Sett av påsken og bli med oss på en uforglemmelig grupperundreise til Brasil, Argentina og Chile! Ved nok påmeldte går selve rundreisen i Sør-Amerika med erfaren norsk reiseleder.

På reisen kan du oppleve følgende:

Spektakulære Rio de Janeiro
Fossefallene i Iguazu på grensen mellom Brasil og Argentina
Den argentinske hovedstaden Buenos Aires
• Mulighet for utflukt til Uruguay
Vingårdsbesøk og vinsmaking i Mendoza
Chiles hovedstad Santiago
Vindistriktene utenfor Santiago
Koselige Valparaiso med sine fargerike hus
 God mat og drikke

Denne turen kan utvides til å inkludere Bolivia og Chile. Les om Den Store Sør-Amerikareisen her!

Turen starter i Rio de Janeiro, der vi får oppleve Brasil på sitt beste. Her blir det besøk av Kristusstatuen, Sambashow og strandliv på den legendariske Copacabana-stranden. Videre til Iguazu, hvor vi får oppleve et av verdens vakreste fossefall. Det blir også et møte med tangoens hjemby, Buenos Aires. Her blir vi kjent med alt som kjennetegner Argentina med muligheter for å dra på dagsutflukter til Uruguay eller den argentinske pampasen. Det blir også et besøk av vinbyen Mendoza før vi avslutter i Chiles hovedstad Santiago og områdene rundt. Vi får smake fortreffelige kjøttretter tilberedt på både argentinsk og brasiliansk vis og nydelig sjømat i Chile. Vi lover en opplevelsesreise av de sjeldne.

Prisen inkluderer: 
Flyreise fra Oslo til Rio de Janeiro med retur fra Santiago, Chile.
Interne flyreiser som beskrevet i programmet.
Annen transport som beskrevet i programmet.
14 netter på 3-/4-stjerners hoteller.
Måltider som indikert i dag-til-dag programmet.
Utflukter , entreer.
Lokale engelsktalende guider.
Ved nok påmeldte går rundturen i Sør-Amerika med erfaren norsk reiseleder.

Ikke inkludert: 
Alternative utflukter på fridager.
Drikke til måltider.
Tips.

Spesialinformasjon om turen: 
Deler av turen foregår i høyder nordmenn ikke er vant til (grensepasseringen Argentina/Chile er på 4 200 m.o.h), og det finnes fare for høydesyke. Kontakt gjerne lege i forkant av reisen for ev. få utskrevet medisiner mot høydesyke (Diamox).

Vi tar forbehold om eventuelle prisøkninger som følge av ledighet på fly.

 • Vi tar fly fra Oslo til Rio de Janeiro, hvor vi ankommer samme kveld. Vi blir innkvartert på vårt hotell nær den verdensberømte stranden Copacabana. Etter en lang flyreise kan de som ønsker bli med ut for et måltid i nærområdet.

  Rio de Janeiro ved solnedgangstider. Copacabana-stranden i venstre bildekant.

 • Vi blir med på en guidet rundtur i byen og tar turen opp til den ikoniske Kristusstatuen. Her får vi en fantastisk utsikt over byen som ligger i vakkert landskap mellom grønnkledde fjelltopper og noen av verdens mest berømte strender. Vi passerer også det legendariske fotballstadionet Maracana, Sukkertoppen, Sambadromen blant mye annet. Vi får også en omvisning i de mange historiske bygningene fra den portugisiske kolonitiden og fra uavhengighetstiden da Rio de Janeiro var landets hovedstad. Ettermiddagen/kvelden til egen disposisjon. (Måltider: F)

  Den ikoniske Kristus-statuen i Rio, Corcovado, med Sukkertoppen i bakgrunnen.

  Teatro Municipal i Rios Centro Historico.

 • Dagen fri til egen disposisjon.  Slapp på stranden eller benytt tiden til å reise opp med taubanen til Sukkertoppen som også kan by på vakker utsikt over Rio. På kvelden blir vi med på en tradisjonell Rodizio-restaurant. Her kan man forsyne seg fra salatbordet mens kelnerne kommer til bordene med alle mulige typer grillet kjøtt. I sambaens hjemland vil vi selvsagt også overvære et sambashow. (Måltider: F, M)

  Den verdensberømte stranden Copacabana.

  Ta taubanen opp til Sukkertoppen for fantastisk utsikt over Rio.

  På brasiliansk grillrestaurant. 

 • Vi tar morgenfly til byen Foz do Iguazu, hvor vi skal oppleve Iguazu-fossefallene. Iguazu ligger på grensen mellom Brasil, Argentina og Paraguay, og med sine om lag 275 fossefall hører Iguazu blant verdens sju naturlige underverk. Ved ankomst blir vi bl.a. med på en spasertur hvor vi vil få fullstendig panoramautsikt over fossefallene fra brasiliansk side.  På ettermiddagen blir vi transportert over grensen til Argentina og innkvartert på vårt hotell for de neste dagene. (Måltider: F)

  Iguazu-fossefallene – et av verdens sju naturlige underverker. 

  På gangbruene kommer man tett på fossefallene. Her fra den brasilianske siden. 

 • Vi blir med på en heldagsutflukt på den Argentinske siden av Iguazu-fossefallene. Vi passerer en nasjonalpark med subtropisk vegetasjon, regnskog med gigant-trær med lianer. Vi kan se sommerfugler i alle slags farger, flerfoldige fuglearter og andre arter fra den rika faunaen. Inne i disse vakre naturomgivelsene åpenbarer et av verdens flotteste fossefall seg. Til å starte med blir vi med på en vandretur i de nedre delene, og får se noen av de mindre vannfallene. Turen fortsetter over til brasiliansk side før en togtur frakter oss videre. Ved endestasjonen vandrer vi ut på en metallbro som fører oss til det aller største fossefallet, nemlig ”Djevelens strupe”. Her får man følelsen av å være inne i fossen, og det er her Iguazu-fallene viser seg fra sin mektigste side. På ettermiddagen blir vi fraktet tilbake til vårt hotell. (Måltider: F)

  Iguazu-fossefallene.

  Ved «Djevelens Strupe».

  Iguazu-fossefallene.

  Den umiskjennelige tucanfuglen er en av mange fuglearter du kan få øye på i regnskogen.  

 • Formiddagen fri til egen disposisjon. Benytt morgenen til en rolig frokost og avslapping ved bassengkanten. Det er også muligheter for valgfrie utflukter som man kan melde seg på. På ettermiddagen flyr vi til den argentinske hovedstaden Buenos Aires. Ved ankomst blir vi fraktet til vårt hotell i det historiske sentrum av byen. (Måltider: F)

  Ved kongresspalasset i Buenos Aires.

 • Kjært barn har mange navn. Sør-Amerikas nest største by, Buenos Aires, kalles også «tangoens hjemby», «dronningen av La Plata» og «Sør-Amerikas Paris». Byen har et sterkt kunstnerisk og kulturelt preg med mye stolthet som tydelig gjenspeiles i befolkningen. Vi blir med på en guidet utflukt i Buenos Aires historiske sentrum. Her får vi sett noen av bygningene fra kolonitiden og blir kjent med Argentinas historie. Vi får se kongressen som blir kalt «Casa Rosada», byens katedral, Teatro Colon og andre viktige bygninger. Vi vil få se en av verdens bredeste avenyer med over 18 kjørefelter, og dens obelisk. Deretter vil vi besøke de finere områdene i Buenos Aires, blant annet Palermo og Recoleta. I Recoleta besøker vi gravplassen hvor landsmoderen Eva «Evita» Peron ligger gravlagt. Lunsj inntas på en av de flotte restaurantene i bryggekomplekset «Puerto Madero». (Måltider: F, L)

  Casa Rosada, Buenos Aires.

  Teatro Colon, Buenos Aires.

  Ved graven til Eva Peron.

  Fra bydelen Recoleta, Buenos Aires.

 • Denne dagen settes av til å oppleve det Argentina er mest kjent for, fotball og tango. Vi drar først til Tango-gatene i den tradisjonelle bydelen San Telmo, hvor denne typiske dansen lever i beste velgående. Deretter videre til den velkjente bydelen La Boca. Vi får se stadion der det mest tradisjonsrike fotball-laget ”Boca Juniors” spiller sine kamper, og vi tar også en rundtur i denne livlige og fargerike bydelen. Til kvelds vil vi spise en bedre middag, og vi får overvære en tango-oppvisning med profesjonelle dansere. (Måltider: F, L, M)

  Bydelen La Boca, Buenos Aires.

  La Boca med sine fargerike hus.

  Ingen større legende i Boca Juniors enn Diego Armando Maradona.

  De blå-gule Boca Juniors stadion sett fra oven. 

 • Dagen fri til egen disposisjon. (Måltider: F)

  Utforsk byens gater, museer eller benytt dagen til shopping. Vi kan også tilby følgende utflukter:

  Fiesta Gaucha: Besøk en ekte «gaucho»-ranch på pampasen. Her lærer vi noen av hemmelighetene bak det berømte argentinske oksekjøttet, og vi får smake et herlig «Asado»-måltid. Vi får lære om de argentinske cowboyene og livet på de store «haciendaene».

  På pampasen blir det også muligheter for hesteridning. 

  Dagstur til Uruguay: Bli med fergen over elven La Plata til den historiske og strategiske viktige byen Colonia i Uruguay. Fergeturen tar ca. en time hver vei, og her venter en guidet omvisning og lunsj.

  Colonia, Uruguay.

 • Vi tar et morgenfly fra Buenos Aires til Mendoza og blir transportert til vårt hotell i byen. Mendoza er det største vindistriktet i Argentina og produserer 70% av landets vin. Området er spesielt kjent for sine Malbec-viner. Etter lunch blir vi med på en omvisning i byen. Det var her en av de virkelig store frigjørerne i Sør-Amerika, Jose de San Martin, startet sin ferd over fjellene til Chile. Vi besøker byens mange torg og gater fra kolonitiden, og til et utsiktspunkt der vi får panoramautsikt over Mendoza. (Måltider: F)

  San Martin-monumentet i Mendoza.

 • Dagen er satt av i sin helhet til å besøke vingårder omkring Mendoza. Vi blir med til tre forskjellige vinprodusenter der vi får se hvordan de produserer vinen, og hvor det selvfølgelig blir anledning til vinsmaking. På en av vingårdene får vi servert en 5-retters lunsj med passende viner til. (Måltider: F, L)

  Vinranker i Mendoza.

  Under vinsmakingen blir det anledning til å smake forskjellige typer vin. 

 • Tidlig om morgenen tar vi buss mot Andesfjellene. Vi passerer frodige daler, og underveis blir det stopp med utsikt over mektige fjellpass. Bl.a. blir det mulighet til å skimte Americas høyeste fjelltopp, Aconcagua. Ved kryssing av grensen til Chile vil vi samtidig befinne oss på turens høyeste punkt (ca. 4 200 m.o.h.).  På den chilenske siden kjører vi rolig nedover den bratte og ørkenbelagt fjellsiden til vi når lavlandet. Vi ankommer den chilenske hovedstaden Santiago på ettermiddagen. (Måltider: F)

  Acuncagua, Sør-Amerikas og Amerikas høyeste fjell. 

  Santiago, Chiles hovedstad. 

 • Formiddagen til egen disposisjon. De to neste dagene vil vi tilbringe i lag med gruppen som deltar på gruppereisen til Chile, Bolivia og Peru (Les mer om deres program her: Eventyrlige Andes – Chile / Andes / Peru). Vi blir med på en rundtur i Chiles hovedstad og blir kjent med landets historie og kultur. Chile er et av de mest moderne landene i Sør-Amerika, med høyest stabilitet. Vi blir med til den historiske delen av Santiago rundt Plaza de Armas og det moderne finansstrøket. Turen går videre til «Cerro San Cristobal», der vi får panoramautsikt over hele Santiago og områdene rundt. (Måltider: F)

  Plaza de Armas, Santiago.

  Utsikten fra Cerro San Cristobal, Santiago.

  Cerro San Cristobal, Santiago.

 • Vi reiser ca 120 Km mot Stillehavet, og får se et variert landskap gjennom Curacavi- og Casablanca-dalene, som blant annet er kjent for å produsere vinen Sauvignon Blanc. Her vil vi besøke en vingård, og det blir muligheter for prøvesmaking. Vi blir også med gjennom Valparaiso med de fargerike husene i fjellsiden. Vi vil også se de viktigste attraksjonene i byen. Turen fortsetter til Viña del Mar, kjent som hage-byen, der vi blant annet kan se blomsterklokken. Vi vil få herlig sjømat på en restaruant med utsikt til havet. Etter lunch fortsetter vi omvisningen i Viña del Mar. Turen ender ved hotellet i Santiago. (Måltider: F, L)

  Vinranker i Casablanca Valley.

  Valparaiso.

  Valparaiso med sine fargerike hus.

 • Vi tar farvel med gruppen som reiser videre til Bolivia og Peru, og starter på hjemreisen tilbake til Norge. (Måltider: F)

 • Etter en tur med mange opplevelser er man tilbake i Norge.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev