Cape Town – Safari – Rovos Rail

Cape Town er en av de byene mange virkelig ønsker å besøke en gang i livet, få byer ligger så vakkert til. Fra byfjellet Table Mountain har du fin utsikt over byen, du kan velge å ta turen til fots eller med kabelbanen. Dagsutflukt til Kapp-halvhøya inngår i programmet, naturen er flott med Atlanterhavet og Det Indiske Hav på hver sin side, og du får se Kapp pingvinene. Den to dagers reisen med Rovos Rail fra Cape Town gjennom det Sør-Afrikanske landskapet til Pretoria er bare å nyte. Denne historiske togturen er i verdensklasse! Så venter safari! Tre netter blir det i Nkomazi Game Reserve i Mpumalanga Highlands. Reservatet ligger sørvest for Kruger. Vi lover deg varierte opplevelser og gode ferieminner!

Inkludert i prisen:
3 overnattinger på Commodore Hotel, Cape Town i standard rom
2 overnattinger på Rovos Rail fra Cape Town til Pretoria i Pullmansuite
3 overnattinger i Nkomazi Game Reserve i luksus telt
Privat transport Cape Town Flyplass – Commodore Hotel
Privat transport hotell – Rovos Rail stasjon i Cape Town
Privat transport Rovos Rail Stasjon i Pretoria til safari lodge
Privat transport safari lodge til Johannesburg Int flyplass
Frokost alle dager
5 lunsjer (Rovos og Safari)
5 middager (Rovos og Safari)

Ikke inkludert:
Flyreise fra/til Norge
Lunsj og inngangsavgifter Kapp Halvøya

Priser basert på at to reiser sammen og deler rom:
I perioden januar -april 2020: Kr 35 500,-
I perioden mai – juni 2020: Kr 33 200,-
I perioden juli – desember 2020: Kr 35 500,-

Prisene gjelder ikke for jul/nyttår som er virkelig toppsesong, be oss om pris.

 • Dere blir møtt på flyplassen for transport til Commodore Hotel, et flott hotell som ligger ved V&A Waterfront, en av Sør-Afrikas mest besøkte turistattraksjoner. Her finner du et stort utvalg restauranter, butikker og andre severdigheter. På ettermiddagen kan vi anbefalemiddag på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger som perler på en snor langs havneområdet.

  Utsikt til Table Mountain fra Commodore Hotel

  Hyggelig hage på Commodore Hotel

  Standardrom på Commodore Hotel, Cape Town

 • Det er mye å oppleve i Cape Town. Vi anbefaler å ta turen opp på ikoniske Table Mountain, Cape Towns største landemerke. Fjellet er oppført på UNESCO verdensarvliste, du finner ikke mindre enn 1470 plantearter her. Du kan ta gondolen opp eller ta turen til fots. Vi har inkludert billetten til gondolbanen.

  Gondolbane opp til Table Mountain

 • Dere blir hentet fra hotellet og vi begir oss på en dag med nydelige naturopplevelser. Først tar vi turen via Chapman’s Peak til Cape Point Nature Reserve. Her ser dere Atlanterhavet og det Indiske hav møtes. Du kan faktisk se et skille i havet mellom det blå kalde Atlanterhavet og det grønne varme Indiske Hav. Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil utover havet. Dette er det magiske punktet; følelsen av verdens ende og sydpolen neste. Deretter går det videre til Simon’s Town og de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982, med rik tilgang til mat i havet utenfor teller kolonien 3000 pingviner.  Mulighet til å kjøpe seg lunsj ved Simon’s Town før dere kjører tilbake til Cape Town.  (F)

  Kapp det gode håp.

 • Etter frokost blir det transport til stasjonen i Cape Town. Dere går ombord på Rovos Rails luksustog The Pride of Africa. De elegante  vognene fra 1920- og 1930-tallet minner om en svunnen tid. Rovos Rail drives av Rohan Vos, en ildsjel, som restaurerte det klassiske toget. Toget tar maks 72 passasjerer i 36 komfortable suiter. Alle vognene er klassiske og tilbakeført helt tidsriktig. Toget har også en eksklusiv togvogn med fri bar og flotte restaurantvogner fra 1924 og 1936.  Det blir en uforglemmelig reise frem til Pretoria ved Johannesburg. Det er full pensjon om bord med fri drikke både fra egen minibar og flotte viner til lunsj og middag. High tea blir servert enten i loungen eller i observasjonsvognen. Det blir besøk i den historiske landsbyen Matjiesfontein. Spisetider ombord: Frokost kl 07-10, Lunsj kl 13, High Tea kl 16, Middag kl 19.30. (F,L,M)

  Pullmansuite, Rovos Rail

  Rovos Rail – klart for lunsj eller middag, 4-retters med vin er det uansett

 • Toget fortsetter over Great Karoo og gjennom et helt annerledes landskap enn det vi kom fra. I diamantbyen Kimberley vil vi ta en pause og det blir tur i byen. Et besøk i Diamond Mine Museum og den ekstraordinære Big Hole blir det også. Utover ettermiddag og kveld er det bare å nyte atmosfæren om bord i toget og landskapet vi passerer. (F,L,M)

  Big hole Kimberley – spor etter gruvedriften

 • Frokost inntas mens vi kjører gjennom Krugersdorp og Johannesburg, ”the goldfields” ved Witwatersrand mot Pretoria stasjon med ankomst kl 12.00. Vi blir møtt av sjåføren som skal ta oss til neste høydepunkt, safari! Kjøreturen tar 3,5 timer. Nkomazi Game Reserve er et malariafritt viltreservat omgitt av tøffe fjell, brede elvedaler og imponerende savanne. Reservatet ligger sørvest for Kruger.

  Nkomazi Tented Camp har ti telt med aircondition, takvifte, eget bad med innendørs dusj og utendørs badekar, minibar og et lite privat basseng.

  Nkomazi Game Reserve. Mpumalanga. South Africa

  Nkomazi Game Reserve. Mpumalanga. South Africa

  Nkomazi Game Reserve. Mpumalanga. South Africa

 • Nkomazi byr på nydelige naturopplevelser. Her drar dere ut på leting etter Afrikas ville dyr i et fantastisk variert landskap med gressletter, elver, mektige fjell og fjellformasjoner. Reservatet har en imponerende bestand av ville dyr.

  Vi anbefaler at man følger lodgens program under oppholdet.

  Safari: En typisk dag i viltreservatet starter grytidlig. Det serveres te/kaffe og litt å bite i før man begir seg ut sammen med safariguiden. Morgensolen skaper nydelig stemning og lys i bushen, og det er gode sjanser for å se dyr på denne tiden av døgnet. Dere er tilbake fra safarien til frokost. Midt på dagen er det gjerne for varmt for både folk og dyr, så da frister gjerne bassenget. Etter en litt sen lunsj er det tid for ettermiddagens safari. Det blir gjerne en stopp for å nyte litt drikke mens solen går ned. Vel tilbake ved lodgen til mørkets frembrudd serveres middag.

  Helpensjon er inkludert på lodgen, det vil si frokost, lunsj og middag i tillegg til safariturer.

  Nkomazi Game Reserve. Mpumalanga. South Africa

  Nkomazi Game Reserve. Mpumalanga. South Africa

  Nkomazi Game Reserve. Mpumalanga. South Africa

  Nkomazi Game Reserve. Mpumalanga. South Africa

  Nkomazi Game Reserve. Mpumalanga. South Africa

  Nkomazi Game Reserve. Mpumalanga. South Africa

 • Etter morgensafari og frokost blir dere hentet og kjørt til Johannesburg Int flyplass.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: