Reise i koronatider

Les våre råd

Selv om vi kan leve som normalt her hjemme, er vi likevel ikke helt ute av pandemien riktig ennå. Skal du ut og reise er det fremdeles viktig at du er oppdatert på hvilke regler som gjelder dit du skal.

Vi anbefaler at du har tre doser/gyldig koronapass: 
Med svært få unntak har de aller fleste av våre reisemål kuttet de aller strengeste restriksjonene for innreise. For at man skal kunne reise karantenefritt krever de fleste land at man er fullvaksinert. Det kan likevel variere hvor mange vaksinedoser du må ha for å klassifiseres som fullvaksinert. Om du skal på en lengre reise, så vil vi i alle tilfeller anbefale at du har to doser + oppfriskningsdosen, og at du har gyldig koronapass for EU.

Selv om enkelte land har to doser som krav, kan reglene endres, og det er ikke utenkelig at flere land vil adoptere den europeiske standarden. Vi står fremdeles i en global pandemi, og det er fremdeles slik at situasjonen kan endre seg raskt.

Barn: 
For barn under 18 år er det variasjoner på reglene fra land til land. Noen land krever vaksinering mens andre ikke krever det så lenge barna reiser i lag med fullvaksinerte foreldre. Sjekk alltid hva som gjelder dit du skal. Er du i tvil – kontakt oss.

Smittevernregler: 
Lokale smittevernregler blir fremdeles praktisert i varierende grad fra land til land. Selv om de fleste tiltak til stadighet blir lempet på , så kan situasjonen forandre seg på kort varsel. Sjekk hva som gjelder før avreise, og hold deg oppdatert under reisen. Følg anbefalingene som gjelder for hygiene, avstand eller krav til bruk av munnbind.

Flere flyselskaper krever fremdeles bruk av munnbind på lengre reiser.

Reiseforsikring: 
Ved eventuell smitte på reise, kan det oppstå krav om karantene. Du bør sørge for å ha reiseforsikring som dekker utgifter til karantene, ev. behandling og avbrutt reise/ny reise hjem som følge av ev. karanteneplikt. Ta gjerne med deg skriftlig bekreftelse på engelsk fra ditt forsikringsselskap om hva din forsikring dekker i forhold til Covid-19 (for enkelte land kan dette være påkrevet).

Pass: 
For mange er det lenge siden forrige utenlandstur. Vær OBS på at mange land krever at passet er gyldig i 6 måneder etter at du har kommet hjem. Ta derfor en ekstra sjekk med passet ditt når du planlegger for en lengre reise.

Husk at det er ditt eget ansvar å være oppdatert på regler, og har det som trengs av nødvendige dokumenter for å reise. Sjekk med de forskjellige lands myndigheter eller hold deg oppdatert via andre offisielle kanaler. Last gjerne ned Reiseklar-appen til Utenriksdepartementet.

Om du har spørsmål om din reise hos oss kan vi nås på telefon 62 48 28 88 eller på post@orkide.no.

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: