Fantastiske Indokina

Spektakulær natur, kultur, kolonihistorie og kritthvite strender

Indokina, eller Fransk Indokina, er betegnelsen for de tidligere franske koloniene Vietnam, Kambodsja og Laos.

Frankrike tok til seg makten på slutten av 1800-tallet, og styrte regionen fram til 1950-tallet. Over et halvt århundre etter at franskmennene forlot Indokina, er den franske innflytelsen i regionen fremdeles høyst merkbar. Den franske arven gir seg til kjenne gjennom nydelig arkitektur og gamle bygninger, men også i mat og en kaffekultur som står sterkt i alle de tre landene.

Vietnameserne vet å nyte sin kaffe, og aller helst på gateplan som her i Hoi An gamleby. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

Som reisemål er regionen blant de aller mest interessante i Sørøst-Asia, med spektakulære naturopplevelser, fantastiske storbyer og et skattekammer for historieelskere med flere «bucketlist»-destinasjoner. Kambodsja og Vietnam kan dessuten by på flotte strender hvor du kan nyte late feriedager – perfekt som avslutning etter en rundreise med store opplevelser.

Angkor Wat, Kambodsja, en av flere «bucketlist»-destinasjoner i regionen med UNESCO-status.

Hvert av landene er vidt forskjellig fra hverandre med sin egen identitet og kultur. Som reisemål står derfor landene fint alene eller i kombinasjon med hverandre. Under har vi trukket fram noen av høydepunktene du kan oppleve i de forskjellige landene. Som inspirasjon har vi også inkludert et utvalg spesialsydde reiseforslag for deg som er nysgjerrig på å utforske regionen.

Best av alt, vi har selv reist i disse landene og kan gi deg gode tips og råd til både reiserute og overnattingsalternativer. For den beste reiseopplevelsen – benytt vår erfaring og ekspertise!

Kambodsja

De fantastiske byggverkene i Angkor er selvsagt det som vies aller mest oppmerksomhet av de tilreisende turistene. Landet har likevel mer å by på. Den pulserende hovedstaden Phnom Penh, i sin tid kjent som Østens Paris, er definitivt verdt å utforske. For avslapping – gjør som de franske koloniherrene 100 år tidligere, og legg noen dager til den fredelige kystbyen Kep, eller ta båten ut til paradisøyene Koh Rong eller Koh Russey med sine kritthvite strender.

Kambodsja kan friste noen av de flotteste strendene i regionen, som her i Koh Rong. Foto: Ingrid Bakken/OrkideEkspressen.

En forholdsvis nær krigshistorie til tross, i Kambodsja vil du bli møtt av et utrolig vennlig folkeslag. Du vil også komme tett på det kambodsjanske levesettet hvor enn du reiser, og ikke noe sted er dagliglivet mer fascinerende enn ved de flytende landsbyene på Tonle Sap, Sørøst-Asias største innsjø. Kambodsja er så langt fra et reisemål bestående av kun steinbygninger fra oldtiden, og bør oppleves av enhver med hjerte for Asia.

De flytende landsbyene på Tonle Sap er et must å oppleve, og kan enkelt kombineres med templene i Siem Reap/Angkor. Foto: Ingrid Bakken/OrkideEkspressen.

Spesialsydde reiseforslag til Kambodsja: 
> Klassiske Kambodsja med badeferie
> Det beste av Kambodsja med badeferie
> Siem Reap/Angkor – opplevelsespakke 4 dager/3 netter

Reiseforslagene er fleksible og kan tilpasses. Vi skreddersyr etter dine ønsker.

Laos

Laos ligger innenfor Vietnam og Kambodsja og har verken kystlinje eller strender. Laos kan likevel skilte med noe av de vakreste naturopplevelsene i regionen med sine fjell, daler, rismarker og grønne jungel. Mekongelven snor seg gjennom landet fra grensen mot Myanmar og Thailand i nord til det sørlige Laos på grensen mot Kambodsja.

Mekongelven åler seg gjennom Laos vakre landskap.

Selve hjørnesteinen i Laos er likevel den gamle kongebyen Luang Prabang, en av de aller vakreste byene i Sørøst-Asia med sine franske kolonibygninger og gullbelagte templer. For badeferie er det enkelt å kombinere Laos med de andre landene i Indokina, inkludert naboen Thailand.

Morgenstemning i Luang Prabang. Hver morgen kan du følge munkenes prosesjon for å samle mat. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

Spesialsydde reiseforslag til Laos:
> Fra Vientiane til Luang Prabang
> Det beste av Laos
> Luang Prabang – opplevelsespakke 4 dager/3 netter

Reiseforslagene er fleksible og kan tilpasses. Vi skreddersyr etter dine ønsker.

Vietnam

Fra Hanoi i nord til Saigon i sør byr Vietnam på enorm variasjon. Nyt spektakulær natur i Halong Bay på luksuriøst todagerscruise eller opplev landsbylivet blant rismarkene i Mai Chau på sykkel eller til fots. Vietnam har historie som strekker seg langt tilbake i tid, og kan skilte med fascinerende UNESCO-byer som Hue og ikke minst vakre Hoi An.

Hoi An er en av mange stjerner i Vietnam. Her fra gamlebyen. Hoi An ligger ved kysten og kan også tilby flotte badestrender. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

Vietnam er dessuten det landet hvor den franske innflytelsen står sterkest. Hanoi var til gjengjeld franskmennenes hovedstad i Indokina, og med sitt herlige mylder av mennesker og scootere, samt bygninger fra kolonitiden er byen en av våre aboslutte storbyfavoritter i Asia. Som i de andre landene er Mekong viktig. Elven, som har sitt utspring fra Himalaya, ender sin lange ferd i Mekongdeltaet sør i landet, og er enda et must på den lange listen av steder du må oppleve i Vietnam.

Operahuset i Hanoi, et av flere kroneksempler på fransk arkitektur i Vietnam. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

Spesialsydde reiseforslag til Vietnam:
> Vietnam på langs – fra Hanoi til Saigon
> Opplevelser i sør med badeferie i Mui Ne
> Saigon, elvecruise i Mekongdelta og badeferie på Phu Quoc
> Hanoi og Halong Bay med badeferie i Hoi An
> Naturopplevelser i Nord-Vietnam med badeferie i Hoi An

Reiseforslagene er fleksible og kan tilpasses. Vi skreddersyr etter dine ønsker.

> Badeferie i Vietnam? – Les våre anbefalinger her!

Vietnam kan by på flere flotte badesteder, som her i Danang, nabobyen til Hoi An. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

Om OrkideEkspressen:

I OrkideEkspressen har vi over 40 års erfaring med salg av skreddersydde reiser til eksotiske reisemål rundt om i verden. Vi reiser stadig vekk på tur selv for å oppdatere oss på både reisemål og overnattingssteder, slik at vi skal kunne gi deg som reisende den aller beste reiseopplevelsen. Kontakt oss for et skreddersydd tilbud. Ditt Asia-eventyr starter her!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: