Eksotiske Vietnam

Legg din neste badeferie til Vietnam!

Vietnam fascinerer med en spennende kultur og historie. Naturlandskapet er variert og for deg som elsker mat er de kulinariske høydepunktene mange. Det autentiske vietnamesiske dagliglivet er dessuten sjelden langt unna, selv på de aller mest populære reisemålene.

Med sin lange kystlinje byr landet på flotte muligheter for badeferie. Er du på utkikk etter et strandopphold med en eksotisk ramme, hvorfor ikke gi Vietnam en sjanse? Under har vi plukket ut noen av våre Vietnamesiske favoritter.  

Stranden i Mui Ne er lang og bred. Her fra Mia Resort.

Mui Ne:
4 timer øst for Saigon ligger Mui Nes langstrakte strender. Mui Ne og nabobyen Phan Thiet har nærmest sitt eget mikroklima og befinner seg i det som er den tørreste delen av Vietnam. Strendene i Mui Ne egner seg derfor som reisemål store deler av året, men er aller best i vinterhalvåret. I regnperioden er nedbørsmengden likevel begrenset, sett i forhold til andre steder.

Beste reiseperiode: november – april

> Les mer om Mui Ne og Phan Thiet her.

Ettermiddagsstemning ved stranden i Hoi An.

Hoi An:
Hoi An befinner seg i sentrale Vietnam og er en av de vakreste byene i Asia. I gamlebyens gater finner du butikker, skreddere og et godt restauranttilbud. Ekstra koselig blir det etter mørkets frembrudd når tradisjonelle lanterner i forskjellige farger lyser opp byens historiske bebyggelse. Strendene i utkanten av byen lar deg kombinere kultur med avslappende strandliv, ulikt noe annet sted i Sørøst-Asia.

Hoi An gamleby.

Beste reiseperiode: mars til september.

>Les mer om Hoi An her.

Stranden i Danang – en av Vietnams flotteste.  

Danang:
Danang ligger kun 40 minutter unna Hoi An. I motsetning til sin nabo er Danang en moderne by i rask utvikling. Med sin finkornede sand er stranden i Danang en av Vietnams aller beste med luksushotellene liggende på rekke og rad. Av attraksjoner anbefaler vi tempelruinene i My Son, og for deg som er glad i snorkling er Cham-øyene egnet for dagsturer. Danang har egen flyplass med både lokale og internasjonale flyvninger.

Beste reiseperiode: mars til september.

I Phu Quoc venter kritthvite strender.

Phu Quoc:
Vietnams mest populære badeøy befinner seg i det sørlige Vietnam mot grensen til Kambodsja. Her finner du kritthvite strender og et godt utvalg av hoteller i forskjellige prisklasser. Øya egner seg best for den som søker en rolig ferie, og passer godt som en avsluning på en rundtur i det sørlige Vietnam. Phu Quoc nås aller lettest med fly fra Saigon.

Beste reiseperiode: november til april.

> Les mer om Phu Quoc her.

Vietnam har mye å by på, som f.eks. spektakulære Halong Bay. Vi lager gjerne et skreddersydd opplegg med overnattingscruise.

I OrkideEkspressen har vi lang erfaring med å legge opp skreddersydde pakkereiser til Vietnam. Flere av våre reiserådgivere har besøkt landet og kan gi deg gode tips til hvordan du skal legge opp turen best mulig, enten du ønsker sol og bad eller en kombinasjon med opplevelser.

> Du kan lese mer om Vietnam og landets destinasjoner her

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: