Sett av påsken for en opplevelsesreise av de helt store! Reisen er spekket med høydepunkter i de tre sør-amerikanske landene Chile, Bolivia og Peru. Selve rundreisen i Sør-Amerika går med erfaren norsk reiseleder.

OBS! Påsken er meget populær periode for reise til Sør-Amerika, så vær tidlig ute med din bestilling.

Turens høydepunkter: 

• Chiles hovedstad Santiago
• Vindistriktene utenfor Santiago
• Koselige Valparaiso med sine fargerike hus
Spektakulær fjellnatur i Atacama
Bolivias nasjonalpark Avaroa
• Saltslettene i Uyuni 
• 
Bolivias hovedstad La Paz
• Titicacasjøen – i fotsporene til Thor Heyerdahl
• Inkaenes hellige dal og Machu Picchu
• De peruanske byene Cusco og Lima

Fantastiske Machu Picchu er bare en av mange høydepunkter på denne reisen. 

Vi starter i Sør-Amerikas mest moderne hovedstad, Santiago. Herfra går turen til Bolivia via fjellene i San Pedro de Attacama. Spektakulær natur venter også i nasjonalparken Avarao og ikke minst i verdens største saltslette Uyuni. I verdens høystliggende hovedstad, La Paz, Bolivia, blir det bl.a. mulighet til å følge den berømte veien ned mot regnskogen på sykkel. Vi fortsetter i Thor Heyerdahls fotspor til Titicacasjøen og besøker familien som hjalp ham i sitt arbeid. Vi får også et godt innblikk i inkakulturen i Cusco-område og besøke det storslagne Machu Picchu. Turen avsluttes i Lima med god mat i vakre omgivelser.

Prisen inkluderer: 
Flyreise fra Oslo til Santiago med retur fra Lima.
Interne flyreiser som beskrevet i programmet.
Annen transport som beskrevet i program, bl.a. tog til Machu Picchu.
14 netter på 3-/4-stjerners hoteller.
Måltider som beskrevet i dagsprogrammet.
Utflukter , entreer.
Lokale engelsktalende guider.
Erfaren norsk reiseleder.

Ikke inkludert: 
Utflukter på fridager.
Drikke til måltider.
Tips.

Spesialinformasjon om turen: 
Deler av turen foregår i høyder nordmenn ikke er vant til (4000 moh), og det finnes fare for høydesyke. Kontakt lege i forkant for evt. få utskrevet medisiner mot høydesyke (Diamox).

Turen er en opplevelsestur og inneholder noe vandring. Turen er for alle aldre og det holder å være i normal form.

Vi tar forbehold om eventuelle prisøkninger som følge av ledighet på fly.

 • Avreise fra Oslo med Air France/KLM og er fremme morgenen etter i Santiago de Chile.

 • Vi lander på morgenen i Santiago. Vi blir møtt på flyplass av reiseleder og lokale guider og kjører til hotellet som ligger i finansdistriktet Condes. Etter lunch blir vi med på en rundtur i Chiles hovedstad Santiago og blir kjent med landets historie og kultur. Chile er et av de mest moderne landene i Sør-Amerika, med høyest stabilitet. Vi blir med til den historiske delen av Santiago rundt Plaza de Armas og det moderne finansstrøket av Santiago. Turen går videre til «Cerro San Cristobal», der vi får panoramautsikt over hele Santiago og områdene rundt.

  Plaza de Armas, Santiago.

  Utsikten fra Cerro San Cristobal, Santiago.

  Cerro San Cristobal, Santiago.

 • Vi reiser ca 120 Km mot Stillehavet, og får se et variert landskap gjennom Curacavi- og Casablanca-dalene, som blant annet er kjent for å produsere vinen Sauvignon Blanc. Her vil vi besøke en vingård med muligheter for prøvesmaking. Vi blir også med gjennom Valparaiso med de fargerike husene i fjellsiden. Vi vil også se de viktigste attraksjonene i byen. Turen fortsetter til Viña del Mar, kjent som hage-byen, der vi blant annet kan se blomsterklokken. Vi vil få herlig sjømat på en restaruant med utsikt til havet. Etter lunch fortsetter vi omvisningen i Viña del Mar før turen går tilbake til Santiago. (Måltider: F, L)

  Vinranker i Casablanca Valley.

  Valparaiso.

  Valparaiso med sine fargerike hus.

 • De spektakulære saltslettene i Uyuni.

 • Gondolbanen i La Paz.

  Plaza Murillo, La Paz.

  Steinformasjoner i Månedalen. 

 • La Paz med det vakre Illimani-fjellet (6 435 m.o.h.) i bakgrunnen.

 • En typisk sivbåt på Titikakasjøen.

 • En av øyene på peruviansk side.

  På besøk hos menneskene på Titikakasjøen.

  Beliggende på 3 812 m.o.h. er Titikakasjøen den høystliggende innsjøen i verden.

 • Inkatempelet Raqchi.

 • Vi blir kjent med inkaenes hellige dal, en av Andesfjellenes mest fruktbare daler hvor det dyrkes mengder av forskjellige maistyper. Vi får se hvordan Quetchuafolket dyrker grønnsaker opp til de høyeste fjelltopper, og utnytter jorden til det fulle. Vi besøker inkatempelet i Ollantaytambo, der steinblokker på mange tonn ble fraktet flere kilometer før de med en ubegripelig presisjon ble slipt og satt sammen. Vi rekker også en tur innom lokale markeder. (Måltider: F, L)

  Ollantaytambo i inkaenes hellige dal. 

 • Så er det duket for et av det store høydepunktet på turen, Machu Picchu. Vi reiser med tog fra jernbanestasjonen i Ollantaytambo til Aguas Calientes, der vi tar buss videre opp til inkaimperiets aller helligste by. Machu Picchu, som betyr ”gammelt fjell” ble først oppdaget i 1911 av den amerikanske oppdagelsesreisende Hiram Bingham, og ble aldri funnet av spanjolene. Vi blir med på en omvisning i dette eventyrlige stedet med sin mystikk og magi, omgitt av spektakulært fjellandskap. Det finnes mange forskjellige teorier om hva Machu Picchu kan ha vært, og om hvordan det ble bygget. Vi vil få kjennskap til noen av dem. Det blir mulighet for å spise lunsj oppe på Machu Picchu og utforske stedet på egenhånd etter lunsj, eller man kan bli med guide og resten av gruppen ned til Aguas Calientes for lunsj. På ettermiddagen blir tar vi tog og buss til  Cusco. Her blir vi innkvartert på hotell i den sjarmerende inkabyen. Cusco byr på mange gode spisesteder, så her vil det være opp til hver enkelt om man ønsker et bedre restaurantbesøk, ta noen drinker til et lett måltid eller bestille mat på hotellet. Reiseleder vil anbefale steder. (Måltider: F)

  I dag står spektakulære Machu Picchu for tur.

  Vår egen Britt Nina ved Machu Picchu.

 • Morgenstemning i Cusco.

  Cusco.

  Cusco.

 • Bydelen Miraflores i Lima.

  Plaza de Armas, Lima.

 • Etter en tur med mange opplevelser er man tilbake i Norge.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev