Fra Cape Town til Johannesburg med Kruger

Variert og innholdsrik reise til Sør-Afrika som byr på kultur og spektakulære natur- og safariopplevelser.

Høydepunkter inkluderer:

Vindistriktet Franschhoek for vingårdsbesøk og vinsmaking
Cape Town med bl.a. Table Mountain
 Pingvinene i Simon’s Town
 Kapp det gode håp
 Den spektakulære kystveien Chapman’s Peak
Safariopplevelser i Krugerparken med helpensjon
Panoramaruten med guide
Guidet tur i Soweto med besøk til Nelson Mandelas hus

Pakken tar utgangspunkt i 4-stjerners overnatting med muligheter for både oppgradering og utvidelse av reisen. Vi lager reisen slik du ønsker!

For reise i perioden 1. oktober – 15. desember 2019 kommer et tillegg på ca. kr 3 600,- pr person.

Merk at dette er en pakke uten internasjonale flybilletter. Bestill selv eller kontakt oss for en komplett og skreddersydd pakkereise.

Prisen inkluderer:
Flybillett Cape Town – Mpumalanga/Kruger.
2 netter på Le Franschhoek Hotel & Spa inkludert frokost.
3 netter på The Commodore i Cape Town inkludert frokost.
2 netter Idube Safari Lodge med helpensjon.
Safariaktitivteter som spesifisert i dagsprogrammet.
1 natt på Hippo Hollow i Hazyview utenfor Krugerparken inkludert frokost og middag.
1 natt på Garden Court Sandton i Johannesburg inkludert frokost.
Privat transport alle strekninger.
Guidet tur Kapp-halvøya rundt.
Guidet tur Panoramaruten.
Billetter med taubanen opp Table Mountain.

Prisen gjelder pr person når 2 reiser sammen og deler et dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende.

Idube Game Reserve ligger i Sabi Sands, som regnes som en av de beste delene av Kruger. Lodgen ligger vakkert til under store trær og omgitt av grønn frodig mark hvor antiloper til stadighet gresser. Det er heller ikke uvanlig at lodgen får både elefanter og leoparder på besøk.

Prisen er av veilendende karakter og må tas med forbehold. Vi tar samtidig forbehold om ledig kapasitet. Merk at safarilodgene har begrenset med romkapasitet, så det lønner seg å være tidlig ute for å sikre seg plass.

 • Ved ankomst Cape Town blir dere møtt på flyplassen og kjørt til hugenottbyen Franschhoek med sine nydelige vingårder, spektakulære landskap og 300 år lange historie. Her er små koselige gater, kunstbutikker og flotte restauranter med mat og vin i verdensklasse. Overnatting på flotte Le Franschhoek Hotel & Spa omgitt av vinranker.

  Le Franschhoek Hotel & Spa.

  Le Franschhoek Hotel & Spa.

 • Benytt dagen til å dra på vinsmaking med Franschhoek Wine Tram (ikke inkludert).

  Franschhoeks egen «vintrikk» er en av de beste måtene å oppleve Franschhoek-dalen på. Det tilbys forskjellige ruter og mellom vingårdene går turen i en åpen trikk eller buss. Du bestemmer selv hvilke vingårder du ønsker å besøke langs ruten. I tillegg til vinsmaking tilbyr flere av vingårdene også matservering utover den normale ost- og snacktallerken.

  Selve jernbanen ble bygd i 1904 som et alternativ for gårdbrukere og deres okser som fraktet varer til markedet. Damplokomotiv opererte langs ruten til diesel-lokomotivene tok over på 1970-tallet. På 1990-tallet minket etterspørselen for denne typen transport, men i 2012 gjenoppstod trikken, denne gang som et transportmiddel for tilreisende vinelskere. Vintrikken er meget populær, så møt tidlig opp for å kjøpe billett, eventuelt kan billett kjøpes dagen før på vintrikkens nettside (http://winetram.co.za/). En dag på vintrikken koster ca. kr 150,-. Selve vinsmakingen kommer utenom. Innsjekk på billettkontoret i sentrum er minimum 10 minutter før avgang.

  «Vintrikken» i Franschhoek gjør det enkelt å besøke de forskjellige vingårdene.

  Prøv distriktets egen vindrue Pinotage. 

 • Etter frokost og utsjekk venter en dag med nydelige naturopplevlser. Din sjåfør og guide vil hente dere på hotellet i Franschhoek og først går turen via kystveien Chapman’s Peak til Cape Point Nature Reserve. Her ser dere Atlanterhavet og det Indiske hav møtes. Med den kalde Bengula-strømmen på vestkysten og den varme Agulas-strømmen på østkysten, blir Cape Point ofte oppfattet som møtepunkt mellom Atlanterhavet og det Indiske hav. Du kan skimte et skille i havet, der det blå Atlanterhavet møter det grønne Indiske hav. Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil ut over havet. Dette er det magiske punktet: følelsen av verdens ende og sydpolen neste.

  Den spektakulære kystveien Chapman’s Peak.

  Kapp det gode håp.

  Deretter går turen videre til Simon’s Town og de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982 og p.g.a den rike tilgangen på mat finnes det nå omtrent 3000 pingviner her ved Afrikas sydligste punkt. Etter lunsj fortsetter turen mot Cape Town. (Lunsj og inngangsavgifter for egen regning.)

  Pingvinene i Simon’s Town.

  Etter endt tur til Kapphalvøya blir dere kjørt til Commodore Hotel, et flott hotell som ligger ved V&A Waterfront. Her finner dere et stort utvalg restauranter, butikker og andre flotte attraksjoner.

  Waterfront med Table Mountain i bakgrunnen. 

 • Ta turen opp ikoniske Table Mountain, Cape Towns største landemerke. Table Mountain er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er hjem til 1470 ulike plantearter. Det majestetiske fjellet ble utnevnt som et av verdens syv nye underverker i 2011 og byr på en fantastisk utsikt over byen. Ta gondolen, gå, eller klatre opp det verdenskjente fjellplatået, kanskje dere kommer dit i tide for solnedgang? Merk at banen stenges på dager med sterk vind.

  Billetter med taubanen er inkludert. Transport til/fra banen må besørges på egen hånd.

  Utsikt over Cape Town fra Table Mountain. Robben Island kan skimtes oppe til venstre. 

 • Dagen fri til egen disposisjon.

  Hvis ønskelig og mot tillegg kan vi forhåndsbestille utflukter med engelskspråklig guide. Kort om aktiviteter som kan anbefales og forhåndsbestilles:

  Walk to Freedom tour: Opplev den multikulturelle siden av Cape Town og bli kjent med lokale innbyggere. Vi besøker ”District six” hvor innbyggerne ble tvunget til å bo under apartheid, til den rike kulturen som blomstrer i de lokale townshipene.

  Uthando driver et utviklingsprogram for innbyggerne i Cape Towns fattigste områder, townshipene. Deres hovedmål er å bidra til at innbyggerne i disse bydelene kan bli økonomisk uavhengige og gi aktivitetstilbud til de som ikke har noen. En lærerik og unik opplevelse!

  Museum: “The Slave Lodge”, “District Six Museum” og “South African National Gallery” er å anbefale. Zeitz Museum of Contemporary Arts er et fantastisk galleri for afrikansk samtidskunst som ligger midt på Waterfront, nyåpnet i 2017.

  Strender: Camps Bay eller Clifton Beach er begge nydelige sandstrender og verdt et besøk.

  Bo Kaap, tidligere Cape Malay, er et multikulturelt område i sentrum av byen med brusteinsgater og berømte fargerike hus.

  Hvorfor ikke se denne fantastisk flotte byen fra luften? Ta en helikoptertur, kan virkelig anbefales! Turene har forskjellig varighet. Be oss om priser.

  Båttur ut til den kjente fangeøya Robben Island, hvor Nelson Mandela sonet mesteparten av sin tid i fengsel er populært. Merk at turene ut hit er væravhengig. Billetter kan kjøpes på egen hånd på fergeleiet ved Waterfront.

  En lettvint og rask måte å se byen på egenhånd er hop on hop off-bussen. Bussen stopper ved flere av byens attraksjoner.

  Camps Bay-stranden, Cape Town.

 • Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Fly til Kruger Mpumalanga hvor dere blir møtt og kjørt til Idube Game Reserve i Sabi Sands. Idube ligger i den vestlige delen av Sabi Sands som regnes som en av de beste delene av Kruger. Lodgen ligger vakkert til under store trær og omgitt av grønn frodig mark hvor antiloper til stadighet gresser. Safari på ettermiddagen.

  Overnatting i Safari Chalets. Rommene har både innendørs og utendørs dusj/bad, air-con, hårføner, myggnetting, utendørs dusj, safe, separat badekar og dusj, og te/kaffe-fasiliteter.

  For oppgradering av rom kan Idube tilby Suiter. Suitene tilbyr større komfort og har bl.a. et lite privat basseng. Merk at du ikke har garanti for å ha bassenget alene. Det er nemlig ikke helt uvanlig å få besøk av elefanter på leting etter drikkevann.

  Safari Chalet, Idube Game Reserve.

  Safari Chalet, Idube Game Reserve.

  Idube Game Reserve.

  Idube Game Reserve.

  Idube Game Reserve.

  Idube Game Reserve.

   

 • En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen: det er da sjansen er størst for å se dyr. Opp ca kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for ”brunch”. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg kanskje rundt svømmebassenget. Ca. kl. 15:00 møtes dere til ”High Tea”, en snack lunch, før dere igjen drar ut på safari med drinker i solnedgangen over savannen. Safari er i åpen landrover med deres egen safariguide og ”tracker” (spor-leser), det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv tett på.

  Løver, Krugerparken.

  Elefanter er en av dyrene man kan oppleve på safari i Kruger.

  To neshorn krysser veien, Krugerparken.

  Idube er et ypperlig sted for å oppleve de skye leopardene. 

 • Etter siste morgensafari spiser dere frokost før dere blir hentet på lodgen og kjører til Hippo Hollow. Hotellet ligger rett ved Sabi River i Hazyview, kun ti minutter fra portene til Krugerparken. Hotellet har to svømmebasseng hvor dere kan slappe av før turens siste etappe.

   

 • Dagen skal brukes til å utforske Panoramaruten. Ruten er kjent for de mange naturattraksjonene, som Blyde River Canyon, den tredje største fjellkløften i verden og utkikkspunktet God’s Window. Bourke Lucks Potholes, hvor elven og strømmene i den har skapt flere store hull i berget, og den gamle gullgraverbyen Pilgrims Rest. Hele byen er erklært et nasjonalmonument og drives som et museumsområde.

  Etter endt tur blir dere kjørt til Johannesburg og hotellet Garden Court Sandton City. Dette er et komfortabelt hotell som ligger sentralt til i bydelen Sandton, med gangavstand til restauranter, kjøpesenter og butikker. Beregnet ankomst ca. kl. 17.

  Blyde River Canyon, Panoramaruten mest kjente attraksjon. 

  Langs Panoramaruten er det også flere vakre fossefall.

 • Etter frokost blir dere hentet av guiden Booysie Patric Khanyile. Booysie er oppvokst i Soweto og kjenner bydelen og dens mennesker svært godt. Booysie har også vært i Norge i forbindelse med et kor som deltok i innspillingen av Marianne Antonsens «Blomster i Soweto».

  Soweto er den største ”sorte” bydelen i Sør-Afrika (ca. 1 mill innbyggere). Soweto er blitt et symbol, både nasjonalt og internasjonalt, på den afrikanske motstanden mot apartheidsystemet, og her vil dere få unik innsikt i denne delen av Sør-Afrikas historie. Det blir bl.a. besøk av Hector Pieterson-monumentet, Apartheidmuseet og Nelson Mandelas hus. I samme gate ligger også Desmond Tutus tidligere hus. Soweto har den eneste gaten i verden der du finner huset til to Nobels fredspris-vinnere.

  Lunsj inntas i en av Sowetos berømte ”shabeener”, afrikansk pub (ikke inkludert).

  Etter endt tur blir dere kjørt til flyplassen i Johannesburg  hvor dere starter reisen hjemover.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: