle aldre og det holder å være i normal form.

Vi tar forbehold om eventuelle prisøkninger som følge av ledighet på fly.

Program: 

Dag 1: Avreise fra Norge (3. april) 
Avreise fra Oslo med Air France/KLM og er fremme morgenen etter i Santiago de Chile.

Dag 2: Ankomst Santiago de Chile
Vi lander på morgenen i Santiago. Vi blir møtt på flyplass av reiseleder og lokale guider og kjører til hotellet som ligger i finansdistriktet Condes. Etter lunch blir vi med på en rundtur i Chiles hovedstad Santiago og blir kjent med landets historie og kultur. Chile er et av de mest moderne landene i Sør-Amerika, med høyest stabilitet. Vi blir med til den historiske delen av Santiago rundt Plaza de Armas og det moderne finansstrøket av Santiago. Turen går videre til «Cerro San Cristobal», der vi får panoramautsikt over hele Santiago og områdene rundt.

Plaza de Armas, Santiago.

Cerro San Cristobal, Santiago.

Utsikten fra Cerro San Cristobal, Santiago.

Dag 3: Valparaiso – Vina del Mar
Vi reiser ca 120 Km mot Stillehavet, og får se et variert landskap gjennom Curacavi- og Casablanca-dalene, som blant annet er kjent for å produsere vinen Sauvignon Blanc. Her vil vi besøke en vingård med muligheter for prøvesmaking. Vi blir også med gjennom Valparaiso med de fargerike husene i fjellsiden. Vi vil også se de viktigste attraksjonene i byen. Turen fortsetter til Viña del Mar, kjent som hage-byen, der vi blant annet kan se blomsterklokken. Vi vil få herlig sjømat på en restaruant med utsikt til havet. Etter lunch fortsetter vi omvisningen i Viña del Mar før turen går tilbake til Santiago. (Måltider: F, L)

Vinranker i Casablanca Valley.

Valparaiso.

Valparaiso med sine fargerike hus.

Dag 4: San Pedro de Atacama
Formiddagen fri til egen disposisjon. Etter utsjekk blir vi fraktet til flyplassen og tar et ettermiddagsfly til Calama, som ligger midt i verdens tørreste ørken, Atacama. Herfra blir vi transportert til den lille sjarmerende byen San Pedro de Atacama, der vi blir innkvartert på vårt hotell. Byen er utgangspunkt for utflukter til områdets spektakulære fjellandskap, og er samtidig et ideelt sted for akklimatisering på ca. 2500 meters høyde. (Måltider: F)

San Pedro de Atacama.

Dag 5: Atacama – Spektakulære fjellformasjoner
Formiddagen er fri til egen disposisjon. Ta det med ro i koselige San Pedro, eller bli med på diverse valgfrie utflukter. På ettermiddagen drar vi samlet til Dinosaur-dalen og utsiktspunktet «Kari» og «Death Valley». Vi avslutter dagen med solnedgang i Månedalen. Her vil vi se leire- og saltformasjoner som har blitt til gjennom millioner av år, og som har skapt både fjelltopper og underlige skulpturer. (Måltider: F)

Månedalen.

Dag 6: Nasjonalparken Avaroa
Etter frokost blir vi fraktet til grensen til Bolivia, der vi blir hentet av firehjulsdrevne jeeper. Vi deler gruppen inn i smågrupper på 3-4 personer og kjører gjennom nasjonalparken Avaroa, der vi bl.a. får se fargerike laguner som får de forskjellige fargene fra de ulike mineralene i vannet. Vi reiser videre til Dali-ørkenen med sine geysirer før vi mot slutten av dagen besøker «Laguna Colorada» som er farget av de røde sedimentene. Vi besøker også Stone City, før vi innkvarteres på områdets eneste hotell, Tayko. (Måltider: F, L)

Laguna Colorada.

Dag 7: Saltslettene i Uyuni
I jeepene fortsetter vi vår ferd gjennom det unike fjellandskapet på vei til verdens største saltslette, Uyuni. Underveis passeres bl.a. “The stone Canyon”, “The Deep Lagoon” og “The Stinky Lagoon”. Vi ankommer de majestetiske saltslettene på ettermiddagen. Her gjenspeiles hele landskapet, himmelen og skyene i bakken, og gir en unik visuell effekt. Dette fenomenet kan oppleves best under og etter regntiden (ca. desember-april). Vi blir med til øya Incahuasi hvor utsikten over saltslettene er uslåelig. Benytt sjansen for å ta noen kreative bilder under den vakre solnedgangen. Uyuni er habitat og hekkeområde for tre forskjellige flamingoarter, og vi får forhåpentligvis se både flamingoer og andre arter fra områdets rike fauna.

Denne dagen blir det anledning til flere stopp for å ta bilder. Uyuni er et av de mest ettertraktede reisemålene i Sør-Amerika, og det er ikke uten grunn at stedet ble valgt for å spille inn Star Wars – The Last Jedi.

Dag 8: La Paz
Etter frokost går turen til La Paz, Bolivias hovedstad. På vei til flyplassen i Uyni gjør vi et stopp på «gravplassen» for landets tog. Her ligger togene som bl.a. ble benyttet til landets tidligere kystlinje før Chile annekterte landområdene på slutten av 1800-tallet.

Gondolbanen i La Paz.

Ved ankomst La Paz blir vi hentet og fraktet til startpunkt for byens gondolbane. Siste etappe inn til byen tar vi nemlig med bane. La Paz er i ferd med å bygge ut et nytt og moderne transport-system, og på grunn av byens helt spesielle topografi er metro ingen løsning. Turen med gondolbane gir en fantastisk utsikt over byen. Etter innsjekking på hotellet, blir vi med på en omvisning i byen. Først blir vi med på en spasertur i de koselige gatene i sentrum. Vi besøker ”Plaza Murillo” der byens viktigste administrasjonsbygninger befinner seg.  Vi besøker også hekse-markedet der vi blir vist litt av magien som finnes i Andesfjellene.. Til slutt besøker vi månedalen der vi kan se de spesielle geologiske formasjonene.  På kvelden får vi en tradisjonell boliviansk middag. (Måltider: F, M)

Plaza Murillo, La Paz.

Steinformasjoner i Månedalen. 

Dag 9: Fridag i La Paz: Sykkeltur eller Tiwanaku
La Paz er en by som har mye å tilby, og noe for enhver smak. Her blir det mulighet for å ta det rolig, rusle rundt på egenhånd og f.eks besøke et av byens mange museer.

Vi legger opp til 2 alternative utflukter for den som ønsker. Den ene er sykkeltur på den legendariske Death Road ned til regnskogen. Her starter vi i høyden og sykler nedover langs fjellsidene med vakker utsikt. Vi beveger oss gjennom ulike økosystem til vi ender opp i tropisk regnskog. For de mer historisk interesserte kan vi anbefale utflukt til det mystiske stedet Tiwanaku. Dette var en storslått by fra lenge før inkaene og vi kan se at steinbyggerkunsten på visse områder overgår senere arkitektur i Inkariket. Her ligger de perfekt slipte H-formede steinblokkene som det bare finnes vage teorier rundt. (Måltider: F)

La Paz med det vakre Illimani-fjellet (6 435 m.o.h.) i bakgrunnen.

Dag 10: I Thor Heyerdahls fotspor
Vi forlater La Paz og beveger oss videre til Titikakasjøen der Thor Heyerdahl, med hjelp fra lokale indianske samfunn, bygget sivbåten RA II. Vi blir med til øya Suriqui, og blir kjent med Limachi-familien som hjalp Heyerdahl. Her får vi forklart om hvordan de bygget båtene, litt om Heyerdahls ideer og ekspedisjoner og også litt om hvordan familiene fortsatt er med på ekspedisjoner rundt om i verden sammen med kjente arkeologer for å prøve ut mulig kontakt mellom tidligere samfunn og sivilisasjoner. Vi besøker også landsbyen Copacabana ved Titikakasjøens bredder, før vi reiser over på peruansk side for innkvartering i Puno. (Måltider: F, L)

En typisk sivbåt på Titikakasjøen.

Dag 11: Titicacasjøen
Vi blir med på en heldagsutflukt på Titikakasjøen. Tidlig på morgenen reiser vi ut til Urosøyene, hvor dere får oppleve deres helt unike levesett. Her lever urbefolkning på flytende sivøyer som de har laget selv, og her livnærer folket seg av fiske og byttehandel med fastlandet. Vi reiser videre mot øya Taquile, der vi blir med på en spasertur over øya i idylliske omgivelser. På toppen av øya kan dere se de flotte tekstilene som lages på øya som også er på Unescos kulturarv-liste. Noe av det mest spesielle med øya er mennene som strikker, og vi vil bli nærmere kjent med tradisjonene som følges av befolkningen, og hvordan alle arbeider for fellesskapet. (Måltider: F, L)

En av øyene på peruviansk side.

På besøk hos menneskene på Titikakasjøen.

Beliggende på 3 812 m.o.h. er Titikakasjøen den høystliggende innsjøen i verden.

Dag 12: Høysletta til den hellige dalen
Denne dagen vil vi bli med på en busstur over hele høysletta og innover i inkaenes hellige dal. Det blir flere interessante stopp underveis, bl.a. stopper vi på etappens høyeste punkt på 4335 moh. Det blir også stopp for lunsj der vi får servert en buffet, og til slutt besøker vi det viktige inkatempelet Raqchi. På kvelden ankommer vi Ollantaytambo, som ligger sentralt i den hellige dalen. Vi blir innkvartert på et hotell som ligger landlig til i idylliske omgivelser. (Måltider: F, L)

Inkatempelet Raqchi.

Dag 13: Den hellige dalen
Vi blir kjent med inkaenes hellige dal, en av Andesfjellenes mest fruktbare daler hvor det dyrkes mengder av forskjellige maistyper. Vi får se hvordan Quetchuafolket dyrker grønnsaker opp til de høyeste fjelltopper, og utnytter jorden til det fulle. Vi besøker inkatempelet i Ollantaytambo, der steinblokker på mange tonn ble fraktet flere kilometer før de med en ubegripelig presisjon ble slipt og satt sammen. Vi rekker også en tur innom lokale markeder. (Måltider: F, L)

Ollantaytambo i inkaenes hellige dal. 

Dag 14: Machu Picchu
Så er det duket for et av det store høydepunktet på turen, Machu Picchu. Vi reiser med tog fra jernbanestasjonen i Ollantaytambo til Aguas Calientes, der vi tar buss videre opp til inkaimperiets aller helligste by. Machu Picchu, som betyr ”gammelt fjell” ble først oppdaget i 1911 av den amerikanske oppdagelsesreisende Hiram Bingham, og ble aldri funnet av spanjolene.

I dag står spektakulære Machu Picchu for tur.

Vi blir med på en omvisning i dette eventyrlige stedet med sin mystikk og magi, omgitt av spektakulært fjellandskap. Det finnes mange forskjellige teorier om hva Machu Picchu kan ha vært, og om hvordan det ble bygget. Vi vil få kjennskap til noen av dem. Det blir mulighet for å spise lunsj oppe på Machu Picchu og utforske stedet på egenhånd etter lunsj, eller man kan bli med guide og resten av gruppen ned til Aguas Calientes for lunsj. På ettermiddagen blir tar vi tog og buss til  Cusco. Her blir vi innkvartert på hotell i den sjarmerende inkabyen. Cusco byr på mange gode spisesteder, så her vil det være opp til hver enkelt om man ønsker et bedre restaurantbesøk, ta noen drinker til et lett måltid eller bestille mat på hotellet. Reiseleder vil anbefale steder. (Måltider: F)

Vår egen Britt Nina ved Machu Picchu.

Dag 15: Cusco – Lima
Etter frokost begir vi oss ut på utfluk i Cusco der vi starter med et besøk av et av inkaenes mest hellige templer Sacsayhuman, der steiner på opptil 200 tonn er tett satt sammen. Herfra får vi også en flott utsikt over «verdens navle» som Cusco betyr. Vi spaserer rolig gjennom de sjarmerende gatene nedover mot Cusco sentrum der vi får se den unike arkitekturen med de solide inkaveggene som fundament og spansk koloni-arkitektur på toppen. Vi besøker en av søramerikas vakrest utsmykkede katedraler, og inkamuseet.  Det blir mulig for hver enkelt om de vil besøke Koricancha, eller soltemplet som det også kalles.

Morgenstemning i Cusco.

Cusco.

Vi tar ettermiddagsfly til Lima der vi innkvarteres på vårt hotell i den bedre bydelen Miraflores. På kvelden blir vi med til en middag der vi blir kjent med det beste fra det utsøkte peruanske kjøkken. Dette blir siste middag med gruppen og hva er vel bedre enn et godt måltid med vakker utsikt over Stillehavet. (Måltider: F, M)

Dag 16: Lima og hjemreise
Formiddagen er til egen disposisjon. Vi kan anbefale å ta en spasertur rundt i de trivelige gatene og parkene i Miraflores. Etter utsjekking blir vi med til bohem-bydelen Barranco. Denne bydelen var tidligere et fristed for kunstnere, musikere, forfattere og poeter, og bærer preg av dette i dag. Vi går gjennom gatene med hus fra kolonitiden og besøker «Sukkenes bro». Vi får en lunch-buffet der vi kan prøve tradisjonelle peruanske retter. Etter lunch blir vi med til den historiske delen av Lima, som under kolonitiden var blant Sør-Amerikas viktigste byer. Her vil vi besøke

Plaza San Martin, og stoppe ved Plaza de Armas. Her spaserer vi rundt og ser presidentpalasset, katedralen og de typiske balkongene fra den spanske kolonitiden. Vi vil også besøke San Fransisco kirken med sine helt spesielle katakomber. Etter besøket bærer det til flyplassen for hjemreise med KLM. (Måltider: F, L)

Bydelen Miraflores i Lima.

Plaza de Armas, Lima.

Dag 17: Tilbake til Norge (19. april)
Etter en tur med mange opplevelser er man tilbake i Norge.

 

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: