Opplev Thailands vakre kyst fra sykkelsetet! 

Turen går med landsveissykkel og passer best for ivrige syklister. Turen er på ca. 850 km totalt og snitthastigheten ligger på om lag 25-27 km/t. Turen innebærer 8 dager på sykkelsetet med 1 hviledag midt i. Som avslutning på turen venter 3 netter i Phuket på egen hånd, ved den populære Kata-stranden for avslapping.

Avganger på utvalgte søndager i gruppe med andre deltakere. Turen kan også gjøres på individuelt basis på andre datoer ved grupper på 4 personer eller flere. Kontakt oss for tilbud.

Se også disse sykkelpakkene:
-> Sykkelferie i Sør-Thailand – 13 dager/12 netter
-> Fra Bangkok til Samui på sykkel – 6 dager/5 netter

-> 7-dagers sykkelpakke i Hua Hin!

Merk at internasjonale flybilletter kommer utenom. Spør oss for et tilbud.

Høydepunkter:

Gode og attraktive ruter på trygge og håndplukkede veier
Erfarne guider og støtteapparat
Unike opplevelser underveis i det ekte Thailand
Varierende landskap og tropiske omgivelser
• Kultur og god thai-mat
 Mulighet for å delta på matlagingskurs
 Lokale hoteller i god standard
 Strender og badeliv
Mulighet for utvidelse i for- eller etterkant

Sykkelturen starter med en natt i Bangkok for aklimatisering før du begynner på turen mot den tropiske ferieøya Phuket. Underveis venter spennende stopp utenfor allfarvei og overnatting på håndplukkede hoteller. Og ikke minst, masse god thai-mat. Erfaren guide og følgebil er med hele veien. Turen foregår for det meste på flat mark med unntak av enkelte bakketopper. Spesielt mot slutten vil det være noe kupert. Disse bakketoppene vil likevel ikke være spesielt krevende, og turen passer godt for de som sykler 2000-3000 km i året. Enkelte av transportetappene foregår i minibuss/følgebilen. Bilen er også tilgjengelig for den som underveis skulle føle behov for en pause fra syklingen. Ved veis ende i Phuket tar man farvel til gruppa, hvor vi har lagt til 3 netter for avslapping ved Kata-stranden på godt turistklassehotell.

Merk at turen har både en vestlig og østlig rute (de to rutene er identiske fram til dag 7). Se dagsprogrammet for mer info om rutene. 

Avreisedatoer vestlig rute 2019-20: 6. okt 2019; 27. okt; 17. nov; 1. mar; 5. apr; 31. mai; 5. jul; 9. aug; 13. sep 2020

Avreisedatoer østlig rute 2019-20: 7. jul 2019; 11. aug; 15. sep; 8. des; 23. des; 26. jan; 9. feb; 4. okt; 15. nov; 6. des; 20. des 2020

Vi står til tjeneste med både fly, samt ekstra opphold både før og etter sykkelturen.

Priser: 
Pr person ved to reisende i delt dobbeltrom: fra kr 19 250,- pr person.
Pr person i singlerom: fra kr 24 850,-.

Merk at prisene fra og med mai 2020 øker med kr 500,- pr person.

Prisen inkluderer: 
9 overnattinger med frokost i henhold til program.
3 overnattinger på Kata Sea Breeze i Phuket med frokost.
9 lunsjer, 6 middager.
Matlagingskurs. 
Frukt, snacks og isotonisk drikke.
1 sykkeldrakt og sykkelflaske til eie.
Utlukter som i program. 
Erfaren engelskspråklig guide (tom. dag 10). 
Følgebil/minibuss under sykkelturen.
Leie av landeveissykkel i aluminium (dag 2 – 10).

Tilleggskostnader:
Oppgradering fra aluminium til karbonsykkel: kr 500,-

Valgfrie utflukter:
Dag 1: Heldagsutflukt i Bangkok inkludert sykling på Bangkok Skylane og bysightseeing: kr 1 000,- pr person.
Dag 3: Halvdags utflukt Kuiburi nasjonalpark: kr 500,- pr person.

Vi tar forbehold om endringer i pris og program.

Bangkok – Phuket, vestlig rute:

 • Ankomst Bangkok. Tiden fri til egen disposisjon.

  Om du ankommer tidlig kan du delta på sykkeltur rundt den etter hvert så berømte Skylane-banen, som omringer Suvarnabhumi-flyplassen. Sykling har tatt av som treningsform i Thailand og mer enn 8000 syklister benytter banen hver søndag.

  Overnatting på Hotel Mode Sathorn.

  Mode Sathon.

 • Henting på hotellet i 8-tiden av guide og støttepersonellet som skal bidra å gjøre reisen så bra som mulig. Med minibussen, som også vil fungere som følgebil gjennom turen, går turen først til Petchaburi. Her blir det stopp for å besøke en grotte før vi fortsetter til vårt hotell i Hua Hin.

  Etter innsjekk går turen på sykkel til Pranburi-demningen med sin flotte utsikt og gode veier. Underveis passeres gårder og plantasjer, og det blir også tid for stopp ved et tempel.

  Pranburi-demningen.

  På kvelden tar vi turen inn til Hua Hin by. Her får du mulighet til å besøke byens populære nattmarked og prøve byens berømte sjømat.

  Overnatting på Vana Varin.

 • I åtte-tiden fortsetter vi sørover mot Prachuap Kiri Khan på en nylig bygd sykkelsti. Vi passerer de 7 kongers monument. Resten av dagen byr på sykling gjennom frodige nasjonalparker og langs vakre bukter. Vi forlater turistenes Thailand til fordel for områder som ikke er like utforsket av den gjengse turist.

  På ettermiddagen besøkes Kui Buri (valgfritt). Denne nasjonalparken er en av de siste stedene i Thailand hvor du kan oppleve ville elefanter i det fri.

  Overnatting på Kuiburi Hotel Resort.

  Kui Buri er hjem til om lag 200 ville elefanter.

 • Dagens etappe vil ta oss langs vakkert kystlandskap. I nasjonalparken Palau, kjent for sine vakre fossefall, venter piknik-lunsj og du får anledning til et avslappende bad.

  Palau.

  Etter pausen fortsetter turen på sykkelsetet gjennom små lokale landsbyer før du ankommer Baan Krut. Her vil du overnatte på Hotel Sunshine Paradise som ligger rett på stranden.

 • Vi begynner å nærme oss det sørlige Thailand, noe du vil merke på både vegetasjon og på mennesker. Her gjør en mer laidback livstil seg til syne. På programmet står bl.a. en stor Buddha-statue med flott panoramautsikt. Det blir stopp på lokal restaurant for å nyte lokal kokkekunst samtidig som du kan hvile øynene dine på den flotte utsikten mot havet.

  Ved ankomst Chumphon kan du ta en dukkert eller benytte muligheten for å snorkle og oppleve de fargerike fiskene under havoverflaten. Chumphon er et deilig sted å slappe av etter nok en flott dag på sykkelsetet.

  Overnatting på Hotel Armonia Village.

 • Benytt dagen til avslapping og lade batteriene. For den som måtte ønske, så er det mulig å delta på matlagingskurs.

  Overnatting på Hotel Armonia Village.

 • Vestlig rute: Paktako – Surat Thani (165 km)
  Etter en god frokost fortsetter vi turen fra Chumphon på østkysten til Ranong på Thailands vestkyst. Dette blir turens lengste etappe, men også blant de mest givende. Vi følger kysten et stykke før vi vender snuten vestover og mot innlandet. Etter 110 km, hvor også enkelte bakketopper vil passeres, venter lunsj. De siste 50 km vil være noe mer kupert med flere bakketopper. Om du ønsker å senke tempoet i forhold til de andre i gruppen, er ikke det noe problem. En av guidene vil alltids kunne slippe seg ned, slik at ingen blir forlatt for seg selv. Om det blir for tungt er følgebilen alltid tilgjengelig for deg som ønsker å hvile. Bakkene skal likevel være overkommelige for de fleste som sykler jevnlig.

  Vel fremme i Ranong bor vi på sentralt hotell hvor du kan utforske det lokale tilbudet i Ranong by. Ranong har flere restauranter og barer med live-musikk.

  Overnatting på B Ranong Trend Hotel.

  Østlig rute: Chumphon – Paktako (80 km)
  På dagens flate etappe vil du passere rekefarmer, kokosnøttplantasjer og mangroveskoger. I de mange fiskelandsbyene som passeres vil du også få øye på de fargerike fiskebåtene. Den korte etappen gjør at det er godt med tid på ettermiddagen til å slappe av ved bassenget eller ved stranden i Paktako.

  Overnatting på Tusita Wellness.

  Tusita Wellness.

 • Vestlig rute: Ranong – Kuraburi (128 km) 
  Vi beveger oss sørover mot fjellene og den tropiske skogen. Det vil bli noe klatring, men som dagen før, i et tempo som alle klarer å følge. Det er mulig å stoppe og slappe av når som helst. Følgebilen vil også være tilgjengelig for drikke og snacks. Som belønning for all klatringen venter fantastiske utsiktspunkter og fotomuligheter.

  Nattens overnattingssted er i bungalower bygget med leire og bambus. Anlegget har også et deilig basseng hvor du kan slappe av, omgitt av den tropiske jungel. Et naturlig og fredfullt sted i jungelen.

  Overnatting på Kuraburi Greenview.

  Kuraburi Greenview.

  Østlig rute: Paktako – Surat Thani (165 km)
  Vi fortsetter sørover langs strender, som fremdeles er uberørt for turisme. Turen leder til Chaiya, en av de eldste byene i Thailand hvor det venter lunsj ved stranden. De siste 55 kilometerne til Surat Thani kan enten tas på sykkelen eller i følgebilen.

  Overnatting på Kaewsamui Resort.

 • Vestlig rute: Kuraburi – Khao Lak (78 km) 
  I dag går turen i mer flatt terreng igjen. Etappen byr på en rolig dag på sykkelsetet og underveis vil du passere billedskjønne landsbyer og gummiplantasjer. Lunsj i en gammel portugisisk landsby med flere interessante kolonibygninger.

  På ettermiddagen ankommer vi Khao Lak med sine vakre strender. Khao Lak er et av de mange populære stranddestinasjonene i sør, og i sentrum finner du flere gode restaurantalternativer.

  Overnatting på The Waters Khao Lak.

  Khao Lak.

  Østlig rute: Surat Thani – Cheow Lan Lake (70 km)
  En ny dag og nye opplevelser venter deg. I dag går nemlig turen til Cheow Lan, den kunstige innsjøen i spektakulære Khao Sok nasjonalpark.

  Cheow Lan-innsjøen.

  Vi sykler først til Ratchapraba-demningen. Herfra går turen videre med longtailbåt til nattens overnattingssted, som er flytende hytter på innsjøen. I spektakulære omgivelser, vil nok dette være en av høydepunktene på reisen. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon. Benytt sjansen for dukkert eller benytt kajakk til å utforske innsjøen. På kvelden drar vi ut med båt for å se etter dyrelivet i det som er verdens eldste regnskog.

  Overnatting på Phutawan Raft House.

  Phutawan Raft House.

 • Vestlig rute: Khao Lak – Phuket (85 km) 
  På turens siste etappe går turen til den verdenskjente ferieøya Phuket. Vi passerer Sarasin-broa som forbinder øya med fastlandet. Vi gjør et stopp ved politibåten som ble skyldt i land av tsunamien and passerer monumentet til minne om de som mistet livet i 2004.

  Ved veis ende venter stranden med det passende navnet Heavenly Beach. Her går vi av syklene for turens siste gang, vel vitende at du har syklet helt fra Bangkok!

  I Phuket venter 3 netter på Kata Sea Breeze Hotel på egen hånd og uten guide.

  Østlig rute: Cheow Lan Lake – Phuket (70 km) 
  Vi forlater hyttene våre med båt. På land går turen videre med sykkel til Klong Phanom nasjonalpark og tempelet Wat Bang Riang, som anses som det vakreste i Sør-Thailand. En kort biltur frakter oss til Nai Yang-stranden nord på Phuket.

  I Phuket venter 3 netter på Kata Sea Breeze Hotel på egen hånd og uten guide.

 • Tiden fri til egen disposisjon. Nyt late dager på stranden i Phuket og la de mange inntrykkene fra turen synke inn. På avreisedagen blir du hentet av sjåfør for transport til Phuket flyplass.

  Kata Sea Breeze.

  Sea Breeze-rom. For oppgradering – kontakt oss for priser. 

  Fra hotellet er det kort vei til den flotte Kata-stranden.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: