Byen Dalat ble anlagt i kolonitiden som et klimaresort av franskmennene. Her oppe i fjellene på 1400 meters høyde er luften sval og tørr i forhold til varmen i lavlandet. Navnet Dalat kommer fra en lokal stamme. Her dyrkes veldig mye av grønnsakene og blomstene i Vietnam, du kan se drivhus innover dalen.

Dalat har stort marked om kveldene. I de mange lokale restaurantene langs markedet serveres rimelige og velsmakende retter. Langs innsjøen finner man finere restauranter likevel til medium prisklasse. Ellers finnes små familiedrevne restauranter i byen.

I Dalat kan du dra på fotturer i fjellene rundt byen. Du bør besøke XQ Embroidery, et imponerende kunstgalleri med de vakreste broderte bilder du kan tenke deg, du vil tror det er malerier helt til du kommer tett på. Det er kun kvinnene i denne regionen rundt Dalat som behersker denne broderiteknikken, her er er det stor yrkesstolthet. Valley for love har et underlig navn, men på grunn av de vakre omgivelsene var det populært for kjærestepar å dra hit ut noen få kilometer utenfor byen, nå er det anlagt med fine stier og vakre skulpturer.
Ta gjerne kabelbanen opp til fjellet og få god utsikt over byen. Det går fin bilvei opp slik at du kan ta banen bare en vei om du foretrekker det.

Den enkleste måten å komme til Dalat er fly fra Hanoi eller Ho Chi Minh City. Byens moderne flyplass ligger på en høyslette en halvtimes biltur over fjellpasset.

Den beste tiden å reise til Dalat er oktober til mai, men vær oppmerksom på at i desember og januar kan temperaturen falle til pluss 10 grader.

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: